"Енергийни активи за милиарди може да станат ненужни"

Ситуацията в енергийния сектор след средата на тази година ще е значително променена, а наложителните действия - значително по-кардинални, смята експертът Антон Иванов

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тоя какво исак да каже - че са им малки кражбите по веригата ли? Ами че в Москва където също се лапа и то доста по-мащабно, цената на тока е наполовина.

От години казвам, че това не е реалната цена на тока ама те ми слагат минуси. Ако цената на тока беше такава каквато трябва да бъде, сега нямаше да ги имаме тия проблеми в енергетиката. Този балон който се надуваше от управляващите в страха си да не бъдат свалени ако се вдигне цената на тока е време да се спука. То е неизбежно. А що се отнася до бизнеса които постоянно реват, че тока им е скъп да спрат. Защото незнаят какъв рев ги чака когато се либераизира цената на тока на 100%.Тогава ще е големият рев за всички. Защото скъпия ток от микса ще трябва да се поделя от всички потребители. А някои все още си мислят, че ще купуват само от евтиния. Пазарен принцип при цената на тока не може да има.,защото се произвежда тук и сега т. е. на момента.

Със свободната енергия от ефира, за което е писал Никола Тесла? Я да коментирате този въпрос, а не да се упражнявате в празнословия, само защото се очаква това от вас.

Производствената цена няма нищо общо с измислените и наложени норми от цветни и други хитроумни политически и лобистки врътки като доставяне и продаване, което оскъпява и осигурява охолен живот на малцина избраници за обесване!

На същото място ще сложат вятърни централи или слънчеви и така загубите ще са малки -

Чудесно мими ама като няма вятър и се мръкне какво ще правим. Как неможе да го разбере този народ, че ВЕИ тата са само за украса на една електроенергийна система на този етап от развитието ни Ако се заредят две три студени ама наистина студени и продължителни зими тогава ще разберем кой кой е. До тогава ще превъзнасаме зелената енергия и зелената сделка която бавно ни убива. Но народа се усеща когато му се бръкне в джоба. Дотогава ще викаме затваряй, мръсни са ТЕЦовете.

_stankow

Усеща се как говори със сложни, дълги изречения. Не е на добре.

Коалицията от новите сега ще ни видят сметката.Газта скача с 20 % а от там тока и всички цени на стоките.Тоя го увърта,суче и нещо ни бала баламосва ,не може да го разбе човек.Сега енергийната независимост с газовия хъб Балкан ,за която толкова се бориха от ГЕРБ ,ще се превърне в газова зависимост от Русия.Не се съмнявайте в това .Новите на Радев до един са русофили и ще обърн та ат палачинката а от там сбогом ЕС и НАТО.Това ни кроят.

"експертът" А. Иванов?

Ако някой разбра нещо смислено от статията и изказванията на министъра - моля да го напише просто без увъртания, тенденции по световните пазари, независещи външни фактори и т.н. Това, което разбрах аз е - мъчат се да ни прецакат отвън и ние се чудим как да прецакаме тия в държавата, ама да им го представим като развитие и неизбежни цели!

Баце да излезе да обясни на прост език с 2 изречения

Аз ще го обясня с 3 думи: цените яко нагоре!

Абс правилно си разбрал. И аз същото разбрах. Тоо от един такъв "експерт", разумни предложения и не следва да се очакват.

Когато поне един от лобистите за скъпия ток на американските Марици влезе в затвора, тогава и в сектор енергетика ще има прозрачност и отчетност! Най-много на тия пиявици им обърка сметките санирането, понеже в техния корпоративен свят намаляване на цената на тока не се предвижда! Само нагоре и само на гарантирани преференциални цени! Нещо неясно!

ГЕРБ Правителството прие закон срещу ЕС закона за вредните емисии - Потребителите на Ел.енергия да плащат вредата от Въглища и Фотоволтаици - включени са във Фактурите за ток с отделна колона - Задължения на Обществото към Мафията в Енергетиката .

Къде са сега простаците и малоумниците, които ни убеждаваха как България няма да има нужда от Белене, защото сме имали предостатъчно производства на електроенергия? Къде е Банкянският дебил, който унищожи три важни за България енергийни проекти, за да ни набута с някакъв си Турски поток? Вкарвайте в ареста тези национални предатели! Следствие, съд, затвор или разстрел! И пак ще им е малко!