Eкспертиза: Ядрената енергия отговаря на изискванията за "зелени" инвестиции

Две експертни комисии ще разгледат констатациите на Съвместния изследователски център в продължение на три месеца, преди ЕК да вземе окончателно решение

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ахааа кат ония дето преди "доказваха", че няма нужда от такава хахахааа

1. Производството на соларки и ветрилки за 90-100 % покриване на нуждите от ел. енергия в света с днешната технология дори в случай че то е възможно, е интересно до какви други замърсявания би довело. Дали някой е правил опит да го пресметне поне приблизително? 2. Има ли оценка на въздействието върху околната среда от разполагането на такова количество ветро и соларни паркове? Дали то не би променило също климата но по друг начин?

Всичко, от което могат да се краднат кинти, отговаря на изискванията за "зелени" инвестиции...

Зелената сделка не би ли трябвало да се води по въглеродните емисии спрямо цикъла на експлоатация?!? М? Или ще боядисват боклуците в зелено, за да отговарят на зелената сделка? Соларите, ветропоказателите и електрокарите би трябвало да бъдат облагани с високи данъци, а не субсидирани според отделените емисии отнесени към цикъла на експлоатация.

Ядрените отпадъци на Франция за четвърт век се съхраняват в обем отговарящ на площта на баскетболно игрище. А калинките имат ли представа какво се влага в направата на един солар и батерия, каква е ефективността им,колко е цикъла им на експлоатация със съответната ефективност и как се рециклират? М ?

Ама ние вече нямаме онази атомна сила, която имахме. Едни утрепаняци, "милеещи" за България, договориха закриването на четири блока от АЕЦ Козлудуй, за да ни приемат У ЕС. Същите 4 блока на АЕЦ Козлудуй работеха на печалба, и бълваха изключително евтина електроенергия. Сега сме в ЕС, и "цъфнахме", та чак "вързахме" от просперитет и благополучие.

Скоро и на нас ще ми кажат "може, но американска". Парите - на същия принцип както американските тецове!

Някой признал очевидното?

Една слънчева централа има следните предимства: 1. Изисква много по-малко инвестиции; 2. Изгражда се за отрицателно време; 3. ИЗПЛАЩА СЕ ЗА ДВЕ-ТРИ ГОДИНИ; 4.Суровината е безплатна; 5. Поддръжката е почти никаква (безплатна); 6. Отсъстват ядрени отпадъци...Кво праим?????

Още няма слънчева централа дето да се е изплатила

Четем. учим се, анализираме, разбираме защо говорим глупости и спираме да го правим!

спираме да четем, учим и анализираме за да не влизаме излишно в конфликт с глупостите на евроръководството. От много акъл понякога боли глава ;)

когато дава най-много ток нуждата от него е най-малка, когато има глад за ток ФЕЦ на практика го няма :)

Чакаме да пекне и готвим празни кофи да събираме електриката

Без дотации се изплаща за десет години, при живот на панелите дванадесет. Нещо си се обърксл

и той е на Лидия Чалева, която се признава за чалната заради ужасните глупости, които само алкохолик или дрогиран би написал тук.

Що стана бре Миме! Реалността ви удари като товарен влак! :)

Ние не живеем постоянно там. От време на време принудително ни тряска. През останалото време политиците ни продават интереса рисувайки Платената от спонсорите им и тяхната далавера реалност а наслението си живее в измислен свят и дори като живота го удари отказва да се включи.