Експерт: Еврозоната е шанс, в нея някои страни печелят, но други губят

Следващите две години ще са достатъчно трудни за българската икономика, очаква Даниела Бобева

Обратно в новината

Коментари - Експерт: Еврозоната е шанс, в нея някои страни печелят, но други губят | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Омръзна ми да слушам макро-икономически глупости. Валутният механизам е друга бира. Фиксираният курс дойче марка - лев е анахронизам който години наред надценява лева прави нашите доставки за ЕС неконкурентни Играем си на валутен борд с години и държим едни резерви в милиарди за да го пазим като свещенна крава защото Ханке така е казал. Ами и Ханке и Бобева една сергия на Римската стена не могат да управляват. Само хора с успешен частен бизнес с платени данъци и дали хляб на много хора имат правото да изискват от управляващите България незабавно да влезе ERM2. Не ме интересува тъпия суап в лева с ЕЦБ интересува ме защо няма инвестиции, защо лихвения процент по кредитите е надценен, защо защо защо !!!!!!

Николай, всички отговори на въпросите ти защо защо защо ?!!!!!! имат обяснения в "ПРОГРАМАТА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД" от 1988 година, защото са ХИЛЯДОЛЕТЕН ВРАГ на робовладелците = банкстерите. {„Никой в Българското Царство не може нито да купува, нито да продава человечески същества. Всеки роб, от какъвто пол, вяра и народност да бъде, свободен става, щом стъпи на българска територия.“} Това гласи член 62 от Търновската конституция, приета през 1879 година. Красиви думи, записани в епоха, когато вече в Европа, а и по света, робството е премахнато. Въпреки това, тези думи от поколения се преподават на българските деца в училище, за да се помни, че в страната ни живеят свободни хора, които никога не отнемат чуждата свобода.

Моля потвърдете, че считате, че българският лев е надценен, ама никой спекулант не е почнал атака, за да спечели. Сорос с Великобритания се подигра в края на 80-те и с Ирландия 1993.

"Надявам се нищо да не се промени, което означава, че икономиката е положила успешно теста за присъединяване към еврозоната." Ама професорке? Как така "надяваш се". Трябваше да си направила подробен и точен амализ, дали икономиката ни е положила успешно въпросния тест. В еврозоната някои печелели, други губели. Ами ако ще загубим, за какъв хикс ще влизаме в нея? Направи точен анализ и застани с името си зад него! Ако всичко е О.К., като влезем в еврозоната, ще те наградим. Но ако нещата се объркат, не няма да те караме, да си правиш харакири (ако беше мъж, можеше и това да ти искаме), но зарязваш професорството и се хващаш в някоя бакалия на две смени. Ако не си уверена във възможностите си да направиш точен анализ, то дай тази възможност на други!

"Надявам се нищо да не се промени...", тоест световната мафия да продължи да изсмуква потенциала на българският народ. Това изсмукване да доведе до "успешен край" така наречената "ПРОГРАМА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД" и превръщане на БЪЛГАРИЯ в територия без българи. ОБАЧЕ! Както врачките казват "ГОСПОД ДА ТЕ УБИЕ!", COVID 19 удари USA, UK, РФ, Франция, Испания, Италия ... изпълнение на клетвите им. И ВЪПРЕКИ ВСИЧКО, С БОЖИЯТА ПОМОЩ БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПРЕБЪДЕ ВЕЧНО.

Слугите на Мордор с последни опити за предотвратяване на влизането ни в ЕРМ-2. Плоско товарищи, очень плоско...

Как е в рубла зоната, червени бокклучета! М! Куде скрихте дребния си и плешив вожд!

Питай поляците, те от любов към Путин не искат и да помиришат еврозоната...

Това няма нищо общо руски троле.

Помня добре времето, когато червените тролове, русофилистици и друга пасмина гравитираща около БСП, разпространяваха лъжи против влизането на България в ЕС - колко лошо ще стане, чужденци ще изкупят земята, а българите ще станат бели роби .... Имаше призиви - "НЕ на НАТО", "НЕ на ЕС" Същите сега запъртъци внушават, колко лошо е да си част от Еврозоната .... Смях !!!

не сте прави. Никога хората около БСП не са били против ЕС. Та те бяха тези, които подписаха първи. Соросоидите бяха против ЕС. Та Сорос и те и досега са против, но непрекъснато лъжат. Толкова сте отвратителни, че не заслужавате и да ви коментира човек. Хайде у десно и млъкнете вече.

Не ме преави на идиот бе руски троле. Много добре си спомням как БСП драпаха със зъби и нокти срещу ЕС и НАТО. Мирясаха едва тогава, като им казаха, че ще изпълняваме ролята на троянски кон.

И накрая за капак.... влязохме в ЕС при Станишев. Иначе преди 2-3 дни излезе съобщение от самата ЕЦБ,че еврото може да се разпадне. Пък вий, идиоти, си пейте за русофили, путинофили и т.н./...

Станишев само подписа с химикалката (след като получи зелена светлина от Москва). Всичко беше подготвено от СДС и Кунева преди това (въпреки съпротивата на Кремъл).

Вимак аз да влезем в рублазоната, че всички червени запъртъци да станат доволни!

Не сме готови за Европейския съюз, не като критерии а като манталитет сме далеч. Не само ние държави като Франция не са готови, какво остава за нас. Еврозоната не е место за печелене и губене, за келепир и прецакване и други бай Ганьовски тарикатлъци. Това е място за общ растеж, солидарност и взаимопомощ при нужда ( когато нуждата е голяма за солидарна тежест ) .... разликата е като между брака и проституцията, всеки сам да си прецени какво го вълнува и дали е партньор или курва.

Даниела Бобева е родена на 8 септември 1958 година в София. През 1982 година завършва Висшия икономически институт „Карл Маркс“. При управлението на Жан Виденов Бобева е член на комисията за чуждестранни инвестиции към Министерския съвет (1994 – 1995) :-)))))))))))))))))))))))))

Е, и доста по-мастити от Д.Бобева експерти в Западна Европа казват същото, което казва тя, обаче: 1. Те са доста по-конкретни - печелившите страни... всъщност една страна е печеливша - Германия, останалите са на загуба. 2. Ама те тия експертите за кво се мислят бе?! НЕМА ПО-ГОУЕМИ СПЕЦИАЛИСТИ по кражбономика и свийфинанси от Барба Ганьос и отрочето му Влад Гор-Свищовлийския счетовод!

Шило

Що ми се струва, че ние ще сме от губещите?

Прав си. Скоро ще ви спрат рублите на вас - руските тролове.

Щото надиплените пачки с лефчета, няма как да си ги врътнете към Евра. А сега, кутия от обувки и сте - цар на село.

Влизането на България в Еврозоната ще бъде звучен шамар в суратя на русофилистиците и руските подлоги ....

Не става дума за шамари,а кога точно да влезем в този механизъм,без рискове да се промени съотношението лев евро.

Колко пъти представители на сегашното българско правителство заявиха, че НЯМА да се променя съотношението лев-евро !!! Колко пъти ???? Защо разпространявате невярна информация ????

То правителството ни заявява. Може и да го иска. Ама Европейската централна банка ще реши.

Шило

И най-вече по празния ти джоб!

С две думи,икономическата криза плюс дисбалансите в икономиката ни едва ли е подходящ момент за влизането ни в ЕРМ механизма,където доколкото разбирам курса лев евро може да бъде драстично променен в полза на еврото. Чудя се на тези идиоти ,които управляват държавата,толкова ли им стига "пипето" ,че поне да се консултират с хора ,които разбират от тази материя.

"Експерти" по "тази материя" са тези завършили икономика в Москва

Предполагам че Московския университет е по-добър от Свищовският такъв.

Съмнявам се да е по добър - Свищов е на Запад от Москва и се води Западен университет ….

Познайте Бантустана от кои ще бъде?

Ако имаше наистина ползи щяха да излязат и да кажат 1-во това, 2-ро това, 3-то онова. Не да ми излизат радни "разбирачи" да плямпат врели-некипели от сорта на "който играе пИчели, който не играе непИчели".... ДАЙТЕ КОНКРЕТНИ ФАКТИ !!! Иначе си стойте на гъза. 20 години без катаклизми карахме под борда. Защо да бутаме спокойствието, в навечерието на нова световна финансова криза?

Че нали според Борда, лева е копие на Еврото .... Какво точно буташ, като заменяш копието с оригинала ?!

копие, ама не е ясно истинско или фалшиво?

Едно здраво нещо като почнеш да го поправяш, и то се разваля!

"предизвикателства ще съвпаднат и със значителните структурни проблеми, с които трябва да се справя икономиката във връзка с т.нар.Зелено споразумение" или "дългосрочни последици, които обаче ще съвпаднат със значителните структурни проблеми, с които трябва да се справя икономиката във връзка с т.нар.Зелено споразумение". Открийте разликите ? И ако това са мисли на професор от Института за икономически изследвания при БАН, положението в България е много зле, защото това си едно просто словоблудство? Дано джурналистът дето е написал този материал е проявил творчество, но ако е така, това пък си пълна джурналиситческа простотия.

Да Германия печели а ние губим...

Отново червена болшевишка пропаганда в коментарника … Абе "другари" комунисти, дето се представяте за социалисти, кажете една държава от еврозоната, където хората да живеят по лошо от хората в България ….

Даста глупаво поставен въпрос. По- важно е да живееш всяка следваща година по- добре от предходната. Питай например италянци , гърци и испанци сматат ли че живеят по- добре сега спрямо 5 години назад. Те са в еврозоната.

Доста глупав отговор! Без Еврозоната, Гърция днес нямаше да съществува, а и защо ли българите от Испания, Италия и Гърция не се връщат в България и да се наслаждават на по хубавия живот без евро ….

Шило

Прибалтийските! Щото не опира само до това, как се казва валутата ти. Чехия, Унгария, Полша зле ли са?

Изказване в стил "Христо Стоичков".

В еврозоната членуват 6 от 10- те най- задлъжнели страни в света , по параметър дълг на глава от населението спрямо БВП.

Гърция, Испания ,Португалия, Белгия, Кипър, и Италия....

Обществото не си задава, защо ако сме готови не ни пуснат първо в шенген и после в еврозоната. От южен поток губибим по 900 милиона на година. Вероятно от еврозоната ще е повече...

Плоча с честушки си ти ….

Който "яде" повече, отколкото изкарва, винаги губи-"ПИГИ",

Точно защото има печеливши и губещи в еврозоната, тя НЕ МОЖЕ да продължи да съществува в тоя си вид. Така че или ще се реформира, или ще изчезне. И в двата случая не е моментът да се врем ТОЧНО СЕГА в нея. Като докараме производителност на 70% от немската, може да се мисли по въпроса. Дотогава си е живо слагане на пранги.

И как да докараме производителност 70% от немската след като си бутнахме големите фабрики и заводи и българските фирми тръгнаха преди 20-30 години от гаражи и апартаменти? За капак на немеца му дават оборотни кредити почти при нулев процент, а тука с 5% отгоре. Дори замо заради последния факт немеца печели 5% повече от българина. А производителност в малка фирма няма. А и е трудно на малките гирми да пораснат защото нямат пазар за разрастване, тъй като след като бутнахме големите фабрики и заводи, там се настаниха европейците. А койот иска да влиза в Еврозоната да се поинтересува как влазоха австрийци и гърци. - хем те са тарикати.

ВСИЧКИ говорят за реформи за да не станело еди какво си но никой не казва, какви да са те! От президента до последния член на опозицията!?

ТИ кажи какво губим?

Когато си в непрекъснат търговски дефицит с останалата част на Европа( а ние скоро няма да излезем от това положение поради ниската производителност на труда у нас и почти никаквото производство на стоки с висока добавена стойност), има един-единствен начин да запълваш дупката, след като нямаш собствена валута - заеми. А като стигнеш една точка на кредити и никой повече не ти дава, почваш да продаваш я острови, я пристанища...

Или ще спечелим, или ще загубим?! Да хвърлим шепа боб? А, експерте?

Еврозоната е шанс,търкаш докато загубиш златното покритие .То май си остана в Англия на разположение на Бацко ние само ще жулим.

дали ще си от печелившите или от губещите зависи от управлението на държавата. Като знаем нашето какво е от сега ни е ясно, че ще сме от губещите...

"Експерт: Еврозоната е шанс, в нея някои страни печелят, но други губят" Еврозоната не е нещо лошо. Лошото ще стане ако Герб ни вкарат в нея. Ще я окрадат, както направиха с България. Трудно ще им бъде, но те имат много голям опит.

Ами ако Германия един ден се откаже от еврото,и немската икономка фалира,тогава към долара и САЩ ли ще се присъединяваме или по старому към рублата и Русия, ами Китай и там ли ще се присъедияваме и интегрираме!Нека да правиме истински бизнес индустрия и промишленост за да струва бълфгарският лев нещо!По малко политици и държавни и нищо непроизвеждащи хора,и нституции и фирми!

Ние ако бяхме се закачили към долара там положението щеше да е по стабилно, защото Четвъртият Райх може да се откаже от еврото ама САЩ няма как да се откажат от долара :)

Ти не знаеш ли, че $ не е на САЩ? Предоставен им е от ФЕД, за временно ползване.

все още всичко е вързано към долара! еврото е без значение. и за него дават курс към долара. не знам кво те притеснява.

Тая тьотка ли курдисахте сега да ни убеждава за еврозоната? Лелче, я по-добре ходи да се грижиш за градината си. Остави еврозоната.

печелят Гер и Фр. Останалите губят.

Неможе бре! Боце от Банкя каза пред цяла България че там са ни приготвили едни милиарди и че като влезем ще ни ги прехвърлят а ако не ни ги прехвърлят от Фен клуба на ГРОБ щели да ги дадът безвъздмездно. Такива ми ти едни приказки без край от Падишаха на Банкя....

Помниш ли, когато живеехте някъде около "Лагера"? Поздрави от Каля, бивша Ценева! Това си ти, няма начин да не си! Съученици не се забравят.

Абе дирници каква еврозона, днес е 2 юни, нещо да ви говори тази дата?

те са наемници ,а не българи!

всеки знае ,че едни печелят а други губят....кое му е експертно в това изказване?!

Отсега мога да позная кой ще е губещият.

Абе лельо, помним те какъв ветропоказател си - от челен активист на СДС и свързаните изродчета до високия пост при Орешарски. Я си папкай грантовете и не опитвай пак да ни завличаш в блатото на новия пишман СССР! Нали го видяхме колко струва...

Айде пак започнаха с пропагандата за еврозоната. Свърши се с короната и айде пак подхващаме старата песен с еврозоната. Всички страни влезли в еврозаната губят, печелят само и единствено международните банкери, раздаващи кредити.

Еврозоната нас нормалните българи не ни топли. Колкото ни помогна влизането в това подобие на съюз ЕС, толкова и еврозоната ще ни помогне.