Ердоган смени шефа на турската централна банка

Турският президент уволни Мурат Уйсал и назначи на негово място бившия финансов министър Наджи Агбал

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То на турската лира Сал един Уй им остана

vseki doshıl v edirne vizhda tursia na erdogan.evro sreshtu lekarstva,kafe,drehi i drugo kato na prazdnik.

След Уйсал после Курсал ще оправи турската лура

Както Ердоган,Така и Путин са свините,на които скоро ще видим коледата.Няма империя която запада и после да започне да се възстановява.

Е страшно нещо. НИКАКВИ FDIs (Foreign Direct Investments) не могат да я компенсират. Тази година, неосоманската политика на султана е изяла 30% от всичко, заработено от работливите турци за последните 20 гонини. Изтрито с голяма гума, сякаш никога не е съществувало. За някои това са просто цифри, но зад тези цифри стоят десетки години работа на много хора. И за това е виновен един самозабравил се сатрап. Някой долу беше споменал, че са докарали 3.9 милиарда инвестиции. За турската икономика това е капка в морето. Освен това, по-голямата част от тези инвестиции отиват в услугите - и могат да бъдат изтеглени също толкова бързо, колкото са и инвестирани. Вероятно става дума за туристически агенции, които са си отворили офиси в Турция, след като султанът забрани операциите на чуждестранни агенции там. Турция се пързаля бързо по нанадолнището. Икономическия колапс е въпрос на време и НЯМА ДА ИМА КОЙ ДА ГИ ФИНАНСИРА с тази им политика.

предишният нещо не се задържа дълго ...по -предишния - също... доста проветриво място. за 10 год тоя икономически "талант" смени четирима...

Нищо! Не се тревожи! Малко по-горе има материал за размера на инвестициите в Турция. Прочети го и гледай да не ти паднат очилата! Този "икономически талант" осигурява такива инвестиции. Също като Борисов, нали?!

Каква отвратителна физиономия! Този идиот не знае да се усмихва!

Тъй си е! Диктатор, сатрап и много противен. Цяла Европа и САЩ са против него, а инвестициите в Турция са за 3,9 милиарда! Нали тъй?!

За 77 милионна Турция са нищо!

В опит да спаси лирата, турската централна банка изразходи голяма част валутните си резерви. Дори изтеглиха и златото си, което се съхраняваше в САЩ.... А бе общо взето почнат ли политици да се месят брутално в икономиката, става мазало. Ердоган го доказа за пореден път.

Те по принцип политиците се месят, чрез данъците, печатането на парите и емитирането на държавни облигации/дълг/. Няма държава в която политиците да не се месят в икономиката. разликата е как го правят. Например САЩ и ЕС печати банкноти. А германците се опитват да попречат на ЕС да го прави в големи размери. Но дали ще успеят, струва ми се че са почти сами в това, само Холандия е с тях.

Обикновено под статиите за политиката на Ердоган и Турция винаги има по някой, който обяснява колко добре е животът там, в сравнение с България. Сега под икономическата новина за Турция мълчат.

Очакам тези с двойното гражданство, които обясняват, колко добре е икономиката и живота в Турция. Скоро да започната да се "връщат" в България.

Скоро ще ги качи на камили...

И папата да сложи все тая.

Икономиката и валутат някой некадърник на власт може за 5-10 години. Така да я съсипе, че после да трябват векове за да се съвземе. Това обаче се разбира с голямо заъснение. На Турция и трябваха 15 годдини за да започне да и личи, че се управлява неправилно. След колко ли години ще си проличат последиците в САЩ от управлението на Доналд Тръмп. Доналд Тръмп вече 30 години продължава да се води "милярдер". А реално е с фалирал бизнес затнал в дългове. Същото и със САЩ. Водят се най-силната/голямата/ икономика в света, а са затънали в дългове. И вече нямат индустрия. А развиват само производство на оръжия, туризъм, помпане на нефт и газ, банки, IT сектор. Една от причините за тпва СССР да се срине езаради несъразмерното развитие на армия и оръжейния отрасъл. Същото ще се случи и със САЩ. Тези самолетоносачи и военни бази из целия свят, ще им докарат неприятности. Добре си бяха до 1940-те години, когато не се интересуваха от "сигурнаста" на останалия свят.