Експерти смятат, че турската "Боташ" е параван на "Газпром" и ще вкарва руски газ в България

Диверсифицираме трасетата за доставки, но е съмнително, че го правим с източниците. Сегашната инфраструктура у нас не може да поеме допълнителни обеми от Турция

Обратно в новината

Коментари - Експерти смятат, че турската "Боташ" е параван на "Газпром" и ще вкарва руски газ в България | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По тръбата трябва да тече руска газ. Така Ердоган упражнява контрол върху Путин. Стъпи ли на криво Русия и Турция врътва кранчето. Край на доходите от европейски износ. Същто е с Китай. Клиентите на Русия - Турция и Китай са абсолютни монополисти. Врътнат ли крана, Русия остава без източник на пари за войната. Газът се продава на безценица, само и само Русия да има доходи. Руският газ се препродава от Китай (като и нефта от Китай и Индия) с огромна печалба. Колкото по зле е Русия, толкова стоката е по-евтина и тия на края на тръбата толкова повече печелят. Ето защо, когато Турция свали руски самолет, Путин продаде зенитни ракети на Турция. (ако вместо самолет беше потопен кораб, Русия щеше да продаде и торпеда), Когато Азербайджан удари арменците, Русия не се намеси. Армения се почувства предадена. Ние също държим кранчето и добре да спечелим нещо. Русия ни продаваше най-скъпа газ в сравнение с другите клиенти. Сега с газта Русия иска да си купи подкрепата на Сърбия и Унгария. Ние като качим цената на газта, Русия трябва да намали още цената на горивото за Сърбия и Унгария. Инак ползата за подкрепата на Русия изчезва. Не си струва да се опъват на ЕС и да не печелят нищо. Служебното правителство е подписало договор, който на практика финансира руския бяджет. Не можем да прекратим договора, но можем да качим транспортните такси.

Докато има такива малоумни коментари на елементарни хора Не се сърдете на друг

Мартин Владимиров, директор на програма "Енергетика и климат" в Центъра за изследване на демокрацията. - Център - сериозна работа!!! " Демократите " явно разбират от всичко!!! Да ви попитам - защо Руския газ през Украйна никой не го коментира??? Май политкоректноста е по важа от фактите!?!?!

Дреме ми дали газта е на Газпром, важно да я имаме и на добра цена.

То и газа на Азербайджан е и на Газпром, кога казвате истината,и кой ви кара тъй да лъжите,що не кажете кой ви плаща,коя фондация.А такива като мене,дотук плащат само ПЕТ пъти по скъпо, отпреди разтрогването на договора с Газпром.Да ама уж демократичен и правилен с комисионна.И всякакви приказки за по евтин газ оставете,аз гледам сметката и ви тегля майната всеки месец.

Възможните точки за обработка на втечнен газ в Турция са: Aliağa – регазифицира до 39 милиона кубика на ден, Dörtyol – регазифицира до 20 милиона кубика на ден Etki- регазифицира до 20 милиона кубика на ден И този който е най-близко до тръбите към България, Marmara Ereğlisi LNG Terminal, има възможност да регазифицира до 37 милиона кубика на ден, и възможност да държи на „склад“ до 255 хиляди кубика втечнен газ. А относно процентите в микса… Преди Ковид истерията Турция е купувала по 50 милиарда кубика годишно, от които 11 милиарда е бил втечнен газ, като по онова време турците са купували много и евтино втечнен газ от Алжир и Нигерия…Е, при сметките трябва да имаме в предвид че 50% добития в Алжир газ всъщност е на Газпром, както и това че от Черно море, през Босфора, пикът на преминали газовози е бил през 2013 година(1760) и постепенно намалява до 2020 година (530 бройки) като не всички от тези „пратки“ са били за Турция, все пак Турция си построи директна тръбна връзка, а и получавания от Азербайджан газ също е омешан с газ принадлежащ на Газпром и Лукой, то наистина е трудно да се каже колко от „турската“ газ е със руска следа;)

Може ли този "експерт" , да отговори - Кой , и защо спря Южен поток? Проект, от който България щеше да печели чисти пари! Сега ще получаваме същият руски газ, само че , ще плащаме по-скъпо- за транзита през Турция. Но да не забравяме, и кой издържа така нареченият център за изследване на демокрацията! Иначе звучи добре- също като "Америка за България" Абе , къде изчезна Георги (тръбата) Харизанов , той не беше ли някакъв "експерт" , в този център?

Южен поток не бе лъжица за твоята пиздеща уста. Днес какво щеше да го правиш, бе?

Да ти пикая на експерта, ние като сме идиоти, турците не са. Гледат си националния интерес,са не тоя на други държави.

Не искахте Син поток, не искахте Южен поток, сега дръжте Американския на петорни цени!

АХАХАХА - центърът за слугуване на американците се изказал ... Да бе и руска да е, какво от това ? Цял свят купува от тях, а ние не! И защо ? Защото сте слуги на сащ ли ? Айде разкарайте се!

за това изследване са похарчилия няколко милиона, а можеха да питат първия байчо на улицата и да им каже. да, така е. това е руска газ. за да стигнеш до този извод не е необходимо да си много умен. достатъчно е да сметнеш колко процента е продавала Русия преди войната, колко продава сега и да сметнеш че разликата се продава от Гърция, Турция....както знаем Турция не е сред водещите държави които добиват газ. американска няма, катърска няма, азерскарта е малко, норвежката е малко, от Африка е малко а и няма как да стигне до Турция. какво сложни има. но иначе ми е интересно тия дето скачат че сме купували руска. абе уьо сплескан. а каква да се купи. друга няма. без значение дали ви харесва или не друга няма. като не ви харесва стой на студено и не се топлете с ТЕЦ защото може би теца работи с руска газ. проверете какви суровини се използват з нещата които купувате веки ден и ако имате съмнения че някой някъде в Европа, Китай или Индия купува руска газ то не ползвайте продукти произведени в Китай, Индия, Европа. ползвайте само такива произведени в САЩ или Австралия......май се обърках. те там не произвеждат нищо. те държат лицензите. нещо като "Просто Киро" който се отказа да плаща в рубли и започна да купува руска газ в евро, ама през гръцка комисионна. така че стига сте скачали. в момента се прави буря в чаша вода. а и въпроса е "и какво ако е руска". няма да я купуваме, ще чакаме отнякъде да се появи друг газ ли. в това отношение англичаните са го измислили. те не се интересуват от къде идва дадена стока, интересуват ги откъде се купува. в английските медии постоянно се тръби че купуват руска газ през Германия, но министрите казват че купуват немска газ. кога немците почнаха да добиват.....никой не знае. така че всичко е едно лицемери, едно харчене на пари за медии, за разследвания, командировки и какво ли не за нещо което е очевидно.

Браво! Абсолютно си прав.

Експерти смятат, че турската "Боташ" е параван на "Газпром" и ще вкарва руски газ в България Кои "експерти"? Ми че то откъде ще дойде повече тгз в Турция, ако не от Газпром? От Азърбайджан ли, които купуват газ от Газпром?! ха-ха...ѝ И не се казва параван, а дистрибутор! Сега ще купувате руска газ на тройни цени и ще преглъщате на сухо. Запомнете: Цената за вас в следващите години ще е около 150-200 Евро за MWh! Ало шорошките дебели черва, цената за периода 01 януари - 31 януари 2021 г. е била 26,93 лв/MWh! От Газпром! Руска на 100%! Колко струва днес американска газ, която си е руска, но от американски посредници?

Как да познаеме,че е руски газ.Ами той не мирише,също като пръднятаНа Лайнен.В устенцата ни се и*пърде и си викаме,че се неусеща миризмата.

Отърваване от Батьо нема,така си оставаме само членове на ЕС!

Никакви членове не сте! Вие сте жалки джендърски евротолерастки пупета! Никой не ви брои за член!

Много ясно че турците ще правят това което е изгодно за тях . На тяхно място можеше да е Булгаргас която да вкарва газ от България към Турция . Да ма престъпниците евроаТлнтици съсипаха ЮП и ние сега ще получаваме руски газ през Русия вместо Турция да получава руски газ през нас.

Руските дебили разбират само от водка.

Диверсификация не значи да смениш една зависимост с друга,диверсификация е когато имаш много доставчици на газ с различен произход !Изобщо не ме интересува дали газът е руски,арменски ,катарски или американски стига да е на изгодни за България цени,всичко друго е чешене на езиците на разни комисионерчета,посредници,евролиберасти и русофилистични продажници и родоотстъпници!

Ествествено, че газът пак е ще руски, какво си мислят някои, че вали от небето ли тоя газ?? Азербайджан и Катар нямат този необходим голям капацитет, те няколко пъти си го казаха и това се знае, ама по нашите неолиберални медии няма да го чуете.

Най скъпият газ купуват Унгария и Сърбия. Познайте защо

Соросоидните лъжи ги хващаме от първите две думи. Айде всички "демократи" - в гробището. Само такаа можем да опазим държавата от разпад.

Какъвто и произход да има, газ от Турция е по евтино и сигурно от русия. Много ще е интересно, как русия ще спре газ за Турция.....

Малоумен пост...

Не е истина че това е руска газ,лъжат Ви,това е пропаганда на Козяк,краварите и Зеления наркоман,долна провокация ,не верьте в это дорогие товарищи!

В тази част от света почти всичкия природен газ идва от Русия, въпрос на географски и геоложки дадености. САЩ и "експертите" могат да правят като вятъра. Проблемът е че можеше ние да транзитираме руски газ към Турция и да печелим от това. А сега ще е обратното, както за газовия поток, така и за паричния. Да балгодарим на САЩ за това!

Ще вкара рязана карабина в гъза на Гяуристан!!!

Ама то трябва да си експерт ли за да стигнеш до това умозаключение ? А мисирките да не подменят значението на думата "диверсификация"! Да смениш доставчика или просто да минаваш през посредници не се нарича диверсификация ! :)

Да, някой наистина се опитва да го вкара на България! И това май не е Газпром.

Тоя тъпак откри Америка!

Да бе сам,да не му обръщаме внимание. Ама те са дебил до дебила. Тръбата, която влиза от Турция в България е 2-та тръба на Турски поток и там газът е от Русия, туй като тя няма връзки или отклонения на турска земя.