Коментари - ЕС: Енергетиката да се освободи от изкопаеми горива доста преди 2050 г. | Бизнес.dir.bg
назад

ЕС: Енергетиката да се освободи от изкопаеми горива доста преди 2050 г.

Преминаването към неутрална по отношение на климата икономика ще изисква глобален отказ от изкопаеми горива - в близко бъдеще, смята Европейският съюз, който ще представи позицията си на срещата COP28 през ноември

Обратно в новината

Коментари - ЕС: Енергетиката да се освободи от изкопаеми горива доста преди 2050 г. | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За мен енергетиката трябв ада се освободи от въглищата, защото е голям цамърсител, но не и от природния газ... той е сред най-екологични чистите горива и също така дава огромен комфорт у дома. Има доказани предмства и ако искаме да намалим вредните емисии - определено трябва да го запазим.

Щом е инициатива на ЕС,значи е добре за ЕС,но зле за другите. Не вярвам някой да им се върже.

Когато политици почнат да чертаят светлото бъдеще. Нали навремето пробваха с биодизела. След няколко години и няколко милиона без леб хвърлиха проекта във варела.

Германия и техният т@ш@к Китай искаха да направят енергийна революция с тоя зелен преход. Очакваха всички да им се вържат по акъла и по тоя бачин да ударят петролното лоби и тяхната зависимост от ресурси. Уви всичко ще отиде обратно в кенефа откъдето и дойде.

ГЕРМАНИЯ Се отказа от АЕЦ но сече гори да има топло и ползва въглища щото само със солари и вятърни централи не може да се достигне 100процента .

Оф, дано не е преди 2035 г. само, че нали тогава се очаква да излезем на нула от турски/руски поток и да почнем да печелим от него...

Педалите пак полудяха

Единствения положителен резултат от тази психоза е, че чаршафите ще се върнат при камилите.

върнат при жена ти! Те са на години пред ЕС, а пред БГ са на векове във възобновяемите източници на енергия...

А същевременно получилият Нобелова награда за физика заявява, че т.нар. климатични промени са чиста проба измама. Но "физиците" в ЕП/ЕК знаят по-добре...

И пак делегации на стотици държави ще летят с машини заредени с изкопаеми горива за да обясняват на всички как трябва да намалим и окончателно спрем изкопаемите горива.... направете ги тия неща онлайн и спрете да хвърчите наляво и надясно всяка седмица като за начало

Даа, така правят в Европата, никакви изкопаеми горива, само перки и соларки?1?1? Пресен пример от ГЕРМАНИЯ: Премахнати са 8 ветрогенератора с цел разширяване на открито находище на каменни въглища. Та така с отказа! BTW, Някой да е виждал Грета напоследък?

Германия..... 20г+ енергиен преход и все така въглищните централи бичат 24/7.

Може, само че сега Германия произвежда 44% зелена енергия и ползва 46,9% зелена енергия, докато през 2002 зеленото производство основно от ВЕЦ е била около 40 ТВтч, то през 2002 г. е 256 ТВтч А производството на електроенергия от въглища е паднало с близо 30% от около 370 ТВтч през 2002 на под 285 ТВтч през 2022г.,

Мда, срещу какви инвестиции и дотации и с какъв катастрофален дефект за цялата система и с какви цени за потребителите. Не е за хеалба хоч.

купува ток от Франция-защото "зелената енергия" нещо не работи точно когато трябва:))))))))))))))Ако им спрат дотациите,които цялото население плаща чрез цената на тока,до година всички вятърничави и слънчасали проекти са приключили;)

тия съвсем полудяха. Трябва да минават психотест за тази работа. Иначе изглеждат като най обикновенни психопати

амчи освобождавайте се ве имбецили...пещери много ..а ако няма достатъчни ползвайте изоставени мини...свещи също много

можем да намалим вредните емисии чрез употребата на природен газ. Той е сред най-екологично чистите горива... стига вече мръсен въздух с въглища и дърва!!

Всички Николети ли сте толкова "умни"?

Това ли са пазарните методи на ЕС?

Това са спешни мерки. Пазара вероятно също ще отиде натам, но по бавно.

В миналото е създаден парния двигател за да се освободи производството от "капризите" на ветровете и водите, а сега голям зор да се върнем към тях .

ㅤ

Абе нещо извън ЕС не говорят за "освобождаване от изкопаеми горива"?! Що така?..

Ама Китай строи като бесен ВЕИ и АЕЦ, в САЩ също. А и в Саудитска арабия минават на ВЕИ.

Като основно гориво в „ТЕЦ Варна“- ЕАД се използва природен газ, с долна калоричност около 34200 kJ/nm³. Природният газ, използван като основно гориво се доставя през газоразпределителния пункт в с. Страшимирово. Часовият разход на природен газ за един котел е 60 000 нм3. При изгарянето на природен газ маневреността на блоковете е добра и се дава възможност за регулиране на товара на всеки блок от 85 до 210 MW.

За последните 24 месеца ТЕЦ Варна няма дори един киловатчас произведена електроенергия.

Може и да няма но им плащаме за студен резерв. А ьащо им плащаме? Защото когато се наложи трябва да балансират смешната "зелена" енергия

2023/09/01 12:00 Хубав слънчев ден. Мощност на фотоволтаиците - 2650МВт / 43.4% от произвежданата енергия. Изнасяме 1500МВт.

а като не е слънчев кво праиш...а през ноща кво праиш. а кът не дуа ветер ко праиш..не може цялата си индустрия да я оставиш на капризите на времето...както дебилите в ЕС си мислят...това може да са допълнителни мощности но не и основни на които да се крепи икономика

Изнасяш трънки! Когато при теб денят е хубав и слънчев наоколо също е така. Цената на енергията в такива часове гони 0 (нула)

От ден на ден става все по хубаво в ЕС.

от ден на ден все повече смърди на м...ърш..а и л..ай..на в ЕС

Май ще съжаляваме, че не сме в Османската империя, а в еврогейския ЕС. Може с помощта на ДПС правилно да се преориентираме геополитически