Коментари - Енергийната криза "удари" храните: всичко поскъпва, само свинското месо - не | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Свинското го вдигнаха ,не помните ли като избиха свинете.Е къде по вече.Освен ако пак не пламне нещо непредвидимооо.,

правилно съм разбрал, на зелето му трябва най много ток за да узрее

И защо имаме комисия по водно и енергийно регулиране като източиха язовири? Тези които имаха ВЕЦ към тях парите от тока продаден навън потънаха в нечии частни джобове но нямаше смъмрен. Имаме относително слаба индустрия и въпреки това евтиния ток от АЕЦ първо се изнася после за нас ако има!?!? Набутваха ни ток от частни тецове които поради подаване на задник на зелените евро бандюги трябва да ограничим. На фона на всичко това имаме национална енергийна компания която не продава пряко на електродружествата, а продава на частни фирми с по едно офисче а те на ектродружествата...И защо отогава имаме тая комисия с поне 12човека на свръх високи заплати като е ясно че нищо не се регулира!?! Защо задължително трябва да се изкупува ел.енергията от фото и вятърни генератори на висока цена от разните депутатски фирми. Като ще имаме пазар на енергия и те предлагат, който иска ще купува.. Ама не... Гледам в коментарите едните простаци рипат какво било при мутрата, гругите защитават недоносчетата на фатмака.. А кога ще се събудите и осъзнаете , че и двете са плод на нашето безпаберие. От времето на прехода една върхушка ни е завзела и яко вкопчила във властта като само ни сменят артистите за да имаме лъжливото усещане за "промяна"...

Това е ЕВропа. Всичко това за което говориш е точно европейски модел. Да, наще клоуни са по-несръчни от западните, има разлики в детайлите, нооо... законите ни и модела на икономиката са европейски. И, нали за това подскачахме навремето? Ето, получхиме каквото искахме. И пак недоволни. Верно на човек не може да му се угоди.

Като няма зеле яжте свинско!

Струва ми се че Единственото което Спасява Вси”наште” “елит” и “ управляващи” - са ковид Рестрикциите ! …защото ако се Отменят - теяСъщите ще се окажат СамСаминки из ЗемитеНи .

А така - чашков вилнее, коли се крадат, харвардите мислят, цените растат, нови заеми взимаме, фатмакът потрива доволно крадливите си ръчички. Пак стана като през 94-та. Честита подмяна - вервам само на мангъра.

Три дни до 31ви. ..пък и това “изявление” на дядяПутя…

В същото време Кирчо има таргет за набоцкани да изпълнява, зададен му от фон Лайнен.

Точно енергийната криза е виновна на служебните калинки за Мунчо Шпаклата Шест месеца проспаха внесто да се заемат с решаване на кризите

Свинете по тея географски ширини са мнозинство.

?

Свинското, още преди две години се удвои! ... К'во, не ви стига ли?

Е как бонфилето е по евтино от контра филе и плешката е с кост . Дир , вие сте Оникални

И всеки път за народа един гол хуй Все по-голям

Предлагам да бе купуваме това което поскъпва, и така тези които надуват ще фалират. За Бога братя, не купувайте!

ти не купувай бе, аз ще си купувам

Там, где проходит капитализм, трава никогда не растет. Вот такие вам дела, товарищи!

Зиновиев и Троцки са му пръскали гъза Крупская е знаела и си траела, а Сталин ги е презирал. Блядките все още пазят консервирана му Мумия и бият чела пред нея Яко а :))

Не Пиздите, Това'ищ!

Да ви пикам на увеличените заплати и пенсии щом ще давам повече пари от преди. Хората са казали още от едно време че комунист и свиня наяждане нямат. Както дойдат на власт и народа обеднява.

Най-хубаво си беше при комунистическия диктатор от ГЕРБ. Крадеше се на воля!

Какво ти открадна бе,червен задник. Сега ще видиш истинските крадци как управляват.

Какво ти е виновен комунистът? Комунистът регулира всички цени на държавно ниво и така беше по комунистическо време, ама демократите успешно скачахте за свободен пазар и за банани. Айде сега, радвайте се на свободния пазар, който регулира цените на демократичен принцип, и си купете едно бананче за Нова година!

Забравихме омразната крадлива тиква от Банкя! Кога ще го осъдят? Кога ще му конфискуват това, което той и ГЕРБ откраднаха?

Го няма. Ама кражбите станаха повече май. Близо 4 милиарда заеми изтеглиха за два месеца а народа обедня повече

Ама 12 години го имаше. 12 години работа, работа, работа, не се поправя за 1 месец, откакто имаме ново правителство.

Браво на другаря Радев и компания,браво на двете му/успешни/ правителства и кой знае още какви/хубави/ неща ни очакват в бъдеще.

Другарят Радев регулира цените по световните енергийни борси? Това с помощта на ЦРУ ли го прави, или на Москва, че сами не можете да се разберете за опорките си, хи хи хи!

А заплатата та ми кога ще има инфлация от 45%... даже 20% е блян.

смени квартала пич... в този квартал в който работиш не вдигат заплатите, премести се в друг квартал, препоръчително извън обхвата на балканите...

Пазарен принцип! Като не ти харесва на каква цена си продаваш труда, напускаш и си търсиш някъде, където да си го продадеш по-скъпо! Така е по капиталистически! Нали за това скачаха демократите?! Банани и свободен пазар! Айде сега върви на свободния пазар да си продадеш труда по скъпо, така е по демократичному, по капиталистически!

Аз бих протестирал пак Ама Черепът не ще да плаща Да гу еба

Едва ли, герберастчета. Вие и един път не излязохте на протест да си подкрепите Тиквата, когото уж щяхте "пак да си го изберете", камоли сега да се вдигнете да протестирате, хи хи хи!

Че освен платените черепчета кой друг сра в палатки ?

Ти кажи, явно доста си се завирал по осрани палатки с черепчета, щом си така наясно какво е ставало в тях, хи хи хи!

А сега тропнете едно хорце,че Муньо още пет години ще ви мрънкоти за корупция на Нова година, направете по едно коремно на лоста му и петдесет лицеви опори с огладнелите си коренчета.

Промяната продължава, пичове. Да се бяхте тръшкали по центъра 1 година и вие щяхте да намажете. Ама вие скатавахте. Сега вие ще ядете "промяната", а за нас тя е най- доброто, което можеше да се случи. Колко от вас имате топки да станете и да си кажете мнението? Жалко народче, територия, няма кво да ви жалим, промяната продължава, хееехехехе.

Заради МАСКИТЕ поскъва всичко. Трябва да МАХНАТ всякакви МАСКИ, Сертификати, за да имат Пари и Работа хората в България.. А, за да НЯМА китайски вируси, трявба да ИЗЮГОНЯТ всички китайци от България и Европа.... А ако китайците в Китай правят вируси и ги разпространяват с самолети по въздуха, тогава САЩ, Русия и държавите от Европа трябва да СЪБОРЯТ китайските заводи за ВИРУСИ, както събориха заводите за ВИРУСИ на Садам Хюсеин. Като убият в ТЪМНОТО някой китаец, РАЗЧИСТВАТ всякакви китайски ВИРУСИ.. Като ЗАПАЛЯТ или закрият Китайски Ресторант или Китайски Магазин, РАЗЧИСТВАТ всякакви китайски ВИРУСИ, а и ще има Пари и Работа за БЪЛГАРСКИТЕ ресторанти и магазини..

А ти що пишеш на китайски компютър ??

Хляб Симид 1.79 ....nice ?

Пак сме,,водещи,, на Територията.

Прекрасните резултати от "мъдрото" управление на Еврогейския съюз! Кой управлява България няма никакво значение докато сме в него! Да Ви е сладко!

няма страшно и още по скъпо ще стане ако продължаваме да търпиме тази продажна сган в парламента.управлението на българия е рак за обществото защитават чужди интереси с тази зелена простотия и глобално измислено затопляне както и ковид.

Приятелю, Въглищата и петрола са формирани за милион години от биомаса. Те не са вечни, Земята се обикаля с самолет за 24часа. Бъди отговорен към не-родените

продължавай да вярваш на тези глупости стои на студено и гладувай докато евреите диктуват какво е зелено и какво не както птичия грип после беше свинския и т.н.унищожиха земеделието сега всичко е внос и все по скъпо ще става това ако ти харесва значи си мазохист и вярваш на еврейската пропаганда

Взимам намалени храни, някога 30% Нямам автомобил Няма да дам капаро за къща за гости в гората, Да живеем по скромно и да се гърмим с пиротехника по празниците. Да мислим за животните в беда, птиците.

Добре, че са свинете. Те ще спасят човешкия род от гладна смърт. Докато има свине, ще ни бъде и нас!

Да опитаме по малко меса да консумираме, те генерират замърсяване и консумация на енергия, вода

Месо може само за временно ползване от зад, иначе твърдо веганство

А стига бе! Станахте милионери по цени на имотите ви, за краставицата ревете. Те съдовете са скачени. По-скъп имот, по-дебела краставица.

Не е хубаво да се краде, преди 70 години запада получи аладинова лампа дето създава долари, марки, , фунти, евро от нищото. Останалите 3-6 милиарди слугуваха, запада да живее добре, даже и ние, въпреки всичко голяма част повярваха, че им следва по рождение да отидат в китайския магазин и да вземат каквото искат, да купят кола.... От милиард туфлеци на запада, под 10% реално работят и произвеждат, останалото е пирамида. Това е, мандалото хлопна, останалите 6 милиарда отказват тази колониална игра, както преди не можеше да се печатат левове без покритие , а да няма инфлация, сега е същото с Долара , Еврото, Фунта... Може и да е за добро, нека да не ползваме роби, а всеки да се научи да работи... По мое ще има около 800% инфлация, докато се изравнят реалните стойности на валутите, с тези на изтока.

Кога преди не са печатали левове без покритие

1990, 1997... ;) Тези нули дето махнахме /казват му деноминация/не са от нищото. Даже и на запад има инфлация, ако сравниш цените от преди 70 години, спрямо днешните, ще разбереш. Там уловката е, че частично можеха да преточват инфлацията към останалите държави, също като суверен на единствената резервна валута, имаха голям набор от инструменти за манипулация, и да не се позволи инфлационна спирала. За наше добро това не работи повече, нека да рухне кочината...

в този ред на мисли трябва да се каже, че изразът "продължаваме промяната" е по-скоро черна прокоба и звучи като заплаха към народа.

Що не ходите са протестирате?!

Черепа не е дал пари за това !

Всички разбрахме, че ти е кофти, че няма вече на кого да лижеш, щото за друго не ставаш.

дори и математиците, които предвиждат настъплението на ковида не можеха да изчислят това развитие на събитията. каква изненада, нали? свинското не е поскъпнало, защото хората са си скрили свинете по дворовете и ги пазят от свинския ковид (не са казва свински грип)

ние пасем трева... енергията се била вдигнала с 20% и за тва яйцата поскъпнали с 20%.... смешници и спекуланти... щото за производството на яйца само ел енергия требе и нищо друго...

Хайде да те светна ,щото такива умници е пълно . Цена на зърното -50-60% нагоре . Цена на слънчогледов експелер -60 % нагоре .Цена на мазнини- 100 % нагоре . Цена на фуражни добавки-0т 60 до 80 % нагоре. Цена на опаковъчни материали -до 40 % нагоре. За цена на горивата и ел.енергия даже не пиша . Цена на другите външни услуги-нагоре. Производителите вече цяла година бачкат на загуба и започнаха да се отказват един по един. А тук не ти е офис да го заключиш и да дръпнеш шалтера. Затова яйцата-30 % нагоре цена от производителя и бранша ща оцелее . А факта,че търговците си слагат отгоре едни 40 % върху складово -доставната цена ? Особено големите вериги...Този момент удобно се пропуска,нали?

си пропуснал главното във въпроса; как щом тока скача 20% и яйцата скачат също с 20%?? на времето подобен казус имаше със зелето и бензина, бензина скочи 20% и зелето на пазара скочи с 20% щотосе било карало с камион..... нищо че камиона кара 5 тона зеле та няма как килото да скочи с 20 % щото ако си давал 100 лева за бензин а сега си дал 120 за същите 5 тона зеле то цената на килоти се качва с половин стотинка а не с 20 стотинки...... та същото е с тока и яйцата; ако един пилчарник е давал 10 хиляди на месец за ток а сега дава по 12 хиляди а произвежда по нека да са скромни 2000 яйца на ден или 60 хил яйца на месец цената на 10 яйца може да се качи с 3 стотинки а не с 20..... а да не говорим за 50....

Високата цена на ел.енергията само дозабива производителите в земята . Ако беше само тя да е поскъпнала-добре,ще намалеят печалбите . Но в тази ситуация се работи на загуба и не малка част от фирмите в този бранш вече са в технически фалит - задлъжнели са към доставчици и банки и тези загуби нямат избиване . И се влиза в една спирала на вземане пари авансово от търговци за да си купят фураж ,после търговеца извива ръцете за по-ниска цена ,загубата се увеличава и накрая банката продава фермата .

Честита ви промяна, протестъри.

кво ревете бе, имаме пазарна икономика. Днес поскъпва с 5, утре с 10% Вий да не искате празните магазини на комунизма??? Като не ви стигат парите, ще работите още , тва е пазара.

Лошо няма, но не може само със заеми да се плащат пенсии. Нали след герб щяха са са цветя и рози - един казан с г...а се оказа промяната.

Я отворете ПИК, вижте новите любимци на гей лобито. Шиши Мирчев вече не е секс икона. Кирчо вече няма да се прибира сам по тъмните улички.

Хахахаха...Паквила четял и Пик. Пълен смях.

Гербавите тролове са толкова про сти, че си мислят че Президентът определя цените.

Харвард. Не е ГЕРБ.

ГЕРБ беше клатен месеци наред, а през 2021 беше само 3 месеца. КОЙ направи Простотиите и Поскъпването (ПП) ?

Седели си едни стоки по складове и борси и изведнъж решили сами да се повишат във всички хранителни вериги. Така и горивата. Така и банките. Така и мобилните оператори. Брей, каква магия е това....

Произведи и ти на петорно по ниска цена, всички ще купуваме от тебе.

а как се появяват стоките по борсите ? щрак с магическата пръчица и складовете са пълни ??

Енергийната криза умишлено е създадена от комисарите в Брюксел. Това е терор с нашите управници нищо не могат да предприемат защото сме с ликвидирана държавност. Само територия подложена на грабеж. Оцеляването ни е вън от ЕССР.

Жеков, отивай си в Расия или на трудов лагер в Китай, комундел.хак да ви е промяната.

Не е криза, а игра на спекуланти и липса на контрол от евро дебилите.

Си правят и ни баламосват със зелени политики. Нашите предатели тук изнасят и ни готвят режим на тока.

Нека само уточним някой неща, това не е енергийна криза, а политика ясно водена от ес. През последните 10 години ес направи всичко което му е по силите, за да увеличи цената на енергоносителите. Виждате какво се случва в България, затвориха 4 блока на Козлодуй, спряха Белене и южен поток накараха ни да либерализираме цената на тока, тоест държавата да не може да го регулира. Но, всъщност Брюксел има още резерви, от догодина по високо акциз на горива и затваряне, предстоящо, на въглищни централи. И всичките ни политици следват стриктно планът за пълно обедняване на хората е ес. Но, до кога ще ги търпим

Като гледам цените, звучи като новина от Германия. Само, че пенсиите и заплатите в Германия са по-различни. Къде отива разликата - крадене и лимузини.

Туй е началото.. Предстои сеитба.. Сами си проверете какво предстои с ТОРОВЕТЕ.. В Англия се затвориха заводи. В Украйна е спряно производството щото там и СОБСТВЕНИЯ добив на газ за химзаводите се продава на 1 200$ и продукцията е НЕпродаваема.. Пък Литва изпълнява поръчка за спиране на влаковете с калия от Беларус за пристанищата си. Пък лошите Путин и Си забрана за износ на евтини торове спряли. Докато не се гарантира собственото им производство.. Та оттук - ниски добиви, некачествена продукция за хранително-вкусовата промишленост. Малко фураж за животните и т.н. За циментовата, металургичната промишленост да отпочваме ли сега да говорим. Или по-късно ще се чуе задаващия се проблем с ЦЕНИТЕ..

някой каза че са вдигнали пенсиите и заплатите.. ха ха ха

Братчед, не съ кахъри. Ние вече не го вдигаме. Що се навираш между шамарите?

Както е казала една дето и е паднала главата " като няма хляб ще ядете пасти", те на Кирчо жена му ще ви направи тортички ...

Аз сакам...презерватив. Да съм безопасен, бе! Искаш ли да опиташ?

За тия работи се обръщай към Христо Иванов и Иво Мирчев.

Добре си излива душата чиляка. И не е цинично.

Много по-добре от платените безмозъчни Пасквили!

Хахаха...горкият пасквил чак и болднато пише щото видиш ли си мисли, че така ще си докара някоя стотинка повече...истинска мърша.

Пак платени новини с цел повишаване на потреблението. Са сичкото индианец ще се юрне да се запасява със свинско и цената му ще литне до тавана. Мда, добър маркетинг. Браво.

Гарантирано от Хунтата на Радев и Просто Киро Истината!

И ти си за....Курило! 112 !!!

Барай таралежа!

Свинското в кауфла и Лидл е испанско. Яко оводнено. Печеш парче 1 кило остава 500 грама в тавата. Затова е 5.99.

Купувайте българското Ама пак ще му намерите кусури И вашата не е лесна

Лидълското е размразено месо.А е на тази цена ,защото Китай забрани вноса/свинска чума/ от Европа и печеливши сме ние.