Дойчебанк предлага 5% данък върху заплатата за работа от вкъщи

Тези, които работят в хоумофис, пестят пари и не харчат, твърдят финансистите

Обратно в новината

Коментари - Дойчебанк предлага 5% данък върху заплатата за работа от вкъщи | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дойче банк защо не отчитат, че за работа от дома. Са нужни повече оборудване/бюро, офис стол .../ и пространство където да се сложи бюрото и стола. Съответно по-голям наем за жилището.

аман от анализатори. А сметнали ли са приноса им за намаляне на въглеродни емисии? нали глбалното затопляне е тема номер едно. Хората работейки от вкъщи не ползват градски транспорт, не ползват и автомобил и съответно не изхвърлят въглероден двуокис. Аз лично чакам да се върна в бюрото с нетърпение. Хоум офис не ми харесва освен ако не работя от някой гръцки плаж в периода Май-Септември.

Тази банка се прочу с доста далавери, сега пък излизат с предложение да обират още пари от хората. Ами като работят от вкъщи хората спестяват работодателите им, но хората имат повече разходи за отопление и ток - иначе са по цял ден в офиса и не си отопляват жилището. Ако имат претенции за "справедливост" както ни убеждават, тези от ДБ да предложат работодателите на работещите от в къщи да поемат поне 50% от режийните разходи на служителите си, а не да им обират още пари, защото ДБ имало нужда да си увеличава печалбата, т.е. тази на капиталистите. Ще сменим системата, икономическия растеж не е природен закон, че да не можем да се откажем от него.

Поради тази причина от доста време съм към Буркан Банк. Няма такси за подръжка и превод (за това, че някой ми върти парите). Разплащанията са кеш и бартер - за съм сигурен, че не давам стотинка за къща в Барселона, Сарай или чужди вересии (външен дълг). Който не работи, няма да яде.

Не бъди толкова сигурен, че може да се скриеш от НАП! За всяко нещо, което купуваш плащаш 20% ДДС отгоре към държавата, отделно от това данъци, осигуровки и всякакви други такси ти отнемат още 30% от заработеното. Няма как да ти прибира държавата поне 50% от заработеното. Държавата също има много разходи - магистрали, болници, училища... Или казано накратно: Както и да се въртиш гъза ти винаги ще е отзад!

Точно обратното е, на фирмата се спестяват разходи, които се прехвърлят на служителя.

ВТОРАТА ПОПРАВКА!

Ама че наглост - Дойче Банк, която е най-задлъжнялата банка в Германия и може би в Европа изобщо, и която съществува само благодарение на щедростта на германското правителство, и чиито "експерти" получават тлъстите си заплати от джоба на германските данъкоплатци(въпреки, че уж е частна банка), и още не е обявена в несъстоятелност само заради факта, че е системно важна и германците просто не знаят как да я ликвидират без да си сринат финансовта система - та точно те да дават акъл как да се орежат още доходите на хората които що годе успяват да свързват двата края и не са безработни още...Е, няма такава наглост като банкерската! Да не говорим изобщо за абсурдната икономическа обосновка на въпросното предложение.

Communist alert!

Тези, които работят от вкъщи спесяват на фирмите разходи за офис пространство, интернет, компютърно оборудване, ток, вода, поддръжка и допълнителни благинки като безплатно кафе, напитки и т.н. Хората, работещи от вкъщи трябва да им се плаща допълнтелно, че например трябва да си обособят пространство от собствения дом за да го ползват за офис или ако нямат място да съжителстват с други хора докато се опитват да работят. Като цяло статията е пълна глупост.

Егати кривата сметка!!! Докато работя от вкъщи, битовите ми разходи се повишават! Фирмата към която работя реализира икономия, защото не подържа голям офис и не заплаща консумативи и такси за него! Всичко се прехвърля в тежест на моя джоб, като заплатата ми, си остава непроменена!!!!

А не е ли крайно време да го начукаме на световната икономическа система и на паразитите който се възползват от нея!?

"Работейки от вкъщи, хората не плащат, например за обществен транспорт и не се хранят в ресторанти в обедната си почивка." Обаче ми се вдигна тока!!! А за ресторант - нямам пари, нося си от вкъщи за обяд. В офиса имам безплатно - кафе, чай, мин.вода и тоалетна хартия. С тази дистанционна работа, в началото хората изкупиха тоалетната хартия от супермаркетите!

Е тоалетната хартия, точно заради това я изкупиха. Всеки трябва в къщи да има на слкад тоалетна хартия за поне колкото има за в целия офис. Мхм. Или това щото ковида много страшен, и се очаква(ше) да се пос..рат от страх :)

айде сега следва Диш-хакъ и Капу хакъ

Не дават пари за едно, но пък вкъщи харчат за друго-ток, вода, интернет, отопление (ако не е на ток)

Това само глупак може да го напише! Че нали по цял ден потребяват ток. Техниката трябва да им е на ниво, ако не е, трябва да се обнови. Интеренета трябва да им е на ниво. Всичко това покачва разходите и са за сметка на служителите. Така разходи, които са били за фирмата, се прехвърлят на служителите. Не разбрах как точно се пести, пишман финансисти?

освен ток, пропуснах - отопление, както и вода!

Също наем и сървис - наемат по-малки офиси.

А ДАНЪК "ЖИВОТ", ЧЕ СМЕ ОСТАНАЛИ ЖИВИ СЛЕД БИОЛОГИЧНОТО ОРЪЖЕ КОВИД-19, КОЕТО НИ ПУСНАХТЕ, НЕ ЩЕТЕ ЛИ ??????????????????

Вместо да има облекчения за работещите от вкъщи, тези малоумници тръгнали да искат нови данъци !!!!! Да не би този, който работи от офис, да работи с 5% повече от този, който работи от вкъщи???? МАЛОУМНИ ИДИОТИ!

Грета не харесва това. А помислихте ли за природата? Работата от вкъщи и потребяването на по-малко стоки и услуги уврежда по-малко природата.

Само така, данък за чорбаджията изедник. Следва, тези които работят седнали на стол да се облагат с данък, с който се компенсират тези които не могат да седят. Ще го кръстим "данък офис" А тези които работят легнали, пак данък, например .... мммм кой ли работи легнал ... ммммда, "данък проституция". И накрая ... който работи изобщо някъде си, един хубав данък 100%. Ще го кръстим "данък комунист".

Това онази Дойче Банк ли е, която изпра 2 трилиона долара от 2010 насам? Или е онази, която изгуби 90% от стойността на акциите си за същия период?

Трябва да има намаление на данъка заради по-екологичният начин на живот. Не се гори бензин за ходене до работа, намаляват се задръстванията. Трябва да се отпъснат пари за нов лаптоп.

Да те обложат с данък че работиш от вкъщи е най-големия цинизъм който може да бъде измислен.

Подценяваш въображението на циниците.