Джак Ма забогатя с милиарди след удара на Пекин по Alibaba

Същевременно Централната банка на Китай нареди на Ant Group да се преструктурира

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Евала!

Само дето ако партията реши - Джак Ма ще им прехвърли всичко.... доброволно. Мерси за такова богатство....

Че и тук е така. Държавни бухалки, спуснати съдружници и т.н.

Че нали и аз съм партиен член, и аз самият предложих във всяка частна компания да бъдат изградени партийни комитети... така че няма от какво да се оплаквам на добрия ми приятел Си, с когото си пием чая докато обсъждаме "Пътя на коприната".

Не барай, човекът живее в "демокрацията", от пропагандата. Найш ко й хубу там. Всичко цафти и върджи. Само да го нямаше Путин и Китай... щеше да стане такъв живот, че само да си викаш "Дано!"

Стига дремали там, веднага му се обяснете, вижте каква красота е само, висок, строен, с правилни черти като холивудски актьор, а и колко надарен само-о.....! Действайте, глепачки, сега ви е паднало, поне да си разкършите езика.

Този ли? Нали независимите западни медии писаха, че злите власти в Китай го бяха отвлекли и едва ли не измъчвали за да работи паралелно с упадналата комунистичека доктрина? Това е скандално! Как този човек може да забогатее с толкова пари след срещата с тези зли хора? Направо да се запита човек как е възможно Китай да съществува :D.

За справка - в Китай агенцията им за антимонопола е около 40 броя чиновници..... Нека журналистите се поинтересуват и разберат колко нищоправещи калинки назначени по партийна,сексуална и шуро-баджанашка линия се водят на работа в същата агенция в БГ!!!!!!!!!!

Ще им прехвърли защото той е това,което е с благословията на комунистическата партия. Там без нея можеш да си богат,и си и член дори.

хахаха ... типична фейк статия. Бил забогатял с 2,3 милиарда долара, след го глобили с 2,78 милиарда долара, Ама преди това бил взел 25 милиарда, а после акциите му паднали... НО НЕ КАЗВАТ С КОЛКО! Тоест не казват колко е загубил преди глобата, за да разберем колко е ВЪЗСТАНОВИЛ след нея. Борсовото движение е така - ту се качва, ту спада. Така че ГЛОБАТА НЯМА НИЩО ОБЩО с увеличението на цената на акциите му. Утре ако паднат - кое ще е причината? Глобата ли? Цялата статия (на Блумберг!) като че ли иска да внуши

Цялата статия (на Блумберг!) като че ли иска да внуши, че ако си против правителството в Китай и то те глобява - веднага печелиш милиарди долари. Да, ама не! .

Колко добре и геройчно звучи: Гобен от Китай 2.7 ама Американските борси му направили 2.3 Само дето, той реялно трябва да се бръкне за 2.7 милярда, я тия прогнозирани 2.3 на база стойност на акциите към момента, може и никога да не ги види.

доколкото помня Пекин го накара да си продаде всички медийни активи и да се занимава само с търговия! ДЕМЕК ДА НЕ СТАВА ПРЕКАЛЕНО СИЛЕН И ДА СЕ ИЗКУШИ ДА СЕ НАМЕСИ В "ПОЛИТИКАТА". Пропагандата в Китай се контролира от КПК. Всеки трябва да се знае мястото и да не се разпростира във всички сфери на общ.живот.

Борсата се управлява от хора с мощни компютри. А щом човек е намесен значи има измама. Справка цените на петрола. Заседнал кораб, или дъждовна вечер са сериозна загуба за петролните магнати и ХОП бензина 2.10. Май е време за нова голяма война.

Нали видяхме колко гласуваха за ГЕРБ.

на нещо като надуваема кукла на Дуейн Джонсън като му изпомпат въздуха и каквото е останало...

милИарди, милИарди се пише бе, как не го научихте неграмотници.

На какво тия мяза Ганьо булгаристански, ама какво е постигнал ти за 100 живота няма да можеш.

Да разбираме, че "мощните компютри" засядат кораби и валят дъжд ?

Само дето тамошната партия за разлика от тукашната е по-прозорлива. Слагат му почти пълен контрол, но го оставят да върти бизнеса, защото знаят, че той го прави добре, а те не могат. Тукашните ти прибират бизнеса въпреки, че знаят, че не могат да го управляват и оттук бизнеса умира. Примери безчет - като се почне с жужетата, лотарии, банки и т.н.

На крачка сме от финансовото "перпетум мобиле"! Всеки понеделник китаските власти глобяват Джак и Али баба с 3млрд долара, фондовите борси в америка го "компенсират" с увеличаване на цената на акциите му. И всяко 10-то число на следващия месец китайските власти закупуват американски облигации за нови 10млрд... 2млрд остават да имат да си харчат, джобни пари...

а героЙчно?

Играта е по-дълбока, отколкото публиката може да си представи. Финансовата олигархия от САЩ се опитва да разцепи ККП с този ход на поскъпването на акциите на алибаба в САЩ, само 2-3 дни след като Китай глоби алибаба точно със същата сума. ККП е разделена на пекински клан - твърдолинейните комунисти начело със Си Дзинпин и шанхайският клан - "комсомолците", които са за по-тесни връзки със запада и са готови да жертват китайските интереси за това. Джак Ма, който също е член на ККП идейно принадлежи е към шанхайците и именно чрез него американците опитват да отслабят пекинския клан и да управляват чрез "комсомолците" в Китай. Но, както се вижда няма да успеят. Жалко, че Джак Ма става пионка, а може и да се превърне в жертва на глобалната геополитическа игра.

Тези, гдето само стотинки преброяват и те седнали за милиарди да разговарят,

а пропагандата в САЩ от кой се контролира?

А Баце грам не ми пречи. Докато не се барат данъците и вървим към еврото няма никакви проблеми.

Другарите показаха на Джка Ма, че ще стане каквото те са решили. Няма конспирация, просто покаване на мускули. Преди това спряха емитирането на акции на Ант Груп (които вече бяха предложени и записан на борсата) и емисията на практика щеше да направят г-н Ма третия или четвърти по богатство човек в света.

Въобще не са ти ясни нещата в Китай.! Ама никак! КПП е ХАН! Виж какво е ХАН и откъде тръгва.

Много хитри китайските комунисти! Глобяват, после прибират повече данаци, защото глобения е забогатял.

а дали ако го глобят с още толкова, пак с толкова ще забогатее ?!?

Искаш да кажеш че всички български олигарси са назначени?! От кои от Москва ли?! А ми да не би повечето да са синове на партията БКП или внуци на ДС величия?!

Американската агенция за глобалните медии... това е новото име на Broadcasting Board of Governors (BBG), чиято функция е да цензурира вътрешните медии и да произвежда "новини" за над 1500 телевизионни и радио станции по целия свят пропагандиращи американската гледна точка за определени събития. 3600 служителя харчат над 750 милиона долара от парите на Министреството на отбраната на САЩ;)

тук отрицателният ръст се явява положителна тенденция;)

В момента трябва да се молим за Бъгария. Зли сили се опитват да вземат властта. Сатаниста станиславчо, комуниста румен радев, сатанистите от отровното трио, заедно със сатанистката мая манолова. Злите сили взеха връх над България. Дано помогне Бог!

Ей тия ви скубят парите, ама кат не можете без китайски дрънкулки... А в алибаба цените са голяма брадва, който иска нека купува.

Направи и ти продукти на една десета от цената в алибаба и ще купуваме от тебе

АкциЙ! !

Баси грозника, като некой недоносен е, язък му за парите като една пи4ка не мое да излъже

Очевидно, никога не си пазарувал от там, обикновено нещата са в пъти по-евтини и с много добро или много приемливо за цената качество.

Това е смисъла на силната държава! Някой много може да му се иска да лапне, но като наруши закона, му се показва пътя. Не случайно бе изчезнал за три месеца, как ли е бил съветван през това време, не се знае.

Рано или късно парите ще намерят пътя към властта. Не случайно са с най мнго милиардери в света. По принцип по нищо не се отличават от Безоз или Мъск. И той има завод в Китай и те имат много пари инвестирани в Щатите. На кратко рано или късно светът ще се управлява оот група супер богати..

Джак Ма както е забогатял,така може и да си направи сепуку.По партийна линия

Акцийонер.

Ако съм на негово място , ще си направя пластична операция и ще си сменя тая отвратителна китайска физиономия , може дори цялата глава

Мио-мяо, джио-джао, хуа-хао. Това разбрах от статията.

Глоби 2,78 милиарда долара - Приход-печалба от фондовата борса 2.3 милиарда = Джак Ма трее се оръси още 480 милиона долара за да плати глобата...!?

И брат му шаолинският монах Ду-Хай-Го , ТОВА РАЗБРАЛИ ГО?

Може ида ти смени физиономията.....

Не може ама може да си купи коя си иска. Аз голяма разлика не виждам.