Договорени ли са седем карга LNG: Бивш министър се изправи срещу настоящия

Александър Николов апелира към държавния глава да не се предоверява на хора псевдоексперти и да си направи изводите за случващото се от месец май досега

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Значи газ има, но цената не е от значение, еба ти

Договор няма , няма определена и гарантирана цена, няма гаранция къде ще се разтовари и как ще се достави.Единственото сигурно е , че парапета на Курволена е добре опипан. Те това се казва харвардска добре свършена работа.Няма да има хляб -ще ядем без глутенови козунаци по 100 лева килото.

Тоя копелдак не знам защо,но ми е рядко отвратителен.Ходи сто пъти на майка си в оная работа до щатите и накрая нищо.Господин Гешев хващай ги тия отрепки и да ходят при Бай ставри.

Българите не разбрали , че руският газ е също много скъп. Малко по-евтин от газа от други източници. Но с една съществена характеристика - тука има тука нема. В трудни времена живеем. Дано сме живи да ги преживеем. И не забравяйте ,че България е най-слабо газифицирана в ЕС.

Министре, от кога "цената няма значение"? Нали тя е определящ критерий за всички обществени поръчки. Ако похарчим половината бюджет за газ и нефт, от кое перо ще отрежем - пенсии, здравеопазване, инфраструктура? Вместо да се връзваш на фльонга, да търсиш скъп газ, просто си плати в рубли и край на драмата. И без това ЕС милостиво позволи "изключение" за България по този въпрос (нали не си забравил).

А колка струва един терминал да се направи на нашето черноморие и да си го ползваме, че и да печелим. Защо все гледаме без хоризонти

Щото не може в Черно море - няма откъде да влезе (през Босфора не дават)

Страхотна идея, струва около 200 хиляди лева,, ще го построим в устието на река Резовска и ще продаваме слотове и на Турция

Карга ????

Те български не знаят нефелни скапаняци.

Мръсни продажници,имаме прокарана тръба за евтин руски газ, те ще ми карат такъв от другия край на света. Вие не сте за съд, за разстрел сте без съд и присъда.

Сашо кеша защо още в първите секунди продаде на базценица резерви от Чирен.Измамник долвн като твойте шефове.Малко ви е каторга в Сибир

Тия педали на подмяната продължават да лаят! Слава Богу, че се отекоха в канала :)

Да ги клецаме дружно. Извратеняци долни за шепа зелена валута продават род и родина.

Евроатлантик=платен американски слуга.

на сороспиите тук. Какво според вас е диверсификация бе кауни?! Да се купува само най-най американски газ на 4 цена по-скъпо вместо Газпромския ли?! Ма я си ебете майките! Ще се взима Руски, Азерски и евентуално американски, ако е изгодно! За Газа само според цената! За вас сороспии кур в гъза!

Напълно си прав. И ако руснаците не внимават в картинката няма да се взима руски също. Това са предимствата на диверсификацията, която ако чакахме Борисов да я направи щяха да ми цъфнат налъмите.

От Марс :)

Сашо Кеша да тръгва към централния затвор. Там ще гомпосрещне Бай Ставри. Да каже, ме аз го пращам

Сашко, че теб Теменужка Петкова те направи сам да си говориш...

Тъпото, Кауна и ПП са ненадминати мушета "Прословутите договорени седем танкера всъщност не са договорени, а в момента сме на ниво оферта" Ако ще гласувате за тях защо ще го правите?

Странно! Явно има хора където обичат да ги лъжат, обират и мамят.

Матриал :)

Ако интерконекторът Гърция-България влезе в екполоация на 1 октомври, цената на природния газ в България може да се понижи драстично ------- ще направи всичко възможно /както го правеше 12 годити/ за да провали връзката с гърция , за да има "обективо" одновоние да ни закове с нов договор със сибирските изроди!

е не само мафия, но и изрод.

Тъпак неземен си!

Ще се понижи цената ама друг път. Бахта у конекторчето дето влияе на цената на международните борси

на президента да не задълбочава енергийната зависимост от Русия е все едно да искаш Хитлер да се грижи за еврейски сирачета. Ако на някой не беше ясно защо падна правителството, вече е очевидно. Отказа да избере между руския фашизъм и мафията със същите корени. Сакън да не излезе, че имаме и други опции.

Ти на какви наркотици си?

Е те другите опции се видя , че ги има. Газпром ако не внимава в картинката ще го отсвирим завинаги.

да свириш.

То бива, бива неграмотност, но това е вече е прекалена мисирщина!

Започва се с оправданията за последващите действия и защо ще платят на Газпром. Друго няма.

Едно карго, много карга...

че газта от първите два танкера е свършила. Как е дошла в България, след като интерконектора не е готов? Сигурно са я докарали с цистарни.

Нали онзи ден казаха че оставят много стабилна икономическа основа, гради се на енергийните мерки които въведоха...всичко е точно, обещали сме всичко: но ако може вие новите да потвърдите, да платите а и не е лошо да пуснете и интерконекторът че иначе е по сложно. Иначе на обещания сме покрили всички теми...

Понеже доста русофилистични тролове виждам долу... запитайте се нещата, които ползвате всекидневно и които правят живота ви по-лесен - от Русия ли идват или от запада, срещу който роптаете? Едва ли карате Лада... Общо-взето 80% от нещата, които правят живота по-лесен, идват от омразния ви запад. Включително Интернета (технология разработена в университетите в САЩ), компютрите и смартфоните (x86 платформата разработена в САЩ или ARM, разработена в Обединеното Кралство), двигателите за колите ви (или германска, американска, английскa или японска технология пак...)... Абе какво да обяснявам... Аз не съм русофоб, даже силно вероятно съм гледал повече руско кино и изчел повече руска литература от повечето от вас, русофилистици. Но въпреки това мога да осъзная, че прикрепянето ни към сегашната Русия на този етап не е добро за нас.

Напразно се хабиш, това е руски сайт с пропутински тролове на щат.

Тока в бъгария се произвежда от 1.АЕЦ Козлодуй - направен е с помощта на руснаците. 2. ТЕЦ-цове - направени с помощта на руснаците 3. ВЕЦ-ове - направени с помощта на руснаците Кажи поне един язовир или завод да са ни направили американците. Знаеш ли какви заплати дават западняците, които толкова ги хвалиш? Имаше почти във всяко маселено място заводчета и цехове. Народа имаше работа и живееше скромно, но ходеше на почивка всяка година. При демокрацията приватизираха почти всички заводи и понеже новите собственици нищо не разбират от производство ги дадоха на вторични суровини. Ти сигурно си се уредил на топло местенце, но не всеки го може. Затова и в България от 9 милиона останахме 6 милиона. 1/3 от които цигани.

По времето, когато са строени тия централи не е имало кой друг да ги направи. Не е можело изобщо да се говори за сключване на търговски договори с не-комунистически страни. Но интересно, че не споменаваш за индустрията преди БКП.... Знаеш ли например, че създателят на шоколад Своге си прави собствена ВЕЦ в Своге за да захранва производството на шоколад а после комунистите идват, затварят го в затвора и му вземат фабриката?

На повечето неща, които ползваме ежедневно, ние както и жителите на западна Европа, отдавна пише "Made in China, Taiwan,Malaysia,India...", а повечето енергоизточници са руски от директен или индиректен импорт. Ако не вярвате прочетете внимателно етикетите и табелките на това, което купувате. Всъщност много ми е любопитно какво ще остане по домовете на европейците, ако ЕС наложи санкции и на страните от БРИКС и накара европейците да изхвърлят всичките си притежания произведени там. Е, това ще е весела картинка.

"Индустрията" отпреди 9 септември 1944 г. само до производство на шоколад "Своге" ли се свежда?

Там е предложена газта.

Япония е заявила на САЩ, че няма да се откажат от проекта Сахалин 2! Ха ха ха ха

Xa,Ха , кой те е учил , та си толкова глупав? Соца ли? И десет проекта да има , когато си неприятелска държава всеки момент кранчето ти го спират по политически причини . Това е за изтривалки като теб.

Газпром този път ние го държим за топките. Ако започне да прави магарии към които има наклонност ще му прекъснем мераците завинаги. Показахме , че можем. И това , че не можем изглежда вече несериозно. Да, трудно е . Скъпо е , но ще става все по-лесно занапред. Така , че ако са лоялни можем да си стиснем ръцете. Ако не са , шута в дириера и си знем какво да правим.

май смъркаш от същото като Зеленски. Централизирано ли ви го доставят ?

Ами ние сега, като спряхме газа от Русия, не ощетяваме ли Украйна? Не я ли лишаваме от транзитни такси? Ха ха ха ха Какви сме гадове!

Предполагам, че предизборната кампания на ГЕРБ/ДПС ще става все по кафява с приближаването на изборите. Нищо ново под слънцето.

А ти каква очакваш да е, розова на сини точки? Съсипахте държавата дейба и тъпанарите, а очакват да ги галиме с паунови пера. Тука да не ви е Майчин дом за да да ви прощаваме инфантилните изпълнения.

Толкова усилия, нерви и похарчени пари, заради потупване по рамото от ЕС и усмивка от Зеленски! Ха ха ха ха

Тъпите и безмозъчни руски тролове и проксита, да ходят да добиват газ в СИБИР!! "Братушките" ще им помогнат с превоза до там. Билета е еднопосочен, а обратния ще си го заработват сами, че да разберат какво е това "руско благородство"!

Сибир го пазят за вас, великите европейци! Ха ха ха ха Както 1943 . Ха ха ха ха

понеже воят от страната на европедалите е огромен... били сме зависими от Русия... аууу колко лошо.. трябвало да сме зависими от гейропа и ФАЩ. Ок, нека сме зависими от евроаналните малоумници, ОБАЧЕ, те дават ли ни нещо, а? Газ, петрол, въглища, ядрено гориво??? Не.. нищо не дават.. само обещават светло евроанално бъдеще с маски и локдауни.

За българите Европа не е чужда и не е “гейропа. ти си стой в северна азия и бесней от яд.

Стенограма има - газ няма. И тайм-слотът някъде за Октомври (за един кораб, предполагам)

Нещо Радев май е минал в отбора на ГЕРБ/ДПС. Чудно с какво ли го държат?!?

Господине, Вие с големия проф.опит и като пропити от морал я кажете - Какво стана с предишните 2 танкера, които тръгнаха от америката към нас и трябваше вече да са разтоварени - още май, юни или края на юли ли беше ? Датите пак бяха мъгла ... Та те дойдоха ли ? Газта вече получихме ли я? И ако да - то къде блеят нашите независими и абсолютно обективни журналисти ? А не ни показаха в реално време, там на кранчето, как газта потича към нас ?

Дойдоха!

ги е донесъл от Гърция с кофи.

Доставиха ги, ама Ганьо не обича да чете...

До двамата въшливци 2022-08-04 12:11:01 Щерев (нерегистриран) Дойдоха! реплика +0 -1 2022-08-04 12:21:41 .. (нерегистриран) Мърльовци, като са дошли конкретно 1. От коя точка 2. На коя дата 3. НА КАКВА ЦЕНА ВЛИЗАТ В БЪЛГАРИЯ? ЧАКАМ КОНКРЕТНИ ОТГОВОРИ платени псета!

Каквото и да си бръщолевят, американските слуги отиват в историята(тука включвам и предишните такива-ГЕРБ).

През цялото време сте купували руска газ със 20 € отгоре , за посредниците. Изчезнете !

Нещо документи, такива неща ? Няма газ, Чирен е на санитарния минимум. Къде разтоварихте първите два карго с нефт ? На каква цена ги купихте ? Всяко замазване с празни приказки вече докарва хората до бяс ! Аре, чао

Единственото което ме интересува е цената на която аз плащам продукти и енергия. Който иска да унищожи Русия да заповяда. Фронта е открит и да воюва, било то Урсула,Кирчо, Мирчо и всякаква друга пишеща и говореща евро-либерална ,безполова сган. Ай сиктир!

пак лъжи...

Е все пак истината е че това е оферта. Лъжите на промяната нямат край, поне докато не бъдат осъдени.

Разбрах, че човекът имал нещо стенографирано - това малко ли е ?! ;-)

ПП не са на власт, докога ще им се дава думата?

Николов дойде от ИТН.

Ти не разбра ли, че Киро и Кокорчо водеха парада за всичко.... Тя и Корнела беше министър на икономиката...

Това бе началото - свалиха европейското павителство на България и назначиха служебно пропутинско. От тук всички сценарии са възможни, дори може Пеевски да бъде президент.

Топли се на въглища в Евростуда,свети си на свещи в Евротъмнината и си карай магарешката каручка към Евробъдещето!Ние нормалните обаче, имаме нужда от Българска промишленост и горива за нея.

Почти всичко проевропейско е антибългарско. За това, че ако си българин не хленчи.

Чак пък ангажираща офета, без да си си казал мнението по нея. В харвард ли ги учат тия глупости и нас прави на прости.

Да си опичат акъла хората на Радев и да не ни вкарат във война с ...НАТО.

Не се пуцайте! Ще се подпише нов договор с Газпрома. Ще ни се изплюе в лицето Газпрома , както го прави с всички с които има договори след 24 февруари. И повече руски газ ще стане мръсна дума в България. Ако четете нещо от международна преса ще знаете какво се случва с лоялните към газпрома държави от ЕС. Изнудване и игра с доставките.

Да ама Унгария и Сърбия си получават нали

Сърбия не е в нашия отбор. Нашия отбор е отбора на врага за доставчика.

тихо трол ама по вероятно си просто тъп...

Тъп, тъп, колко да съм тъп? От избирател на Възраждане няма как да си по-тъп.

Този служебния умножи по нула всички усилия на ПП. Ще ни вкарат в капан и ще плащаме до дупка. В България цялата икономика е зависима от Русия, защото комисионните са яки. И тези явно са на комисионни, за тях хората на България и данъкоплатците - са само добитък. По Путински.

добре де, малоумен европедал... ок.. дай да сме зависими от гейропа и ФАЩ... обаче те дават ли ни нещо, а?? Газ, петрол, въглища... да виждаш нещо да дават геьовете???? ами не... те само взимат

Какви са тия глупости - всяка оферта е обвързваща за офериралия, затова и има срок на валидност. Тия хептен ни взеха за идиоти. А рамков договор се сключва само за дълги периоди от време, което значи, че ние пък сме се ангажирали с този доставчик. Обаче не сме приели офертата и не сме уточнили детайлите по доставката, която както се оказва е сложна и скъпа операция.

малоумните евроанални тъпаци искат да плащаме 5-торни цени за, забележете пак руски газ, но да минава през хамерикански демократизиращи офшорки... но да си мислим, че не купуваме от газпром??? няма такова малоумие...

Стига лъга бе и децата знаят кои ползват офшорки. Ей, това пробития мозък - си остава пробит.

ами знаят децата да - киру и кокора

Те децата не са толкова прости, че да не разбират очевадни неща. Навремето едни имаха пари, други дънки. Тези с дънките ги продаваха на онези с парите за 40 лева. Да ама се появиха трети, дето научиха кои имат много дънки за продавани и кои са най-големи мераклии да ги купят. Та те изкупуваха дънките на едро за 50 лева и ги продаваха за 60. Та и с газа сега така. Пък фирмата посредник офшорка ли е или не, какво ми пука, като горницата от цената на доставчика е за моя сметка.

Този го слушах сутринта. Важното, според него, било не това, че сме се прецакали, като сме заеВали дългогодишен доставчик, следствие на което сме останали без газ, а да купим от когото и да е, на каквато и да е цена, че да спре да няма. А това договори, оферти, танкери, терминали, слотове, газопреносна система - такъв турлюгювеч забърка с тях, направо ужас. Откъде ги изкопават тези, некадърници ли са, продажници ли са, и двете ли са - не знам. Знам само, че ако с такова постоянство се грижат да намерят газ, нямаше да имаме проблем с осигуряването му.

МАЙ, МАЙ НАКРАЯ ВЪЗРАЖДАНЕ ЩЕ СЕ ОКАЖАТ ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА!

Чак пък...

Не останаха други...

Путин си прави експерименти с България, за да виде как ще действа ЕС в една, или друга ситуация. След като свали правителството, сега може да пусне малко безплатен газ, а може и да бутне нещо под масата, та на изборите неговите хора да вземат властта.

Ако Мустафата назначава кабинет , а Путин г осваля както си иска, то в задачката се пита, аджеба кой управлява белия свят ?