Експерти: Защо трябва незабавно да кандидатстваме за еврозоната

Според Института за пазарна икономика България ще загуби много, ако се забави

Обратно в новината

Коментари - Експерти: Защо трябва незабавно да кандидатстваме за еврозоната | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То вече е решено бе. Пише го в чуждите медии. От снощи го чета. България ще приеме еврото през 2021 година. Което означава, че в чакалнята ще седим две, две години и половина. Не повече. Бързо ще го приемем. Сега до края на юни ще сме подадели молба официално за чакалнята, отговора щял да бъде до два месеца, т.е. най късно до края на август, и нямало причина да ни откажат. Според проучвания отговора ще бъдел положителен и ще влезем в чакалнята до края на 2018 година, най късно началото на 2019. И от 2021 година ще сме в еврозоната с еврото. Пише го, решено е. Няма да чакаме като Словакия или балтийските страни доста години в чакалнята. Ще го въведем през 2021 т.е. максимално бързо. Което за мен лично е правилното решение.

Ами то няма и смисъл да седим повече от две години в чакалнята, тъй като България е с валутен борд и лева е вързан към еврото от сумата и години и нищо няма да се промени през тия две години. Колебания няма да има в курса той е точно фиксиран тъй че нищо лошо няма да се случи през тия две години в чакалнята, затова не са ни нужни повече. Нямаме такъв проблем. Докато Словакия и балтийските страни преди да влязат нямаха валутен борд и при тях бяха нужни повече години за да се види как ще плава валутата им и дали ще има колебания.

Някои вече започнаха да се отъждествяват с България. България не знам какво ще загуби, но българите ще се загубят в червената книга, а името ще остане като географско название.

на соросодното сборище самонарекло се "Институт" нищо не пише за някаква полза, а защо съа бил "момента". Че постарайте се малко бе грантаджии, некадърни и мързеливи, поне един аргумент "ЗА" не можете ли да дадете? Какво например ще се подобри за бай Петко зарзаватчията а? Тока ли ще стане, по-евтин, бирата ли, шунката ли е ще е с по-добро качество или ще му искат като иде за нещо в Общината по-малко бумащина, нещо бе в полза за ОБИКНОВЕННИЯ ЧОВЕК, поне едно а?

Ще се краде по-малко, защото Централната банка ще ни стъпи на шията.

Те не крадат и не демагогстват, така ли?

щото едно Евро е два лева ли? Каква централна банка те гони бе, те на Гърция що не стъпиха, а на Италия, на Испания, та дори и на Германия? Какво направи ЕЦБ, на практика дълга на Гърция към частните банки го изкупи и той провисна на шията на обикновенния европейски данъкоплатец.

напъни за това евро, бе! Нещо ни мътят нашите крадливи политици и техните началници.

целта е ясна!! милиардите от валутния борд в БНБ!!! КТБ отдавна не е кражбата на века...

Ако Централната банка контролираше банките, а не БНБ, нямаше да има КТБ!