Енергийни войни в енергийна криза: къде е България

Сега всичко зависи от политическата риторика, но политиката изкривява енергетиката

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Простата банкянска мутра да излезе да обясни защо лапна турския паток.

Да вземем пример от Унгария - наш съюзник от НАТО и Европейския Съюз

"В същото време юристи по околна среда заплашват да предприемат съдебни действия срещу Европейската комисия, ако газът бъде включен в таксономията на ЕС признаваща го в частта инвестиции в устойчива енергия" Не е зле да се направи проверка на тия юристи дали имат връзка с енергийният пазар и дали ще спечелят от това? Че то единственото което остана за околната среда са фотоволтиците и перките, след като дори и атомната енергия искат да спрат!? Не стига, че ЕВропа е натясно и в енергийна криза, а и тия гледат как да я задълбочат. И като нищо пазара ще иска да се вдигне цената още поради тези нови опасения. Защото както знаем регулаторите никога не грешат по-отношение на прогнозите си!!! И какво му е на газът? Нима 40% от домакинствата на Европа да не зависят от него в момента? А да не забравяме че 80% от пазара на фотоволтиците и перките се държи от Китай, които хич не ги е грижа за зелена енергия и най-много ще спечелят от такива драми. " Подготовката на твърденията за това, че руският газ е в основата на дефицит на енергоносители за Европа вече е в ход. Няма да е учудващо повдигането на обвинение към руския монополист за манипулиране на цената на природния газ" Що за изкривена логика е това??? хахаххахахаххахаххаха Значи поради недостига ни на газ поради забраната за въвеждане в експлоатация на допълнителни тръби, като: Южен поток 2 и Турски поток и сега на Северен поток от страна на САщ, които бог знае защо имат думата по въпроса!? Има нагласа да се повдигнат обвинения към Русия за цената на газа, въпреки че всичко идва от натиска на Америка!?! Пък и руският монополист??? Нима някой спира ЕС да сключи сделки с други нации за пренос на газ? И нима най-изгодните сделки не се провалят поради нация на над 9000 километра разтояние?

Девета дупка на кавала, там сме.

Държите България заложник на руските интереси! ДО КОГА? Газта в Европа поевтиня заради доставките от САЩ!

По средата на нищото отново.

Пореднта идиотска стаия . Зщо се вдигна газта 1.Газта се вдигна заради трилионите напечатани от САЩ и ЕЦБ от там инфлация на всичко 2. Решението на Европейските идиоти начело с малумната Полша да загърбят дългосрочните контракти и да ходят на спотови цени. Спотовите цени са просто едни финансови спекуланти които генерират пари на базата на въздух. Същата тази Полша сега страда от това . ЗА БОКЛУЦИТЕ ОТ ПОЛША и 5 стотинки не давам. 3. Блокирането на Северен поток2 от американските агенти дошли на власт в Германия. Това са зелените малумници 4. Зелената сделка.

100% сте прав. Допълвам така-кое поскъпна от суровините за производство на БЪЛГАРСКИ ток, че поскъпна самият продукт-тока? От газ правим много малко ток. Основно произвеждаме от АЕЦ, ТЕЦ и по-малко от ВЕИ. Кажете кое е станало скъпо-уранът ли, който отдавна е платен, въглищата ли или вятъра/слънцето/водата? Излиза че ВЪНШНИ борси в далечни страни определят цената на тока у нас, което е абсолютно идиотски абсурд. Както и да правим сметки излиза че цената е изкуствено спекулативно повишена, от което печелят два лагера-енергийни мафии и борсови спекуланти. Забележете как правителството застава на тяхна страна-"дава помощи" на "нуждаещите се". Откъде взима кинти за помощи? От бюджета, т.е. от всеки един от нас чрез данъците. Тоест печалбите на мафии/спекуланти са гарантирани при всяко положение, те не се поставят под съмнение. Губещият е работещият, добросъвестен нормален гражданин и неговите деца. Като дадат помощи на неспособните, недобросъвестни и неработещи изравняват доходите им с тези на нормалните и това е изключително цинична кражба.

Два са Огромните проблеми за България. И двата са Политически и Изкуствено създадени от ЕС,по заповед на САЩ. .... 1.През 2021 ЕС заповяда на членките си да се ОТКАЖАТ от Дългосрочните си Договори със СТАБИЛНИ цени, за доставка на Газ от Русия!!?? Казаха че така Рисия влияела много на ЕС !!?? И ЕС започна да Купува ГАЗ на Спотови цени...Ден за ден...каквато е ценат в Момента!! Сега цената е над 2000 долара за Кубик метър. А беше Стабилна ма 400!! Катастрофа последва!! .... 2.ЕС Задължи България да Продава Цялото Произведено Електричество на ОбщоЕвропейския пазар за ток... ...и ...Да си Купуваме после Целият нужен за България ток от този ЕС пазар !!!?? Да си Купуваюе Машият Ток в Конкуренция с Германия,Франция ,Холандия...Шок!!! В Резултат от тази ЕС Заповед ...Тока ПОСКЪПНА с 300-400%!!?? Всеки сам да смята колко е изгодно да сме член на тоталитарната Секта ЕС!

Никакъва криза няма да има за Българите ! Сульо и Пулю се базикат с Българите ! България като види зор отваря Турски поток и се снабдява ! Приказки на Гробарите , днес слушах по Нов Нюс един педал от ГРОБ , може ли да си тъп и да си от ГРОБ , онази инджова му приглася ! Президента е избран с 75 % отгласувалите и точка , няма нужда от коментар ! За България ще има Газ , който плямпа да си лови багажа и да бяга при укрите те имат газ или сащ там има газ ! Заради такива тъпи коментар започнах да не вярвам на САЩ и си спомням за Бомбандировките на САЩ през 1944 година и 3 хиляди убити и за 10 милиарда долара разрушени постройки !

Тази Маринела пропуска, че при достигане на една непоносима цена на газа потреблението му драстично ще падне и държавите ще започнат да търсят други енергийни източници. И това ще бъде необратим процес. АЗ ОТДАВНА СЪМ НА МНЕНИЕ, ЧЕ РЕСУРСИТЕ ПОД ЗЕМЯТА БИ ТРЯБВАЛО ДА БЪДАТ СОБСТВЕНОСТ НА ЦЯЛАТА ЗЕМЯ, А НЕ ОТДЕЛНИ ДЪРЖАВИ ДА ИЗПОМПВАТ РЕСУРСИ И ДА ОСТАВЯТ ОГРОМНИ ПРАЗНИНИ В НЕДРАТА НА ЗЕМЯТА. ЗАЩОТО ПОСЛЕДИЦИТЕ СА ЗА ЦЯЛАТА ЗЕМЯ, А НЕ САМО ЗА ДЪРЖАВАТА ДЕТО ПОМПА!!!!!!!!!!!!!!

Къде е България: "Ще имаме най-драматичният дефицит в историята за последните 25 години, прогнозира бившият икономически министър Николай Василев пред бТВ. Според неговите изчисления, дефицитът ще достигне 8% и ще трябва да забравим за еврозоната за поколения напред, а децата ни ще плащат дългове. По думите му с готвения бюджет правителството „ще раздава пари на калпак, но не с чували, а със самосвали“, а приходите не могат да покрият разходите. ..."

А не. Аз газ дето не е минал през филтъра на евроатлантическите ценности няма да ползвам! Като важен български потребител, ще гласувам с 50-те си лева и производителите трилионери да си правят сметка как ще ме спечелят.

Питайте Борисов за ситуацията. Нали ТОЙ загроби 3 големи енергиини проекта. Нека както тогава ПУБЛИЧНО заяви това, сега ТОЙ да каже какво ние правим. Следва съд за народна измяна и доживотен затвор.

Ти ако мислиш че това някой го помни. Тълпата не помни вчера кво е яла, камо ли какво направил някой си преди години.

ако спрат газовите доставки през Украйна, можем да пострадаме и ние, а София да остане без парно.

ЕНЕРГЕТИКАТА се управлява от ОЛИГАРХИЧНИ АКУЛИ

Айде стига с тая Русия, бе! Аман! Повръща ми се от Русия. Стига с тая Русия, да вървят на маййната си, алкохолици нещадтни. Байдън и САЩ също да вървят на майната също фесовете от Турция, също Македония, Украйна- пак там. Китай, Сирия, Афганистан- да вървят и те там. Макрон, Джонсън, Путин- тоже. Писна ми на муя от Ковиди, сертификати, ваксини, Файзъри, Астри- зенека,, писна ми от мерки, ограничения, маски, от Витанов, от Мая, от К. Костадинов, писна ми... Ставаш сутрин, и все едно и също- Русдия, Нато, Лавров, Заболели, неваксинирани, Зелени сертификати... Айдеее, напараблес! Айдее, путувайте! Айдее, марш... Сиктир олан!

сипи си една ракия...

При кладенец в двора си,да вземаш вода от съседното село....!? Имаме мощности(ТЕЦ -ве),имаме и ресурс(въглища).Това означава относително евтин ел.ток . Но ни е отредена ролята на ветропоказател -пагубно и унизително ! Устояват ли се ,националните интереси!? Това е въпросът !

Американците подведоха руснаците, че няма да пречат на северен поток 2, а сега си показаха зъбите ... Русия вдига цените, за да принуди Европа да пусне газопровода, а Америка това и чакаше, та почна с огромни танкери да доставя втечнен шистов газ ... Руснаците могат да отговорят по един начин - да намалят цената на газа, така че Европа да зарежа американските доставки. Европа си остава зависима както от Америка, така и от Русия. От нас нищо не зависи, хубаво да си имаме наши български енергоизточници, така че да влизаме в тяхната игра на надлъгване.

Цените не ги вдигнаха руснаците а идиотите от Запада. Те напичатаха трилоните и те принудиха Газпром да продава на спотови цени а не на дългосрочни контракти.

Американците са виновни за всичко!

КЕВР мафията убиха ГЕОРГИ ДИЧЕВ ШЕФ НА АЕЦ КОЗЛОДУЙ по времето на ндсв глав сек на МВР бе БОЙКО БОРИСОВ тогава МИНИСТЪР на ЕНЕРГЕТИКАТА стана протежето на ОВЧАРОВ МИЛКО КОВАЧЕВ

къде е България... заради него сме в криза

ЕНЕРГЕТИКАТА се управлява от мафията олигарсите а е дори у нас КЕВР НЕК БУЛГАР ГАЗ са мафия

Ако СП-2 не го пуснат, се очаква да няма доставки на газ поне до Март месец от Русия, понеже дългосрочните си договори ги е изпълнила преждевременно миналата година, а тая година, кога ще ги изпълни е друг въпрос. Може да почне да си изпълнява дългосрочните договори за тази година от Април.