Коментари - Донос-бонус и до 5000 лв. кешови плащания минаха на първо четене | Бизнес.dir.bg
назад

Донос-бонус и до 5000 лв. кешови плащания минаха на първо четене

Приеха и предложението данъкът върху недвижимите имоти да може да се диференцира по населени места, по зони в тях или по вид на имотите

Обратно в новината

Коментари - Донос-бонус и до 5000 лв. кешови плащания минаха на първо четене | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Iskam da kandidastvam za kredit

Пълни ГЛУПАЦИ!!!! Как може от 10.000 лева да свалите на 5000 лева сделките??? Целият свят осветлява парите на Богатите,а Вие ги карате да ги крият!!! Ще направите прага за ДДС от 50.000 лева на 100.000 лева . Вместо от 10.000 лева да вдигнете на 20.000 лева Вие ТЪПАЦИ се мислите на по умни от Българските граждани!!! И защо???? Когато стане 20.000 лева ХОРАТА спокойно ще минават сделките при Нотариусите със спестените си Пари!!! И ще плащат по високи ДАНЪЦИ!!! Сега ще разделят едната сделка на две до 5000 лева и ще Духате супата отново!!! ПРОСТИ ДЕПУТАТИ,А УМЕН НАРОД!!! ДА Ви е честито!!!

Големите евроатлантици големи глупости правят ! Сега робите българи плащат!

Тези алчни политици,които не им стига 20 % ДДС,което в другите държави е само 6 %,а ми искат да увеличават данъка на сградите,на които държавата не е дала и ЕДНА СТОТИНКА. Щом искат да увеличат данъка,нека да бъдат добри да запишат в закона между първо и второ четене,че ДЪРЖАВАТА СЕ ЗАДЪЛЖАВА ДА ПРАВИ РЕМОНТИТЕ НА СГРАДИТЕ ЗА СВОЯ СМЕТКА,тоест от данъците които й плащаме за нищо. Да запишат още в закона,че сградите ще са диференцирани освен по градове и зони в градовете,също според коефициента на овехтявяне на сградата. Да се запише още,че хора които живеят под жизнения стандарт и не могат да си плащат данъка,НЯМА ДА БЪДАТ ВЗЕТИ СГРАДИТЕ ИМ И ДА БЪДАТ ПРАТЕНИ ДА ЖИВЕЯТ ПОД МОСТОВЕТЕ като безпризорни. Що се отнася до това,че жилищните сгради не достигат това не е вярно. Никой не е обещал на никого,че трябва да живеят задържително в София,Пловдив или Варна. Вероятно те имат жилища в някое по-малко населено място,а ако нямат има много изоставени и пустеещи сгради по селата. Ако искат да работят в големия град да си купят коли и да пътуват до работата си. Има много пустеещи,обезлюдени райони в България. През наречения от вас тоталитаризъм,спирането на обезлюдяването държавата правеше с тъй нареченото Сакарско постановление или 22-то ПМС.,с което се стимулираха хората живеещи в сакарския край и пограничните райони. Даваха им се пари с условие да живеят поне 10 години там и заплатите им бяха двойни,отколкото във вътрешността. Имаше тъй наречения "Ергенски данък" за стимулиране на младите хора да се оженят. Парите от данъка на ергените се подпомагаха младите семейства.

Аз вече спрях да декларирам доходи и спрях да плащам данъци на тези мърши. Тези в политиката са проклети изроди, които тероризират по всякакви начини българския народ. Спряха ни лекарствата. Сега ни спират достъпа и до парите ни. Правят ни роби и заложници на някакви алчни банки и оядени банкери с милиарди печалба на година За къв чеп да им плащам данъци тогава на тези боклуци и проклетници?! До тук имам укрити данъци за хиляди левове. Некадърниците и калинките от НАП да дойдат да ме открият, и да ме хванат... ако могат... Имам и приятел с нелегален авто-сервиз , който мина изцяло в сивата икономика... работи само нощем, не декларира нито доходи нито осигуровки.... Мисля вече да започна да пазарувам неща само втора употреба - така няма да плащам никакви данъци на тази проклета мафиотска държава...

"Той (Мартин Димитров) посочи, че за последните десет години, в които не е намаляван прагът за кешови плащания, натрупаната инфлация е над 50%, т.е. реалната покупателна способност на тези 10 хиляди лева е спаднала наполовина. Тошко Йорданов (ИТН) каза, че тогава от партията му ще предложат увеличаване на прага от 10 000 на 15 000 лева заради инфлацията." Тошко Африкански дори с проценти не може да борави — какъв го дири в дискусиите на финансова тематика?

Тези "подлоги" превърнаха НАП в новото ДС, и можем да запеем песента:Осем милиона мишлета,правят се всички ченгета". За данъка сгради трябва да се прилага и коефициент на овехтяване.

Българина е злобен и завистлив и ще стане чудо - ще ги засипят със сигнали я от завист, я от мръсотия да свърши. Или просто да вземе някой лев.

За някои това ще стане основно препитание. Уж искахме да осветлим доносниците на ДС,а сега създаваме нови доносници на НАП,после когато времето отново се свени,ще трябва да осветляваме тях.

Ще се поощрят боклуците които обичат да правят мръсно на другарчетата си.

А аз питам със събраните данъци, къде са ми ф-16, дето съм ги платил преди няколко години? Щото то лесно се подскача - "плащай данък" - ама като отиват за глупости - сори.

Прав си да питаш. Попитай също така за АЕЦ "Белене", дето ти го строят не от няколко години, а от няколко десетилетия.

Значи всеки тарикат който укрива доходи и не плаща данъци спокойно може да гласува и избира депутати и кметове и да влияе върху бъдещето на страната и това не е проблем??! Но голем проблем е да има кешови плащание от някакви си 10К лева така ли!!??

В парламента всички са за затвор. Колко пари са укрили боклуците там не е истина!

Не са за затвор. За разтрел са.

2023-11-25 06:31:32 АФ (нерегистриран) И в брой да са, утре можеш да осъмнеш само с хартийки, единствената разлика е , че докато важат, държавата не знае колко точно получаваш или харчиш.. -------- ЧЕ ЩЕ ИСКА ДА ЗНАЕ - КАКВО ПОЛУЧАВАМ, ЧЕ И КОГА И КОЛКО ХАРЧА ? . ТАЯ "ДЪРЖАВА" ДАЛИ ЩЕ СЪЩЕСТВУВА БЕЗ ХОРАТА ...ЩОТО ХОРАТА ЩЕ МОГАТ И БЕЗ "ДЪРЖАВАТА" ! . "ДЪРЖАВА" КОЯТО НИ ВРЕДИ - НЕ НИ Е НУЖНА ! . АЗ ЗОЩА НЕ ЗНАМ КОЛКО ПАРИ СА ОТКРАДНАЛИ - ЧЕРЕПА, ПРАСЕТО, ДОГАН, ТИКВАТА , СОФИЯНКСИ, ФАНДЪКОВЕ, СЕГА ДС-УНУКАТА И Т.Н .... . ЗАЩО НЕ ИМ ЗНАМ ПАРИТЕ, И ЧЕСТНО КАЗАНО - НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА, АКО ТЕ НЕ МЕ "ЗАКАЧАТ" ! НО ТЕ ГЛЕДАМ ЧЕ ИСКАТ ДА МЕ "ЗАКАЧАТ" ! . НЯМА ДА Я БЪДЕ ЦЯЛАТА ТАЯ РАБОТА ! . ШВЕЦИЯ И ФИНЛАНДИЯ, ДЕТО ВСИЧКИ "БИЛИ ЩАСТРИВИ", ЩОТО ВСИЧКО СЕ СЛЕДИ И ДАНЪЦИТЕ ИМ СА 60%, ВСЪЩНОСТ ПОСЛЕДНИТЕ ИЗСЛЕДВАНИЯ ЗА НИВОТО НА ДЕПРЕСИЯ НА ХОРАТА ПОКАЗВА, ЧЕ ИМЕННО ТАМ - В СКАНДИНАВИЯ* СА НАЙ-НЕЩАСТНИТЕ И НАЙ-ДЕПРЕСИРАНИ В ЕВРОПА ! ЗАЩО ЛИ , КАК МИСЛИТЕ ?!? ТОВА ВСЕОБЩО ЖЕЛАНИЕ "ЗА КОНТРОЛ" - НЯМА ДА СВЪРШИ ДОБРЕ ...А ЧЕ БЪЛ-Х-ЪРИЯ ЩЕ СЕ РАЗПАДНЕ - ТОВА Е ЯСНО ОТДАВНА !

Да повторя, защото дирци много обичат да трият Изобщо не възнамерявам да подавам каквато и да е информация на държавните органи за данъчни нарушения, дори да се извършват пред очите ми и от в големи размери. За да купуват след това с тези пари морално остаряли бронирани машини на безумна цена от САЩ ли? Докато пенсионерите не мизерстват, а са в бедствено положение. Официално над тридесет процента в българия са бедни по данни от проучване на ЕС. Ако разбирах достатъчно от счетоводство, дори бих извършвал безплатно консултанстки услуги, как да се заобикалят законите и да не се плащат данъци и който посмее, как да ги нарушава.

Каквито народни представители, такива и решенията. Още един начин да се ескалира злобата, омразата,страхът и подлостта. у хората. БРАВО, МАЛОУМНИЦИ!

Донос-бонус няма да проработи, не защото българинът не е завистлив, а защото се изискват доказателства. Откъде ще ги вземат доносниците? Това първо, а второ - данъчните проверки за щяло и нещяло за жълти стотинки изисква административен ресурс. Добре платен при това. А акулите, които наистина имат средства от далавери, или са под политически чадър, или са си оплели кошницата съвсем легално. Така че, сума ти инспектори ще се пинкат с доносчетата на бай Пешо срещу бай Гошо, докато някои ще си живеят в Дубай барабар с парите си.

проработи. Поне донякъде. Идеята всъщност на това е да се контрира закона за корупцията. Там този който дава носи същата отговорност като този, който получава, което не трябва да е така. Трябва да има диференциране според ситуацията. Затова няма един осъден работодател, който дава пари на ръка.

До къде стигнахме - като в Северна Корея държавата ще се крепи на ДОНСИ. Бай Тошова България пасти да яде на фона на дигитално-банкерския фашизъм който се налага на населението от територията на Европа. Оня ден внесох 50 лв. на каса в ОББ - таксата беше 5 лв. или 10% ! Ама това е само за внасяне - има още такси за същинската дейност. Скоро очаквам с тези данъци да ми искат 200 лв. за подсстригване и 1000 в автосервиз за отваряне на капака на мотора ....

Искаш ли голяма заплата, като на запад? Е тогава ще плащаш западни цени! Нали ревахте, европа плащали толкова, па тука не! Кажи ми в европа има ли сервиз в които ще ти отворят капака за под 500 евро. или подстрижка под 50 евро ( освен във вашия си емигрантски кръг и някоя фризьорка дето работи на черно)?

Много си объркал нещата, приятелю. Данъци, заплати, фризьорки и т.н. - изглежда имаш достъп само до официалния "мейнстрим" за бананова държава като БГ. Там където икономиката и малкия и големия бизнес работеха (на запад вече почти няма такива места) данъците са малки или умерени, няма многобройни косвени такива, няма банков и данъчен терор и грабежи. Високите заплати са свързани неизбежно и с това което можеш да си купиш с тези заплати, а не с измислената им изкуствена абсолютна стойност. Тя е измислена, защото валутните курсове вече не се определят на пазарна и борсова основа, а видимо (и признато от тях) по нареждане на някой хора от САЩ. Никаква полза няма нито за бизнеса, нито за потребителя и гражданина на БГ и ЕС всички платци да са пратени насила в останалите ПЕТ БАНКИ, които дефакто работят в БГ и тези банки да взимат по 10-20% комисионни за да те принудят насилствено да държиш парие си при тях за което ще им плащащ лихва (че те работят с тях) !

Един чукча в предсмъртния си час казал на опечалените да пазят океана и тайгата защото те хранили племето на чукчите, но и да пазят българите. Опечалените в хор възразили като казали океана и тайгата добре ама да пазят и българите какво общо имат българите с чукчите ! Умиращия отговорил че ако погинат българите чукчите щели да останат най простото и неуко племе в света.

Тези от ппдб ся чисти комунисти - троцкисти. Ако не вярвате, се заинтересувате за идейте, които е отстоявал другаря лев троцки. Неговата идеология е водеща доктрина на демократическата партия в сащ.

Идиот...

Написаното от мен няма пряка връзка с данъците. Идиоти са всички паветниците - деца на номенклатурата и дс.

Хората които си ги избраха да му мислят как ще се справят ! В парламента всички са с активи над 100 000 лв.

Тия са поредните дебили, които не разбраха че с данъци и налози хазна не се пълни - така е ставало в средновековието. Няма икономика, няма малък и среден бизнесм всеки гледа да скрие от държавата, щото парите не стигат. Вместо да се вслушат в Лъчезар от подкаста и да орежат държавмоя апарат, където бачкат 100000000 унийци на бюджета с техните болнични платени отпуски и банкети, вместо да подгонят безработните с автопарк за милиони и социално слабите с вили по чужбина

Не обирате ли хора престъпнически!??

Закъсала държава! Продънена хазна! И кой ли ще оправи таз глупава страна, щом всеки смахнат правник - ерзац специалист минава за държавник, дори за финансист? Разпъната държава - ограбена страна, с закони, ред и право - без никаква цена. И куц, и сляп, и блъснат - известно е това се учи тук да бръсне народната глава. В Дермен дере завършил с успех университет, във София се връща велик капацитет, и само тъй, от скромност, не става президент, а само прост министър в критичния момент. Един учил финанси при някой дърт лихвар, но се родил със шанс и изскача секретар, а друг видял на кино Париж или Берлин и ето го - заминал за дипломат във Рим! Закъсала държава, затънал параход и никой грош не дава за своя „мил" народ - министрите в чужбина, избраниците спят, а вълчите дружини спокойно си крадат! Тома Измирлиев

Всички тия майстори, дето идват по домовете - касови бележки не издават...няма нищо против да платя за закачане един шкаф или замазване на дупки от дюбели ( само посещение за оферта оферта - 60 лева!?!) , колкото ми кажат, но да си платят данъците после на тия огромни суми, с не го правят...Тия с частните уроци също не издават касови бележки, един кандидат студентски уро по биология за медицина върви вече по 70-80 лева.... Кссаво бележка не издават...като гледам колко надолу са недоволните от мярка, ще да са колосални размерите на квотите данъци от вас.. Като искате да не плащате данъци и сте еероатлантици, идете в САЩ, западана Европа и не плащайте данъци и го крийте да ви видя...е като Шакира и колко като нея и присъди има и си плащат всичко после...

Абе чокундур, колкото и данъци да се събират всичките ще отидат за подаръци на Усрайна и за чертежи при световния рекетьор ФАЩ...

С този начин на мислене ще има доста да се чудиш защо наоколо е кочина...

Урво. До сега да са вдигнали пенсиите до поне 2000 лв средна, а те подаряват на укрите от реактори до бтр-и.

Не е ли така бе Ами не, не е така. Ако имаше поне един математически кокал в главата, щеше да знаеш, че ако увеличиш на 1.5 милиона пенсионера пенсиите от 1000 лева на 2000 лева, това ще струва на бюджета горе-долу толкова, като да поръчваш нова партида американски БТР-и всяко тримесечие.

Ама дали тогава вместо 60 лева, закачането на шкафа няма да ти струва 160 лева? Тия данъци, мислиш ли, че няма да се калкулират в цените на стоките и услугите?

Западни заплати, с западни цени! Свърши тая, аз ще изкарам 4 000 в Германия и ще ги харча тука на евтинко и ще цъкам колко сте прости да работите за 2000 хил.

Що не остави отговорим ми към, това призоваващ да се крият данъци...явно и виев дирника криете данъци от паразитните ви реклами, изскачащи върху настания ви сайт.....поставянето на един шкаф ми струваше точно 160 лева.....имам хвърчащ лист и покана да лаккна "майстора" в нета за тая обирджийска измама...60 лева ми беше заявено че е само посещението за оферта на оня с поправка на 5 дупки от дюбли..кой знае колко щеше да е самата оферта...шижаняц, дай им на простаци в бг- то да крадат... Вие сте същите като Пеевски и тиквата бе, надминали сте ги пестъпничестеи, само достъпа досумите, които крадете ви е ограничен....

Имаме сумати боклуци които не плащат данъци и повечето са бизнесмени Кво сега, почнахте да защитавате и бизнесмените понеже не ви харесва правителството ли? То накрая ще почнете да обичате и гейовете след като така бързо си сменяте позициите

Да, намерил бизнес ниша, развива някакви пазарни отношения. Там е работата, че идва НАП и го осекирва, блокира сметки, запечатва и бизнесът е фира, а така никой няма да порасне и сме в ръцете на тези, които така или иначе са вече на пазара и доказано не се справят. Естествено НАП следва да си търсят парите но брадвата е крайно средство все пак. Примерно гараж, дърводелец за мебели, електротехник, продавач на зеленчуци собствено производство и прочее. Правото на бизнес и работа е безусловно и не е притежание на НАП, това първо да не говорим за никаквия принос на държавата по отношение на бизнеса, хахаха

Кой знае колко ви е качествен и бизнеса , на косъм сте от шарлатаните и измамниците, които бяхте показвани всяка вечер по "Господари на ефира"...и понеже броя на изобличаваните в ефир измамниците "бизнесмени" все да става лавинообразен, взеха, че спряхааа предаването.....

Плескотят каквото си искат, депутатите са невежи в материята, спят и не им пука за нищо. Мандатът си тече. Доносите ни правят европейци. Треперете, олигарси и просто богаташи. Разказали сте за игричките си на бай Иван от блока и той на две ракии ще ви ... мамата. Общините сами ще определят данъците неизвестно на каква нормативна база, сигурно бъркайки си в носа... пък каквото извадят. След депутатите си е полегнал и народа, но е хукнал да пазари, щото е черен петък, сигурно за да се увери, че не му е черен целия живот. Понеже вече пускат парното и ще трябва да се плаща и няма да има хич за финтифлюшки. Юруш на лъскавото, щото иде зима и пръв наш приятел става бидонът с киселото зеле. Само там не могат да ни бръкнат. Все още.

Народо у хукнал да ПАЗАРУВА, някои се ПАЗАРЯТ за цената. Разбра ли употребата на глаголите ПАЗАРУВАМ и ПАЗАРЯ СЕ !!!

А ти научи какво е ирония.

Народа изпростя , изкукурига и нонстоп се напива или друса .... не виждам друга причина да седи и да трае !

1/5 от държавната обработваема земя Кокорчо ще я продава. 700,000 декара. За компенсаторни бонове. Които вървяха 12 ст. за 1000 лв. Това не ви ли притеснява? Че ви взимат земята изпод краката? Земята, за която са се били стотици хиляди българи? Един пе.дал ще разпродаде 700,000 декара?!

Е кво лошо има? Ще можеш да си купиш земя.

Имам 80 дка. От 25 години. Ти моята земя не я мисли, кредитен пролетарий :-)

Мислиш си, че имаш ... един закон че земята е на този който я обработва и собствеността си преминава по служебен път, надали мааш с мотиката там, хахаха Земя и злато никога не са ваши. Никога! В САЩ и пари в кеш формат

Били са се стотици хиляди българи? Да, ама тва беше доста преди да дойдат комунистите и да ебат майката на цялото селячество. Сега е пълно с мутри, а тая земя отдавна не е на българите. Раздадена, продадена, присвоена, заложена.. Оная земя не е тая земя. Всичко свърши. Няма я България вече.

Хахахахахахахахаха ще ви изглозгат и кокалите ЕЙ да знаете!!! Хахахахахахахахахахаха егати африканците! Едно време викахме ЕЙйййй кога ще ги стигнем германците, сега викаме Ейййй настигаме аржентинците, държава пълна с бунаци

Тия МОшеници искат да ОГРАБЯТ българите с Банките !!! Плащането ВИНАГИ се е извършва;п в Брой, с пари... Разни МОШЕНИЦИ като оня арменец- Левон Хампарцумян, з а да взимат пари, искаха да стават ПОСРЕДНИЦИ между фирмите и работещите. До преди 15 години това НЕ беше проблем, когато взимаха по 20 стотинки от заплатата.. СЕГА започнаха да взиамт по 4-5 лева на месец, за да си вземеш запалтата... НЕ ни трябват Банки- Посредници... Същите мопеници искат да слагат и ЕВРОТО, като парична единица, за да КРАДАТ от нас българите и да дават пари на шимпанзяци и и араби...

....НЯМАШ НИЩО !!!

В брой или не , парите са нещо абстрактно. И в брой да са, утре можеш да осъмнеш само с хартийки, единствената разлика е , че докато важат, държавата не знае колко точно получаваш или харчиш..

2023-11-24 23:52:32 Име (нерегистриран) Аз също хич не ги харесвам тези, които в момента управляват България. Обаче много пъти съм казвал, че тези простотии с отмяната на парите в брой не идват от българските политици. Повечето от тях наистина са отпадъци, но в случая просто изпълняват нарежданията на ЕС. От там идват цифровият фашизъм. ------------ В ПОЛОВИНАТА СТРАНИ В ЕС НЯМА НИККАВА ЗАБРАНА ИЛИ ОГРАНИЧЕНИЕ ЗА ПЛАЩАНЕ В БРОЙ ! . КОЙТО ИСКА - ПЛАЩА В БРОЙ, КОЙТО НЕ ИСКА - В БРОЙ ! В ГЕРМАНИЯ КЕША ИГРАЕ ЯКО НАВСЯКЪДЕ !

В Германия нямат лимит, да, но за сметка на това във Франция, Италия, Испания лимитът е по 1,000 евро. В Гърция изобщо е 500 евро. В още много други страни лимититие са по 3,000 до 10,000 евро. И в много от тези страни лимитите постепенно намалят. В последните директиви и проектозакони на ЕС съвсем ясно е казано, че целят намалянето на използването на кеша и заместването му по възможност със CBDC (цифрова валута). Така че рано или късно евробюрократията ще наложи лимитите и в Германия и подобните й страни, които в момента нямат лимити. Може да си затваряш очите, да размахваш ръце като малко дете и да викаш "Не е вярно!", обаче рискуваш в един недотам хубав момент да бъдеш изненадан много неприятно.

! Браво на момчетата да вземат още по един курс да изкарат в Харвард другият път да занулят държавата и по-бързо.

ОДОБРЯВАМ!

Тъй, а някой прави ли разлика между "донос" - истина и "клевета" - лъжа с цел облагодетелстване? Второто е наказуемо по закон!

Казва се набеждаване

ТОВА ГО УМЕЕ ОТ ЕДНО ВРЕМЕ - ДА НАСЪСКВА ХОРАТА ЕДНИ СРЕЩУ ДРУГИ, ДА ГИ ПРАВИ ВРАГОВЕ ПОМЕЖДУ СИ, . ЗА ДА СИ ОТКЛОНЯТ П ОГЛЕДА ОТ ИСТИНСКИЯТ ИМ ВРАГ ...ЧЕРВЕНАТА МАФИЯТА ! . НЕ СА ПОЗНАЛИ ! . ТОЗИ КОЙТО ГИ КРАДЕ 34 ГОДИНИ, НАСЪСКВА КРАДЕНИТЕ ДА СЕ БИЯТ ПОМЕЖДУ СИ ! НЕМА ТАКАВА ГАВРА . АКО ТОВА ТЪПО ПЛЕМЕ, ВЗЕМЕ ЧЕ КЛЪВНЕ И ЗАПОМНЕ САМО ДА СЕ ТОПИ ЕДИН ДРУГ, ЗНАЧИ НАИСТИНА СИ ЗАСЛУЖАВА ДА БЪДЕ БИТО И ЕБАНО ОТ БЛЯДАВЕТЕ И ТЕХНИТЕ ПРИСЛУГИ ТУК - БКП !!

От малко, злобно, нефелно същество може да се очакват такива неща... Злобни, неморални, деградиращи...

В две общини в Хасковска област изобщо няма кьорав банков клон. Има по един банкомат от кумува срама, който повечето време не работи. Ако ти трябва банка, ходиш до съседен общински център на 30-тина км. Както казах, това са общини, съседни на Хасковска община, откъдето е тоя мазен педал и помак Кокорко.

Да ама на изборите се оказа че бил от Ню Йорк, а не от Хаскюву.

Аз съм за. Стига с тези осигурявания на минимална заплата и скатаване от осогуровки и данъци и стига с тези плащанки на пари на ръка.

Ще има (малко) повече кинти за Усрайна ли или повече пара за крадене от "обръчите".. аа и за гей паради също... Какво ще се промени? Що сте толкова безмозъчни?

Закон за ограничения на кешовите плащания е глупост, но закон Донос-бонус е безумие на "демокрацията" ни. Това и комунистите не са го измисляли.

А честито, това ще доведе до стагнация и дефицит и използването на НАП като бухалка от страна на всеки с връзки да го направи. Примерно да разкара конкуренцията си

Донис-бонус си е чист популизъм. Колко човека реално могат да покажат доказателства за нечии пари над 100хиляди? Само някои счетоводители имат подобна информация. Всичко е мижи да те лажем, за да мине другата простотия по-лесно.

спират да харчат за оръжия и укри и бюджета ще прелива от средства

За един глубав футбол нагласени протести, за това как ще живеем овце.

Обмисля се програмистите да не плащат никакви данъци и държавата да поеме изцяло здравните и пенсионни вноски за да останат в България и да си харчат парите тук. Това е доста добро решение и поздравявам правителството. Ще го приемат на 22 Декември.

Айти сектора заминава в кенефа за по-малко от 3 години. Понеже са много умни не могат да схванат, че текстовият калкулатор на Майкрософт генерира код, а те му дават контекста докато го ползват. 80 процента от приложенията са бойлерплейт код и повтарят функционалност. Ще останат първоначално някакви ултра нинджи математици, ма като гледам проекта Q* на Опънатите ИИ се справя и с математика. Ако са умни ще минат на курсове за позицийте, които няма да се автоматизират веднага.

Айде, още едно озлобено нискоквалифицирано нищожество мучи нечленоразделно как програмистите сме аут. Това го слушам от над 15 години. Муу, муу, взимай таблата и почвай да сервираш, че ще ти я забия в главата и главата на собственика на ресторанта ще я забия право в гъза ти. Такива как съм ги шамарил и съм ги унизявал публично.

Всъщност точно обратното. Като бизнес не бих платил на джуниър дивелъпър да ми ходи в Стак Овърфлоу и да си пипа ушите по цял ден. Колко от приложенията не са CRUD с залепена бизнес логика? А? Нещата са логични. Codepilot помага на този етап да се премахне нуждата от позицията. Трениран на легално откраднатият публичен код, върши страхотна работа. Извън това, за рекордни срокове ще се имплементират RAG приложения с векторни бази данни, които ще премахнат възможността програмистите да крият некадърността си с плоски трикчета, като дадат достъп с NLP да се чете документация. Въобще не те знам какъв си "програмист", но явно не следиш какво се случва от началото на годината въобще. Ма живейте в заблуда. Това си ви е част от джоб дескрипшъна:) Тези, които имат малко системно мислене ви управляват и командват.

Ако ми трябва програмист и опра до българин уйде коьно у ряката. Я кажи, пиле шарено, колко български програми знаеш? От рода на ексела примерно или система за проектиране, не нещо сковано набързо, хахаха

пиеш оцет на едри глътки

И при Сталин е било така, доносник до доносника. А някой ще кажи ли как със заплата 2000 лв имаш апартамент за 200 000 евро, кола за 100 000 лв и всяка събота и неделя на почивка.

Пичага, имам един колега, който работи за 2500, само че има пасивен доход от рента на земеделски земи около 6000-7000 месечно. Кара кола за 40к и има апартамент за 600к. Какво да го докладваш такъв, като доходът му е напълно легален?

6-7 хиляди на месец работят деца в кол център. Аз съм в продажбите и месечно правя между 16 и 22 хиляди лева. Не знам как с измислените 6 хиляди лева ще имаш апартамент за 600 хиляди. Колата не е признак на богатство. По принцип колкото по-беден е един човек, толкова по-скъпа кола си купува.

Айде, посмали малко с тия 7 хилки в колцентровете, щото и ние не сме хванати от гората. И в какъв sales си па ти, дето се правят по 20 и кусур хилки месечно? На Нексо "продажби" ли му викате вече...

В кол център заплатите са по 6-7 хиляди лева. Взимаме и 16 годишни. В sales на фармацевтични продукти. 70 хиляди ми е бил най-добрият месец.

Ха, ха, ти май си вярваш за кол центровете и 16 годишните. Няма да те питам 16 годишен какво прави на таково място, щото теб ако те слуша човек, ще реши че синиър под 20-30 хилки не пада, тийм лийд под 50, а средният мениджмънт под 100 (месечно), ха, ха, ха. И кои са тия от фармата, дето на всеки сейлс смотянак плащат такива заплати и бонуси? Нали ги знам Глаксо, нали ги знам Абът, нали ги знам Санофи и подобните, щото са ми пред очите периодично. И да има такива изключения, те са именно изключения, а не правило.

Не знам за какво говориш. Работя за американска фармацевтична компания и винаги съм работил изцяло от вкъщи:

При комунизма нямаше такъв терор срещу обикновените хора. Това, което сега правят, е на практика официално връщане на робството. Или на крепостничеството. След като те правят изцяло зависим от някаква тъпа банка, това значи, че не си свободен човек. А знаете ли, че на хора които се занимаваха с крипто-валути, банките масово им изпратиха писъмца, че едностранно им прекратяват договорите и им закриват сметките. Без обяснения. Такива хора като останат без банкови сметки няма да могат да правят абсолютно нищо. След като няма да има кеш. Банките могат да закриват сметки на клиенти дори само заради коментарите им в интернет Националната банка на Австралия (NAB) предизвика възмущение, след като предупреди клиентите си, че може да закрие сметките им, ако направят злобни коментари в интернет. Подобно на Австралия, банките във Великобритания и Канада вече замразиха сметки на клиети заради възгледите им, свързани с политиката, ЛГБТ и ваксините. Актуализираните правила и условия на австралийската банка, показани на уебсайта им и в сила от ноември, гласят, че NAB ще „разследва“ клиентите, които правят „oскверняващи, унизителни или дискриминационни коментари“ онлайн. Новите условия гласят, че в такива случаи банката може да спре, анулира или откаже достъп на клиент до неговата сметка. Публикуваните правила и условия включват номер за поддръжка, където клиентите могат да докладват за други притежатели на сметки, за които са „притеснени“. Този ход следва скандала във Великобритания, където сметките на бившия политик Найджъл Фараж и англиканския министър Ричард Фодъргил бяха закрити от финансовите институции заради техните възгледи. Coutts Bank се извини на Фараж, след като стана ясно, че комисията за управление на риска на банката е обсъдила политическите му възгледи, преди да посъветва сметките му да бъдат закрити. Ричард Фодъргил също загуби банковите си сметки в Йоркширското строително общество, след като им писал с въпрос дали популяризирането на ЛГБТ Прайд-а е подходящо. Банката му отговорила, че има „нулева толерантност към дискриминацията“ и закрила сметките, които държал повече от десетилетие. През 2022 г. сметките на канадците, участващи в протестите на шофьорите на камиони срещу правителството на Джъстин Трюдо, бяха замразени като наказание за противопоставяне на задължителните ваксини.

Мда. На мен ми ги закриха.

Пикая върху паспорта си, евро-гейското знаме и всички нео-болшевики гласували за продължаваме партизанщината и помиярството... ДГД всички.

аз лично ще те намеря по ай пи и ще те докладвам на ДАНС за национално предателство

Звънни на майка си... Ма дали ше мое ти вдигне...

- пиши ме и мене, говеждо лайно смотано, миризливо...

да се въведе незабавно софийско жителство и всички които не могат да докажат произхода си поне 2 поколения назад да бъдат задължени да напуснат София в срок до 1 година, изключения да има само за заемащите изборни длъжности и висококвалифицирани специалисти, селянията да бъде върната в прованса, за да произвежда брутен вътрешен продукт

И как ще произвеждат БВП като няма кой да ги наеме бе, мозък?

Ще се вдигат данъци. Трябва да се плащат самолети и Страйкъри. Трябва да се издържа Украйна.

Но все съвсем без да искат всички медии забравят да споменат, че на всички големи търговски вериги им вдигат корпоративния данък с 5% от 1-ви Януари и съответно всички цени скачат с 5% от нова година. Е този Асенчо се хвалеше, че щял да събере 300 милиона от тези 5% ама те тези пари ще са събрани от хората от по-високите цени.

Че кво им пука за корпоративния данък па на тия? Те така успешно точат пари към офшорни зони за "услуги" и "материали", че накрая печалба не остава. Навремето като бях в корпоративна среда, плащахме луди фактури към чужбински сестрински фирми от холдинга за всякакви глупости - IT обслужване, свръхнатоварено с надценка оборудване и т.н. Веднъж се ядосахме, че не ни обръщат никакво внимание и повдигнахме въпроса, че плащаме прескъпо за нищо и онези ни се изсмяха на наивитета и, че се правим на неразбрали за какво става дума.

2023-11-24 21:10:31 СПАС (нерегистриран) ОЩЕ 5-6 МЕСЕЦА НА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО И СБОГОМ ГЕРГИНО!!!! ОТИДЕ СИ НАШАТА КРАСИВА БЪЛГАРИЯ!!! ---------------- ЛУД ЛИ ТИ ВЕ ?? МАФИЯТА ГИ СЛОЖИ, ЗА ДА ИЗВЪРШАТ "МРЪСНТА РАБОТА4, КОЯТО НЯМАШЕ КАК ДА ИЗВЪРШАТ РЕДОВНИТЕ "СИСТЕМНИ" ПАРТИЙКА НА МАФИЯТА! . СЕГА СЛЕД НОВА ГОДИНА, КОГАТО МОКРАТА ПОРЪЧКА ЩЕ Е СВЪРШЕНА, МАФИЯТА ЩЕ СИ РАЗГЛОБИ СГЛОБКАТА ! . НИКВА "РОТАЦИЙКА" НЯМА ДА ИМА - ОТИВАТ НА НОВИ "ИЗБОРИ" ! . ПРОМЯНА НА ПРОСТИТУ...ПЪРДОН - НА КОНСТИТУЦИЯТА ?!? ЗАБРАВИ ! ТОВА НИКОГА НЯМА ДА ГО БЪДЕ !

ДА ЖИВЕЕ НАТО, ДА ЖИВЕЕ ГЕРБ, ВСИЧКИ СМЕ ЗА НАТО, ВСИЧКИ СМЕ ЗА ГЕРБ!!!

По-кротко ще се гътнеш от толкоз патос.