Ели Роб: Използването на природен газ е в пълен разрез със Зелената сделка

Хората, живеещи в близост, са изложени на по-голям риск от астма, респираторни заболявания и рак, коментира тя

Обратно в новината

Коментари - Ели Роб: Използването на природен газ е в пълен разрез със Зелената сделка | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По голяма глупост не бях чел за природния газ. Как ще се отделя при горенето метан като точно той е горивния компонент?!

Нормалността е в пълен разрез с идиотизма.

Съвсем ни взеха за канарчета тия американци.

Коя е тая Златна кокошка, която яде природен газ и пърди метан?! Природният газ Е над 90% метан+ няколко процента други леки въглеводороди. При горенето се отделят предимно вода, въглероден диоксид и много по-ниско количество азотни оксиди, по-малко отколкото при дизел и бензин. Тоя текст като антиваксърство звучи, само дето "ваксините" са заместени с природен газ. Половин Америка се отоплява на природен газ, а доста повече от енергоемката индустрия също е на природен газ и не е случайно.

за ЕС /всъщнос въобще не е жалко/ внедрените вътре НПО-та елити и либералтравестити -всички на ниво килийно образование.От такива тикви се управлява този гейски съюз.

Драги Роб. Още повече запада ми падна в очие. Ако Вие от запада не сте завършили 8 клас ние от изтока сме го завършили и знаем, че {CH4(g) + 2O2(g) -> CO2(g) + 2H2O(l) + 891 kJ/mol} (при стандартни условия). Тук в Българя сме грамотни хора. Иди някъде другаде да ръсиш глупости от рода "При изгаряне на природен газ се отделя огромно количество метан" (метан и природен газ са синоними). И още нещо да знаете. При увеличаване на концентрацията на СО2 в атмосверата пропорционално се увеличава разтежа на Флората. Сигурно и това не знаете, че Флората (за запада да разбира растенията) преработва СО2 от въздуха във дървесина и отделя О2 посредством слънчевата светлина (научете и за фотосинтеза). Т.е. повече СО2 по-бързо растът растенията. Това се нарича самостоятелно уравновесяване на природната система. Човек вреди на това, ако изсича много дървета. Ама за дървета нищо не чух. Айде стига толкова да не Ви заболи главата.

Запада като ти е паднал в очите бягай на Изток, лицемер долен

При горене на природен газ се отделял метан? По-голяма идиотия има ли днес? И тоя лесно запалим метан как не се възпламенява при отделянето?

ОТИ ТАЯ ДЕКА Е "Р О Б" САКА И Я ДА СЪМ РОБ

А около местата, където се добиват материалите за фотоволтаиците, както и около фабриките, където се произвеждат – цъфтят пролетни цветя и хвъркат птички.

Да се забрани и боба ;фасула; защото след консумация се отделя метан ,който е опасен за околната среда ;може и експлозия или пожар; да причини

След 11.09.2001 г. полудяха световните лидери, а след 2019 г. полудяха всички, които имат право на достъп до медиите. Всички си говорят каквото поискат и няма значение какво казват, важното за тях е да си говорят. Скоро ще се появят и такива които ще твърдят, че въздухът е вреден за хората и не трябва да дишат. НЕ ЧЕТЕТЕ И НЕ СЛУШАЙТЕ ГЛУПОСТИТЕ ИМ.

Пълна лудост, и зелен дебилизъм. Нямам думи!!!

Тия ли са прости или нас считат за прости? При горене на природен газ се отделяло огромно количество метан... Ми, то природния газ съдържа над 90% метан. И при горенето се отделя въглероден двуокис и вода, бре...

Тоя наистина е абсолютен екодебил :) Най-чистото гориво е това, отделя се СО, СО2 и вода предимно.

От уикипедия цитирам за неграмотния екодебил: "Основните продукти при изгарянето му са въглероден диоксид и водни пари." и къде е това огромно количество метан. Може би дебилът има предвид като се добива, това което излезе в атмосферата. Според популярни изследвания основното количество метан в атмосферата се отделя от животновъдството, не е трудно да се сетим откъде.

Като те щат газ, да изкарат патентите за добиване на ток от Етера, Безплатно, Екологично! Но не това е целта...

Па попроверявайте ги малко тези небивалици преди да ги публикувате и да се излагате заедно с тази световно-НЕизвестна и НЕобразована особа . А тя самата на какво точно се топли ? на какво готви в (вероятно) уютната си къщичка на запад?

На баба ти фърчилото...

Подобна глупост не бях чувал отдавна. Чак ми звучи, като фалшива новина. По принцип и живите организми оотделят въглероден диоксид, та по тази логика може да ги премахнем. За отделянето на метан даже не ми се коментира. я

При изгарянето на природна газ се отделя предимно метан. Не знам кой е по глупав журналиста или експерта. Гориш метан и получаваш пак метан. От глупав по глупав. И тия ще дават акъл за зелена енергия. Господ да е на помощ на планетата.

Майка ви зеленофашистка да еба

Идиота вируса тежко е ударил брюкселските зелки. Абе зелките кат им пръснат диференциалите къв газ отделят.

Май дъските здраво хлопат вече!

са най големи мръсници

Точно така!!!

Тия се оляха. Май добре им плащат.

Тази откри пепрпетум мобилето - гориш метан и получаваш метан.

Утре пак същата кръвта ще ни убеждава, че Земята всъщност била плоска.

Какво дава право на тази коментаторка да се изказва по въпроси, от които видимо не разбира. И още повече да и се дава трибуна. Некадърната енергийна политика убива! Тази зима в Европа може да има жертви (например замръзнали възрастни хора) поради некадърността на брюкселите и такива нпо пропагаданторки.

Добре. Да отказват газта и да се връщаме в средновековието. Искам просто да видя как това недоразумение ще живее в землянка. Природосъбразно нали. Хубавото на средновековието все пак е било че не всеки идиот е имал достъп да хартия (и за щастие е нямало интернет). И като на хората им писне в землянките да почват на ново всичко.

Природният газ се образува при безкислородно разлагане на растителни и животински останки. Всъщност, той се нарича често метан, който е основна съставка на природния газ се и образува толкова лесно, че често се отделя от различни отпадъци по сметищата, а в много ферми по света, получават така наречения „Биогаз“ чрез разлагането на тор и други органични отпадъци от храна и растения, които се изхвърлят в големи количества във фермите. Природният газ е смес от въглеводороди метан СН4, етан С2Н6, пропан С4Н10 и незначителни количества по-тежки въглеводороди - пентан С5Н16, хексан С7Н16 и други. Почти във всички видове природен газ се съдържат азот N2 и въглероден двуокис СО2 , по–рядко се съдържа сероводород Н2S и инертни газове. Сгъстеният природен газ се състои на 80 до 99 процента от метан (ch4) Природният газ е екологичен и чист източник на енергия. Използването му не води до отделяне на сажди, миризми и прах във въздуха. Всъщност и количеството въгледорен диоксид, който е причина за парниковия ефект е в доста по-малко количество, отоколкото при изгарянето на каквото и да е друго гориво от нефтените горива, въглищата, дървата и пелетите. Природният газ е първичен енергиен източник – добива се от земните недра, за разлика от пропан-бутана, който се получава при преработката на петрола. Температурата на самозапалване на природния газ 537°С при атмосферни условия. Основните продукти при изгарянето му са въглероден двуокис и водни пари.

Я кажи що го вадят от дълбоко със сондажи, как стигат до там тези отпадъци? Само леко да те светна, метанът е по-лек от въздуха, води се невъзобновяем източник на енергия и искаме-не искаме си излиза в атмосферата от земната кора. Блатният газ и npъднята на кравите пак имат метан, той е твоят, но засега не се събира, анадъмно?

Екоталибани, имам предвид!

Това ми звучи като: При изгарянето на дърва се получава... ДЪРВА.

Сори че се изказвам антифеминистично, но с такива експертки си го заслужавате уважаеми дами.

ТаА сака да я онождат на тъмно и студено....

При изгаряне на природен газ се получавало метан,що за чутовна глупост е това.Явно автора хал хабер си няма от газ .

Много добре!!! Като горим газ, получаваме метан, което е газ. Ами то май открихме вечния източник на енергия. Гори, горим, горим и няма свършване.

И сега тая уфсъ, очаква Русия да изостави добива на газ и да го подари на ЕС и САЩ. Точно така ще стане. Сигурен съм.

на неграмотния трибуна и се хващай за главата. Но в случая май е специално платен невежа,пуснат за проба.

Тогава предлагам на госпожата да си спре парното и да стои на студено, така ще спаси света.

И да не отля газове защото в пръднята има метан.

Съвременната цивилизация не може да съществува без природен газ. Таз кифла има ли си бегла представа как се произвежда стъкло, алуминий или стомана?

Тази овца май изобрети вечния двигател. При изгарянето на метан се отделяло много... метан! Ами, остава да го събираме и да го изгаряме втори път... И така до безкрайност. Абе, тази химичка дали не е Американка?

Взе ми думата. Тоя Френд явно не е стигнал до химията в училище.

Тая бълнува ли?

Журналята почнаха да пишат за к'вото се сети без значение дали го разбират. Някой някъде казал някаква тъпотия и те веднага му дават трибуна. Това не е свобода на словото, а злоупотреба със средства за масова информация. Истина е, че природният газ не е възобновяем източник на енергия. Също така е вярно, че преди да дойде по тръбата пред входа му се извличат вредните и ненужни примеси, което си е мръсна работа. Ама че метанът бил проблем е прекалено. Наличието на метан означава, че изгарянето не е пълно и в горивната система има проблем. Това я прави и по-неефективна.

Аз мисля, че вече ни вземат за канарчета. Как може такова невежество да заема такива постове? Аз знам как, с геврека. С геврека се взема диплома, с геврека се получава и такова местенце.

В нашата група имахме една рускиня, професора я рендосваше. Така си взе дипломата и сега е менажерка в някаква фирма. После се чудите защо се говорят небивалици. Лошото е че, кифлите си мислят че са много умни.

На тая нема ли да и забранят да диша, щото отделя въглероден диоксид? Освен това като изгориш метан, оставало метан, направо перпетуум мобиле, брат!

Гаспром с печалба от 20 милярда. Американските експерти пикаят руска газ

20млрд какво? Що не го сметна в тоалетна хартия (демек рубли) да излезе че имат печалба трилиони, а си го сметнал в долари, гьон такъв ? ПРоссия го кара само на изкопаеми. Затова и изкопаемо ще си остане..докато не изчезне както СССР умря и даже изгни вече.

Аз Ели Абсурдистанска, като експерт-Роб от Вашингтон, казвам, че хората които не са американци са вредни. Трябва да се намалят хората извън Щатите, защото са вредни за природата. Всички извън САЩ са вредни

Русоробите представящи се за българи или европейци сте най-вредни

Тая проста путка май не знае какво е природен газ, предимно е метан. А като се изгори пак дава метан, значи простата путка открива нови закони на термодинамиката.

Нека първо да уточним какво е пророден газ. А той в голямата си част е метан. Има Етан, пропан и бутан, които също се използват за различни цели. Та как така когато метанът изгаря се отделя МЕТАН?

Не знам какво да кажа..за тия експерти....горенето на газа било по-опасно от въглищата, пък и се отделяло голямо количество метан заедно с въглеродния диоксид...