Енергийната комисия забрани износа на нефтопродуктите с руски произход

На първо четене мина проектозакон, който на практика прилага получената от ЕС дерогация за вноса на руски петрол

Обратно в новината

Коментари - Енергийната комисия забрани износа на нефтопродуктите с руски произход | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всички народни представители и министри са водят американска политика.

Всеки си тълкува забраната на ЕС за руския петрол /дерогацията/ както на него му е изгодно. Накрая ЕС ще ни забрани въобще да го внасяме и тогава ще се хванем за палците.

"Бизнеса" на Лукойл е невнасянето на акциз и ДДС. АКо им забранят износа, няма как да обявяват фиктивно изнесени количества, за които не внасят данъци. По този начин Лукойл става напълно безмислен. Правителството трябва спешно да намери начин, да подпомогне Лукойл с няколко милиарда!

Ейй Мирчев а ако спре????

Преродените български душмани имат имена на кохортите си. Няма да ги изброявам ... всички ги знаем. Моля Господи, имай Милост към този ТЪП НАРОД от 99% дебили. Спри действието на ликвидирането му, ОКОНЧАТЕЛНОТО РЕШЕНИЕ от 1988 г. за ИЗТРЕБЛЕНИЕТО МУ. Моля се коленопреклонно, искрено от все сърце и душа. Знаеш че Ти ми Помогна, от атеист да стана реалист.

Празни мисли на един празен човек, хич не те слуша главата пичага и хич не ти е лесно...Вие малцинствените отпадъци сте тъпи, но ние българския народ не сме...

А казаха ли какво ще правят с летище София? Музей? Изложбена зала?

начи се забранява износа на руски нефт.... а как го внесохме бе??? нали и вноса беше забранен или тва само на думи а всъщност далаверата си върви....

малките ви мозъчета не вденаха ли защо правителство и политици у нас заговариха за възстановяване на проекта "нефтотръба от Александруполис-Бургас." Ама вий си вервайте, че в Бургас са кара и друг, освен руски нефт. И продължавайте да виждате в гробищата плюсове вместо кръстове. Нъл сте оптимисти..

И от утрее няма да има украински, молдовски, румънски и пр. цистерни да карат нафта и бензин за Усрания. Туй това означава. Дунав мост ша е освободен по закон от тях. Що ли всичкото това пънене навява спомени за юго"ембаргото".

Нефтопреработващият завод ISAB в град Приоло в Сицилия, който принадлежи на руската компаиня "Лукойл", минава под контрола на италианските власти. Оокночателното решение за това ще бъде взето от правителството на заседание в четвъртък, предаде изданието "Република".

Си виж сагата за миналата под немско държавно управление фирма на Газпром, с договор до 2041-ва година да снабдява Индия с втечнен газ на Новатек. Как индийците си искат газа по договора и цената от немците. А Новатек не дава газ, щото немската държава не е страна по договор с нея.

Бай Тошо Живков ,ти като немаш ПАРИ не мое да решаваш бе!

Споко, Ердоган ще му дръпне сиджимката на Мустафата, само че България продължава пеша.

Да не се правим на бавноравиващи се идиоти!Българската демокрация и българските партийни лидери са със корени и жилки от времето на БКП,ДС и КПСС!Жертва са наивните българи повярвали във българската демокрация на диктаторите от БКП номенклатурата и апаратчиците!Дали тази рециклирана престъпна върхушка ще си остане безнаказана за варваството,беднотията,обезлюдяването!Кой БКП диктатор дороволно ще си протегне ръцете да му сложат белезници! Милиони българи измрели от беднотия,корупция,кражби,избягали във чужбина за удобството на БКП апаратурата!Ето това трябва да се промени и унищожи завинаги!

Оценявам желанието ти да си дадеш мението, но нищо конкретно не произлиза..

Сега е момента да им го набиеме на руснаците не четвъртит а шестоъгълен,за това че го взеха от Костов за жълти стотинки ,а и затава че 20 години не плащаха данъци с тарикатски схеми

Неможеш да обвиниш този който яде баницата, а този който му я дава за жълти стотинки. Ние сами си я дадохме. Костов и компания разбраха, а това че аз и ти сме пили по една студена вода, ние сме си виновни. Поммниш ли двата пръста VICTORY.

Дянков, то ти ли си?

Напълно излишни коментари 1. ЕС( част от който е България), налага ембарго на рашкия петрол от декември Точка 2. За Унгария и България има временно отлагане, при условие, че продуктите от този петрол са само за вътрешна употреба на всяка от двете държави Точка 3. Това е ясно от няколко месеца насам Точка 4. Целта на временното отлагане е съответните рафинерии, да направят нужните преустройства, щото не можели да бачкат без рашки нефт. Уж. Точка 5. Всякакво крякане и врякане на разни копейки е само тролене Точка

Тая част ще стане на части с тия идиотски решения.

Много кафеви точки сте нашляпали. От къде пишете?

Точките ги мислят от ДайБългария и ПП ППосмяната за да се харесат на господаря си??? Преустройство на рафинерията казваш ???? а преустройство на Дарданелите за да минавата танкери петрол?? Точка

Олеле колко сме категорични , нещо като брюкселка джендърска размахваш пръст. Ей жалкарски ксопишльовец България решава какви закони да приема, ес-есовците нямат право да ни налагат техните решение, те са само ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ....точка.

Всеки може да направи грешка, но ако се разкае и порави, ще му бъде простено. В тези времена трябва да си екстрасенс да знаеш от коя тревичка ще порасне БУРЕН! Човека е офицер от Българската армия а не биолог. Нека питаме БАН по въпроса. Кои са месоядните растения.

ебати боклуците. Думи нямам. Американската колона е направо СТЪЛБ! Ужас! Радеффф, радеффф, бурсук, хак ни е, че на тия не им раздаде мандатите и не им разтури седенката. Сега че ядеме уя.

ТЕРИТОРИЯТА ЩЕ ИГРА "КОНТРА" НА ЦЯЛА ЕВРОПА И ЩЕ ПОДКОПАВА ЕДИНСТВОТО НА ЕС И БОРБАТА С БЛЯДСКОТО ВЛИЯНИЕ И ЗАВИСИМОСТ ! 1. ИЗРИТВАНЕ НА БЛЯДОВЕТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ - ГАД-ПРОМ И ЛУКОВ-ОИЛ 2. НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ /КОНФИСКУВАНЕ/ НА НЕФТОХИМ 3. МИНАВАНЕ НА СОРТ БРЕНТ, КОЙТО МОЖЕ ДА КАЦНЕ ОТВСЯКЪДЕ И Е ПО-ХУБАВ , ЛЕК ПЕТРОЛ, Т.Е. ПО-ЗЕЛЕН И ЕКОЛОГИЧЕН 4. ИРИТВАНЕ НА БЛЯДОВЕТЕ ОТ КОЗЛОДУЙ, И ДОГОВО С УЕСТИНГХАЙС ЗА КАСЕТИТЕ 5. СЪБАРЯНЕ НА КОНЯ 6 БЪЛГАРИЯ - ЕВРОПЕЙСКА ЛИБЕРАЛНО-ДЕМОКРАТИЧНА СТРАНА !

Късно е либе за китка. ПРИВАТИЗАЦИЯТА ВЕЧЕ Е СВЪРШЕН ФАКТ. нЕ СТАВА С НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ. Но може да питаш Костов дали може да си върне думите и действията назад.

Винаги ще си зависим. И Илон Мъск е зависим. И на антарктида пак ще си зависим от белите мечки. СВЕТЪТ Е СВЪРЗАН, СЛЕДОВАТЕЛНО ВЗАИМНОЗАВИСИМ. ИСТИНАТА Е В РАВНОВЕСНАТА ЗАВИСИМОСТ. рАВНОВЕСИЕТО СЕ ОСТОВАВА НА СТАТИКАТА, А ТЯ НА ЗАКОН НА Исак Нютон – Всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие. !!!!!!!!

Тоя е рядък адиот.

Егати глпцте, износа е основно за Украйна.

Нали знаеш че не еважно кой е крайния клиент. Важно е кой е посредника. Ако клиента плаща с чужди пари от помощи, то тогава маржа го избираш с поглед в тавана. Златни времена за далавера.

Истината е "Интереса клати феса". Щом някои се натискат за този вариант, значи има защо. Путин няма нищо общо с това. Просто някой иска да застане на бариерата за резервния вариант. Казано по друг начин - по първия не може, но не съм казал че неможе по втория ..... Старите лисици веднага ще загреят за какво им говоря.........

въвежда се автоматична (а можеби ръчна цензура) q режат се часто от коментарите - деми или изречения. Ще я видим тая работа.

Ей хора, не разбирате ли, че това са само пинизи да се натискат Лукойл да кихнат където трябва. Мога да се обзаложа, че това няма да мине в последния момент..

Гроб Парапета наДуПиСя ДеБъ Българско падение ЗАПОМНЕТЕ ГИ, ТИЯ СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ВРАГОВЕ НА БЪЛГАРИЯ. НАКАЖЕТЕ ГИ, КАТО НЕ ГЛАСУВАТЕ ЗА ТЯХ

Нашите тройни освободители уволниха 10000 от 12000 работещи в НХК и закриха 16 производства -етилен, полиетилен, полипропилен и т н. Сега ще уволнят и оставащите 683 работещи там и ще си запазят само акцизната търговия, тъй като там са големите пари.

Малее, до вчера само ватнишките тролове как люто заклеймяваха "Лукойл". От тази вечер, обаче, го заобичаха. Колко ли е тежко да обичаш за пари, ама почти за без пари? Хората правят по милиард на година, на тролската сган им дават по няколко лева на месец. Не е добре човек да продава родината си принципно, ама това е друга тема. Добре ли е да работи за жълти копейки за руски милиардери? Ама добре е бе, как! Лукойл, Лукойл, Лукойл!

ㅤ

И после чакаме да паднат цените. Трудно се живее с толкова Кирчовци на едно място...

Като спре рафинерията, колко безработни ще отидат на борсата?

Затваряй рафинерията. Затваряй тецовете. Затваряй аеца. Този народ заслужава да мие чинии и тоалетни. Няма нужда от технологии.

Още не е късно да се избавим от външната тоалетна в двора. Ако имате собствен двор разбира се.:)

ТЪРГОВИЯ НА ЕДРО Уважаеми колеги, поради независещи от нас обстоятелства, искаме да Ви съобщим,че преустановяваме заявките за бензин А95Н за неопределен срок.

Ивайло Мирчев от парламентарната група на "Демократична България" изтъкна, че няма риск "Лукойл Нефтохим" да спре работа - да си от ДБ явно първото и най- важно условие е да не си сам !!!

ㅤ

... в едно и също тяло...

Тоест да разбираме ли че се спира износа на бензин за украйна?

jingiby

Без пръднята на Гъзпром с България е свършено. Ако ни спрат и руския нефт всички русороби трябва да хващаме влака за Сибир. Ще ни води резидента на Решетников. Надявам се на хубав лагер с килия с изглед към Северното сияние...

хуй сплескан

Метална туба за бензин 20 литра Размери: 35 х 17 х 50 см (с три дръжки, за лесно носене , от двама души) Затваряне на капака с гумено уплътнение и система за безопасност Тъмно зелен цвят, пластмасово покритие

Кремълския Нефтохим трябваше да бъде прецакан още преди 30 години. Но и сега е добре.Мога да плащам до 5 лева за бензин,но не и повече.Свободата от руската кочина изисква жертви.

А Сащ ударно внася руски дизел умнико !

АБЕ ЩО НЕ СИ ....

"Програма за изтребване на българския народ" – Приета на московския ционистки конгрес 1988 г., изисквала жертви. Ами жертвай се, бе!

Ти плащай, но защо и другите? Те не взимат грантове от АзБ.

Защо сме толкова прости и глупави , късогледи , голи и боси , а се имаме за нещо много ! Спрете за 3 месеца рафинерията , за проба !

Бензинът ще стане първо 6 лева. После 12 лева литъра като падне валутния борд 2024 и дойде нов курс 4 лева за евро Който оживее ще зарежда

А ти да не си Нострадамос, че като те гледам никак не си страдал?

Нищо, няма проблем. Ще си купим електрички на лизинг и дупинг и ще ги зареждаме с ток по 3 лв. KW /hq , Без ДДС. Представи си само, ако някой реши да ти спретока !!?!?! :)

Следете тази Новина . Ако мине в Парламента този Закон , всички ще се срещнем на бензиностанциите - от следващия ден дизела ще стане 5 лева , бензина 4,5 лева .За Пропан бутана няма да е голямо увеличението - това е САЩ втечнен газ , но и газа ще мине 2 лева от спекулата .

Чичо Ердоган няма да пусне кораби бомба с автогз от Сащ през Босфора

руското тролче Алексиев каза, че въвеждането на пълна забрана за износ на продукти с произход суров петрол от Русия ще има много сериозни и тежки последствия за гражданите, за бизнеса и всички ползватели на петролни продукти. И КАК ЩЕ ЗАСЕГНЕ ГРАЖДАНИТЕ БЕ ТРОЛ ШИБАН?! Я ГИ РАЗКАРАЙТЕ ТЕЗИ РУСКИ ПРОКСИТА ОТ ДЪРЖАВНОТО УПРАВЛЕНИЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Като спре "НЕФТОХИМА". (Блокове 1-4 АЕЦ, ПАВЕЦ "Чеира", въглищни централи "Марица - изток ...)

Заври си минуса!

Абе тъп ли си прос ли си или само напушен. Нали искаш вдигане на заплатата, социални придобивки, по-добра инфраструктура. От някъде трябва да дойдат парите. По добре ги изкарай и го направи с твои пари от колкото да чакаш да ти подаде европа, но под условие - първо трябва да въведеш 22 нови закона кито аз ще ти прата написани и преведени през гугъл. И без това няма нужда даги четеш, просто трябва да ги одориш. Това е като да подпишеш договор за бърз кредит, без да четеш ситния шрифт. Таксите и лихвите ще ти изязат х3 на това което си взел.

Всезнайко, пиши грамотно.

Не знам Пич или пичка си, ама прочети, помисли и прецени. Нали знаеш "Всеки сам се преценя!"

Така се говореше и когато отказахме да плащаме в газта в рубли. Ще умираме от студ и глад, ще се молим на колене и т.н. Оказа се, че нещата не са такива. За сега няма информация на умрял от студ и глад, но има случаи на високо кръвно налягане на поддържници на путиновата политика в България.

Само че парното е с 30% и нагоре увеличение. Сигурно миналата година ви беше евтино та сега 30+. И това е ако остане сегашната цена на газа. А инфлацията помпана през фирмите? Тъп си като гъз.

ТУК ЯКО МИРИШЕ НА ОПИТ ЗА КУРУПЦИЯ !!!! Или инициаторите искат да се подложат на някои за добра службица отвън, може и само комисионна в зелено, или искат да подготвят почвата за черния пазар. АКО ИМА ТЪРСЕНЕ И ИМА СТОКА ВИНАГИ ЩЕ СЕ НАМЕРИ НАЧИН КОЙ И КАК. И тогава идва нашия човек, който ще ви каже по принцип е забранено но има една възможност. Аз съм вашия човек. И ще стане като да минаваш по малките тайни улички в час пик - Булевардите са по-празни от задънените улички в които всеки иска да надхитри другия.:)

ТОТАЛ И ШЕЛ ЩЕ НИ ЗАЛЕЯТ С БЕНЗИН!!!!!!!!!!!!!!!! ДА МРАТ РАШКИТЕ!!!!!!!!!!!!!!

оппааа я го резнете тоя. Ползва ме без да си е платил рентата (лиценза по хамерикански казано)

В правителствената "ПРОГРАМА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД" - 188 г., си го пише. За периода 1989 - 2021 година се отчетоха 3 милиона ИЗТРЕБЕНИ, сумарно.

Иии много ги е яд от партиите, че служебното правителството върши качествена работа, а те не могат да обират лаврите. Ами ще обирате само мухите от л.а.й.н.а.т.а. щот сте такива миндерци

Може на руснаците да им е зле но трябва на нас ние е още по зле! Що ли, щото сме дупедавци. А в западна европа, има ли гориво...имааа. гадни продажници

рашките са шибаняци - САМО ТАКА!!!!!!!!!!!!!!

На турската партия ДПС естествено не и пука за интересите на България, а защитава основно интересите на Турция! А кои са другите партии, подкрепили този законопроект във съответната комисия?

Да им еба майката продажна

И какво излиза,че тези партии искат България да не получава допълнително финансиране от данъците на Лукойл, в Бг да няма гориво и да функционира бизнеса, да спре да работи рефинерията, да се увеличи безработицата, и т.н. дпс са ясни, че не искат в България да има подобрение на кризата, но тия другите са страшни предатели. Дано да не успеят да влязат на следващите избори в парламента. Аман от еничари!

да изритва шибаните блядоее, да конфискува Нефтохим и да минава на Брент....и ще може да продава навсякъде. До кога ще подкопава единството на Европа и ще храним москалите? *Углавно престъпление е да контактуваш с международни терористи

Баце минавай на амфети херото не ти понася

Брент глупако вече няма в природата, първо това научи, нищо че е еталон..

Колко трябва да си тъп, че сам да си сложиш забрана за продажба на продукти произведени в твоята държава и да ги изнесеш навън с доста прилична печалба. Сега е врема за жътва на такива продукти а те предлагат да се застреляме в коляното. Нали искате да пивишите производството, данъчните приходи, износа и т.н. Защо тълкувате евпопейските директиви като дявола евангелието. Те даже още не са го казали но ние саме да се подложим, да им подскажем да го кажат и да стъпим та нази директива, която сами сме си изпросили. !??!? Абсолютно тъпанарска работа.

ще се драпа до последно да се изнасят горива (основно дизел) за укрите...

Всеки опит да се вреди на Русия, води до това, че губи и страда този, който се опитва.

2 народни референдума. Може да купуваме от Мъск след като колонизира Марс.

Спре ли рафинерията , не ми се мисли какво ни чака, бензин минимум 6 лева в най добрия случай, производството на рафинерията е твърде голямо за да се коммпенсира от някъде, инфлацията ще скочи с още 50 процента. А може би с това и народа ще се вдигне и измете тези марионетки.

Сега Бургас ще стане с бюджета на Видин и отново ще се превърне в малък рибарски град.

Много интересно, каква идиотска схема ще измислят, че Лукойл да продължи да не внася акциз и ДДС? Щото тоя номер с фиктивния износ очевидно няма да е възможен.