Едва ли ще има нов кредитен мораториум след 31 март

Банкерът Левон Хампарцумян в бизнес подкаста "Какво могат парите?" по Dir.bg

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо има мораториум върху заемите?!?!? Който е теглил да е мислил и за лоши години!!! Мораториум глупости!

Ще има и още как, Левчо ! Планът е такъв.Масови фалити , а банките ще пиете вода след вода.

НО ИМА И 1 ПРЕЦЕДЕНТ В СВЕТА !! ДАЖЕ МУ ДАЛИ ЗАПЛАТА ОТ 240 000 НА МЕСЕЦ !! ОБАЧЕ ВИДЯЛИ ЧЕ НЕ СТАВА ХИМИКА !! С ХИЛЯДИ МЪКИ СЕ ОСВОБОДИЛИ ОТ НЕГО !! ВСЯКА ПРИЛИКА Е СЛУЧАЙНА !! ЗАПЛАТАТА ОБАЧЕ Е ВЯРНА !!! СКРОМЕН ЧОВЕЧЕЦ....СКРОМЕН !!

тоя ми взе 20хил. евро лихва за 40хил евра

кой се занимава с банки? Вече изкарваме и харчим биткойни...

The Bulgarian banks are with some 15% potential bad credits after Covid Credit moratorium. Observe that banks will not be bailed out from government as EU banks to show who is really creating the corruption, and that EU banks are controlling the Bulgarian Central Bank BNB and Government with brain Implants and Mind Control on the waves of A1 and Tetra EU network. Banks should ,according to the EU directive, be bailed in with stocks , bonds and big deposits. EU banks have some 5 bn EUR deposits ,that should be enough if they bankrupt due to bad loans. Please EU people observe Bulgarian banks , I will observe your money not to be wasted on EU banks that are also close to bankruptcy after bad management last decade , zero bound interest rate by ECB , even negative, and covid.

Тава ако внесеш ,примерно 1000 лева във банка след някоя и друга година ще станеш длъжник на банката само от такси .По добре да си измислят друго име но не и банки.

Тпзи лихвар да обясни защо таксите на банките се вдигнаха от 2 до 4 пъти и защо фирмите задължават хората да си изкарват банкови карти. Защо се гласуват такива закони в полза на банките - където те задължават да ползваш услугите на банките. А те вдигат ли вдигат таксите и все нови такси измислят.....

как им давате думата все на такива измамници?

Ще има отнети жилища. Който се набълботил - набълботил, това е американската система.

НА КОГО ДА ГИ ПРОДАДЕШ !

Един кара с 650 лева на месец, а друг с 650 до обяд, още 650 за след обяд, утре пак така, а събота и неделя без промяна. Различни светове. Коеф. на Джини у нас е над 8. Най-лошия в ЕС. 20 процента най-богати вземат над 8 пъти повече от 20 процента най-бедни. Водещите вропейски цивилизации имат коеф 3,5 примерно. Няма как този от света на горните 20 процента да дава акъл на долните 20 процента. Те нямат общ език.

България постигна нов рекорд по отношение на икономическото неравенство в страната, като през 2019-та година регистрира коефициент на Джини 40.8. Това е най-високото ниво, поне от времената на Втората световна война насам, до което страната ни достига в международният индекс, който се използва като статистическа характеристика на разпределенията на благата в едно общество и измерва разликата между благосъстоянието на бедните и богатите в него. Това е за 2019. Данни за 2020 поради епидемията на ковид още няма официално публикувани. Предполагам, че ще излязат някъде в средата-края на юни 2021г. НЕ 8, А ЦЕЛИ 40,8!

За 2018г Коефициентът на Джини за България е 39,6 и е най-висок в ЕС. И не само в ЕС разбира се... България е все още на последно място в ЕС по коефициент на Джини. България има по-висок коефициент на Джини спрямо страни като: Алжир, Бангладеш, Бутан, Босна, Буркина Фасо, Китай, Египет, Етиопия, Габон, Индия, Ирак, Израел, Монголия, Мианмар, Непал, Нигер, Северна Македония, Пакистан, Сиера Леоне, Тунис и Виетнам. В голяма част от изброените страни в момента има военни действия или някакъв тип масови безредици, но въпреки това, те имат по-малък проблем с неравенствата, отколкото България, ако гледаме коефициента на Джини.

Какво казва химикът на драгалевския "командир" левон? Накратко казва това, което винаги е било известно още от зората на Древен Рим - "БЕДНИТЕ ДА ГО Д.ХАТ!" Ето това казва арменския грип, имащ претенцията да бъде банкер... Ама вие как мислите, че се изкарват пари бе!?

....и от задни прашки се изкарват пари.

Сигурен съм че ще има НОВИ МИЛОНЕРИ .

Човекът - финансист( всъщност инженер-химик) със своите най-точни анализи и прогнози в областта на алхимия на парите без да споделя как се печелят много пари само с един подпис, браво!

Чудя се до кога българският гражданин ще внася парите си в "български" банки? За жалост в окрадената ни Родина все още НЕ съществува банково дело , а е чисто и просто лихварство! Ако населението ИЗТЕГЛИ вложените в банките пари то ТЕ ще фалират!!! Нереално е по време на криза и пандемия банките да отчитат такъв голям приход за първото тримесечие/още неприключило/????? Вместо банката ДА ПЛАЩА че държиш парите си в нея-ТИ и ПЛАЩАШ че ТЯ п е ч е л и от въртенето на ТВОИТЕ пари!!!!

ти трябва да си в затвора свиня алчна!!!!!!!!!

както я карат байданджиите скоро долара ще заприлича на германската марка след първата световна война...така ако се прави икономика.......Америка залязва, но пък ще имат 20 - 30 вида пола...

Кьовеши е върнала още двама от пратениците на Гешев в Европрокуратурата. Тоест, само един е останал. Върнала е и помощниците им (персонала)! Така на практика се оказва, че 9 от 10 делегирани прокурори, изпратени от ВСС (Гешев), са неодобрени от Лаура Кьовеши!

Десетият сигурно още не е пристигнал. Като го види и него ще изгони

Да пукнеш в адски мъки, боклук алчен и крадлив!

Този каквото говори са пълни ЛЪЖИ. 1. Мораториума не зависи от Банките а от правителството... 2. Печатането на пари в момента е в пълна сила 1.9 Трилярда в САЩ и после към глобалната инфлация, това е 1 с 12 нули, вече цените на суровите материали поскъпната а оттам всичко останало..

Заради парите на хората по банките (а те са 53 милиарда) червените мародери се облизват да дойдат на власт и за пореден път да ограбят спестяванията на хората чрез фалити на банки и държава.

Атанас Буров има една приказка за хора като Хампарцумян: Когато хората забогатеят, започват да се мислят за много по-умни от останалите. Що се отнася до влоговете. Достатъчно е да ги разделите на населението и броя фирми, за да видите какви жалки суми се падат средно. Иначе нарастват, ама само за хора като този от статията. Жалко е, че в днешно време няма хора като Атанас Буров, щяха да са от голяма полза за България...

Който тегли да си прави сметка да връща, по опростено немога да ви го кажа!

Който остава да живее и да се пенсионира в България, да си е направил сметка!

Капитализъм с ипотечен кредит разсрочен да речем от 15-20 на 30-35 години и лихва от 3 процента днес на 6 след година си е точно робство. Толкова обран и прикрит Левон не е бил никога. Май просто не му се говори нищо конкретно. Защо ли? Не може да се скрие това дето не може да се скрие или какво?

Само лъже хората колко по-добре сме били и как хората се справяли с кредитите.Тоя заслужава 2-3 месеца да живее с 650 лв. и тогава да говори врели -некипели.Как могат тоя мошенник от всички най-големия да го канят по телевизията.

650 до обяд, 650 след обяд, утре същото и без поивен ден. ТА и отгоре.

Това не беше ли онзи измамни, дето обясняваш как банката не била длъжна да ни помага да печелим от парите си. Затова лихвата е 0%, ама плащаш такси, за които са пропуснали да ти кажат.... Ако сме искали да печелим от парите си - сами да инвестираме

Тук е прав. Банката по никакъв начин не ни задължава да си внася е парите. Затова и лихвата е такава... клони към нула. Демек, на банката е и трябват пари в момента,защото само ги съхранява. Ето затова има скрити такси и пр. Но ако решиш да теглиш кредит, тогава нещата се променят. Ти имаш зор и лихвата става съвсем друга. Това е.

А колко лихва ти дава дето ти върти парите.Кръгла нула.Даже ти взима и такси и други берии.

Този няма ли кой да го прати там където му е мястото.Явно не му стигат стотината хиляди левчета заплата но и искат да дерат населението до кокал.За всичко си има наказание.Господ гледа.Никои не е прокопсал от чуждото.

Добре се нареди Левон преди 20 години... дивия @изток@, когато можеше и магаре да сложиш начело на БНБ и даже да му дадеш 20к месечна заплата.

малко уточнение. такива като него за 20К няма да станат от удобните си домашни кресла. .... ?????К са в евро.

Той на 20к лв е почнал преди 20 год. Още преди 10 год имаше слухове от познати че месечно прибираше 50к+ лв ... така че знам че взима повече сега...

Няма такъв нахалник , като тази личност !

Трябва да приемат закон, че не е престъпление ако гръмнеш голям престъпник. Така такива като тоя крадлив арменец отдавна нямаше да трови живота на българите, а щеше да е в заслужена вечна почивка.

Крадливия арменец пак се появи. Тоя продаде българската индустрия по времето на Костов и като подкуп го направиха шеф на Булбанк, откъде се накраде още по яко.

Да си дойдем на думата !! До сега лъгаха хората да теглят кредити с ниска лихва, но сега вече си еа мамта !!! Ще им съдерат кожите от гърба !!

А за крадливи банкери работещи за ГРУ трябва крематориуми

Арменецът гушка 100000 левчуги заплатка и може да си дрънка всякакви глупости...

Увеличили се били депозитите . Абе Левандул Насранян , направи си справка , колко запори има по сметките във вашата банка по време на ковид локдаун. Има хора излизат от болницата и си заварват всичко запорирано. Никаква кредитна ваканция не е имало в България. На ден по 5000 изпълнителни листа се вадят само в София. Депозитите растат по определени сметки и отрасли. Нагъл тип ей. Нагъл ..

В България е спешно необходимо всеки да си знае областта и да работи в нея - математиците да си гледат математиката, лекарите медицината, химиците химията, а банкери да са училите банково дело. Докато насаждаме соросоидни калинки (за справка ИПИ) и ги правим специалисти в области, в които не са компетентни и става мазало.

Подготвят почвата за нов "мораториум". Този т.нар. "мораториум" си е чиста печалба за банките - удължава се срока на кредитите, лихвата продължава да си тече и като резултат - общата сума на дължимите пари се увеличава.

Алтернативата е? Да ти опростят кредита? Да ти вдигнат запора? Който може да си плаща - си плаща и сега, в кризата и не му удължават нищо. Тези които нямат работа или трябва да си загубят имуществото (често да останат на улицата).

Като ще е кредитен мораториум, нека да е върху целите плащания, с лихвите. Банките нищо не губят, само печалбата им се отлага във времето. Ама те искат и на гърба на закъсалите да печелят от лихви.

Тоя гнусник още ли не се е намерил някой да го свитне. Да еба и копеленцето арменско

Във Бургас шефката на Уникредито е ГРЪМНАХА с пистолет щот отказа кредит на един чичак

На 12 години е цикъла в икономиката. Има и други цикли. Например 2020 имаше цикъл 12x12 години от Априлското въстание и какво - у нас пак имаше въстание. Има си 60, 90 годишни цикли. Преди 90 години долу горе е голямата депресия започнала 1929та година. Пък през 2009та-10та започна у нас кризата. Плюс 12 години сами си го сметнете. Не кавам, че трябва да е пак толкова сериозна като предната, но повече ме притеснява този 90 годишен цикъл в случая. Дрънкам си аз тука, а вие по-добре вярвайте основно на себе си. Щото аз няма как да ви спася ако случка ви се случи. Отделно Байдън плаши Путин със смърт, а сега по този повод вижте кога започва Карибката криза, добре, че Путин не е Хрушчов. Тука се заформя един 60 годишен цикъл. А да видим. Дрънкам си за. Хахахахахаха.

Пенционер. 40 години трудов стаж 400 лева пенсия 130 лева парно 30 лева ток 20 лева вода 15 лева телефон 100 лева лекарства Кое да махна от живота си, или с 50 бокови пари да си купя едно въже и да се обеся!?! Младите да си опичат акъла, къде и как искат да живеят! По-горните данни ви чакат всички!!!

40 години ТС - по 5% от заплатите ако бее спестил, сега щешеда имаш заплата за 2 год в банката олихвена със сложна лихва = 5 годишна зпалата в резерв.

Нали е спестявал бе , като е наливал суми в пенсионния фонд. Мама ти д..а лихварска. Надушвам ви гадните потни жлези през мрежата. Като имаш заплати за 2г на 67 означава ли , че на 69 требе да си труп. Всички знаем че банкерите са мърши. Плащаме цял живот , за да може циганите и мошениците да си живуркат.

Сложна лихва? Ти в кой свят живееш? В България влоговете на гражданите нямат лихви - 100 години да ти седят парите в банката няма да вземеш 1 стотинка отгоре, даже ще вземеш по-малко, защото си уддържат банките са обслужване на сметка. Това е световен прецедент - има го само в България, защото мазници като този на снимката са ненаяли се.

абре, идиот, баба ми като цял живот е спестявала заради машинациите от 90-те години остана с 500 лева влог в банката.

Кое да е пестил бе колега ? Левчетата с Георги Димитров ли ? Ти знаеш ли за тия 40 години колко пъти сменяха парите, а 1997 година помниш ли или не си бил роден тогава ? Тоя човек е имал достъп само до комунистическата ДСК. Единственият му шанс е бил да купува злато, но сигурно и това не е било позволено.

Не само в България в момента има отрицателни лихви по депозити. Всъщност е в цял свят. При ниски лихви по кредити как да ти дадат висок на депозита? В момента в банка парите си плащаш да ти ги пазят. Като станат лихвите по кредити 10%, би могло да дадат на депозит 5. Дотогава просто при идея за печалба или компенсация на инфлацията просто изходът е друг вид инвестиция.

Махаш тиквата и шайката му,с видимуте им резултати - разходите на пенсионерите масово надвишават приходите.

Кредитната криза била заради келеши, които взели бърз кредит за спартфон? Де да беше така! Колко му е да се изплати един смартфон. Кредитната криза идва от бизнеса и от ипотекитв. Ама вие нали трябва да дрънкате само това, което им е изгодно на лихвари и чси-те - за това ви плащат.

Как да не може апартамент в Павликени да струва колкото къща в Сицилия? Безработицата в Сицилия е 10 пъти над тази в Павликени, например и няма да ти се налага да вземаш кораб до цивилизацията.

Ем че то за да се добереш до цивилизация и нормална работа от Павликени, трябва да хващаш самолет.

Недумай! Прогноза от най- видният химико-икономист! НанНанмам...., и нагласена!

Вчера гледах по новините жена, която има ресторант. Каза че няма да затваря, пък ако ще да я вкарат в затвора. Каза че е вложила всичко в този ресторант, че заради затварянето и мерките, че вече всичките й кредитни карти са изчерпани, че е ипотекирала цялото си имущество и вече няма накъде. Каза че е стигнала до положението, че най-добре за нейното семейство е тя да умре, за да може застрахователите на кредити и ипотеки да изплатят дълговете

Милиони малки бизнеси по света са така, за съжаление. Кого да обвиняваме ? - мерките ? А изнемогващите болници и лекари ?

iСиктир

"изнемогващите" болници и лекари опоскват всяка година 10 милиарда лв. За тез пари трябваше да имат решение за всеки проблем. Сега реват, че с 3000 човека системата им рухвала. Ами ако стане война по колко ще лекуват на ден!

С тая здравна система - не може да се поддържа сериозен бизнес . Но едва ли някой отразява инвестиционните условия - здравната система е едно от тях .......

Кой ще защити семейния бизнес от крадците? Прекалено добре съм запознат как ако стъпиш накриво после цял живот ти и лбизките ти ставате вечни донори на чси-лихварксата мафия. И 10 пъти повече пари да им дадете отколкото сте взели, няма оттърване.

Но това е капитализъм. Никой не я е карал да взима кредити. Да фалира и да оцеляват най добрите. Първо спестяваш па после отваряш, ако може. Иначе да и върви бизнесът, па да умират хората на нея не и пука. И хиляда плюса. Аз имам 100000еврои шевея със семейството си на 42м2.щото нищо е мога да купя, щото всичко се купува на безумно цени на кредит.

После застрахователите обаче не плащат, а оставят дълга на децата...

Дано да падне як метеорит да си почине планетата земя от най-глупавата твар която я населява - човека !

Но не всички са като тебе.

Ти може да помогнеш на процеса - метни се от терасата ! Тъкмо няма да четем тъпотиите на някакъв мизантроп в депресия.

Вижте колко са елементарни,заслепени и малоумни хората ! Така живеят все едно са вечни ,скапани алчни лицемери !

Пак имаш анални конвулсии и пишеш глупости. Иди на лекар. На двама, всъщност - един за анала и на психиатър

Гарантирам му на Хампарцумян, че кредитната ваканция ще я удължат на 31 март в 23 часа и 59 минути. Не за друго, а защото на 4-4 има избори.... и ГЕРБ са силно заинтересовани да не направят компактни маси от населението фалирали избиратели. :D

Идваме с Корнелия Банките ще фалират. Долара 3000лева. Пенсията 5 долара. Помните ли как беше при нашето управление

Помним, че Гечев работи здраво за долара да стане 3000 лева, а Нинова да разпродаде държавни активи, за да покрие държавните борчове (е онази история дето Костов е виновен за нея).

И като как в една пазарна среда изборн ите резултати фалират частни банки? А лева е гарантиран на 200% с чужди валути, акции, облигации и пр. Начина да сеслучи това, което казваш е властта да източи ресурса и да го прати по офшорките.,

Кой лев е гарантиран, колега ? Само тоя дето е напечатан ! А всичките виртуални цифри в депозитите, които не са напечатани, знаеш ли с какво са гарантирани ? С нищо ! Идете утре да си изтеглите левовете и до обяд борда ще падне.

Лукавата маймуна вместо да е в затвора ръси мозък в ефира.

Longines

Химика-банкер пак мята боб!