Едва 8% от работодателите ще приложат мярката 60:40: какво ще правят останалите

От тези, които ще се възползват, преобладават фирми с до 10 души персонал, показва проучване на БСК

Обратно в новината

Коментари - Едва 8% от работодателите ще приложат мярката 60:40: какво ще правят останалите | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз ще ви кажа какво правят. Пращат си служителите на борасата - съкращават ги! После може и да ги наемат пак, или част от тях, или част от тях. Защото е по-изгодно да ги съкратят.

Сеч на мизерния персонал и ниски цени на мерцедес в мобиле, поради факта, че класическия български работодател е просто селяк със скъпа кола, която е най-високата му цел, а идеята му за бизнес се свежда само до успешно покриване на лизинговите вноски ;)

Тази схема беше премахната още от Кейнсанството след голямата война, но Вие в абсурдистан сте си по-зле по презумпция: когато се появи паниката около плаващ курс Е:БГН, правителството излезе с изявление, че БНБ държи в резерв равностойността на всички пари в обръщение в лева! Колко милиарда Евро са това? А сега, когато трябва да се успокои населението както правят във Великобритания и САЩ пари няма и ще трябва да се теглеят заеми според същото правителство? Никой нормален човек няма да остане да живее в подобна лъжлива кочина.

от чужбина са се регистрирали за помощи. Познай кой! А вие дремете и чакайте 60/40 или 80/20. Робовладелецът не го интересува нищо друго освен неговия пай от печалбата.

Вариантът на Тръмп да раздаде по 1000 долара на калпак нашите управници не ги интересува. Те искат молби да има, те да преценяват, да се гаврят с нас на практика със собствените ни пари, те да са отгоре и да казват "на тебе може, на тебе - не".

Добре ако се дават ей така някакви пари , нали знаеш кои ще са първи , с многобройната си челяд. Този които работи усърдно , отново ще го отнесе.... Да се надяваме че ще има някаква разумна селекция. За себе си и подобните мен , ние нищо няма да вземем.... защото такава ми е работата, но да има за хората които блъскат няколко десетилетия имат мизерни спестявания с които няма да оцелеят ако останат без работа , за повече от 2 месеца

Никаква помощ за мен! Март тази година ми е по-силен от март миналата с 15%.

Останалите /които са почти всички/ ще направят гражданската война или социалната революция или както искате го наречете.При настъпването на глада няма да има страх от вируси,Боковци ,Догановци,Деляновци,Гешевци и т.н.Защото за много хора перспективата тогава ще е приоритетно да отмъстят на онези , които откъсваха от залъка им години наред,защото в такъв момент личната съдба няма да има кой знае какво значение.Така е атакувана в миналото Бастилията и редица примери има в историята.Когато превръщаш народа в тълпа,много често тълпата водена от инстинктите си убива своите създатели.Казал го е Густав льо Бон в "Психология на тълпите".Като ти падне пердето,нищо няма да има значение.

100 г. - Византия, 500 г. - Османска империя, 45 г. - социализъм, 30 г. преход /демокрация/? Няма да търпят? Свикнали са ще траят. Ще се редят на опашка за помощи, ще се молят за работа, вечер като се напият ще псуват правителство и държава. Ще се "свалят" на маса и зад клавиатури правителства. Накрая най-много да набият децата и жената /което разбира се е отвратителено/. После в кревата и утре пак така.

Ние тук даже не сме и помирисвали събития като картофения глад в Ирландия и холодомора в Украйна. Тези държавни са загубили огромна част от населенията си тогава и пак нищо съществено не се е случило в политически план. "Тук-там" бутнове, напр. над 100 000 отделни проявления в Украйна, смазани от централната власт и това е. В Ирланидия пък, който не е умрял е избягал от острова накъдето може и най-вече в Америка. Тълпата е в състояние да направи нещо единствено, ако зад нея стои скрита, но голяма сила. Вижте реалностите зад революциите във Франция и в Русия - бунтът става революция само ако интересите зад него са по-голями от интересите срещу него, измерено в пари и други ресурси.

Няма държава, която да не подмога обикновения човек, тука само идиоти - баби, безлихвен кредит и не знам си кво. Ти му казваш, че си сам, че без пари нама как да гледаш дете и да плащаш ипотека за да има дом това дете, а той нагло се плюнчи. Ми ела ти го гледай, аз ще работя мисири такива скапани. Цял живот ни точите парите , а не можете 4-5 месеца да ни помогнете с по една, ако ще минимална заплата като помощ против кризата. В Англия 2000 паунда, преди два дни гледах и в щатите 1000 долара, но забалежете на СЕДМИЦА, за да не паднел стандарта на хората. А тук и 500лв на месец няма кой да ти даде. Кредит 1500 лв - първо колко ще ти стигнат с дете и ипотека 20-30 дни? И второ това не е помощ, та на ли пак трябва да се връща този кредит. Бива бива крадене , лъгане и мамене ама чак пък толкова. Хората след 1-2 месеца ще превъртят тези, които са в неплатени или безработни. Казват да иде на борсата. Да, но не всели има 3 години непрекъснати и като се запише със 150 лв на месец направо ще стане милиардер. Няма да може да изхарчи цял живот мизерната помощ, която в нормална държава дават също, но на ДЕН.

Детето ти няма да гледам. Аз си гледам моето и то доста добре. Защо все се сърдите на държавата и на хората, които са по-добре от вас? Защо не се сърдиш на чорбаджията, който те изрита от работа, а има куп пари, скъпи коли и имоти? Защо не си направи сметка как ще плащаш кредити и ипотеки ако настъпи срив, когато ги взе? Защо не спестява парите, които открадна от държавата, когато лъжеше с данъка и осигуровките? Защо все на държавата чакате - земетресение, пожар, наводнение, болест и какво ли не? Защо си мислиш, че всички в Англия и САЩ ще получат пари?

А вие защо купувате апартаменти с кредит, а не със събстовени средства?! Това е дългосрочен заем и предвид цикличността на кризите, до края ще ине през поне 3 такива, всяка от които може да го отвее. Който е взел заем си и сложил главата в торбата и няма какво да се чуди откъде му е дошло, както и няма какво да иска друг са го спасява. Аз заеми никога не съм взимал, а държавата ме скубе с всякакви преки и косвени данъци, такси, осигуровки и т.н. Значи, и ти, и аз плащаме данъци, но като стане нещо, държавата помага да теб - взелия заем, а не на мен, който съм дисциплиниран и не съм взел. Това е същото като рпи комунизма - поощряване на непроизводителните и наказване на производителните. Сега, ако ми кажеш, че без заем не може да се купи жилище, съвсем ще ти се изсмея - цените се определят от пазара и са това, което купувачът е готов да плати, а продавачът - да вземе. Понеже нямате собствени пари, но имате възможност да се закопаете в кредити, позволявате търсенето да не е на база текущи възможнжости, а бъдещи - там за следващите 30 години. Само че тези бъдещи възможности са хиотетични. Ако не ползвахте кредити, а можехте да купувате единствено според много по-ниските си възможности, цените на имотите нямаше да са такива и балонът нямаше да е надут да такива мащаби. Сега като гръмна, ще видиш цените докъде ще паднат, само че вие сте се заробили на тогавашните цени и сега оставащите за изплащане главница и лихви ще са повече от стойността на ипотекираните жилища. Така че не се изкарвайте жертви, защото сте главни действащи лица в това фиаско.

Т.нар. "нормални" държави изхарчиха за социални цели цялата инерция от индустриалната революция насам и сега харчат парите на неродените внуци, чрез държавни заеми, гарантирани с тяхните бъдещи данъци. Народът е толкова късоглед, че не знае какво се е случвало в тези "нормални" държави само допреди век - два. Четете малко Суифт, Дикенз и т.н., проверете какво значи "картофен глад" и през какво са минали прародителите на тези сегашните лигльовци. След като се ограмотите, може да ми обясните защо сте абсолютно убедени, че част от тези времена е изключено да се върнат. Животът на кредит е много хубав, докато не дойде кръчмарят със сметката. Единствената печеливша страгетия на тези твоите "нормални" е да не го дочакат и той да предяви сметката на внуците им, пък те да се оправят както могат.