Джак Ма: учителят по английски, превърнал се в интернет магнат

Джак Ма е финансово затруднен китайски предприемач и бивш учител по английски език, когато през 1999 година убеждава приятели да му дадат 60 000 долара, с които да основе компания за електронна търговия, наречена Alibaba.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Единственото, което разбрах е, че в Китай на "куфарчетата" им казват "едни приятели" :)

Тази БракМа ако търгуваше в България щеше не да стане милиардер, а да фалира.

И нито думичка за aliexpress... що така?

убеждава приятелите си да му дадат 60 000 долара????? Какво казахте? В Китай има комунизъм? Някой от вашите приятели по време на съветско робство да е имал 60 000 долара?????????????

По това време какво са били 60000$ ?

ами учителя по руски какво стана с него?

tonk11

Дай боже всеки да може на 54 да се пенсионира с толкоз пари. Евала.

с "дай Боже" не става, момче; такива като теб цял живот си кютат на заплатката и си викат "дай Боже", "ех, и аз да бях така..."; трябва сам да си го постигнеш с труд и находчивост, както той е направил; Боже няма да ти го даде наготово

Боже може и да даде, но ако някой си не може да ги запази и увеличи, тогава вече е лошо. Примери много от втория вид.

Дай Боже... всеки милиардер да запази такова отношение към света - с повече или по-малко от тези пари.

Ако бях ученичка щях да организирам учащите и да му предложим "оферта" - той да инвестира в България,като създаде частно училище (колеж) и висш институт ,като и в двете бъде заложено предмет китайски език и т.н., да заимства някои образователни предмети (прагматичните,които подготвят учениците за реалния живот) от т.н. стопанско училище,създадено навремето от царица Йоана и т.н. и т.н.

Всичко звучи чудесно, но забравяш основното. Повечето българи са мързеливи или неграмотни като теб.

Важното е, че са умни... и не са комплексирани като теб. Колкото до мързела - Бил Гейтс го казва много точно: "Предпочитам да наемам мързеливи хора на работа. Те винаги ще намерят лесен начин да разрешат сложен проблем."

Той обича да разказва истории за неуспехите си, например как му била отказана работа във веригата за бързо хранене KFC, а кандидатурата му за Харвардския университет била отхвърлена "десет пъти". Тъй, тъй. Преди 110 г. един немец от Залцбург не го приели да следва живопис във Виена. Днес Тръмп се чуди как да спре китайците.

Австриец, австриец, по-точно австроунгарец...