"Еконт" доброволно изплаща над 13 милиона лева на НАП

Не желая да бъда в съдебни отношения с държавата, чийто министър съм, споделя като свой личен мотив Николай Събев, основател на компанията "Еконт" и министър на транспорта и съобщенията.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

направо се просълзих , как добродушния чиЧак щял да си плати задълженията от 13 мил , е сега се почва с ГОЛЯМОТО крадене за да компенсираме му 13 ще му дадът 130 , естествено тиихо и без медии , парите обичат тишината

'"Еконт" доброволно изплаща над 13 милиона лева на НАП'. Недей така бе човек , разплаках се от умиление. Боже как всички бизнесмени мислят за нашата държава и как се жертват само и само тя да продължава. Е верно жертват се след като станали министри т.е. част от държавата. Дали пък Еконт няма да стане официален превозвач по най-важната въздушна линия на Балканите- от Скопие до София? Защото държавната цица си е най-блага !

О, няма никакво основание за това плащане, и съда вече се е произнесъл. Явно, компенсацията вече е договорена - в ДЕСЕТОРЕН размер, това червените лейки го умеят най-добре - пропаганда, популизъм, лъжи, кухи обещания, а сметката я плаща НАРОДЪТ! Филма сме го гледали ДВА ПЪТИ и завършва с ФАЛИТ на държавата. Брей, не очаквах, че наддаването за поста на министър на транспорта може достигне такива суми и то само ОФИЦИАЛНАТА ИМ ЧАСТ! Това означава само, че ГРАБЕЖЪТ, който ни подготвят ще е за милиарди...

Еконт е най-скъпата компания за доставки. Не е реално едно малко пакетче от 100-200г. да струва над 6лв. като кашон от 2кг. Чудя се как от Китай малки джаджи за по 2-3лв. ми ги доставят безплатно!

Това е като да имаш жена и любовница, плащаш и на двете. Не виждам нищо морално. Морално ще е ако е верен.

очичките му са много събрани в средата. Да не би някой да му е заврял царевичен мамул в гъза?!

Що сега бе миме? След като ги плаща доброволно значи ги дължи Що ги плаща като е министър а като не е не ги плаща? Следователно и Божков като стане министър ще си плати за Боко не говорим щото той не може да смята

13 000 000 милиона са това бе, другаре. Като знам как се карах на майсторът който ми слагаше плочките за това, че ме "цака" с 200 лв. Да дам доброволно толкова пари, ако в замяна няма да взема по 10 повече, айде не на мен тия.

Колко се готви тоя да открадне, че е готов да прежали 13 Милиона?

Явно всички Герберасти си мислят така. За това и ги изчегъртваме.

Ooooooo Пешо тъпака, как си? И на децата е ясно, че се готвят огромни кражби, които са в ход, а само наш Пешо се прави на ударен, защото мисли и той да намаже.

Точно Събев ли ще ми обяснява, че няма безплатен обяд ? Днес внася доброволно с едни смешни и алогични мотиви, но от 1 февруари цялата кореспонденция на държавата ще минава през Мекост. Хайде наздраве.

Ето един читав, си казах, и той излезе ялов. Няма ли един който чистичко и простичко да е декларирал доход или състояние ?.Само аз ли се плаша от чл. 313 на НК ?!

абе Пенчо, чети преди да пишеш....

Не го жалете - преценил е, че ще си ги избие с лихвите!

Не само нулева корупция, ами отрицателна корупция! Пари ще ни дават новите управляващи! Браво, браво г-не!

Странно... според закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, не е възможно да управляваш или представляваш търговско или друго дружество. Но според изявлението на този наглец - явно не е така. Той е и министър и управлява търговско дружество, в съдебен спор с НАП...???

Като ви чета коментарите се надявам и Кирил Петков да е крадец като Тъпака Боко и да живеете още 50 години в кочина. Човекът проявява чест и достойнство, а вие пак мучите. Дано да сте прави и да е крадец. Това заслужавате.

Ти къде си живял през последните 35 години. Това вече сме го гледали и не сме го забравили. Току така не се отказва никой от 13 млн.. Пример данъците на Тръмп и още много такива примери има. Махни си розовите очила.

Пишеш пълни глупости. Каква чест и достойнство? Той управлява частно търговско дружество (куриерска и транспортна фирма) докато е министър на транспорта...!!! Какви чест и достойнство?

Не я управлява, собсвеник е! Управлява я управителя ли. Търговския закон познавате ли? Не го познавам г-н Събев, но ОПРЕДЕЛЕНО това е достойна постъпка. За всички плюещи тука - вие разбирате ли, че този г-н - съда му спестява 13 млн.лв, а той решава да ги плати. С цел - да има повече за мен и за вас , как можете да плюете такава постъпка!?!

Той хем не управлява, но решава да плати. Е как решава, като не управлява. Или управлява?

Не е казал - управлението на компанията са решили да платят парите. Той казва, "не желая да бъда в съдебни отношения в държавата, чийто министър съм." Значи той се отъждествява с това търговско дружество от първо лице единствено число. Е как това да не е конфликт на интереси? В най-чистият му вид!

Събев нещо са взима за Илон Мъск, обаче късно ще осъзнай ,че даже не е близко до него!

Събев е един много земен и обикновен човек. Познавам го лично.

И аз го познавам лично, но от времето, в което той сам твърдеше, че е: "гаден капиталист". Само не го питайте за първия милион, за следващите всичко е точно. Това че, се прави на порадъчен и ще внесе 13 млн, не значи, че не очаква много повече. Нещо по темата за явния конфликт на интереси?

Нещо по темата за явния конфликт на интереси? Кой конфликт? Ако визираш БП означава, че си платен драскач, при това неосведомен. БП (Български пощи) не е на разпореждане на транспортния министър. Тази промяна е обявена официално заедно с обявяването на кабинета на Петков.

Вместо да пишеш, че съм драскач можеш да провериш, че освен Еконт Експрес, Николай Събев има и спедиторска фирма Еконт Транс ЕООД. - той е едноличен собственик, управлява се от дъщеря му плюс още един управител. Дано да го цитират правилно, но изказването му е от типа аз си движа бизнеса все още. Къде са му подписаните декларации, че няма да използва служебното си положение за да влияе в интерес на бизнеса си.

А ти кой си? Господин Кръгла Нула?

Аре сега министъра да направи българските пощи - еконт и ще го призная, че мисли за България и народа.

Какво им е на българските пощи?

Извинете, но Вие имате ли мозък в главата? Защо да се съсипва едно сравнително добре работещо държавно предприятие, сред малко останалите такива, и да се прави ЕКОНТ ????

Български пощи е кочина. Ти виждал ли си западните пощи как работят и как изглеждат???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

ами обикновена пратка с Royal Mail пристига повече от месец. С Български пощи не съм имал проблем. Но не и в това въпросът в момента

Ot 4 miliona na 14, chestito, uslugite im bez towa sa dosta nagore

А НАП ще глоби ли сама себе си, че не е ползвала ДДС за тоя период?

Всичко, което отива в НАП е за разкоша на политическия Боклук. За народа са само трохите...

няма измама - уау...и все пак - къде е уловката?

А ние ядем доматите с колците. То така се плащат 13 млн. в полза роду. Стига моляви се господин министър.

13 млн се плащат моето момче когато знаеш че ще ти денасат 33млн.

Грешиш ! Няма да ти донесат , а ще ти дадат.

Много се е разбързал този "почтения". Другите другари чакат инфлацията да изяде задълженията им. Спецов все още чака и не погасява задълженията на фирмата си... "Почтените" са по-големи корупционери от от предишните. ГЕРБ се оказват по-малкото зло. Не го твърдят само те, а и Ники Василев в съседство.

Няма ли в случая някакъв конфликт на интереси?

Ко? Не.

Обещали са му че ще спечели някоя обществена поръчка за куриер на Държавните служби по всяка линия и знае че дела с години са рискови, ще му дадат да доставя всичко което касае държавни пратки и готово. ще избие няколко пъти по 13 милиона. сега даже ще излезе добър и реклама ще си направи

Много точен коментар.

Смятай за каква държва става дума - министър доброволно плаща данък, който трябва да бъде платен - 13 млн лв :Д Има ли някой в БГ, който да не укрива данъци :Д

Защо трябва да бъде платен данък?? Съдът казва че не трябва

ДДС-то е начислено със задна дата, което е потвърдено от съда. Към онзи момент ЗДДС не е предвиждал начисление на ДДС върху куриерски услуги.

когато инфлацията вече ги е изяла повечето...

Крайно съмнително... смятай щом тоя плаща 13 милиона какво цели...

зловеща злоупотреба със служебно полежение...