Коментари - Ердоган обяви рекорден износ на турската икономика през 2022 г. | Бизнес.dir.bg
назад

Ердоган обяви рекорден износ на турската икономика през 2022 г.

Нараснал е с 12,9 процента на годишна база и е достигнал рекордните за цялата история 254,2 млрд. долара годишно

Обратно в новината
| Редактор : Калина Петрова

Коментари - Ердоган обяви рекорден износ на турската икономика през 2022 г. | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Турция не спазва санкциите към Русия.Защо западния свят не наложи санкции на Турция?

Нормално, при висока инфлация се стимулира износа но обедняват хората.

Какво означава "обедняват"? Обедняват неактивните (мълзеливите), тези, които чакат някой да им даде, да им донесе. Тези които бачкат забогатяват и то сериозно! Да! Не е лесно да се бачка, по-лесно е да се лежи, но парите с работа идват! Това прави инфлацията, кара ни да сме активни! А такива "удобни" и "сигурни" мерки като валутния борд, дето държат валутата стабилна, ни правят най-бедни в Европа!

Прави впечатление, че този сайт (дир.бг) винаги пуска положителни новини за Турция и Русия - а за другите страни специално се подбират отрицателни. Чудя се защо?

Дир са сравнително балансирани, ако искаш цензура и възхвала на украинци чети Вести, Дневник...

Балансирани означава да се дават само лоши новини за Русия! Защото е хуманно (правилно) да се избиват рушняци!!!:)))))) Колко рушняка утрепа днес??? ... а какво чакаш??? :))))))))))))

А за рекордната инфлация, казал ли е нещо?

Точно заради нея се стимулира износа.

Цял свят в продължение на повече от 10 години се опитваше да предизвика инфлация. Защо? Защото е лошо ли? Май не е, като гледаме какво прави турската икономика.

Ех да каже нещо и за вноса. През 2020 вносът е с 15% по-голям... Дефицитът е бил само 30 милиарда. Тази година 2022 е рекорден - 100 милиарда. Т.е. 40% по-голям.

С такава мощна държава на южната граница и с нашата стагнация под "вещото ръководство" на измекяри и предатели като кирчо канадски и христо иванов, след 20-30 години ще имаме сериозен проблем. Ало, наивниците, събудете се и престанете да гласувате за чуждестранни подлоги, чиято първа грижа е как по-угоднически да се подложат на американския посланик. Интересите ни рядко съвпадат с тези на посланика, ако и да се случва понякога.

Измекярите и предателите са у ГЕРБ и ДПС!!! Както и техните безмозъчни тролове.

БСП и предателите от "Израждане"

Няма нужда от хейт а от поне малко мисъл в главите на тези дето ни управляват : От къде преминава този 1/4 билион € износ ? Ами транзит през БГ !!! А колко пари взима БГ от това !?! И колко взимат от турския експорт другите държави по пътя на тир-овете за западна Европа ?!? И каква ни е транзитната пътна инфраструктура !?! И защо ни е такава каквато е !?!

Еми така ще е като Турция си има работеща икономика, която произвежда! А у нас за 12 години Банкянския Тиквоч баталяса всяко производство и цялата икономика се сведе до бетонизация и краднене. Ето това е тайната на успеха - ПРОИЗВОДСТВО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Но за ПРОИЗВОДСТВО, трябват ФАБРИКИ! Ако се сещаш, по времето на ПРЕХОДА, всичко се УНИЩОЖИ, за да влезем в КЛУБА НА БОГАТИТЕ! И сега, ПРОСИМ СУБСИДИИ, защото сме част, от ЕВРОГЕЙСКИЯ СЪЮЗ.

Всичко се унищожи от партайгеносетата и червената върхушка, т. нар. НОМЕНКЛАТУРА! От никой друг!

Нищо не е станало за споменатите 12 години! И в това е проблема. Но по-големият проблем е, че започва нова ударна вълна на ликвидация, първо на енергетиката и селското стопанство, а след това и на други отрасли. Избраните от наивниците чужди измекяри Кирчо канадски и христо иванов само за половин година успяха да ни закопаят в пъти по-дълбоко от 12-те години на Борисов. Поели са такива ангажиненти за въглеродните емисии, че трябва да закрием абсолютно всички тецове! Трябва да закрием Лукойл нефтохим, защото се съгласиха на ембарго на руския петрол, трябва да закрием торовите заводи и оранжериите и всичко, за което трябва евтин природен газ, да закрием мините, защото без тецове мините няма какво да правят. Без торови заводи - селското стопанство.... АЕЦ-а? Няма да му се размине. Германците с огромно удоволствие взривиха два техни АЕЦ-а точно преди година. Ще взривят и нашия, въпрос на време е. И от ДВГ ще ни откажат, само електрокарчета на пътя. Това ни чака, докато избирате чужди послушковци и измекяри като кирчо. Като стане напечено той си отива в Канада, връща си гражданството, кешира си услугите, дето е правил на чужденците и ще ни се надсмива. А вие.... ще лапате.... айде да кажем мухите

При евтина лира е абсолютно нормано. Аз затова говоря, че за България е по-добре да излезе от ЕС.

Говориш, че е по-добре за България да излезе от ЕС защото си тъп, а не по някаква друга причина! Ха излезна, ха й се стъжни тъжното - ще видиш левчето по-евтино от шумата, а и много други адски премеждия. ЖанВиденовата зима ще ти се стори райска мечта!

а ние с нашите скромни 40%+ къде се бутаме!!!

Тука гледам някакъв мангал се скъсал да хвали турския мангал Ердо. Положението в Турция е трагично, питайте първия срещнат турчин.

Не му се сърди! Те циганите са толкова прости, че си мислят, че като се обрежат и това автоматично ги прави турци. В същото време, турците ги мразят повече и от кюрдите.

Доре че са Турците иначе Германците са останали боси гладни и голи Поне 60процента преминаващите тирове се от Турция.

абе помак, ти кога си ходил в Турция ?

Ердоган. Догодина се местя в Турция! :D

Мести се още сега, аз ще ти платя билета! И не забравяй да скъсаш българския си паспорт.

Няма нужда. Те ще дойдат. Знаят как се управлява държава.

A тукашната "икономика" бележи спад от над 40%!

Нормално е да има рекорден износ, когато имаш работеща икономика и обезценена национална валута. Малко ми прилича на нашия Асен Василев, който се похвали за остъпка за бензин с 25 стотинки, като преди това вдигна цената с над 1 лев.

Значи няма проблем, да ги цакаме по $5000 на ТИР, за да мине през България. Ако не искат, да минават през на майка си путката.

Значи и те може да цакат нашите тирове по 4-5 пъти повече (горе долу толкова пъти в повече е пътя през Турция до Ирак, Иран, Армения), които превозват стока до близкия изток.

Е нали сме в Гейропа бре, ще изнася е за там, за "клуба на богатите"! Какво ще изнасяме на ония маймуни Иран, Ирак и намси кво? Че нали за това сме в Гейропа, свободен пазар и движение на педераси.

Ми той Пашата така и ги цака. И турците реват, ама няма къде да ходят!

85% инфлация за 2022. Какво мислите, че усеща обикновения турчин - почти двойното обезценяване на парите си или големият износ. Ердоган е силен външнополитически играч, но във вътрешен план нещата хич не са розови.

Усещаме, че и у нас инфлацията гони рекордни нива, и че си развалихме изгодните договори с Русия за да служим на чужди интереси.

Ердоган е умен лидер.За разлика от евро джендърите не се отказа от най-евтиния тръбен руски газ.Затова произвеждат и изнасят,защото са конкурентно способни.Ние какво да изнасяме ,като Шарлатаните ни прекъснаха евтиното синьо гориво?Освен на Гуглена парапета няма какво друго.

Е, как така какво да изнасяме? Малко ли циганина се изнесоха в Гейропа?

Нормално е да има рекорден износ при рекордна обезценена национална валута, японците го правят редовно за да си стимулират износа.

Изгодно е да се инвестира в Турция. При нас сметка няма.

От каква просперираща и благоденстваща държава ни откъснахаазиатците преди 145 години...

докато лудите/еврогейовете/ се налудуват.

Ердоган има много хубав мустак, но лъже по-добре от колкото лиже.

Това е разликата с валутен борд и без. Имали инфлация...??? Много важно!!! Инфлацията те кара да бачкаш, а стабилният курс (с борд) да мързелуваш! Затова все ще сме последни, защото все търсим лесното, сигурното. Най-лесно е в леглото на топло, ама нема паре!

С висока инфлация се стимулира износа, но само ако имаш какво да изнасяш. И като цяло с обезценяване на парите, управниците един вид вземат парите от бачкаторите и ги дават на предприятията, които произвеждат, или иначе казано: духат го бендите

Турция от 80-те е била доста зле ако се съди по кадрите от този филм: https://www.vbox7.com/play:c672b848ff Днес са много по напред от нас. Ние добре, че сме в ЕС иначе щхме да бъдем по зле и от Молдова.

Дронове за Украйна, локум за България. Шегата настрана, Турция не е в ЕС, та да ги ограничават и имат много мощно машиностроене, също и проозводство на черна и бяла техника. България е рекорден износител на сурова руда. За Турция.

България 6,5 милиона. Нерде Ямбол, нерде Стамбул

Бангладеш 166 млн, Швейцария 8,6 млн, Е и?

Не е от населението. И Русия е 140 милиона но икономиката й като на 40-милионна Испания. Единствената й "мощ" са ядрените й оръжия. Има много природни богатства но акъл нямат. Само войни и танкове в главите им.

И Сингапур е около 5.5 милиона, но са на 8-мо място по БВП на човек в света. Малко като игра на покер е, може да имаш слаби карти, но ако си добър играч, може да спечелиш пак.

Samo taka!

Теб това, какво те грее бе? Ти си индиец, приел исляма, стискащ български паспорт в гнусните си потни ръчички.

Ako ne e Turkiye nito gaz nito benzin ste imate! A skoro i za tok ot tam ste cakate!

... написа индиеца, с турско самосъзнание, "пишещ" на шльокавица! Хахахахахахахах

С листа от люляк.

Хахахах, турция в момента е горе долу като русия, просто диктатори, говорят глупости

Добре че сме комшии с Турция,просперираща и модерна страна, а не като Украйна с русия имаме късмет

Ти не си българин, а турчеещ циганин! Ние българите, имаме съседи, а турците имат комшии.

Всяка година ще му е рекордна при годишна инфлация 80% в Турция.

252 милиарда долара Амиго.Анадънму.

"амиго", "анадънму" ... хахахаха Сега си испански турчин ли бе? Хахахахха Мама ти циганска объркана...

Ами той неслучайно при 20 % инфлация накара управителя на турската Централна банка, противно на всякаква логика да свали лихвите. Да, за такова действие трябват топки!!! ОК, сега инфлацията им е 80%, но икономиката цепи мрака!

Мустакатата маймуна си дава тежест.

Ми голямо браво! Трудолюбив народ, отлични търговци и занаятчии, перфектни домакини. Имат и корав ръководител, не Кирчо и подобните му дебили.

Е кажи си го на твоя език де - евала машала.

Ердоган е дар за Тюркийе и за България.След Ататюрк е най великия политик на съвремието.Аллах да го пази .

Циганино, това, че си приел исляма не те прави турчин бе. Пак си си циганин, само че обрязан.

Циганите са миллета за нас и турците нямаме проблем с тях.Уважаваме ги и те уважават нас.А такива като теб рано или късно си получават от тях я незаконно бебе я зет като мед.Честито на печелившите с Поздрав с песен от Великия Азис Хабиби спиш ли добре.

Абе, обрязан циганино, вас турците ви мразят повече и от кюрдите бре. Заблудена овцо.

Ердоган даже не е турчин а грузинец говорещ турски.

Ердоган бил такъв, онатакъв. Не съм му фен, но какви са Бойко, Доган, Курнелия, та дори и Радев и всички останали долни предатели и продажници? Хиляди път по боклуци са от Ерго, който милее за държавата си, върти всички световни лидери на пръста си, дори ги прави на маймуни. Кво направиха за народ и родина нашите управници - безродници?

Ей това е държавник. Яша ти бай Ердо.

При 82% инфлация какво точно му е радостното? Турците изнемогват още от миналата година ... е, без фамията Коч, те са си добре.

Предизборно лаене на диктатора! А че народа му тъне в мизерия и беззаконие и стотици хиляди турци всяка година емигрират на запад и напускат потъващия кораб - за това Ердоган нищо не казва

Току-що описа България