Електроенергията от ВЕИ продължава да поевтинява

Само за една година спадът е между 7 и 13 процента за различните източници, според доклад на Международната агенция за възобновяема енергия IRENA

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Безобразие! Минаха вече 3 часа и никакви опорни точки за плюене по ВЕИ не са ни спуснали. А плащат на коментар! Е как да стане!

В момента са спуснали опорки за новия английски кораб в Черно море.

The levelized cost of energy LCOE е мярка за средните нетни текущи разходи за производство на електроенергия за генерираща централа през целия ѝ живот. Използва се за инвестиционно планиране и за последователно сравняване на различни методи за производство на електроенергия.

И LCOE за фотоволтаиците е 2,9 цента за киловатчас, докато за АЕЦ е 6,3 цента на киловатчас. Единсвеният проблем за фотоволаиците е непостоянството.

Нямат фотоволтаици а вятърната им технология е достигнала до опити да направят ИМПОРТОЗАМЕЩЕНИЕ на носещите тръби на вятърните генератори на SIEMENS. Засега руснаците са на ниво проект. Имат алуминий, но не могат да излеят тръбите. Било ставало с високотехнологични технологии които били ЗАПАДНИ.

Разберете го ,няма и не може да има енергийна система на фотоволтаици и вятърни централи. Цялата земя да се покрие с тях , няма да осигурят необходимите количества енергия.