ЕК обяви, че Airbnb вече работи по правилата

Платформата вече няма изненадващи задължителни такси, които се появяват на страниците по-късно, отчита Брюксел

Обратно в новината

Коментари - ЕК обяви, че Airbnb вече работи по правилата | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Остава да разберем кой ще защитава правата на живущите в сграда , в която един апартамент се отдава от airbnb. Дали има съгласие от съкооператорите ? Спазен ли е закона за туризма-те категоризирани ли са ? Какво трябва да е взаимоотношението на собственика на въпросния апартамент с етажната собственост?Oопределено трябва да се изясни чрез договор. какво е участието на този собственик в поддържането на хигиената в блока? Не е нормално да се заплаща наравно със живущите в блока-Според мен това трябва да се таксува като извършване на производствена дейност. Моля за Вашето мнение

Всичко е прекрасно....само остава и да станат счетоводно изрядни. Ползвалите платформата за командировки сигурно вече са запознати, че им издават фактура само върху комисионната на Airbnb....Пример: при платени 460 лв за нощувки в Братислава, получих данъчна фактура за 65 лв.

А как да ти издадат фактура за цялата платена от тебе сума. Остатъкът airbnb превеждат на този, който ти осигурява нощувките, т.е. трябва от него да си търсиш някакъв документ за разходите.

Точно!