Експерт: Април постави рекорд при ипотеките

Поскъпването на жилищата се дължи и на увеличените разходи за ново строителство, отбеляза Тихомир Тошев

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

какво поскъпна че не разбрах - процента на включени общи площи към жилището или подкупите към общините?И откъде пък хората в кризата спестиха пари - сигурно щото не са ходили на ресторант?

Населението на тази територия намалява и София вече е България. Но трябва да се строи в София и то много, за да има за хората, които рано или късно ще дойдат тук от Далечния изток или Близката Африка.

Защото не са ходили на почивка миналата година. Една почивка - половин апартамент /според експерта/.

>> "Голяма част от ръста на цените е продиктуван не само от това, че търсенето превишава предлагането, но и от това, че се увеличават разходите за строителство на ново жилище. Това дава логиката, че не се надува балон на пазара на имоти." Тази логика само аз ли не успях да я схвана? Разходите за строителство не са особено релевантни и всъщност точно при надуването на балона донякъде е нормално да се повишат в някои сфери. А за другото съждение не знам какво да коментирам... аз си мислех, че балонът се надува само когато предлагането превишава търсенето... :-D

Поскъпват непродаваемите имоти стоящи на пазара с години, читавите се продават веднага. Последните 4г.-5г. наистина взе да се заформя някаква средна класа, но имотния пазар няма какво да им предложи. Съборетини или евтино строителство на златни цени.

Хората се опасяват от инфлация и търсят сигурност за богатството си . Намират го в недв имоти . Създават търсене и цените тръгват нагоре . Някои наистина имат нужда от жилище , други купуват с инвестиционна цел

Този доморасъл "експерт" може ли да обясни как точно са нараснали доходите на народонаселението?!И коя е тази средна класа дето била купувала имоти буквално на килограм? За такива като другаря Тарашков ли говори този "корифей" на икономическо-кредитната мисъл??