Енергийната криза в Германия отново разпалва дебата за ядрената енергия

Германската външна министърка Аналена Бербок каза, че не вижда причина да бъде удължаван срокът на експлоатация на трите най-големи атомни централи

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Правилно, ако трябва - цяла Германия може да е без ток, но да се спаси Земята ! Ние можем да понесем това !

В последно време ми се губи Грета Тумберг? Онова мило създание с визия на скопена вещица. Можеха да я използуват и срещу Путин. Да гледа лошо и да сипе клетви.

На "зелените" в цяла Европа плаща лилиПутин, също като у нас всички "зелени" са четирихилядници.

Аналена не е съвсем луда- просто ще изяде нашите пари! Като си спре централите и ще паднат приходите на Германия. Тогава ще отрежат субсидиите към нас, но няма да ни позволят да им турим мита на беемветата за да имаме и ние някой лев! Единственото ни спасение е да им спрат газа и да се принудят да изнесат заводите в Турция / там газ бол/ и ние като ишлеме на турците да ядем хляб.

АннаЕлена много скоро ще научи пьтя до Шереметьево !

Абе не съм сексист или хомофоб, но защо ми се струва, че откакто в Западна Европа по управленските постове са основно емоционални лелички и неприкрити хомосуксуалисти - нещата вървят все към инфлация и обедняване на средната класа?

Време ни е за Възраждане ! Нинова , на лъжата краката са къси !

Баси смешниците!! Но е нормално.Зеленски ги учи и им размахва пръст

Политоложка се изказва за ЯДРЕНА енергетика!? Ето затова ЕВРОПА затъва. Къде са ЕКСПЕРТИТЕ, БИЗНЕСА, тези дето реално плащат заплати включително на ТОВА недоразумение?

А тия зелени не смятат ли за опасност 56те ядрени реактора във Франция?!? Тия германци ще се окажат по-глупави и от нас ха ха ха

Анална нищо не разбира от енергетика

Тя или някой от нейната партия беше отговорил на въпроса " знаете ли от къде идва токът?" с думите "от контакта разбира се. Там в мрежата се съхранява и чака да се появи нужда.." Те такива избират лгбт и прочие

Ами тази тъмнозелената да вземе да накара техните производители на коли да се изтеглят от Китай. Китайската енергетика е предимно на въглища. Да ти ева популизма да ти ева.

странно тия д..вили ги затварят а ингилизите ще строят още една ядрена централа

Зелените не са добре - отваряш въглищни централи, които замърсяват, но затваряш атомни централ, които не замърсяват... Откакто жените започнаха да заемат ръководни постове в ес, нещата се сговнясаха тотално, пример - урсуса лайнен, сега и тази бербок ли е, жабок ли е... Жените стават за счетоводителки, секретарки, домакини, но за важни неща като световна политик не ги бива, има някакви много малки изключения, но те и не приличат много на жени.

С едно изключение - веднъж на стотина години някоя метална леля става prime minister на Великобритания, но рядко за съжаление :-).

Да палят кюмбетата с въглищата,циганската любов ,и да стават независими от Русия.Тъкмо ще изглеждат като ......локомотива на Европа !

Искам да те опраша на зелено

ядрената енергетика е 7% от цялото производство на ток в Германия. Немците я отписаха и си пренастроиха икономиката още преди години. Като се сложат и всички разходи свързани с ядрените отпадъци и извеждането от експлоатация, сметката съвсем не излиза. Така, че не я мислете Германия.

..разбрал си ти...у.йо....га отписваха атомната енергия си имаха газ...сега ни газ ни атомна енергия...и вземи прочети малко написани неща от умни хора а не от зелени иди .от.и и политици имб.,ецили...ядрените отпадъци ония които са с голям разпад събрани от всички атомни централи по целия свят от 60-те до сега могат да се поберат във футболни игрище...дори такива като теж не знаят как изглеждат ядрените отпадъци...все си ги представят като едни варели във холивудски бози..

АЙДЕ КАТО СИ ТАП, НЕ СЕ ОБАЖДАЙ. ОСНОВНО НЕМЦИТЕ ПРОИЗВЕЖДАТ ТОКА ОТ ВЪЗОБНОВЯЕМИ ИЗТОЧНИЦИ И ВЪГЛИЩА. СЪЩО ТАКА ВНАСЯТ МНОГО ОТ ФРАНЦИЯ. ГАЗА НА ПУТЛЕР БЕШЕ ЕДНА ОТ АЛТЕРНАТИВИТЕ НО ГО ОТПИСАХА ВЕЧЕ.

Че тази аналена е от зелените. И тя като омзи пловдивски дебил с въглеродния отпечатък на мусаката. зелените гниди трябва да бъдат унищожени.

яяяя шприц ми анал-ена

С фашагата Бербок няма да прокопсат. Меркел беше далеч по-успешна.

Гаргамел спомена , че щял да ти е на гости , да вечеря :)))

Тия ще докарат Германия до там, че няма да има пари за нас за субсидии …. И тогава защо да седим в ЕС? За да внасяме беемвета, а да изнасям чушки?! Немците явно искат да се измъкнат от ЕС.

Тази и тя е Специалист по въпроси от общ характер

тая ако знаете как смърди - на пор - къпе се веднъж в годината с дъждовна вода подгрята от Слънцето! Ужаст и БезУмие!!

обаче се е намерил някой да я анали , та чак в името и е записано , явно е голяма гордост

"въпреки недостига на енергия, породен от руската война в Украйна" Ъхъ, ъхъ .... Путин е виновен!

Тая ще ходи на полюса за малко май

Аналена Бербок е клонираната версия на Урсула фон ден Лайен в Германия. Дори се опитва да подобри мощността на разрушителния заряд на оригинала.

Работата стана "чупи гърне".

Топлата вода била открита преди 45 милиарда години. Тази още не е открила топла вода.

Меркелан

Не Моа да Я Гледам! Съсипа Европа!!

Тази' , онази-Лиз Тръс,. ....наште Ленчета.. Ба , що се занимават с глупости тия каки? Има къде по -хубави и приятни занимания !? Времето лети,...не чака.

То тия глупости са само между другото. Не са останали на сухо. ...Така че, запретвай ръкави , плюй на ръцете и с двете познати - Лява, Дясна...

Е' то такива кахъри не са на добре.

Путин каза на Германия че не вярва в глобалното затопляне.

Тия мелези, щОто вече не са никакви Германци...не могат да разберат че има от лошо по лошо и не са чували приказката за двамата осъдени на смърт. Чрез обесване .където единия казва ,че има и по лошо..другият му отговаря какво по лошо може да има..на сутринта палача казва тебе ще те бесим...а тебе ще те дерем жив...та има винаги и по лошо..

Не разбрахме Аналенчето била ли е на партито с наркотици в питиетата?

и се е паднало такова без наркотика....

Гаранция че е била

ЗЕЛЕНИТЕ не искат ЯДРЕНА енергия; Не искат ВЪГЛИЩА; Не искат ГАЗ. Ще моржуват, ще се хранят със ЗЕЛЕНИ восорасли и ще ПОЗЕЛЕНЕЯТ.

Те с удоволствие карат дизели и ползват всички блага и ресурси. Идеята е ние с теб да не ползваме

Аналенчето и зеленичките ще гиебът у тъпите кратуни много скоро! Тая псевдонаучна сган трябва да бъде смачкана!

ОТКЪДЕ ДА ЗНАЕ ПОЛИТОЛОЖКАТА АНАЛЕНА ... ЧЕ В РУСКИТЕ РЕАКТОРИ РАЗМНОЖИТЕЛИ ( BREEDER REACTOR) . ... The BN-800 reactor (Russian: БН–800 реактор) ... ОТ УПОТРЕБЕНОТО ЯДРЕНО ГОРИВО ОТ АЕЦ ОТ ТИПА НА АЕЦ КОЗЛОДУЙ ... МОЖЕ ДА СЕ НАПРАВИ НОВО ЯДРЕНО ГОРИВО .... А ИНДИЯ ИМА ТОРИЙ В ИНДИЙСКИТЕ ЧЕРНИ МОРСКИ ПЯСЪЦИ ЗА ОЩЕ 6000 ЦИВИЛИЗАЦИЯ ПРИ ДНЕШНИТЕ НИВА НА УПОТРЕБА НА ЕНЕРГИЯ

Бербок казвала....алоу, зелени прости човечета. Тая държава ще я досъсипете. Нищо,, поне повече няма да помиришете власт, идеолози прости...

Направо закрива цялата държава! И без това германците скоро ще са малцинство.

Скоро в Германия ще има само араби, пясък и камили.

70 млн. германци срещу 5 млн. турци и араби - няма да е толкова скоро

Вече са!!

АНА - ЛЬОНЯ ПО ОБРАЗОВАНИЕ Е ПОЛИТОЛОГ ... И ДА ДАВА ИДЕИ ЗА ЕНЕРГЕТИКАТА ... Е ВЗЕ ЕДНО БАЙ БОЙЬО РАПОНА ДА ВИ ОПЕРИРА В ПИРОГОВ:)

Който е министър на икономиката е ..автор на 1 детска книжка.. толкова от зелените

Гинеколожка решава за 500млн души.... Фон дер лайен... Рая бербок решава за 80 млн

Се разлигавиха и забравиха как е изграден комфорта и житейският им стандарт. Удобно криеха фактите, че всъщност на гърба на Русия в съотношение 1:8 (тоест 8 пъти по ниска цена) успяха да литнат "в космоса". Сега под командата на Давоските Ционисти се активират модели гарантиращи тоталният колапс на икономиките и настъпване на мечтаното Фаронско общество, без средна класа, без органични храни, с безумни цени на вода и енергийни ресурси. Самият факт, че данните от каквото и да било се манипулират към политкоректност говори за залеза на Западната цивилизация или по-скоро за умишелното и убийство. Не може да се живее добре, когато има монополи и корпорации, които под знака за общото благо премахват икономическият модел и искат да са богове а всички останали биомаса от гои. Надявам се гладът, студът и хаосът, който ще настъпи тази есен и зима да събуди ошашавените европейци и да се активират.

Поведението на НАТО и ЕС посредством малоумните им санкции създаде условия за световна хранителна криза. И да не чувам простотии от типа "Ма Русия нападна Украйна", САЩ нападнаха поредица от държави и нямаха никакви санкции. Точка по въпроса. Забийте си го в главите, че нещата не са черно-бели, нашите-вашите, тоя срещу оня. Нещата са сложни и изискват зрял поглед. Идеята за откъсване на Русия от Европа директно влияе не само на Европейската икономика а на Световната икономика. Още по време на Ковид рестрикциите и омотаната логистика имаше притеснение за недостатъчно количество азотни торове. Ако до месец два не се направи нещо по въпроса милиони хора ще умрат от глад в развиващият се свят. Ей така, защото на САЩ и управляващите я военни корпорации им трябват едни пари. И цяла Европа, включвайки и нас в кюпа, позволи емоционални и лишени от икономическа логика и доказано въздействие санкции да нарушат жизненоважни за света процеси. Майната им на европейците, тъпи сме ще си платим цената за простотията. А тези държави, които ще пострадат от глада, какво са? Жертва на нашата неграмотност, безхарактерност и малоумие.

Предвид войната, задаващата се рецесия и енергийна криза, още се чудя как не са пуснали всичките си атомни централи. Техните политици усилено работят срещу народа им, досущи като нашите политици.

Бахти мацката

Мрази жените и мъжете. И за това ги е назначил се убавици от "Млади глобални лидери" програмата. А корумпираните в душата красавици винаги са привличани от власт и пари. Както се казва родени са едни за други.

Коментарът на външната министърка, която е представител на "Зелените" - щом зелените талибани определят политиката на една страна в енергетиката по - добре да я закриете !!!

Натам вървят с уверени стъпки

Нормално няма какво да бие атома.Фотоволтаика е слаб само малка част се преобразува в в електрична.Перките са боклук.

Слънцето залязва в 4 през зимата..а в светлите часове има 70% облачност.. фотоволтаиците са като хомеопатията. Вятърните перки са по-постоянни, но явно не стават за истинска алтернатива. А анналенка е неука калинка, женена за един активист на Грийнпийс, който прекарва нелегалните емигранти между Африка и Италия.. толкова за нея и капацитета й

Всяка една държава има своя апогей, след което рязко и устремено отива надолу. Явно това е времето в което ще видим САЩ и Германия пред колапс. Русия не излиза, самият факт, че в момента в който излезнеш от по-големите градове нямат и пътища го доказва.

Русия има такива пътища между големите графове, каквито ние нямаме. Не си пътувал, а аз съм и зная.

Напоследък са се навъдили едни умнокрасиви момченца и момиченца, които идея си нямат какви бели правят.

Енергията ще се произвежда в Източна Европа със съответните рискове , а чрез енергийната борса ще се преразпределя на запад.

Ясно е че и тая е на заплата в Газпром :) Или е обезумяла. Секи сам да прецени.