ЕК даде препоръки на България за икономически напредък

Необходимо е подобряване на корпоративното управление на дружествата, държавна собственост

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

пак грижи по мутренски , всъщност изискването е към фирмите които не внасят осигуровките в НОЙ а си ги присвояват , но ;скъпите ; ни мутрагени веднага го префразираха като изискване към свободните работещи , естествено целта е да бъдат принудени да работят във мутренските фирми ,които пак няма да плащат осигуровките им но пък ще има печалба за вождовете

ами то древните гърци са ни описвали като полуварвари,крадци и бандити,населяващи плодородни земи и сега ни е трудно да се интегрираме към цивилизованите и културни народи и икономики! ами сменете си политиците конституцията и съдебната система!

Така си е на гръцки българин се произнася " вулгарос" и наи–вероятно от там идва думата "вулгарен" така известна по света.

По добре братската нам православна Русия да ни дава наставления със които много български генерации са свикнали толкова години промиване на болни мозъци!А за самия руснак си е по добре малката глупава братушка Болхария да си остане вечно такава!А най добре е със руснаците ушанка а със германците каска и така хем вълкът сит хем агнето цяло!

Защо дир не отрази критиките насочени към корупцията в страната.....

инвалиди от най-висша степен могат да предначертаят подобни безсмислени и неадекватни “препоръки” за държава, която се тресе от бедност, корупция и безпереспективност.

ЕК ни накара да закрием заводи и фабрики а сега ни хока не може да се гледат фивотни и да се продават неможе да се изнасят Я вижте Македония прооизвежда и знася пез проблем селскостопанска продукция на пазрите бабите продават каквото са произвели

малоумник, разбра ли нещо от написаното?!

...управляващите тикви ще го разбеат?

Че ние сме напреднали достатъчно и сме се оправили,нека Европата да мисли за собствения си напредък с тези само мижави 2-3% ръст на икономиката си !

Едно време и КПСС и БКП издаваха ценни указания и препоръки относно повишаването на благосъстоянието на трудуещите се и прогресивното човечество. Европейската комисия препоръчва на България през 2019 г. и 2020 г. да подобри събирането на данъци чрез целенасочени мерки в области като данъци за горивата и трудови данъци.Тоест събирайте повече данъци защото Обединеното Кралство излиза и парите намаляват.Интересно Гърция как събира данъци като доскоро там да ти издадат касов бон беше някаква екзотика. Следват някакви брътвежи за необходимост от изграждане на дигитални умения и общи високопарни глупости взети от пропагадният арсенал на третокласенполитработник,ЕК напълно я устройва полит. режим и икономическа политика в България ,като много добре се знае че у нас няма дори електронно правителство а основната раб.сила коятосе търси е тип. скара-бира.Една трета най-малко са функционално неграмотни. Виж Вишеградската Четворка създават проблеми най-вече Полша и Унгария.

На конгреса се реши: Дайте да дадем! Ето това са тези "кухи" препоръки за икономически растеж на "банановата част" от европейския съюз. Тези ни ползват само за пазар на техните стоки и ни препоръчват растеж, ха, ха смях. Какъв растеж, какви пет лева като ни ползвате за производство на стоки и услуги не с минимална принадена стойност, а с отрицателна. Това някога се е наричало продажба на сини мъниста за злато на туземците. На всичко отгоре, храни и обучавай циганите, е ай стига толкова. Не беха БЕН, не беха НПО-та сега и комисията на ЕС. На всичкото отгоре сме си насадили Тикви в министерския съвет, щото сме много умни като електорат и те ти резултата. Икономически растеж ли - Грънци!?! Три пъти ура за Партията кърмилница, грешка, за ЕС!!!

да , ама вече не е полит-икономика , а е икономическа политика , и данъците не са 15 % от мизерните доходи а са 47 % от същите мизерни доходи

България ще напредне само ако излезе от европата и обяви война на русия!!!

Препоръчваме, повече гей паради! Така ще се оживи леката промишленост. ......Въобще, препоръчват да забогатяваме.................УМНИ И ВАЖНИ ПРЕПОРЪКИ!!!! НАЙ-ВЕЧЕ, ДА НАБЛЕГНЕМ НА ДАНЪЦИ И ГЛОБИ!!!!!!!!!!:)))))))))))

Не разбирам защо се сърдите на ЕС за препоръките ? Ние нямаме стратегия за икономическо развитие на България вече 30 години. Нямаме идея за икономическо развитие, а само за работа на ишлеме и това ако някой дойде у нас. Радваме се на нови цехчета, но нямаме работна ръка за нещо по-голямо, защото ТАМ горе при управляващите някой никой. Ние не произвеждаме класифицирана работна ръка, защото закрихме техникумите, а в университетите няма специалности към производството, защото производство няма. Не се сърдете на ЕС, а на тези, които сами си избираме да ни управляват.

най добият инвеститор за българите е напусналият България българин!По малко българи по малко проблеми,повече празни апетитни земи и недвижими имоти,повече имигрантски пари,по малко социални помощи и по малко социално напрежение за управляващите партии,по простите и по бедните по лесно се упваляват и се отчитат по добри резултати от българските държавни и местни феодали!

Абе важното е, че сега имаме банани по магазините! И даже не можем да ги изядем, почерняват и ги изхвърлят!

Бих ви дал препоръка, драги читатели, за напредък, амо че в минало време, защото сега е късно. Да бяхте колонизирали държава в Африка, да бяхте тръгнали по океани и морета да търсите нови земи в името на "царът на блъгари и гръци" . Далеч преди Колумб щяхме да сме в континента от другата страна на Атлантика. Но византийци проклети, не ни оставяха на мира, че и онази азиатцка паплач настроиха срещу нас и насочиха към нашите земи!

Като вземем под внимание тези дребни препоръки, ние си изцуло готови и за Шенген, и за еврозоната, и за обратната страна на луната.... не рекъл, не сме литнали...

от банкя ли ще изстрелят ракетата?

България е държава на изкуствено дишане крепи се главно на валутният борд към еврото,парите от напусналите и напускащите България,еврофондовете,и евросубсидиите за българските партии,монолпоите,картелите,корупцията,кражбите и измамите!

Абе, я у лево, бе!;) Че Баце вчера лично инспектира завод след завода ! И даже не чака Горанчето Му да сметне с точност хвърчащото нагоре БВП;))

Икономическият напредък в ГЕРБ е видим - лукс апартаменти, VIP асансьори, тераси с барбекюта по покривите и предостатъчно краден от европрограми кеш за купуване на изборите.

Препоръчваме ви да сте повече на брой, по-умни, по-богати и по-красиви.Е, благодарско.Какво ли ще правим без вашите ценни и баш конструктивни препоръки?

Тези взеха да ни учат как се краде.

Защо съзирам някакъв упрек към Шефа, нашият Вожд и Учител, другарят Бойко Борисов. Пък и те ли ще знаят повече от Него, дето са го галили три папи по тиквата!

EK добре ни съветва , но препоръчвам по-добре да "посъветва" членовете на ЕС , които са затънали до уши в дългове и единствената държава , която има шанс някога да си плати дълга е Германия.Всичко останало е неспасяем случай.ЕК да наблегне там!

То да е уй, да ти го набие човек, но акъл няма как насила да ти даде.

Ти явно си от тези , които обичат да живеят на заем и да харчат чуждите пари

Дълговете на всички са към ЧАСТНИ банки!!!!Тези частници си имат имена,аманикой няма да ги каже щото после го няма!

То убаво но кой ще го направи?

Какъв икономически напредък при наличието на такава огромна маса от дебили?Няма как да стане.

Само с едно изречение - СПРЕТЕ ФА КРАДЕТЕ И ВСИЧКО ЩЕ СЕ ОПРАВИ ЗА 3-4г

За тези общи приказки да взимаш 20000 евро на месец,си е жив цинизъм.

Да вземат сто евро на месец пенсий и двеста евро заплата на работещи бедни.ГАВРЯТ СЕ С НАШИТЕ ДОХОДИ,БИЛИ ПРЕПОРЪЧВАЛИ.А АДЕКВАТНИ МЕРКИ НЕЕЕЕЕ.ЛИЦЕМЕРИ

Няма как да разберете препоръките. Не се мъчете.

За целта е най- добре да сме в шенеген и еврото щото точно това ще помогне на целите, които ни предписват. А ние да препоръчаме по- малко двойни стандарти на комисията!

Браво. Добре че са те да кажат че ние не знаем. Смехурковци.

От развита икономически държава, с едно от най-добрите образования в света, която изнасяше дори електричество за Турция и какво ли не още, България след 10 ноември бе срината и разпродадена, за да се превърне в държава от третият свят и сега ЕС да й дава препоръки как да се развива икономически!!! СмЕх!!!

Айде скрий се прди 10 ноември Бг била развита държава, много развита чакаш десет години да си купиш руска таратаика , после чакаш на опашки за плочки , да си купиш телевизор триябва да бутнеш на някой мазен склададжия , айде марш у Северна Корея прост дебил.

сега вече цъфна, като можеш да си купиш западна таратайка и нацепени още в магазина плочки...Колкото до телевизията, тогава нямаше порно канали, нямаше и телевизори, чикиджия смотан такъв !

образованието (99% образовани тогава, срещу 66 % сега) , но логично е така-толкова ти е и на теб образованието !Щом измерваш икономическата мощ на една държава в коли и телевизори и плочки, така ще е !

какво ще кажеш за бананите! "Пускаха" ги само по Коледа и Нова Година. По това време хората имаха хиляди левове влогове в ДСК,а кредити се даваха само за апартаменти и не беше никакъв проблем да ги изплатиш. А ти не си дебил. Ти си много прост дебил! Но това вече е нещо нормално след като ГЕРБ управлява 10 години.

Нещо не си разбрал. Става дума за макроикономическите показатели. И тогава не бяхме богати, но имаше ред, дисциплина и сигурност. Сега пак сме бедни /с изключение на хитреците/, а няма и гореизброеното.

Тия басни ги разказвайте в Карлуково дебили и може да роните сълзи по мизерията от комунизма защото комундето се ражда като мангалите в мизерия и си мисли че това е нормалната среда за живот. Като сте некадърници и няма кой да ви дундурка естествено че няма да се оправяте в съвременния живот .

Сърди се на твоите. Те махнаха бай ти Тошо Убавеца.

Каква е ЦЕНАТА на газа , който пристигна от САЩ , за България ?

като стръвта на рибарската кукичка. Сиренцето в капана! А бе сега е на примоция. Като свърши промоцията, както винаги very up.

Ползвайки данните които изнесоха, всяко дете от 3-ти клас може да рресметне. 16 долара на 1000 м3 по-ниска от руската. На годишна база формира едни 159 милина долара спестявания. Айде кажи баба тенкю.

ОТЛИЧНО, АМИ ТОГАВА ЗАЩО НЕМЦИТЕ СЕ ДЪРПАТ И НЕ Я ИСКАТ???????? ДА НЕ СА ПО-ГОЛЕМИ АБДАЛИ ОТ НАС???:))))))))))

Политиците да спират да КРАДАТ толкова много , за да има пари и за народа !?!?

Баце каза че с триста зора ни е върнал в 1930 година и работния ден бил 12 и повече часа както и детски труд не по малко от 6-8 часа с мизерно заплащане.Сега ще го амбицират да ни върне в 1800 година където преминаването от една околия в друга се е заплащало

Да се задоволяват все по-нарастващите нужди , на политиците и ромите / наричани в другите държави - цигани !

Политиците НИ , и циганите са от една порода ,еднакво лъжат , еднакво крадат , превес имат повече политиците , те задминават циганите и по двата параграфа !

Банките не ги мислете , Хампарцумян е направил законите САМО ЗА ЗАЩИТА НА БАНКИТЕ И БАНКЕРИТЕ , ВЛОЖИТЕЛИТЕ НЯМАТ ПРАВА ... А повечето частници са се набили като пиявици в държавните структори , и се облагодетелстват от държавата постоянно !

1.Че ще дигнат данъците върху горивата, респ, цените... 2.Дасе прилапа де що е останало държавно за жълти, ако може за без стотинки... 3.На банките да се дигнат таксите за преводи и лихви по кредити, а да се намалят процентите за депозит до "0"... 4.Да се вдигнат цените на ток, вода , въздух и т.н.... 5. Ромите да се обгрижват двойно и тройно от сегашното положение... И икономически ще цъфнем !

6. Застарахователите да дигнат гражданската отговорност до към 1000-1200 лв.... 7. Министри и депутати да си направят още по няколко ВЕИ-МЕИ и цената на тока от тях да стане 2 лв/кв.... Ние без друго ще си ги накъдрим тези 7 точки, но така ще имаме и европейска оправдателна точка ...!

ами много си пропуснал... 1. да се обложи лук ойл с данъци защото ги крие! 1. да се обложат с данъци тираджиите защото в момента са на минимална заплата и докарват нетото с безобложни командировъчни! 2. управлението на държавни активи да престане да е хранилка за управляващата коалиция като или се приватизира, или управлението да се извършва от външен партийно-независим мениджмънт. 3. за банките е банковият надзор да спре да е пунта-мара, а да работи!

Просто е! Има натрупване на капитал а никой не взема заеми за да се плащат лихви и да печелят за да плащат пък банките лихви по влогове разни..... СПУКАЙТЕ ИМОТНИЯ БАЛОН поне да се раздвижи пазара и да има постъпления от преводи, нотариуси , комисиони от обмен на валута и някакъв процент от кредити /едни продават старите си жилища и вземат нови по-големи други вземат катакомбите..... / Законодателство какво им пречи или ще им помогно когато няма икономика.....

нема да се пуашите. дебелото лиле от ЕЦБ ще оправи всичко.

Докато не оправите корупцията и законодателството в полза на обществото да ви го турим и на ЕВро Комисията !

Не слушат тези хора бащицата.... Завод до завода.....

Ахахахаахах НАПРЕДЪК, моля ти се - ИКОНОМИЧЕСКИ, моля ти се, в България, моля ти се...

Ей тези препоръки, са целенасочено българоубийствени

А какво да препоръчат бе селски? Да се поощряват кражбите, да се пренасочват европарите към обръчите от фирми, да се точи ДДС, службите да действат като бухалки срещу тези които не са “наши хора”, правосъдието да си затваря очите и да си разтваря джобовете, здравеопазването да умори пенсионерите че са в тежест, образователната система да произвежда дебили, че 80% са ни малко, на годишните прегледи срещу 50 кинта да пускат на пътя кочини които бълват облаци дим, да се поощрява циганизацията, да разширят Терминал 2 че не може да поеме пътниците с еднопосочен билет, сигурен съм че пропускам много други “полезни” препоръки...

stankow

Трябва да се увеличи корпоративният данък до 25-27%. Колкото е в Европа. За това се ослушват. Защото 90% от едрия капитал в България е западен. И гарван гарвану око не вади. Изнасят си печалбата, а страната съхне.

Така е, но именно за това дойдоха толкова западни фирми, та се пооправихме малко поне хляба да си вадим. На първо време и това стига. При задаващите се нови кандидат членове на ЕС ще трябва още няколко десетилетия да поддържаме конкурентно нисък корпоративен данък та около големите корпорации да дръпне и средния бизнес който все повече става доставчик на въпросните големи корпорации. Страната няма да изсъхне, даже цъфти все по-добре от година на година. Просто не трябва да се спира със законодателни и икономически реформи. Аз съм оптимист за България.