Коментари - Експерт: При ембарго на руския петрол въпросът е ще имаме ли горива, а не цената | Бизнес.dir.bg
назад

Експерт: При ембарго на руския петрол въпросът е ще имаме ли горива, а не цената

Превоз на горива с автоцистерни не е реалистичен вариант, казва Светослав Бенчев

Обратно в новината
| Редактор : Калин Каменов

Коментари - Експерт: При ембарго на руския петрол въпросът е ще имаме ли горива, а не цената | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Терористични банки каза Зеленеца. Как да не му ЕПМ. Ще му го припомнят преди да пристъпят към обесването на този кретен.

Ще има, а и цената ще е нормална. Само да сме далече от руските доставки. Това е заробване и време е да се освободим.

драстично цената на горивата, каква песен ще запеем?! На това му викам "контраудар"!

samo boj i ebane sche opravi rabotata ......

Ако спре руския петрол,ще ги изметем за един ден

Има да пишеш, пишеш ... тъпотии, тъпотии...

 Доставките на ПЕТРОЛ ще зависят ТУРЦИЯ; На ГАЗ също. ... Дотам ни докараха БАЙ-ДЪНофилите...

Ами така е-да ближеш з.....а на Големия Брат(САЩ),винаги струва пари! И то много пари!!!(Справка - двата ТЕЦ-а,F--ките,спирането на Южен поток,други проекти...)! А колкото до цената на горивата в Словакия и България-отговора е ясен! Те си доставят петрола по нефтопровод -доста по-изгодно и согурно,отколкото с танкери. Затова,да се надяваме на Словакия и Унгария-нашите подлизурковци ще клекнат,ако вече не са...Нали КП е в САЩ-чакайте "ободряващи" новини!!!

"Европейска солидарност", няма такова животно, нито елемент в Менделеевата таблица. Ако имаше, отдавна тази война щеше да е приключила с арестуването на украинските фашаги начело със Зеленски, а бензина щеше да си е 1.5лв/л.

И като се гъзихме до сега на руснаците, как се вдигнаха цените!? Ако искате нормални цени - далеч от Русия! Все едно да търгуваш с мафията и да очакваш, че няма да те изнудва и рекетира...?

Да знаеш луд си по цялата глава!

да си обикаляш селото с 1,50 на литър... е-хее...и до там.

А Словакия - без излаз на море , пък бензина по-евтин !

Има тръба ..т*п ли си ?

Можем да внасяме??? И кога Кире АРВАРДСКИ и Кокорчото му промениха закона за ДАНЪЧНИТЕ СКЛАДОВЕ? Що не ни информирате.. Щото ако ОМВ от Румъния реши да си докара гориво, трябва да го разтовари в складовата си база в Илиенци в София. И оттам да го върне за да зареди бензиностанциите си в Русе около Дунав мост.. И чии бяха болшинството от данъчните складове? Щото не само рафинерията се приватизира навремето. А и БАЗИТЕ НА ПЕТРОЛ В страната и петролопроводите. За забравилите - дори и фирма ИПОН ги охраняваше и пазеше с едни червенички ниви.. А и още нещо да ви припомня. Та по-точно да пишете чии са печалбите. АЛО, ЕГН-то нали им отне лиценза? И чий посланик на пожар и тъгъдък са изнесе на втория ден там и каза - А!! Тук всичко е наред. Връщайте лиценза.. Путин ли проводи посраник Уорлик да гаси пожара?

Кой главен секретар на МВР-то направи шефа на охранителната фирма на Лукойол - ЛУКОМА, директор на ДИРЕКЦИЯТА НА МВР В БУРГАС? Та едни нощни танкерчета начесто зацъкхваха до пристанището в Росенец..Без митници и граничари..

Аз мисля,че при такъв сценарий,ще има брожения за излизане от ЕС,а някои ще висят по дърветата.Не ние ще одушим Путин,а той нас.

Да бе, брожения! Като ви свършим петрола, да ви видя, с какво ще дойдете в София.

Неграмотнико пише се "Удушим". Всички руски тролове сте неграмотници !!!

Рафинерията в Бургас беше купена от Лукойл и вече 20 години или е на загуба или на минимална печалба от 50 - 100 000 лв. годишно. Това беше най-голямото предприятие в България от него се крадат милиарди. Няма нужда нашата страна да инвестира в частната компания Лукойл. Тяхната дейност така или иначе вече е свита до минимум. Може да внасяме по-добри горива от много места.

Ти кажи кой я продаде и с какво извинение: че можела да преработва само руски петрол. А днес ДБ Иксперт твърди, че можела всякакъв

От меда на ЕС опитахте вече - кредити, ипотеки и пътувания. Оттук нататък ви чака жилото - идеология, ембарго, енергийна инфлация и прогресивни данъци плюс данъци за възстановяване на Украйна.

Само за Украйна не съм съгласен. Ако помагаме за въстановяването й, ще ни обвинят,че помагаме на Русия. Нали не вярваш, че света ще се върне към състоянието си от 01,02,2022г.

Значи за това което ще остане от Украйна, след като я поделят.

Натовеца Радеф ни ... майката с тия недоносчета дето ги изрови от Канада. Не че толупа БоресоФ няма вина и той е курумпиран до кузирката но сега не мож си изтегли корупционните доларчета от американските банки. Защо не напраи 30 -ти километра за Азерския газ ами даде ТРИ МИЛИАРДА да построи тръба за сърбите , от която ние не можем да точим??? Аман от корупционери! Рано или късно на всички лъжите ще лъснат и излезат наяве и тогава ще врът в ада до четвърто поколение.

Ти си напълно незапознат! Не ни е трябвала тръба от 30км Ти знаеше ли че ще започне война. Че Украйна много ще иска да влиза в НАТО, ще краде Газ от транзита и ще иска разполагане на Американски оръжия - ядрени. Ползвахме евтина Руска ГАЗ 300-400$

Кой рече, че вулгарите ще духат супата? Горива, ток, вода храна, лекарства и тн ще поевтиняеат главоломно, ама в един паралелен свят...

Мисля че на всички им писна да ни шантажирате и плашите ... ДЕПМ ... АМи да няма на кой му пука вече ...

За съжаление написаното в статията е истина, колко време ще е необходимо за пренастройване на Нефтохим всъщност никой не знае, но ще е не по-малко от два-три месеца. За цената 30-40% увеличение е оптимистична прогноза. За нас и двете значат сериозни икономически проблеми.

Ще има драги ми експерте ... И ви сте едни експертиии . Един преди нова годино го гледам и той разказваше хуморески и той като този. Кзваше че петрола ще поевртинееее.... да ама , не! . Ще престанат и да се изхождат тези псевдо експери ?

Хайде тогава в скоро време плащайте в юани! Но понеже сме тъпи, пак ще навържем 10 посредника и ще плащаме в долари... само че х10.

недостиг на суровини има предимно в Комунизма. В пазарната икономика не остава вакум.

В пазарната икономика няма бедни и гладни, вакуума е само в някой глави.

Вярно, не остава вакум, но зависи за колко време. По време на пандемията в цяла Европа нямаше маски и ръкавици. Трябваха месеци за да се попълнят липсите. И ако без маски и ръкавици реално можеше, представи си няколко месеца без горива.

Какво ембарго кви пет лева. Днес чета, че ЕС повишава вноса на газа от Русия ииии този газ минава през Украйна??? Да, Украйна не врътва кранчето, от което черпи парички а иска ние да врътнем. Не вдявам що за гавра е това...

Сетила се Мара….

босфора му крив на тоя "експерт" добре че не и чувал за дарданелите!

Лукойл, не е единственият доставчик на горива в България Дори и в момента Путлеристкото пропагандаторче забравя да спомене това

или не само, а има и рафинерия за разлика от държавата... ама като не знаеш за какво става въпрос, защо се обаждаш изобщо?

Имам предвид общия пазар на горива в България Много добре занам, че има рафинерия Лукойл държи около 60% от пазара Останалото се внася от Румъния и Гърция Т.е., дори в тази секунда Лукойл да спре да доставя горива, пак ще има Ще се увеличи вноса Цената не я коментирам, ама тез апокалиптични картини, рисувани от местните рубладжии, са най -обикновенна лъжа

В голяма заблуда си. 60 на 40 % къде и какво? Пазар на дребно на едро? Дизел, бензин, авиационно гориво, газ? На какво разстояние са най-близките рафинерии в Румъния, Гърция и Сърбия, дали вообще имат капацитет да покриват нашия пазар? Поинформирай се и после давай вездесъщи мнения.

60% от продаваното в България гориво е на Лукойл Останалото внос от Гърция и Румъния Авиационно гориво на бензиностанциите не зареждаме Колкото и да се опитваш да разводняваш темата Лукойл не е единственият, който доставя горива на България Можем и без него!

Пак ще се пробвам да ти обясня, но се съмнявам че ще разбереш. Нищо не разводнавам, за да имаш нормална себестойност на даден нефтен дериват - бензин или дизел, трябва да можеш да пласираш и останалите деривати - газ, авиационно гориво, гудрон, масла, суровини за различни пласт маси и т.н. Твърдението ти за 60-40 пазар на горива не е подкрепено с нищо. Транспортните разходи до София, Пловдив и например Бургас не излизат по никакъв начин от Гърция и Румъния. Вече се опитах да ти обясня, че афинериите в Гърция - собственостна шел и таз/тези в Ръмъния - собственостна ОМВ и Лукойл нямат капацитет да захранят нашия пазар. Сръбската, другата на-близка е на Газпром. Нямаме и инфраструктура за транспорт на горива. Освен това спирането на рафинерията означава спиране на редица индустриални производства, които ползват нафтени деривати. Давам ти пример - производство на бои, лакове, пласт маси имного други. т.е. Нещата са много по-сложни, както ти намекнах и в предишния коментар.

Според мен не отчитате, че търсенето в цяла европа ще е голямо и познай на кои държави ще доставят производителите ??? Веднага ще се пренасочат към платежоспособните, а ние къде сми в тая схема.

България все още била с най-ниските цени на горивата ?! Ами да вземем да ги направим най-високите цени в Европа ! Без друго вървим към този идиотизъм - държавата с най-ниски доходи да стане с най-високите цени ! И не само на горивата ....!

По добре да помагаме на американската икономика отколкото на руската. А с руския фалшив петрол само си приебаваме колите. Западния петрол е по качествен и затова е по скъп

Западния? Я погледни глобуса и виж къде е Саудитска Арабия, бе, илитерат!

Соросоидни идиоти да площада да усетят народната любов в момента, в който тотално се срине икономиката. Обещавам да направя пълнометражен филм за поколенията напред.

Ако не наложим ембарго заедно с цивилизования свят, не петрол, държава няма да имаме!

Ти не разбра ли, ме в момента е светът срещу потъващият кораб ЕС начело със северноамерищанският му капитан от царството на Мъртвите. Или ФАЩ и ЕС срещу останалия свят... хаха, приятно плуване!

Спрете тая война бе САЩ и ЕС, престанете да наливате масло в огъня.

Нещастник!

Краварски

нещастник си ти на майка ти путката

Щастливеца, какво ще стане с българския народ ако горивата са 4-5лв., колко ще ни струва хляба и зърното? И кокло по-точно украйнци си приютил в къщи ти лично. Или просто тролиш и си заработваш парите ?

Ще я спрат! С един прецизен ядрен удар по Москва! :)))))

с един прецизен удар между очите ти педерас мръсен. мърша

И след половин час няма да има планета Земя.

Нас ембарго не ни кове.

Всичко ще отива за Англия, Франция и Германия, ние сме последни в опашката, а на ЕС не му дреме за нас грам.

Русофилите гас пикаят,петрол може да се купи от всякъде, а американския е малко по скъп, но много по качествен. Важното е Русия да не получава пари от нас. СЛАВА УКРАЙНА.....

Ами купи си го бе! Защо Шел и ОМВ зареждат от Лукоил? Нека си продават демократично гориво на 2 Евро и ти си го купувай. Аз нямам против по-евтино руско.

Ами купувай бе, к'во скимтиш тук ... аз ще си карам на Руски, няма да се правя на баровец! Виц: Ооо, днес си се къпал, бахти и баровеца ... хахаха!

Абе говедо ти българин ли си , защо не викаш слава на България , а на Украйна . Кучко мръсна отивай да живееш в Украйна изрод. Аман от празноглавци, от къде се намерихте толкова простаци в нашата родина

Но ти си руска отрепка!

За пореден път Америка пусна Европа по пързалката. От началото на санкциите Америка е увеличила вноса на руски петрол с над 43%. Корупцията в ЕК е огромна.

Пощите и пътническите превози могат да минат на дилижанси. Хем ще се върнем към корените си, конят е традиционно българско животно. Няма да трябва и поддръжка на асфалтирани пътища и ще се освободят пари от бюджета. Специално отряди ще събират фъшкитте и ще ги използваме за естествена тор, вместо да правим изкуствена с руска газ. Ще изчезнат и ПТП-тата. Закривай !

пазарът празно не търпи, бензин и газ все ще се намерят от някъде, тоя експерт що е спал на лекциите по пазарна икономика

Той е някакъв "експерт". А ти какъв си? От каква позиция изказваш мнения и спориш с експерти? шушляк!

Аз пък знам, че едно време имаше период, в който нефтохим работеше с иракски петрол, доставен по плащанията за външния им дълг. За тогава също знам, че са изкарвали доста по-качествени продукти и много малко остатъчна сяра. Но..... явно си имаме "експерти", знаещи повече....

Знаеш го ог една жена на пазара, тя пък го е сънувала.

дето в момента няма ембарго. Контировките на международните пазари са ниски. Лукойл купува руски петрол, защото е още по-евтин. Оттук въпроса е кой в момента си пълни джобчето и защо не се правят проверки за картелни споразумения по бензиностанциите?!?

Затова Гърция Турция и Кипър се спречкаваха през последните години за петролните находища в Средиземно море. С военните кораби ги защитаваха. А където има добив на петро, има и злополуки,пет пари не дават че флората и фауната във въпросното море намаляват катастрофално и без нефт...Отиде им природата, Ама кой ти гледа. Дали войната не е планирана с оглед пререзпределение на печалбата, както винаги.

Аз от днес спирам да ползвам горива, защото по този начин пълня касичката на Путин!

Страпон без ток не върви, к'о прайм?

След спирането на газа за България, транзита за Гърция се увеличава с 60-70 мегаватчаса и след това се връща в България с 30% надценка минимум ... Очаквайте още от същото, преебавка по Харвардски! Накрая, ще бъдем принудени да блокираме всички решения на ЕС, за да се спасим ... но преди това ще трябва да обесим Куро и Кокоро!

И кой спря газта? Абе с конкурс по малоумие ли ви избират? Има си договор, който е нарушен едностранно. Но за кремълското джудже договорите не важат, важно е да дрънкат оръжията, да умират хора и да плашим света.

Кръчмаря, вече не дава без пари ... не дава и с отсрочка ... искаш да плащаш с капачки от кока-кола, ами не става ... бЕгай да се овазелиниш, че почна да се лющиш!

Горивата от лукойл трябва да бъдат забранени и лукойл да фалира.

На Ротшилд, не можеш да му пръднеш ...

Либерали демократи като Вас трябва да бъдат пращани да чукат камъни, за да се научат как се изкарва прехраната с труд. От такива като Вас хората страдат. Няма едно решение в полза на хората предложено и гласувано от либералните терористи.

А такива като вас билетчето и на гарата със чамодана за магадан ...щото там ви харесва ....да сте щастливи и вие и ние нормалните хора

По-важно е да сме солидарни с Америка отколкото да има горива !

Този идиот само не каза, че ако го няма Путин и Русия, земята ще спре да се върти. Можеше да предложи и паметник да му вдигнем. Корнелия харесва това.

Така ли бе,"експерте "....а нас ни интересува цената и ако някой се опитва да убие българската икономика заради чужди интереси ....да се маха !

И кой ти спря газта? Цените навсякъде ще се вдигат без значение кой е на власт заради кремълските идиоти. Ако ще и оръжие да пратим на Русия, цените няма да паднат. Ама откъде толкова мозък, че да го разберете. Цените се вдигат, заради войната, войната се води от Путин. Кое не е ясно?

И как цените се вдигат заради войната? Да не е защото правим бойкот на руските стоки?

Ако простоКуро и кокорчо & компания не бъдат изнесени час по-скоро - ни чакат ГОЛЕМИ беди. Жан Видвновата зима ще ни се стори песен.... Ама жалкото е, че вече някои сме стари да правим революции, а младите за нищо не стават - на тях им дай един телефон с тикток, фейсбук и инстаграм и не ги пипай повече.

Пълни глупости говори този. Или целта е всяване на паника. По-скоро е второто, защото ако е експерт би трябвало да знае, че ние не зависим от руския петрол така както от газа. По простата причина че до нас няма нефтопроводи. И сега нефтохим приема танкери от други страни. И сега ОМВ си вкарва свое гориво, както и ромпетрол и шел.

ОМВ и Шел си ползват лукойлски горива, но си слагат добавки. Това е разликата.

Вкарват свои горива ама от Лукоил.

Инсталациите не могат да работят с какъвто и да е петрол. Има си технологични изисквания и то си го пише в статията: "за да направи необходимите технологични промени за работа без руски петрол." Петролът не е просто петрол и си има разлики при различните съставки, което се отразява на ефективността и безопасността.

От Турция ще внасямя бензин от руски нефт. Лукойл ще спрат временно и съответно всички разходи по спиране пускане ше се поемат от потребителите Пренастройването е скъп процес не случайно по време на ковида керосина за самолетите го даваха без пари хеле пък с друг тип нефт там трябват други катализатори

Ама за кво им е гориво е спирайте горивото газта тия лайна тука да умрат от глад дето избраха Киро спирайте им всичко качвайте цените да може да се изчистим

Защо в Унгария бензина струва 2,4лева за литър. Унгария няма пристанище. В България има огромна рафинерия, която работи с 30% по евтин петрол от Русия, ... а цената над 3 лева? Кой знае нещо?

Те сега Еко карат от Гърция, Ромпетрол от Румъния. Марешки от Русия (зс него няма ембарго). Тука месят горивата с 30% поне боклуци и вода. И трябва да се радваме, че било ир най-евтините руски горива. Тоя яко лъже.

Идея си нямаш кой преработва петрол в съседните държави. Хайде прочети малко и се върни пак да пишеш!

Абе защо все ми се струва, че тия уж експерти умишлено правят внушения с цел последваща манипулация на цените?