ЕК предлага 0% ДДС за някои стоки от първа необходимост при бедствия

От ставка може да бъдат освободени лични предпазни средства, палатки, походни легла, дрехи и храна, оборудване за търсене и спасяване на хора

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сетиха се от ЕС да направят нещо полезно за хората,но това не е достатъчно трябва и други облекчения да се направят заради тази корона криза.Да принудят със закон или решение националните правителства да спазват всички решения ,а не само тези който им отърва,включително и за България се отнася,а Бойко и сие да се правят ни лук яли,ни лук мирисали.Омръзна ми все да критикуват България за нещо.

Аха, значи спестяват си техния разход, при което в бюджета влизат -хх % VAT. Тия съвсем ни взеха за калинки - нали VAT от единия джоб излиза, а в другия влиза!

Тия хора упорито отказват да разберат,че колкото по-проста е данъчната система толкова по-добре. Една ставка за всички без никакви изключения не само защото по-ниската ставка няма да докара до по-ниски цени дългосрочно ами и на хората ще им е по-прост живота.

Така е, но не защото не го разбират. 20% ДДС от всичко трябва да е предостатъчно за да функционира държавният апарат, но опростят ли нещата до едно число малко хора няма да забележат, че им прибират повече от половината от това, което произвеждат. Лоши били феодалите през средните векове с десятъка.... :D.

Проблемът е, че дори и отрицателно да го направят ДДС, цените няма да се променят, а просто търговците ще прибират още 20% в джоба си.