ЕК: Логичната стъпка за България е да се присъедини към еврозоната

Левът вече е свързан с еврото, но страната ви не се възползва от ползите му. Инфлацията не е свързана с единната валута, а в държавите извън еврозоната тя е по-висока, каза зам.-председателят на ЕК Валдис Домбровскис

Обратно в новината

Коментари - ЕК: Логичната стъпка за България е да се присъедини към еврозоната | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И иска и ние да мислим като него! ЕПМ !

Зализаният евросинекур да не ми дава уроци по логика. Щото за такива като него и оня нашенския цървул Пърцумян, дето оня ден нарече "от телевизора" българските граждани мучо-вци, еврото може да им е на кяр. Ама за хора, които не са мултимилионери като тях, не е особено логично да се кефят, като им обменят парите 2 лева за 1 евро, а цените 1 лев към 1 евро.

Не ви щем еврото бе, разберете го най-после. Който иска - да си купува евро, никой не му пречи

Сега като почнат да получават по 500 евра заплати и хляба удари 2 евро ще ни се разгони фамилията.

Ползите ще бъдат само и единствено за. Политици , гравитиращи около тях фирми и банкери ! За редовия гражданин остават само негативи . Дано повече хора осъзнаят тази евтина пиар акция на всички парламентаристи който са назначени и работят за чужди интереси ! Как стана еврото тема от такава важност по важно от изчезването с невиждани темпове на населението ( за което Никой не говори !) И какво , евро в Германия при адаптация на улично куче получават месечно 180 € което ще равно на пенсията на много български пенсионери ! В еврозоната сте сме само на “ тетрадка “ за да ни ограбят и с еврото ще ни доограбят ( има едни 70 милиарда депозит по борда който чакат ) и не само …

Като гледам кои ми го рекламират това евро - не, мерси !

Спрете да летите в облаците , бе ! За смях сте ! България, с мижавата си икономика ще спасява Италия и Франция. Заработвате ли или мозъците ви се изгладиха ?! Целият ЕС се диви на простотията българска !

Нямат търпение да почнат да крадат.

Каква е логиката да си закрием всички печеливши производства и да ни милват с Шенген, докато на 200 км. на юг ги откриват. Нека Шенген да ни кани защото има нужда гореща от енергийно послушни ЛБГДБ.

Пари излишни за спасяване на големи задлъжнели икономики нямаме. Ние себе си не може да спасим, ще спасяваме Италия и Франция. Не стига, че ни рекетират отвсякъде за самолети, безсмислени зелени щуротии, "борсови" цени на газ и ток безброй брюкселски регулации, които задушават икономиката ни, сега и еврото да ни набутат. На гол тумбак, чифте пищови. Утре като закъса държавата ( което е неизбежно) кво ще чиним? Ще намаляват пенсиите като в Гърция и ще продават като луди публични активи.... Стига толкова евро рекет.

Защо да ставаме донор в Европейския стабилизационен механизъм на свръх-задлъжнели държави като Италия, Португалия, та и Франция. Защо да джиросваме валутния си резерв на ЕЦБ без нужда. Защо държавния ни бюджет да се одобрява от европейската комисия и ЕЦБ? Защо ? Никакво евро не ни трябва. Нали сме "вързани" за него. За какво е тогава тази бясна акция бързо да ни натикат там. Референдум и каквото хората решат.

Не сме могли да се възползваме от ползите на еврото. Ми то какви ползи от него има?!?!? Еврото заприлича на българският лев от 90те...

Логичната стъпка е България да бъде приета в Шенген, преди да помисли за присъединяване към Еврозоната. А съветите на никакъвци, да си ги пазят за вътрешна употреба!

Никакво Евро искат ни парите нищо повече и както убиха родното производство ,така ще убият и последното българско нещо и измиране на хората

Не са убили, а мозъка са ти изпили комундетата!

Не на еврото...не на Шенген... престъпници

Ей,гледайте Дания и не слушайте платените глашатай на рептилийте

Заврете си еврото от з++ , гледайте Цанов на пред и на горе. Там е обяснено добре за широка публика

Англичаните да не са глупави,че излязоха от евросъюза?

Осъзнаха грешакта си вече, в момента има настроения да се връщат.

Само настроения ще са - там големите игри са си ги завъртяли вече.

единствено във Великобритания има рецесия, стачки и недоволство. Искат да се връщат, ама няма да ги огрее. Изводът е, че за кардинални въпроси не трябва да се правят референдуми. Само за регионални. Изисква се комплексно експертно мнение

Чети повече и Германия влиза в рецесия , а после и приятели....

ДОлар и евро са кухи валути. Америка има 31 трилиона дълг. Европа е същата. Тия са богатите бедни, В Шенген не ни искат, но паричките ни ги искат. Никакво евро. Утре можем да се вържем към швейцарският франк ако искаме. Еврото е пътник ! За тях ние сме трета класа хора, но парите ни не миришат. Искат ги ! Сега ... Да ама не ! Никакво евро. Може Евро за Шенген. Иначе грънци !

Защо да си затриваме българския лев? За какво ние е еврото? За еврото ни канят, а за Шенген не! Първо влизаме в Шенген, еврото после.

Те така ни убеждаваха и за ФАКсините... По същата логика сега и за ойрото... Ама ш'ми налапат огромната путка барабар с ташаците!!!!

100+

За теб може но за 7 - те милиона Българи едва ли със пенсия от 500лв катоя приравняват със новите цени първите месеци ще стане пенсия от 350Лв и .....

Магарето защо го канят на сватбата? Е и нас затова ни викат в европата

А защо да е логично??.??? За да останем и без Лев на финала, да ни ограбят тотално.

Не в Шенген, Не на еврото!

Копрйкин!

Ами много българи не искаме да сменяме валутата. Домбровскис да си гледа латвийските граждани и латвийските интереси, да не разсъждава на тема интересите на българските граждани.

Хм в Шенген не може, в еврозоната ни искат…що така?

Защото ,търсят по балами от тях самите,а ганьо много няма да МИСЛИ!

Инфлацията е свързана само с лакомията на търговците

Никога не е. При търговците има конкуренция. Монополите са двигателите на инфлацията.

Логичната стъпка за България е да ви ЕПМ

Рушлямската кочина сигурно в много полезна?!!!

При джуджето дето ака в куфарче евро няма марш веднага да му носиш куфарчето ! Тук е Европа, място за миризливи ватенки няма !

България е понесла тежка цена за финансова стабилност и при влизането в евро зоната трябва солидарно да плащаме заемите на Италия, Гърция, Белгия и др. Защото лежаха като прасета и чакаха мигранти да им бачкат. Не благодаря ,за ЕС или предоговаряне или напускане....

Тя, Германия на тебе чака да й пратиш заемите, кретен!

Надява се кочината пРоссия, Германия да продължи да и купува газ, но уви ... свърши се вече ...

А ти като ти харесва Германия отивай да чистиш кенефи тъп галиш .Като измийте някой кенеф там и се върните, големи европейци ставате . Ама до като плюете България се лекувате и си правите зъбите тук нали.....

Не еврото ни е виновно за спекулативно високите цени на всичко и голямата инфлация!

изпозлваш метоимението "ни", нима само у нас цените са високи? Нима цените не се повишиха във всяка страба,м пориела еврото, като започнем от Германия? Колкото повече се натискате да го приемаме, толкова по-малко фенове ще има у нас. Обратна психология!

Без Шенген няма ЕЗ. Казах!

ЗА ШЕНГЕН ...ОЩЕ ДЪРЖИШ КОНЯ ОТПРЕД, А ТРЯБВА ДА Е СЪБОРЕН НА ЗЕМЯТА ! ПЪЛЕН СИ С БЛЯДОВЕ - УБИЙЦИ НА ЕВРОПА ....КЪВ ШЕНГЕН !?

ЕЗ ще почака тогава. Не може по едната тема така, а по другата онака.

Защо,Ти да не си от горнобанската градинка,че разсъждпваш така?!

Ясноооооо , инсектоядите са решили да доокъсат джобовете на българина, щом такива като влади горанов, асен василиев и прочие нищожества го рекламират явно не е добре за обухания народец , но нали той вечно спи ще му нахлузят и това въже на врата нека не забравяме че просто киро зададе тон на заседание на министерски съвет, още една поръчка която ментално увредения изпълни

Лмного лошо щеше да е Румен Гечев ако започне да промотира еврото!!!

Не са му дали 1 милион, не е зпаочнал да го промотира

Логичната стъпка беше да ни приемат в Шенген , а съюзниците ни да ни подкрепят срещу северомакските репресии. Но, уви! Стабилния лев е по-добър за икономиката ни от чуждата финансова власт. Приемете го! Еврото беше цената която щехме да платим, ама насреща не почихме нищо. Така че.... Ще си я караме като Чехия и Полша! Предполагам не сме на каишка и може мда вземаме самостоятлени решения?

А С ЕВРО ОТ 1 ЮЛИ 1997 Г ! ЛЕВА Е "СТАБИЛЕН" САМО ЗАЩОТОПЕ ЗАВЪРЗАН ЗА ЕВРОТО ! ОТКАЗ ОТ ЕВРОТО, ПРАЩА ВСИЧКО В УРВАТА - БОРД-МОРД, ВСИЧКО ЗАМИНАВА ....БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИТЕ Е ОБРЕЧЕНО НА БЕЗВРЕМИЕ ! ПРИЕМАНЕТО НА ЕВРОТО ОЗНАЧВА ЧЕ МАФИЯТА ЩЕ МОЖЕ ПО-МАЛКО ДА КРАДЕ ! А ТОВА, ЧЕ ЦЕНИЩЕ ЩЕЛИ ДА СКОЧАТ ....А КАК ТАКА САМИ ЩЕ СКОЧАТ ИЛИ НЯКОЙ ЩЕ ГИ ВДИГДНЕ ? ЗА 2022 Г ЗАЩО СКОЧИХА 3 ПЪТИ И ИНФЛАЦИЯТА БЕШЕ 2 ПЪТИ ПО-ГОЛЯМА ОТ ТАЗИ КОЯТО БЕШЕ В СТРАНИТЕ ИМАЩИ ЕВРО?

Както и да го наречеш, щом схемата работи, значи не сме на зор да я променяме!

Постредством наличие на валутен резерв е вързан! Което ще рече, че докато не изпапкате резерва, левът ще е стабилен. Разбирам ЕЦБ да ни гарантира кусрс без покритие, но не стоят така нещата.

И по какъв начин приемането на еврото ще накара мафията по-малко да краде?!?!

Преди години имах приятел германец той ми казваше когато сменихме марката с евро се случи следното Преди получавах 2500 марки кафето беше 1 марка след смяната 1250 евро а кафето остана 1 евро Направете си извода сами какво ще се случи в България

И марката която беше 1.25 спрямо 1 $ стана 1.60 за 1 $ с тенденция да стане 2 към 1. Че то по-игодно направо долара да приеме човек.

Така е, за обикновения човек. Но нали Ви е ясно, че големите фирми, изсмукали средства, да речем, в размер на 2 млн. лева, ще имат да плащат 1 млн. евро. Това са едни "наши хора" с куфарчета-пърцумянчета.

Пълна лъжа.Влизането в еврозоната е в интерес на големия бизнес.За дребния българин е убиствено.Не е вярно,че инфлация има навсякъде.В България няма зазащита против спекулативните цени.Президентът който на практика управлява държавата не закача олигарсите,тия които държат борси,тържища ,вериги магазини ,пазари и всички други.Цените се менят всеки ден,нали имаше нулево ДДС за хлаба?100% е увеличението.Там където българина преживяваше с продукти за бедняци и там вдигнаха цените двойно. Никакво евро не искам,ще има нова 30,40% инфлация ,главно от спекула .И това е защото никой не направи нищо за да ги спре.Защо да не доодерат българина допълнително.

РУМЕН РАДЕВ е "много умен" дървен философ. Борисов крадеше с гъза си , но поне правеше нещо. ТУк в БЪлгария полтиците са мързеливи и крадливи мърши. Само крадливият Борисов и простият Тодор Живков милееха за народа си.

По какъв начин "милееха", може ли да ми обясните?

Но тенкю,фак ю

тоа е мана небесна. Пак инфлация,далаверки.... А за народа,със съдрани джобове.....,това е смърт! Искат да ни довършат,гадовете!

Щом толкова много ни убеждават значи има нещо гнило !?Ако беше хубаво нямаше разни литовци да ни дават акъли! Обаче понеже те са се прецакали искат и нас да прецакат. Еми не щем пък.

Е логична? За мен не е и не е в мой интерес. Предпочитам си лева.

МНОГО ДОБРЕ КУРСА ЕВРО - РУБЛА Е СТАБИЛЕН .... А КУРС ЕВРО - ЛЕВ ИМА САМО В БЪЛГАРИЯ И В БЛИЗКИТЕ БАЛКАНИ :))

Най стабилната валута е нашата на Балканите. Гърците нямат валута.

Логична стъпка е въвеждане в експлоатация на творението на мосю Гийотен. ЕК, ЕП и почти всички управляващи в Европа, начело с нашите.

За да изпукаме от глад хептен ли?Да последваме станалото в Хърватия ли? Айде, те ще се оправят или поне ще им дадат там нещо да оцелеят, ами ние? На нас кой ще даде нещо, защото на никой не му пука за тази изстрадала страна и помощ се не задава отнийде. Само да си кютим тук да им пазим оградата на двора като кучета-стражари и пазванти да не им се развали хатъра от мигрантите и крадливите малцинства ли?

Еврозоната е кръчма, в която пияна компания е изплюскала и изпоркала всичко, а ние ще се присъединим в момента, в който сервитьора носи сметката!

Цялото тва крякане за или против евро зоната е много смешно. Парите са си пари. Или ги имаш или ги нямаш. На мен ми е все тая. Шарени хартийки. Харчим всякакви. Парите са важни и голям проблем, когато ги нямаш. Когато ги имаш в изобилие, нямат никакво значение.

няма да ги имаш.

По чия логика.....на корумпираната брюкселска сган ли?

А Шенген?

Шенген през крив макарон....драпат да набутват тъпи държави с еврозоната си че да не потъне еврото....повече абдали в еврозоната повече евра ще се печатът повече дългове ще теглят робите

Робите не теглят кредитите ,фараоните ги теглят ......робите ще ги изплащат.

Логичният въпрос е какво ни прави по-предпочитани за еврото отколкото за Шенген.

Ами няма валутен борд...и БГ ще тегли от ЕЦБ дългове като за световно....затова всички ///минди///ли са изпъзели да ни убеждават колко богато сме щели да станем...не, те ще станат по-богати и ще набутат българина с още повече дългове...целта е дълговете ни да са поне 3-4 пъти БВП...

Вгъзраждане са против еврото, а техният катил си плати гаранция в евро на македонския граничар!

моем да чакаме не само еврото да ни нахакат, ами и турската лира биля. В незнаен ден и час посред нощ Бат Ердо мое да дойде "на гости". Колко му е и кво пречи, то държава няма. Няма и народ. Има рая, робска рая.

баш па ти да го кажеш подлого русоробска