Доналд Тръмп тласна турската лира към ново обезценяване

Американският президент заплаши Турция с „икономическо унищожение“, ако атакува кюрдските милиции в Сирия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Говори се за двоен стандарт в Европа. От това никой няма да се изненада. Но ако ви кажа, че цигарите от дадена марка в Турция са със значително по-високо качество на цигарите от същата марка в България, ще ви шокирам, нали? Но това е факт. Ароматът на широколистния тютюн при едните се долавя, а при другите липсва. За праховете за пране са ви разправяли. Същото е при много от останалите стоки!

Широколистния тютюн е пълнеж и няма хубав аромат. Затова всички световни марки добавят ориенталски тютюн, за аромат и вкус. Ориенталски се отглежда само в Турция, Гърция, България и Македония.

Помните ли Чичко Сорос какво причини на рублата и юана в края на 90-те години? Две от най-мощните икономики в света бяха сринати! После Чичкото видя сметката и на паунда? И сега какво, на Ердоган ще му простят, вестник ще му четат!

В края на 90-те рублата си беше без покритие!А се срина СССР и Сорос няма никаква вина за това!Юана продължи възхода си дащото Китай и СССР тямаха нищо общо както и сега изостанала и изолирана Русия и могъщ Китай!

Как се променят времената. Помните по стария път за Истанбул как продаваха пити с кашкавал и какво ли не за гастербайтерите им, понеже им беше евтино. Сега не магазините, ресторантите и сладкарниците са превзети от българите и турските сервитьори чакат бъкшиш от българите, които си правят кефа в Одрин!

Нашите да разширямат КПП-тата, защото се чака с часове от завръщащите се от Одрин. Сега ако лирата падне още, ще стане страшно! И сега цената на цигарите е на около 60%, бензина на около 80%, хранителните продукти, а и текстил е доста евтино!

Бай Дончо сам си е изкарал парите. Не като Обама, Клинтън , Буш и др. подобни да стои с протегната за просия ръка към икономическата върхушка на САЩ и да изпълнява всичките им заповеди и прищевки! Затова политико-икономическата мафия на САЩ го мрази. Бай Дончо много добре знае, че икономическата, а не военната мощ в съвременния свят решават всичко. Затова Бай ви Дончо иска силни икономически САЩ, другото само ще си дойде на мястото. Както падна Съветския блок под икономическия натиск на Рейгън и тачър. Без един изстрел....

Ами виж кое е бащата на бай ти Дончо, виж колко съдружници е завлякъл и никой не знае колко данъци е платил. Но интересното е че все се измъква.

Вярвам само на влезли в сила присъди! На журналистически лакърдии - не.

Schilo

Ами да се преориентират. Свят голям, пазари - много.

ги преориентирахме! Нямаш си представа какво правят българите в Одрин, изкупуват ВСИЧКО! в Лозенград в супермаркета /кИПА/, изкупиха локума!!!

Юруш към Одрин!

Така бай Дончо Перуката опустоши Северна Корея,Иран, Русия, а сега и Турция !