Едва 6-7% от имотите на физически лица в България се застраховат

Константин Велев, председател на Асоциацията на българските застрахователи е на мнение, че ниския интерес към жилищното застраховане основно е в стандарта на живот

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нищо.Не плащат, защото не можеш да се застраховаш за всичко възможно което ще се случи, а те винаги измислят причина да не платят.Имам три имуществени застраховки в Уника и като изтекат Ги прекратявам, защото са мошенници

Щот не плащате Велев, щот не плащате. Ако я нямаше задължителната гражданска отговорност 98% от застрахователи в БГ нямаше да ги има. Само от това се издържат.

zastoto sa nekorektni zastrahovatelite....v Bg,

Еми аз имах застраховка, плащах уж да ми е мирна главата, а като трябваше да ми платят обещетение (пожар, беше залегнало в клаузите), взеха да усукват и сочат такста с малки букви - така написан че или нищо да не ти дадат, или нещо минимално. Та спрях да плащам понеже застраховките в БГ явно са пунта-мара!

Ne e samo v Bg tova s obezshteteniqta. V Germaniq chesto stavat navodneniq, osobeno po reka Dunav i tam ne plashtat dostatychno pri polojenie, che zastrahovkata e zadyljitelna. Izliza, che horata gi zadyljavat da si hvyrlqt parite na vqtyra.

Застраховка? Дрън-дрън. Ще докарат от десет дерета вода и ще докажат, че точно за този проблем е извън застрахователното покритие. Щетата е причинена от нечие виновно поведение. Дали е община, държавна админстрация, дърводобивна фирма или бракониери, това да каже съдът, след като засегнатите заведат съответните искове. И който е виновен - плаща. Всъщност застрахователите имат общо в случаите, в които виновните за причинената щета имат сключени застраховки "Професионална отговорност". Но в скапаната държава, в която живеем, едва ли съдът ще въздаде справедливост. Щото медиите ореваха орталъка за нещастието на пострадалите, ама по никоя не се появи някой, който да обясни на хората как да си търсят правата.

Сега това ли се опитвате да ни задължите да правим ?!? Да пълним още гушите на застрахователите, че малко са натъпкани!

Застрахователната сума е сбор от сумите за всички рискове. Трябва едновременно всички рискове да се случат, за да ти платят цялото жилище. Затова не застраховам.

е бизнес, който не работи в услуга на застрахованите. Това е от моя опит.

Който си е имал работа с взимане на застрахователно покритие - знае защо вече няма да се застрахова. Останалите се учат от първите ...

Как ще застраховаш махалите, отделно някакъв гаражен бизнес, временни и преместваеми съоръжения, някакви селски съборетини, което е около 70%. застрахователите търсят дебели и сигурни клиенти.

Направихме каско за 20000, а ни изплатиха 10000.

Напълно подкрепям ГОСТ. Няколко години застраховах имотите на семейството. Два пъти съм предявявала иск за щета- веднъж на апартамент, веднъж на селски имот. И двата пъти- греда!...и вече не застраховам.

To па застрахователите защото затрохават имоти дето може да се наводнят близо до реки

Просто застрахователите винаги са на линия да ти вземат кинтите, но при настъпване на застрахователно събитие - започва цирка. Горчив опит с 2 дружества.....