Експерт: Рано или късно на всеки покрив ще има фотоволтаична централа

Ако всички проекти бъдат завършени и присъединени към мрежата, това ще е един огромен скок във фотоволтаичните системи в България, смята Димитър Гайдаров

Обратно в новината

Коментари - Експерт: Рано или късно на всеки покрив ще има фотоволтаична централа | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На бабата на автора външния клозет?

Обаче как се гаврят със стадото не е истина. И Ви гледат сеирите как се гърчите със ФВ , ветрени генератори , зелени булшити, въглеродни квоти , енергийна ефективност и т.н. А те си правят кефа на офшорките и си чешат трътките.

Рано или късно, но най-вероятно никога!

Всъщност единственото място, на което е що-годе рационално да се постави фотоволтаик, е на покрива. Друг е въпросът, че не е рентабилно -- ако беше, хората щяха вече да са си сложили. То и затова е цялата простотия с въглеродните квоти -- да стане скъпо електричеството, че да станат рентабилни фотоволтаиците.

Каква ще е цената на батериите, чийто живот не е много голям, какъв въглеродният отпечатък за производството на панелите. Как ще се утилизира скрапът от панелите и батериите? Няма ли да се замърсява околната среда? Какво е въздействието от инсталирането на фотоволтаици върху обработваема земя? Извършвана ли е оценка на въздействието или се действа на принципа видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала крак. Защо след като цяла Калифорния се снабдява с електроенергия самчо от солани панели, има недостиг на ел.енрегия и блекаутс (прексвания на ел.захранването?

Какво ще го правим толкова много ток, ако всеки си сложи панели? Всички останали електроцентрали да затворим, пак ще ни остава огромен излишък. Територията на "Софийското поле" е напълно достатъчна да захранва целия свят с енергия, ако се запълни с фотоволтаици.

А димящите тецове, дето уж без тех не можем , ще отидат за скрап. Каква драма, за собствениците им и корумпираните чиновници, които им позволяват да работят

"Територията на "Софийското поле" е напълно достатъчна да захранва целия свят с енергия, ако се запълни с фотоволтаици. " Де да беше тъй, отдавна целият свят щеше да се захранва с енергия от фотоволтаици...

Ами точно така е всъщност. Даже ще остане място за цялото население на планетата. И двете неща лесно можеш да си ги сметнеш.

Платен джендър.

Фотоволтаичната система не е само панели. Трябва още батерии, кабели, инвертори и управляващи модули. Този експерт ще каже ли къде в една кооперация ще разположи няколко еднотонни батерии и как ще ги сменя през 5 години.

В мазето.

И като се запали някоя, ела да видиш...

Къв "експерт" си се извъдил! В панелките например има едни тавани обитавани от гълъби, между последния етаж и покрива, там се завъртат тръбите на парното. И останалите многофамилни кооперации, си имат тавани. Ма от те да го знае пиздостанец живеещ в землянка? Землянките тавани немат. Споко, в путлерастия, соларки нема да имате, не ви требват, кви пък ел. уреди имате?

Слагането на фотоволтаик не е никакъв проблем, проблемите започват след това. Хеле пък на тия стръмни покриви на снимката - искам да видя КАК някой ще им бърше праха. И колко ще струва масрафа. Ще се изплати по върба на куков ден....

Абе, със сигурност ще се изплати преди плазмата, или колата ти.

Големо откритие, голема информация. Като пе и най-обикновеният човек не го знае и не го иска. Въпросът е колко ще ни съдере фирмата на господина и подобните му спецове

Много ми е любопитно как ще накарате леля Мария тук на село да си остави печката и да вложи ------ една сума сериозна , за да си закачи фото, перки или каквото е там. Чакам да го видя .