Донев: Явлението "пари в плик" лишава работниците от техните права

Пандемията и силната потребност от сигурност и предвидимост са променили отношението на хората към реалното деклариране на труда и доходите

Обратно в новината

Коментари - Донев: Явлението "пари в плик" лишава работниците от техните права | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

от 22 години работя в тая кочина и винаги са ми давали пликче, колко фирми съм сменил все тая даже и работа съм напускал заради пликчето защото сме стигали до скандали осигуровки на цялата заплата, да ама не и ме гонят и така 22 години и никой от тия нищо не прави и после ниски пенсии Еми ниски ще са ама държавата да се намеси реално а не само да се коментира по новините и толкова, АБЕ кочина си е и така

абе педали, 20% данък ДДС плащаме върху всичко! затягайте кранчетата от боковите грабежи, разтурайте герберските концесии за по 20-30г и пари ще има!

По-добре твой, малък и отпред, отколкото голям, чужд и отзад!

Е па защо теа пари в плик да са дават на държавата и такива като Гълъб Донев да си правят банкети и си раздават 13заплата

Да не забравя, заради парите в плик получавате минимални обезщетения, когато зависят от осигурителната ви сума, например болнични или ако останете без работа. Другото много важно е, че като се пенсионирате ще сте на минималната пенсия. Нали не е едно и също през тази 2021 година да получавате пенсия от 300 лева или от 1440 лева заради тавана на пенсиите.

Заради парите в плик, на година се внасят над 1 милиард лева по-малко от дебеловратите бизнесмени за здраве. За пенсии дебеловратите внасят на година над 2,3 милиарда лева по-малко. За безработните дебеловратите внасят над 170 милиона лева по-малко. За фонд общо заболяване и майчинство, дебеловратите внасят над 450 милиона лева по-малко. Като краен резултат от парите в плик, доплащане за здраве над 2,5 милиарда лева. Подпомагане родителите си пенсионери с над 5 милиарда лева. Подпомагаме дъщери и снахи родили деца с над 1 милиард лева. Та така с авантата от парите в плик.

я не се оплаквам от пликчетата.

Май единствените, които не получават пари в плик са хората работещи в обществения сектор плюс големите частни фирми. От плащането в плик, работещите губят по около 9 милиарда лева на година, а за пенсионерите загубата е по-голяма. Между другото държавните служители са около 97 хиляди, а не половин милион, както се изцепе някакъв тук, който не прави разлика между държавни служители, работещи в структури на бюджетна издръжка и работещи в обществения сектор.

И каква е-Разликата? Всички изброени са на-БЮДЖЕТНА ИЗДРЪЖКА,И НЕ ПЛАЩАТ-ОСИГУРОВКИ!!! ТЕ МОГАТ ДА ГИ РАЗДЕЛЯТ НА ОЩЕ....СТО РАЗЛИЧНИ НАИМЕНОВАНИЯ!!!

Повечето на бюджетна издръжка си плащат осигуровките като всички останали, а тези, на които държавата плаща на 100% осигуровките са прецакани по очевидни причини. Разликата каква била...

Какво работеха-ЧИНОВНИЦИТЕ,”ОБСЛУЖВАЩИ”-ЗАТВОРЕНИТЕ ОСЕМ МЕСЕЦА БИЗНЕСИ? ЗАЩО И ТЕ НЕ БЯХА В- НЕПЛАТЕН ОТПУСК? ЗАЩО СЕГА НЕ ИМ ИЗИСКВАТ-ЗЕЛЕН СЕРТИФИКАТ,А В ЧАСТНИ ФИРМИ-ДА? КАСИЕРКА В ТОПЛОФИКАЦИЯ И КАСИЕРКА В МАГАЗИН ЗА ОБУВКИ-РАЗЛИЧНО “ЗАРАЗНИ, ЛИ СА?

И в чувал може няма да си толкоз възмутен

Пак изместват темата. Кринминализация на неплащането на заплати е шървата стъпка. После може да се мисли за парите в плик. Никой зорлем няма да се откаже от права, ако не муе е упражнен натиск, или не е под натиск

Явно има достатъчно и:ПАРИ/НЕ В ПЛИК,щото такива-ИЗЧАДИЯ КАТО ТОЯ,ГИ ПРЕВОЗВАТ С ЛИМУЗИНИ ЗА ПО:300-400 000 ЛЕ.!!! КОЛЕГИТЕ МУ В:ДАНИЯ,ХОЛАНДИЯ,НОРВЕГИЯ,АВСТРИЯ,ШВЕЙЦАРИЯ...СЕ ПРИДВИЖВАТ ЗА СОБСТВЕНА ДМЕТКА С:КОЛЕЛЕТА,МОТОПЕДИ,ПЕША,МЕТРО,ВЛАК,АВТОБУС!!! ИЗРОДИ-НЕНАЯЛИ СЕ!!! АКО НЕ ГИ ХАРЧЕХТЕ ЗА ЛИМУЗИНИ,БОНУСИ И ВСЯКАКВИ ПОДОБНИ,КОРАТА САМИ ЩЕ ПРОЯВЯТ ЖЕЛАНИЕ!!!

Като първа стъпка,може-ОРДАТА(500 000) ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ,ДА ЗАПОЧНАТ ДА СИ ПЛАЩАТ-ОСИГУРОВКИТЕ(ЗДРАВНИ,ПЕНСИОННИ,СОЦИАЛНИ)!!! ЩОТО-ПАРИТЕ:НЕ В ПЛИК-ОТИВАТ ЗА ТЯХНАТА ИЗДРЪЖКА...!!! БЪЛГАРИЯ Е СВЕТОВЕН ШАМПИОН ПО:ДЪРЖАВНА И ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ...В ДЕСЕТКИ ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ ДРУГИ ДЪРЖАВИ!!!

Държавните служители са към 140 000 общо.

И като прибавиш и чиновниците на бюджетна заплата по разни измислени институции, подшефни на туй и онуй министерство, по университети, и какви ли не канцеларийки. ---------------------------------------------------------------------- А за работа мераклии няма и щатни бройки няма. Виж кой да провери състоянието на пътищата, пътните знаци, да почисти реките, язовирите, да се погрижи за горите - няма. В РЗИ - каки са тези на ръка таблички, няма ли кой да им спретне някакви бази данни - колко държава сме? Що вземат чиновници, а не програмисти? Що в ясли и градини лели и учителки изнемогват с големите групи?

Верно ли?

Чиновници на-БЮДЖЕТНА ИЗДРЪЖКА СА ДОРИ ПОВЕЧЕ ОТ:500 000!!! АКО ПРИБАВИМ И ВЪНШНИТЕ УСЛУГИ:ПРАВНИ КОНСУЛТАНТИ,ОХРАНИТЕЛНИ ФИРМИ...И МНОООООГО ДРУГИ ПОДОБНИ-ДУБЛИРАЩИ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА НА ЧИНОВНИЦИТЕ(ПРИМЕР...ВСИЧКИ ИМАТ ЮРИДИЧЕСКИ ОТДЕЛ,А ПОЛЗВАТ ВЪНШНИ ПРАВНИ УСЛУГИ)-НА-БЮДЖЕТНА ИЗДРЪЖКА СА НАД-ЕДИН МИЛИОН!!!

Мога още примери!!! НАПРИМЕР: ИМА ОХРАНИТЕЛНА ПОЛИЦИЯ,ОБЩИНСКА ПОЛИЦИЯ,А СТОЛИЧНА ОБЩИНА-ПЛАЩА ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ НА-ЧАСТНА ОХРАНИТЕЛНА ФИРМА!!! ЩО НЕ ЗАКРИЯТ-ОБЩИНСКА ПОЛИЦИЯ? ПАРКОВЕ,УЧИЛИЩА,ОБЩИНСКИ БОЛНИЦИ,ДАНЪЧНИ СЛУЖБИ...И ОБЩО ВЗЕТО -ВСИЧКИ ОБЩИНСКИ ОБЕКТИ!!! КАКВО РАБОТЯТ ОТ-ОБЩИНСКА ПОЛИЦИЯ?

230 к до миналата година

Момченце, държавните служители си плащаха осигуровките като всички останали, но ги прецакаха с това държавата да плаща на 100% осигуровките им. Намалиха им заплатите, за да получават същата сума след осигуровки с всички негативи от по-ниските заплати. Държавните служители най-много от всички искат да си плащат осигуровките като всички останали.

Не е зле първо елита и политиците да минат на светло и да ни дадат пример.

На кого да дадат пример на Боко на овчара на масларката?!

В Златни Пясъци освен че плащат половината заплата в плик дават и "купони за храна". Купоните не са подарък а част от кеша който са обещали на работника. Всички знаете че с Купоните си спестяват данъци.