ЕК отпуска 1 млрд. евро за възстановяването на Турция след опустошителните трусове

Имаме за цел в рамките на година да изградим жилищни сгради, в които да бъдат настанени останалите без дом хора, заяви президентът Ердоган

Обратно в новината

Коментари - ЕК отпуска 1 млрд. евро за възстановяването на Турция след опустошителните трусове | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Европейския СЪюз трябва да дава пари на ЧЛЕНОВЕТЕ на съюза.. А ВРАГОВЕТЕ като турците трявба да ги ИЗТРЕБВАМЕ... На турчин може да помогнем само с КУРШУМ в тиквата или нож в корема/ гърлото.. Ето сега трябва да има ВЕТО от България и ПРОТЕСТИ. В Парламента на БЪлгария ВИНАГИ трябва да има партии подобни на Атака, за да НЕ допускаме турците да КРАДАТ от нас.

ЕК печата евра колкото си иска и ги раздава на сулю и пулю. Който разбрал - разбрал.

Путака не печата ли? Ама и маха по 2-3 нули през 10-15 годинки... Ама за него не цвилиш, нали ?

А не искат да ни пуснат 2 милиарда за оградата! Егати и "съюз-а"...

За 104милиарда.С тоя 1 милиард какво ще оравят

Защо не подкрепят ортака Ердоган, бе? Нали са много велики?!

Аз съм за да се помага на хората в такива моменти. Едно не разбирам обаче - Турция не е в Европейския съюз, нито Украйна, пък на едните се праща 1милиард, на другите десетки милиарди и оръжие. На България някой прати ли й някой еврон за наводненията???

Е доста по нищожно от 8 земетресение и война

И ШВЕЦИЯ ЩЕ БЪДЕ ПУСНАТА , А ТУРЦИЯ ЩЕ СТАНЕ ЧАСТ ОТ ЕС ИЛИ ПОНЕ - МНОГО ТЕСЕН ПАРТНЬОР НА ЕВРОПА! ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ - ЗА 3 ВОЙНИ ИМАТ ДА СИ ВРЪЩАТ !

Днес излезе и това в нета: ЕС е с решение, подлежащо на гласуване, освен 1 млрд. помощи за Турция, да се дадат и 2 млрд. за боеприпаси за Украйна! Сигурно помощите са съобразени, спрямо нуждите на развитието на демокрацията .... ЕС парите ги нямат за нищо, или май толкова лесно се раздават само чужди/виртуални пари?! И отново да подчертая - парите се печатат и раздават в името на насаждане на инфлацията, опс, демокрацията!

Добре де, защо им е да строят??? Имат многомилионна хотелска леглова база - правителството плаща на хотелиерите и си ги настаняват (ако не знаят как - справка БГ правителство). Същевременно се договарят с китайците за БЕЗПЛАТЕН строеж (срещу безвъзмездно ползване от 5 години) на жилищни сгради по морската ивица (там ще ваканцуват китайци през споменатите 5 години). Посрещат 2029 като султани. Толкоз от мен (като за акъл без пари)

Въпросът е: "Срещу какво ЕС ще отпусне на Турция този милиард?" Мисля, че всички се досещате за отговора.

Вън от ЕС и Не на Еврото! Турция не е член на ЕС и е нанесла непоправими вреди на Европа от 14 век, те ще им дават 1 млрд евро от печатната машина. Пълен срам!

ЕК раздава яко, от парите за пенсии. Поле се очаква, белите еврогейци ( колкото са останали) да работят до 90 годишна възраст и оцелелите да се пенсионират. ЕК вече не хрантути мюсюлманската сган само в съюза, а и извън него.

Смятайте какъв голям пакет помощ щещяха да отпуснат ако заметресението беше в България безплатни домове ли най многи безплатни макарони и газово котлонче и то не за всички но с такива лидери 30 години на чело на които им викат с присмех "Да сър" и ги рисуват като тоалетните на ЕС на площада пред евро парламента и макарони е много.

Човешко е да се помага. Дано само зад тази помощ не стоят някакви политически условия защото тогава си е живо лицемерие!

Човешко е да се помага, на човеци. Каквито обрязанте не са!

А ти как мислиш,впредвид геополитическат

В Сирия също имаше опустошително земетресение. И странното е, че разрушенията са по-малко. Разрушиха се сгради, които бяха повредени от войната. В Турция строят, както се строеше в България 90-те.

Като са тръгнали да раздават за земетресения, да датат и на Таджикистан, че имаха 7.2 наскоро. Също така и на Еквадор с 6.8. На 16ти Март имаше 7.2 до Нова Зенландия и там да пратите

За възстановяване от опустошителното управление на герб, няма ли да отпуснат средства?

Него сами си го избирахме, сега ще се оправяме сами!

Ние, или циганите?

Някои бележки по помощи, без значение кой ги дава: Никой не дава милиарди на някой ей така, да си ги харчи, без каквито и да е условия Както за Турция, същото е и за военната помощ за Украйна. По принцип, схемата е да се дават парите на фирми от държавите, предоставящи помощта, които фирми предоставят някакви стоки/продукция на определена ст/т. При това, към получаващият помощта, има и допълнителни (ангажиращи) условия, които не получават публичност. Приемащите помощта приемат и допълнителните непублични условия. За следенето ефективното използване на помощите, и поставените допълнително условия, са предвидени гаранции, и механизми за контрол. Да видим как ще е - както за Турция, така и за Украйна, кой разбрал, разбрал.

Преди около година, ЕК беше много огорчен, за това, че ЕрНасран обяви Света София за джамия. Сега същите тези взмутени педерасти, дават част от нашите пари на обрязаните маймуни. Е те това ако не е шизофрения...

А нас на село кучета ни яли.

Дано отпускам означава заемам или давам заем. Таз никой не я е избирал, а харчи парите на данъкоплатците с лека ръка. Много е тъпо да си правиш ПР с чужди пари, независимо от целта. То ясно че си хи печатат, но ще отрежат клона, на който седят

Беден тоз европейски съюз, ей! Няма газ, няма храна, европейците вече катерички ядат, от мизерия. А така богато и доволно се живее във Фашистка Русия. А? кво за обикновеният руснак? Как живеел ли? Че на кой му дреме? Нали аз съм си добре! Само гледам да не ядосам другарят Путин, че не ми се скача от прозореца. Тия смотани европейци и след 100 години не могат да достигнат нашият стандарт, на живот!

Сега ще го натиснат за зелена улица на кандидатките за НАТО.ЕС не раздава така пари

И на кого ще ги дадат тези пари еврогейтаците? На Ердоган, който пряко е виновен за щетите, щото там в строителството е пълно беззаконие, а начело от колко години е този самодържец, че нещо не помня точно?

Редно е България да помогне съществено над тези 1 милиард евро. Може да пратим строители. Да се мобилизират фирмите за строителни материали и т.н. Това е голям шанс да подкрепим българските фирми с помощ за съседите. Жалко ще е да се изпусне подобна възможност.

Вашта мамица османска неофашистка циганска турска и еврейска! В България хората си ядат ноктите от глад,а вие пращате един милиард евро крадени от Българите пари на мангалите анадолски,които насимваха,изнасилваха,йлаха,изгаряха СВЕТИЯТ БЪЛГАРСКИ АНТИТУРСКИ НАРОД! ДА ЖИВЕЕ НЕПОБЕДИМАТА РУСКА АРМИЯ,ЦИГАНИ ОТ ЕС ЕС! СМЪРТ ЗВЕРСКИ МЪЧИТЕЛНА ЗА ТУРЦИТЕ! Смърт за Турция! Смърт за турците! Смърт за всичко турско! БОМБИ РУСКИ СВЕТИ ЗА ВАС В ЕС ЕС!

МУТРАТА ОТ БАНКЯ В АРЕСТА !!!

Аз ви казах че никой не ни е питал Сега раздават на кой си искат

Защо?!!! Това идва от моя джоб и от джобовете на всички работещи в ЕС. И после вдигане на цени и лихви, ай сиктер бре.

Защото утре може и на теб да се случи! Защото не живееш в Русия като плъх, който мисли само за себе си и как да натъпче шкембето си. Въпреки, че ти си точно такъв!

Какво може да ми се случи, бре. Когато Ахмед даваше пари на помаците с шепи, повечето българи бяхме до просешка тояга. Сега успяхме да се съвземем, не защото сме в Анадола, а защото сме в ЕС. Като си толкова отворен иди им помагай и не се връщай, помак.

Добре де , за Украина 15 милиарда за уръжия и кво ли не ,а за Турция 1 милиард !???? МАЛКО ТЪПО, ДРАГИ ЕВРО-ГЕЙЦИ !

В москва няма ли гейци? Оръжия се пише с о. Цивилизования свят помага на дръжави в беда и пречи на диктаторите да постигат кървавите си цели.

На Сирия да им помагат русия, северна корея и беларус. Нали си споделят еднакви ценности и се подкрепят при гласуване на резолюции в ООН.

A Eрдоган многократно в последните години изнудваше и заплашваше Европа, че ако не му даде милиарди евро безвъзмездно, ще залее Европа с милиони нелегални мюсюлмани от Африка и Азия!!!

А не може ли да им отпуснем евтина работна ръка от Афганистан и Сирия.

Ердоган веднага ще приватизира 750 милиона за внуците си.

БРАВО НА ЕК!

А на Окрайна 2 милиарда за боеприпаси :)

Тия пари ги имат за нищо.

А за Сирия нищо, защото не можаха да убият Башар Асад. Там не живеят хора.

Дайте им вие бе, таваришшшш, нали е ваш режима, или? Денги?

Тайпчо, ами вие и досега ги строяхте с невероятна скорост ама накрая нищо не остана бе. Дай някакво качество де!!

Дотук 52 млрд. за Украйна срещу 1 млрд за Турция. Да се разпада най-после тоя съюз.

Абсолютни изроди. Дават толкова много пари за война, а за помощ при бедствие - няма! Иначе са много хуманни и демократични - ЛИЦЕМЕРИ!