Едва 30% от свинското месо в магазините е българско

"Едно прасе, което се продава от български производител, е на загуба със 100 лева или по лев на килограм. Изкупната цена е наполовина на тази на краставиците и доматите", посочва председателят на браншовата организация

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Европейски съюз бре , Нато бре...за "Съветският съюз" изнасяхме домати, сега свинското "Внос"...цената му 6 евро (12 лева), че и домати внасяме !!? Англетата, защо напуснаха ЕС...да не мислите, че са по прости от Ганю ? Оправят ли се без ЕС -то ...ОПРАВЯТ се !!;)

Е не се научихте как се прави бизнес. Плащате си на няколко учени, които да открият че свинското бъка от омега 9 и антиоксиданти и сваля лошия холестерол. После си купувате водни оръдия да отблъсквате подивелите опашки от кандидати за вечен живот.

Изклаха българското свинско под давлението на ЕС и сега ще им ядем боклуците, които идват от Полша, Германия, Испания...

Прясно свинско месо само за 4,80 лв. за килограм доставя на адрес преди празниците свинекомплексът „Голямо Враново Инвест“ АД. За това съобщи изпълнителният му директор Вихрен Димитров. „На практика така ще реализираме модерната напоследък идея „От фермата до трапезата“. Хем хората ще получат качествено българско трупно месо, хем ще стимулираме родното свинепроизводство“ https://goliamo-vranovo.com/ Юруш на поръчките! ха-ха... Удри!

На нас което и да е производство все ни е на загуба, а истината е, че всички искат да продават скъпо и в чужбина и ако може да са единствени без конкуренция.

Та така е повече от десет петнадесет години, а може и от двадесет години да е. Нима вносното месо учудва някого. Много отдавна нямаме селско стопанство, няма кой да произвежда месо, за мляко да не говорим, всичкото е сухо мляко от ЕС или Украйна. Тук има над милион неработещи в трудоспособна възраст, които не правят нищо. Ако поне работиха в селското стопанство, можеше да има положителен ефект.

За 710 лева никога няма да работят по 12 часа на ден, всеки ден.

Е що по магазините е по 12 лева нагоре за кг пак ни баламосват нещо.Едно време преди има няма 10 години беше в пъти по евтино и по качествено ама умишлено съсипаха сектора за да се внасят боклуци.Сега изкат и малкто свинско да ни затрият тъпите дженъдри които я карат само на киноа и рукула

Това е идеята на европейския съюз. За какво иначе да сме там? За пазар на пластмасовите домати

Като не им излиза сметката, да преустановят отглеждането временно или завинаги. Като не им харесват заплатите на ченгетата - да напускат. Така аз разбирам пазара. А не да стачкуват за всеки вид бизнес обществото да го издържа.

в парламента е пълно с родна порода свине - балканска ненаяла се