Две от топфирмите на ББР са получили по-ниски лихви в сравнение с предишни кредити

Кирил Петков посочи и две други "притеснителни места" - Държавната консолидационна компания и Българската агенция за застраховане

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В момента лихвите са отрицателни. БНБ прилага отрицателна лихва за свободните средства на банките от -0,70%. Това е причината лихните по кредитите/депозитите постоянно да намаляват, ако не ги дадат на кредит, плащат отрицателни лихви. За голям корпоративен кредит, като тези които се обсъждат в статията, в друга търговска банка може да се договори лихва под 1 %. Така че в никакъв случай не може да се упреква банката за сключени лоши сделки. Нито, че се отклонила от основния си приоритет финансиране на малки и средни предприятия (МСП), защото ББР разполага с достатъчно ресурс, за да кредитира всички смислени проекти, които й се представят. Ако не беше дала тези големи кредити, щеше да държи тези пари в БНБ и да плаща отрицателни лихви и да трупа загуби.

Схемата е проста-сваляме лихвата с 5%, но 2.5% отиват при нашите хора, а вие печелите също 2.5% С държавни пари -ето ви за кюлчета за пачки И огромните касови наличности

На герберските тролчета хич не им харесват умните хора.Оня беше казал" Аз съм прост и вие сте прости и затова се разбираме"

Многа е умно и възпитано това момче, за да се справи с тия подлеци. Желая му усспех! Дано се справи. Трябва по-твърда ръка - болшевишка.

Кой е умен - Кирил провиотика дето лекува хеликобактер пилори, а всъщност не? Мащабен лъжец за собствена изгода - да, но да свърши нещо полезно за народа - едва ли!

Май аз съм за прокурор- благодаря, искрено ме разсмя.

Тук явно има много специалисти по банково дело. Но изглежда повечето има опит с лични заеми, главно ипотечни. Заемите за бизнеса , особено в по-големи размери са друго нещо. Там лихвите са доста по-ниски, а ако фирмата е стабилна могат да са в момента и изключително ниски. По-долу бях писал, че фирмата ми има заем с лихва 1.5% и ме бяха обявили за “Лъжлива дебела свиня”. Ами такива хора никога и няма да направят сериозен бизнес, защото за това най-вече се иска да оценяваш обективно нещата, а не да се водиш от емоции. А аз съм написал самата истина и то с идеята да бъда полезен с информация от първа ръка. Пък който не вярва си е за негова сметка.

Преди три години взех кредит от банка на 8% лихва, сега преди няколко месеца взех друг на 4.5%. Преди 10 години ипотечните кредити бяха на 18%, сега са на 3%. Явно из всички банки е настанала корупция. Боже опази БЪлгария от корумпирани банкери :)

Не знам кой е прав и кой е крив, но приятели, обидно е! Кога на ВАС ще ви дадат дори и ИПОТЕЧЕН кредит на 2%? Като там риска за банката клони към нула? Долу ми обясняват, как, разбираш ли, важното било кредитите да се обслужват! Не, драги! Нееее! При положение, че инфлацията ти е горе-долу 2% на година, а сега ни чакат 2-3 години с по 5-6% инфлация, това си е направо подарък за съответните бенефициенти. И това - на наш гръб! Ей за това иде реч! Защото направи ли ви впечатление - когато американските войници се объркаха и влязоха в цех за ПРОИЗВОДСТВО на МАШИНИ за правене на биогориво ... ето на такива фирми трябва ББР да раздава кредити. Защото един завършил инженер, с проект за подобна машина, ако отиде в една нормална банка и каже - трябва ми един милион за 3д-фреза, 3д-принтер за прототипни части, 200 000 ликвидни пари да си назнача софтуерист и още толкова за PLC логика на машината, за да тръгне проекта, като сметне проекта за след 3 години да има изкарана машина - та ... всяка нормална банка ще му се изсмее в лицето или ще му даде кредит на 10-11% и ще го зароби със собственото му имущество. А какво се получава с Техномаркет - някакъв магазин ... да, магазин - производство нула, получава баснословни суми на смешни лихви! За да може да си накупи китайска стока - перални, телевизори, кафеварки! Колко пари са изкарали Техномаркет от този кредит? Колко данъци са платили, на колко хора са платили заплатите?!? Това е грабеж от нас, защото вместо да се субсидират можещите, се субсидират търтеите!

Ти нямаш никаква идея от лихви, бе човек. Къде лихвата е 10% в момента?

Инженерче

Потребителските кредити, при чисто кредитно досие са около 7%. С оценка на рискова инвестиция ще те натоварят с още 3 като стой та гледай!

Сравняваш потребителски кредит от 1000лв с кредит за голяма фирма от няколко милиона и очакваш еднаква лихва? Не си инженерче, смешниче си!

Инджелерче, гледай си иджинерлъка и не се напъвай за лихвите, ... не ги разбираш!:)) В момента лихвен процент от 1,5 % корпоративен кредит е много висока лихва!

НЯКОЙ ДА ЗНАЕ, КЪДЕ СА СКРИТИ 250 000 КРАВИ, ЗА КОИТО КОЛХОЗНАТА СВИНЯ ПОЛУЧАВА ЕВРО СУБСИДИИ? :)

И в Харвард има двойкаджии

Техномаркет освен от парите от данъци те буквално имат схема за ползване на парите на всеки българин който се излъже да си купи нещо от тях . Технномаркт е с най лошо обслужване на клиенти. Типично по комунистически или направо болшевишки подход. При повреда на.устройдтво даже и първите 1-2 дни. Вземат ти парите и чакаш реакция от Сервиза им 1 месец. Той сервиза е в схема и започва мотане и разправии поне още месец или съдебни дела ако ме можеш да понесеш тяхната подлост. Но те са взели парите ти а ти нищо. Наглост !!!! Подлост !!! Не купувайте нищо което може да се развали много Изгоряхме !!!! ТОВа е престъпен търговец

Това какво общо има с кредита? Статията внушава на незапознатите, че едва ли не тези фирми са взели кредити при ненормално ниски лихви, което е абсолютно НЕВЯРНО!!! Лихвени проценти от 2 или 4 % в момента са изключително високи лихви!!! Мениджмънта на банката трябва да бъде похвален за тези сделки, а не да се пишат глупости.

Защо ни занимавате с глупостите на този позьор? Постоянно подхранва егото си с това къде е завършил, но като му слушам изявленията е добре да отиде за една след дипломна квалификация в някой от нашите университети, защото нещо не е в час с материята!!! Вместо да вземе и прегледа кредитните досиета на тези фирми и да разбере какво го интересува, той се информира от кредитополучателите, че си плащали, а от ТР какви им били предишните лихви, а от медиите за свързани лица!!! Съобщените лихви са пазарни за момента и всеки чийто бизнес е стабилен веднага би се рефинансирал от друга банка, ако лихвата му е над пазарната!!!

ТР е най-подходящият източник, за да се информира някой за лихвите по кредитите в ББР. ))))) Това наистина беше много смешно изказване.

Истината е, че това позьорче вдига ПРЕДИЗБОРЕН пушек, нищо друго, като и той не си вярва, но виж тук...страшни спецове. Като шефа на НАП - Спецове!!!

Алоууу, Харвард! Знаеш ли в момента каква контрабанда се вихри и какви далавери се правят при твоето служебно правителство. Язък, че си завършил Харвард, наивник такъв! Гледай да не ти отнемат дипломата, че си позор за университета!

Ще видим сега дали новите надзорници ще дават всички кредити с 7% лихва. Иначе са корумпирани

Бяхте Наглите копелета.Когато бяха те на власт раздаваха милиони от държавните банки на наши хора и не ги търсеха.После фалираха банките и ни обезцениха спестяванията.Сега тръгнали ревизия да правят!Всяка банка и фирма има различен подход и оферта към клиента си! По важно е дали кредитите се обслужват!

Абсолютно съм съгласен, че парите от ббр трябва да се ползват от средни и малки фирми, ако такъв е закона. Но това излязло от устата на този пишман харвардски възпитаник с поведение на селски тарикат не вдъхва никакъв респект. Плащането на доктори да рекламират слабо ефективни добавки не е незаконно, но е неморално. А това, че миналата година обиколи всички студия в опит да се възползва от пандемията е отвратително. Няма да се учудя ако и сегашните му акции са опит за правене на пари както казват американците.

Тоя 'исономист' има ли изобщо представа как работят пазарите и банките? Какво значи преди 7, а сега 2%? За какъв период става въпрос, за ББР ли само говори или? Толкова некомпетентно и неубедително звучи, няма по-голям циркаджия.. Естествено, че ще вземат кредит при по-ниска лихва. Кой в момента взима кредит при 7 или 9%?? Нали постоянно се променят условията. Ореваха орталъка и медиите с тоя банка. Много по-добре е да се кредитират големи и работещи фирми с реално обезпечение, отколкото да се наливат пари в 10000 малки фирми - половината ще са фалшиви, голяма част ще фалират и иди търси после връщане на кредита.. Кой ще ги следи и обработка тия хиляди кредити? Нито имат персонала, нито експертизата. А и никой малък бизнес няма да тръгне да тегли кредит от ББР ако не предлагат и други продукти за бизнеса като нормалните частни банки..

Прочети за какво е създадена ББР!!!

Gugnelid

Ти къде си видял четящ гербераст - тези избрикчии стоят и чакат да им се спуснат опорки, след това настава целенасочен рев без оглед темата.

И ти ли деди не можеш да смяташ?! Знаеш ли колко е загубила банката, ако за една сума от 100 милиона лихвата е намалена от 7% на 2%? Че то 2% е много вкусна лихва! Друг е въпросът какво е предназначението на банката!

Ти пък не можеш да четеш май? Лихвата от 7% е била преди години и в друга банка.

Умнико, банката не е загубила , а е спечелила по малко, анадъмо? Анадък!

Деди не се напъвай, не са ти ясни! В момента 2 % е неприлично висока лихва!!! За суми от 100 млн. може да се договори и 0% лихва!!! Да! Правилно го прочете 0 %, не е грешка! В момента банките плащат отрицателна лихва от -0,70 % за свободните си пари (тези които не са дадени на кредит). Ако ББР не беше дала тези пари на кредит щеше да плаща върху тях отрицателна лихва! Така че освен да се похвали за сделката друго не може да направи банката!!!

Защо точно Техномаркет е подпомогната с толкова много милиони ? Тя ли е най важната фирма за подоброто бъдеще зе България?

Па за кредита за неработещия Булгартабак да не говорим

Технномаркт е с най лошо обслужване на клиенти. Типично по комунистически или направо болшевишки подход. При повреда на.устройдтво даже и първите 2 дни. Вземат ти парите и чакаш реакция от Сервиза и 1 месец. Той сервиза е в схема и започва мотане и разправии поне още месец или съдебни дела. Но те са взели парите ти а ти нищо. Наглост !!!! Подлост !!! Не купувайте нищо което може да се развали ТОВа е престъпен търговец

Gugnelid

Амчи важна е... за Шиши!

Въобще не ме интересува кой какви кредити е получавал, стига да си плаща вноските и лихвите навреме, да няма просрочие, а само печалба за кредитиращата институция.

Добре е деди,че си прагматик, но е добре и да се научиш да смяташ! Имаш ли идея колко са 5%, когато става дума за суми около 100 милиона? Нали се сещаш,че това са пари на данъкоплатеца, тоест нашите пари? Едно и също ли е лихва 2% и 7%? Ако ставаше въпрос за дребни суми, нямаше да го правим на въпрос, но за сума от порядъка на 100 милиона е сериозно. Някой дали не е получил нещо под масата за да е лихвата 2%? Това кой ще го провери? Гешев ли? Кога?

Аз съм твърдо за твоите твърдение т-н/жо прагматик. Дори искам да го докажем на хората, това ваше твърдение. Вие ще ми дадете заем от 100 000 лева, на лихва 0,1% за период от 20г. Бъдете сигурен, че ще си плащам лихвите.

Няма как да я караме само на лихви без главница.

на президентския ПЛЪХ ще фалира и още една работеща банка.

Абе, какви са тия лихви в България?! Лихва по влог 0.5%, а по заеми 5% - разлика 10 ПъТИ!!! Брат ми в момента изплаща 20 годишен заем за жилище в Германия с фиксирана лихва от 0.95% !!!!

Ами хайде де,започвай да правиш нещо за да върнат парите тези крадци.

Много съм умен. Всеки ден минавам два пъти с автобуса покрай СУ (Софийския университет). Някое кресло министерско за мен?.

Тия приказки за деца от западните университети за институциите само пред най-наивните като този господин минават. Истината е следната - само СИЛАТА носи богатство. Силният го взима от по-слабите. Ресурсите и богатстват на по-слабите народи се заграбват, а на тях им се набива един! Ако искаш да си богат, ако искаш да си успешен. БЪДИ СИЛЕН! Успех на всички!

Кирил Петков, ако обичаш да споделиш учебниците на Харвард, в които е описано как бедна държава става богата и какво точно са те учили….. Хихиххихихих Моля те освободи ни от себе си вече. Ти не знаеш къде се намираш. Смешен си.

Gugnelid

А ти кой беше бе? Извади ли си езичето от дъртия гъз на Борисов преди да започнеш да лаеш тук?

че ББР ще е новото КТБ?

Това е идеята

Киреееее, ти още ли си министър,бе?!!! Омръзна ми да ми говориш като на идиот, че трябвало да следя как се харчи 1 млрд. лева. Българите не са глупав народ - и виждат, и чуват. Не знам защо си мислиш, че си научил нещо в Харвард. Ти там не си ли учил най-елементарната специалност - “бизнес администрация”. Тази седмица какво ще е цирковото ви представяне със Стамен Янев - хвърляне на точка на куче ли?!!! Ще се радваме да ни освободиш от нескопосания и постоянно повтарящ се опит да произвеждат “новини”. Хвани свърши нещо за бизнеса, че още не сме ти видели мерките.

А РадУ ТъпотУ а.к.а. Шпаклата ко ше изкендза по въпроса??

Грамотен като идола си Тиквун.

Че коя фирма или физически лице ще издържи на 9% лихва - за справка в Англия лихвеният процент е 1%

... що не се застреляш, а?

Поразрових се тук там в нета за да разбера как и защо аджеба този младеж ( на 33г.!) си позволява пише толкова нагло писмо на м-ра Кирил Петков- ПРИНЦИПАЛ на ЕБР , в чиято полза е ипотекирано на 100% “неговото” д-во !?! .И ето какви пре-любопитни факти открих : 1. на 07.08.2018 новосъздадената Транспрес АД , която до този м-нт е нямала тър.дейност (!?!) е подала заявление до КЗК с което да им се разреши обединение И КОНЦЕНТРАЦИЯ под шапката на Транспрес на : Юнион Ивкони +Груп Плюс+Етап Адрес 2. на 01.10.2018 КЗК( ББ ?) “разрешава” да се извърши концентрацията на фирми държащи 30% от автобусния т-т в БГ (!?!) 3. на 15.03.2019г. трите фирми се обединяват под една шапка и изтеглят кредит от 40 млн.€ за това(!?!) от ЕБР , която по устав кредитира малък и среден бизнес (!?!) 11.11.2019г. се появява на страницата на правителството проект на закон с/у сивия с-р в транспорта на пътници ( засегнати са: споделеното пътуване и шатълите на хотелите в бързането да се угоди на новосъздадения монопол в т-та на пътници) 23.11.2019г. таксиджиите и 30% от останалия автобусен т-т на пътници в БГ обявяват стачни действия с/у новоприетия закон .(!?!) И сега , като имате предвид , КОЙ е принципал на ЕБР - министър Кирил Петков , и като знаете , че Транспед е ИПОТЕКИРАНО -100% в полза на ЕБР как си обяснявате НЕотиването на 33-годишния “бизнесмен-собственик” на среща с министъра ? Да хващате някакви прилики с НЕ отивамето на ББ в НС където гласуваха с мнозинство да бъде изслушан ?

че въпросните Юнион Ивкони са една от касичките на ГЕРБ и източник на пачките в чекмеджето.на ИПОН-еца. Не си открил нишо ново:)

Не е ли вярно?

Не е съвсем така. И в трите фирми трудно ще намериш шофьор с българско име. Обикновено са Хасан, Мюмюн, Мустафа и т.н. Изводите, за чия касичка става въпрос можеш и сам да си направиш. Въпросът е, защо за 32 години никоя власт не пипна Доган? И какво се случи с тези, които решиха, че могат да пипнат Черепа?

Май си объркал фирмите, защото пишеш за Транспрес АД, а кредита е на Транспект АД.

Прав си, но мисля, че идеята на Обикновен българин е с това инфо да внесе малко яснота във връзките м/у едни фирми, един сегашен министър, една банка / ЕБР/ и един лобистки закон в транспорта. Инфото е вярно, просто не става въпрос за кредитите от ББР, а защо един бизнесмен отсвирва един министър. Явно го държи за топките, или поне за едната.:)))) Ааааа щях да забравя! И една партия.....

Всиако винаги е било ясно. КОЙ е всъщност ТОЙ! Този, който е с кюлчета и пачки, който вдиган държавен самолет до Дубай (където Кой му помогна да внесе стотиците милиони в брой и после да се върне с фурми за парлама). Но това на глупаците-фенове на ГЕРБ мафията няма как да го обясниш. Те гледат ИПОН-еца в очите и клатят галва (като плешивия от Габрово фамозен бивш министър на ядминистрацията, която под негово ръководство си увеличи заплатите с 40% за 4 години). Така, че КОЙ е ТОЙ! Едно и също е!

Тия предизборно пак действат най бедните и най простите. Аааа, видиш ли взели кредити милиард. Аааа, видиш ли с ниски лихви. Аааа, видиш ли лошите богати. Аааа, видиш ли ще ги излъчваме във фейса. И си ручат ракията и салатата и продължават да мислят кой ще ги оправи. Държавата виновна ей.

НЕ богатите, а мафиотите ... има разлика ... ама май ти не можеш да я видиш, а?

От ДА, България! са изтеглили много къса клечка с тоя пишман харвардлия.

ХАХАХАХАХААААА!!!!! Били го били учили в Харвард как бедна ДЪРЖАВА да стане богата. Или тия в Харвард са идиоти и учат подопечните си да бълват лъжи, глупости и недомислия, или тоя нагъл навлек си е платил за ТРИ месечен летен курс по "дръж ми шапката" за едната жалка грамота "слушател на летен курс в Харвард". Сега чакаме хилядите африкански и азиатски (явно двойкаджии) завършили действително Харвард, да си посипят главите с фъшкии и ни обяснят защо държавите им продължават да са бедни. Тия верно са ято безсрамно безумни пингвинчета на служба в предизборния щаб на клепоухия Пингвин Тъпизъл. ВСИЧКИ физически и юридически лица в България си обединиха и/или рефинансираха кредитите от ВСИЧКИ банки, ама посочените ДВЕ фирми не можели. Дайте ги на прокурор да видим. Чудя се що за неграмотно високомерие към нацията е това. Или си викат "еми щом РР е президент, явно населението е куку и не става и за чеп за зеле".

... не супердесен, Ако имапе повече от 2 мозуъчни клетки щеше да знаеш Иама то трябва да ги имаш), че ББР не е нормална банка. Тя е държавн а банка, създадена с моите данъци (и твоите, ако въобше имаш работа, тъпак). И на тази държавна банка, не и е работата да рефинансира кредити на големие фирми, А всички десни (ама не като тебе дебили, а истински десните) знаем, че нишщо държавно не е довело дио нишо добро. А ГЕРБ даже и държавни бензиностанции щяха да правят.

Благодаря за репликата. Явява се добро потвърждение на факта, че Тъпизъл си има последователи, които са "куку и не стават и за чеп за зеле". В замяна на това са тъпи, зли и неграмотни, като пингвинестия си клепоух неудачник. Хаха.

Кирил Петков Петков е български икономист и предприемач. Роден е през 1980 година в Пловдив. Завършва финанси в университета на Британска Колумбия във Ванкувър и магистратура по Бизнес администрация в Харвардския университет, където е класиран в топ 10% на неговия випуск. Негов преподавател е професор Майкъл Портър, при който е специализирал в развитието на клъстерни стратегии. Той е един от основатели на Центъра за икономически стратегии и конкурентоспособност, афилииран с Харвардския университет, където преподава курсове по икономическо развитие и микроикономика на конкурентоспособността. Работи за Макайн Груп, 6-милиардна компания, която инвестира и управлява мащабни производствени проекти в Северна Америка и Европа. Развива проекти в областта на иновации с висока добавена стойност и неговата фирма ПроВиотик притежава няколко патента по биотехнологии в САЩ. През 2018 г., заедно с баща си организират спасителната операция за Боян Петров в Хималаите. От 2021 г. е министър на икономиката в служебното правителство на Стефан Янев.

Повечето му акции завършват като оная по "спасяването". Но денков добре ще го обучи да излиза винаги на плюс.

Затова България е такава кочина, защото все сте недоволни и от вас по умни нема! Слушайте човека какво ви говора, а не го принизявайте до вашия просташки интелект! Ясно Ви обяснява, че банката е държавна и като такава е длъжна да раздава пари от вашите данъци, подпомагайки малки и средни фирми да се развият. Не може 8 фирми да усвоят 1 милярд и да няма нарушение. Тука от всички пишещи, някой пробваш ли е да тегли заем от нормална банка пък и с двойно обезпечение? Казват ти нямаш приходи и не ги интересива обезпечението. Много сте професори ама като ви дойде яйцето и почвате да пелтечите. Оставете човека да си върши работата или не сте доволни щото ще ви спре да крадете. Знам ви всички баровци, ако няма от къде да крадете ще уревете света.

България е такава кочина, защото слушаме тея дето лалат а не тея дето вършат работата. Естествено, че има издънки ама не им е работата на тия да водят предизборна кампания.

.. първо учи, после се изхождай по форумите. А дотогава - по-добре слушай правилните хора, че иначе ще си останеш в "кочинката", както ти каза любимият ти вожд от Банкя.

Благодаря, но не съм тук да ми дават оценка бездарници които не ме познават. Поне си сложи името.

Уау, ужасяЮщо.

КОЙТО НЕ ЗНАЕ- ТЕХНОМАРКЕТ Е НА ПЕЕВСКИ. Ръководството на ББР да бъде съдено!!! КАКВА Е ТАЗИ ЛИХВА ОТ 2% !?!?! ЧЕ ТО ОФИЦИАЛНАТА ИНФЛАЦИЯ Е 2.5%, А РЕАЛНАТА 5%.... КОЯ НОРМАЛНА ФИРМА МОЖЕ ДА ВЗЕМЕ МИЛИОНИ ОТ НОРМАЛНА ТЪРГОВСКА БАНКА С ТАКАВА СМЕШНА ЛИХВА!?!? СПАСЯВАЛИ ФИРМИ.....НАПРОТИВ- ПОДАРИЛИ МИЛИОНИ НА 8 ФИРМИ ПОД ПРЕДЛОГ КОВИД ИСТЕРИЯТА....

Аз имам заем с 1.5% за сума от 1500000 Евро. Това е съвсем нормална лихва в момента.

Лъжеш като дебела свиня! Коя е банката бе, лужльо? Абсолютен малоумен герберски тулуп!!! Коя банка дава лихва под инфлационният процент, ти си абсолютно тъп бе!!!!! Абе много сте нагли герберските п...дера си бе!

ХахахахахахахахХаха

Защо мислиш че лъжа? Банката е ОББ. В същност има 2 заема, единият е с 2%, но лихвата е фиксирана за целия период, а другият е с 1.5%, но е на база LIBOR. И това е заем от преди 2 години. А освен това реално няма обезпечение. Но това е защото имам други фирми, които работят добре и имат големи обороти в тази банка. А отделно когато се разбра, че ще взимаме заем се изредиха няколко банки да ни предлагат. Банките имат голям проблем какво да правят с парите, които са вложени в тях, защото трудно се намират надеждни кредитополучатели.

И за лондонското гето не ставаш!

Θεά Ῥέα ПЪЛНО ИГНОРИРАНЕ ЗА ВОЕННАТА ХУНТА НА РУСКИЯ ВАРВАРИН Под лъчите на "Звезда от Рая" богиня Рея, официално: https://www.youtube.com/watch?v=sONEbDolzUs ←←←←☼→→→→ БЛАГОСЛОВЕНА ПОДКРЕПА ЗА НАЙ-ДОБРОТО УПРАВЛЕНИЕ НА БОЙКО, ГЕРБ и СДС ♦ НИКАКВО СЪДЕЙСТВИЕ ЗА ВОЕННАТА ХУНТА НА РУСКОТО ФЪРЧИЛО ♦ НИКАКВО СЪДЕЙСТВИЕ ЗА РУСКОТО ПРЕДАТЕЛСКО ФЪРЧИЛО ♦ НИКАКВО СЪДЕЙСТВИЕ ЗА РУСКИЯ ПРЕДАТЕЛСКИ ЧАЛГАР и евразийска им сбирщина ♦ ПЪЛНА ТОТАЛНА ИЗОЛАЦИЯ на ФЪРЧИЛСКАТА ХУНТА - ЧАЛГАРИ ♦ БСП и коалицията със стари червени провалени и изродени " Има такъв (глупав) народ" газпромски сценаристи " Боецки" посрещачи на "православни среднощни вълци - рокери" " Възрожденски" Костя Копейкинци " Маджовски "градски десници" " Идиотски " майки, водени от НАРУШИЛАТА В ДЕНЯ ЗА РАЗМИСЪЛ през 2013 година ЗАКОНА ЗА ИЗБОРИТЕ .....║..... ══╬══ .....║..... .....║..... П Р О К Ъ Л Н А Т И .....║..... --------------- ♥ БЛАГОСЛОВЕНА ПОДКРЕПА ♥ за ♦ Българския Народ ♦ Народите на Обединена Европа и Техните Институции ♦ Европейския Съюз и НАТО Хубава неделя, Приятели миряни ! ♥ ПОЖЕЛАЙТЕ СИ НЕЩО ПРЕКРАСНО ♥ https://www.youtube.com/watch?v=6qTghUgMOeY аз Рея и богинята на Пловдив и антична Тракия, Мàрица, тройна хеката Бендида от Кендрейсея, олимпийска Артемида сме тук при Вас и Ви пазим ←←←←☼→→→→ Свещена богиня, тройна хеката Θεά Ῥέα, олимпийска Рея и Афродита финикска богиня, и богиня на Картаген, Астарта, Свещена богиня на Горен Египет, Хатхорт Свещена богиня на Долен Египет, Изист, Изида Свещена богиня на Баб Иллум, Ищар Свещена богиня на Юдея, Естер Свещена богиня дев на Индия, Инанна Свещена богиня на Рим, Венера Урания Свещена богиня на Британия и Скандинавия, Еостре Свещена богиня на Остер райх, Остара Свещена богиня на Арабия العُزّى , Ал Озза Небесната Свещена богиня на Свободата, Либерта Хеката на живота в морето, небето и сушата. Хеката на Уран от страна на боговте Ану, а-Ану-на-ке Сирия Атаргатис царица Дар на Морето - ШаммурАмат, Семирамида Свещен закрилник на Бол Ария и българите. Малката русалка, Снежанка, бялата мартеничка... вашето Блонди

пий си хапчетата гербераст сма§кан

Неверието не е грях, то е свещено право на личността ~|~ ГРЯХ Е БОГОХУЛСТВОТО ~|~ все пак накрая всички стават вярващи, дори рашките хибриди и червените хейтъри ←←←←☼→→→→ ... Веднъж един охолен човек, отишъл в Асирия на пазар. Нещеш ли зад ъгъла се сблъскал с жена в черно. Кога видял - Смъртта ! Уплашил се човекът. Метнал се на коня и беж, беж в Сахаръ през дюните. На заник видял оазис с бунар. Хвърлил кофата за да напои коня си и да си отдъхне. Кога погледнал във водата, що да види? Зад рамото му надничала Смъртта. - Аз - казала тя - сутринта много се учудих, когато те видях на Сука в града. Знаех, че имам среща с тебе на тоя кладенец при залез, а ти още не беше тръгнал насам... ←←←←☼→→→→ Аз Хèкате, тракийска богиня на смъртта Заринтия Свещена богиня Изист-Хатхорт Светлоноса Майката и Дъщерята, богиня на Дендера и водач на умрелите в пътя към Иментет, в едно с водач свещена богиня Таурт пазителка на крио-съркофазите на хекати Нейт, свещена Баст и щерка й тракийска риха и хеката Бастет, Небтуи и Кадеш сирийски

Македонски вестници: "Нема дилема дали има заедничка национална историја! Нема!" "Св. Кирил и Св. Методиј = ништо не им е свето"

На тия дето им пишат опорките които д бълват ще кажа. Вървете на ммм.ка си в гъ..а. Не струват. Хората ви разбраха гнусната игричка са лъжете,манипулирате...скоро си заминавате...ЧАО С ШУТ В ГЪЗА.

Алоууу, Харвард! Знаеш ли в момента каква контрабанда се вихри и какви далавери се правят при твоето служебно правителство. Язък, че си завършил Харвард, наивник такъв! Гледай да не ти отнемат дипломата, че си позор за университета!

Ти ли си му дал дипломата ?

Кирчооо, набии си два (2) фишека в некъпаната задница и извикай РашкОФ да ги запали... Нещастник, татьо ти е платил дипломата от Харвард без да има смисъл.

На дежурните платени герберастки некадърници.

Здрасти и на теб резидентски троле..разбери,че всеки си има мнение.и стига с това като не си с нас си против нас.има ш хора които не са гербери ,но не са и слепи за другите измекяри

Абе педал, тези лихви първите за които говориш са лихви от преди 5 и повече години. , Много си прост бе педал. Не ти минава номера бе нещастен гъз.

Педал е майка ти

Тоя бая се осра да разкрива банкова тайна. Другото - тоя ако е завършил Харвард трамвай да стана. Такива тъпанари ги гледахме вече - Милен Велчев нали беше от Ситито :)

Отново евтина пропаганда.На това ли те научиха в Харвард.Търси си работа от сега,защото тук за теб такава няма.

ИСТОРИЯТА ПОЗНАВА ДВА СЛУЧАЯ НА ПРЯКО ПРИЗОВАВАНЕ ЗА МАСОВО ИЗБИВАНЕ И ИЗЧЕГЪРТВАНЕ НА МИЛИОНИ ХОРА - ГЕНОЦИДА В РУАНДА И ФАТМАШКИЯ ГЕНОЦИД В БЪЛГАРИЯ- 2021 , ПРОТЕСТЪРСКОТО ПЛЕМЕ ХУТУ И ТРИТЕ МУ ПАРАВОЕННИ МИЛИЦИИ - ФУРАЖКИ,ДЖЕНДЪРИ И ЧАЛГАРИ ЦЯЛА ГОДИНА СЕ ЗОМБИРА С КОМПРОМАТИ,ПОМИЯ И ЕЗИК НА ОМРАЗАТА ДА ГРАБНАТ МАЧЕТЕТО И ДА ПОЧНАТ МАСОВИ КЛАНЕТА НА НАД 1,5 МИЛИОНА ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ НА ГЕРБ! СЪД И ЗАТВОР В ХАГА ЗА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ФАТМАКА, СЛАВУЦА,ТОШКО МАЙМУНЯКА,РАШКО КАНИБАЛА,МАЯ ОБЩАТА , БИДОНА ДОНЧЕВИЦА, ЛГБТ БРАДАТАТА ДВОЙКА бОЙКИЕВ - МИРЧО,ГНОМА И ВСЯ ОСТАЛАЯ СВОЛОЧ!

Трябва да си много нагъл манипулатор или неграмотник, за да кажеш това. Нормално е новите кредити на фирми с добра кредитна история да са с по-ниски лихви. А през последните години лихвите спаднаха драстично, почти до 0%. Забравихте ли, че БНБ продаде облигации срещу лихва от 0,29%? Без пълно публикуване на всички условия и обстоятелства не може да се направи обективна оценка. Защо министърът. не дава пълна информация? Манипулатор? Самият той укрива данъци. Продал на безимотен нсщастник фирмата си с 1 милион задължения.

Не нормално , даже хич .Техномаркет е на Пеевски ето защо ти се струва "нормално " , на малка, новооткрита фирма би било нормално ,но не на нея не дават въобще кредит .

Напълно е нормално. И моята фирма има заем с много ниска лихва. Преди година пък мой клиент в Германия ми каза, че има заем с 0.5% годишна лихва.

Жана Д'арк, чрез 2013-та протестирах много дни и плащах по 5 лева за едно кафе от сергията до Коня, когато Мая Гелева Божкова Костинбродска предложи Пеевски за шеф на ДАНС, но ти мила нищо не разбираш от икономика, политика и банки, нищо не разбираш какво е демокрация и нямаш понятие докъде ще ни доведе омразата, революционната риторика и манипулацията на масите. Аман от тези нови болшевики и от такива жанчета. Тяхната простотия ще ни върне назад, както през 1944-та.

Баце и Пеевски са отворили кесийките за тролове като за последно...