Добро пожелание или затворена врата: Може ли да се случи декарбонизацията до 2030 г.

Ето какви са уникалните предизвикателства по пътя към ниски и нулеви въглеродни емисии

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поредната злоупотреба с глагола "случвам се". Случват се случки, случайни неща. Декарбонизацията няма как да се случи. Или ще стане, ще се реализира, ще се осъществи, или няма да стане.

у нас в пъти - вижте беземисионната енергетика на https://www.youtube.com/watch?v=CUd_FeZmSSg&t=154s

Ако правим АЕЦ, цената на тока не само няма да се увеличи, но и ще падне. Да, обаче американските интереси не ни позволяват. И нашите послушковци и дума не обелват за АЕЦ.

И закакво като можеш са постигнеш същото с вятърна енергия по билото на Стара планина дето вятъра не спира? И то без да ти трябва ядрено гориво и такси за извозването му и изхвърлянето му... Къде? Ми и ти не знаеш... Ама виждаш колкото до косаси.

Дори да беше вярно, а то не е - Бих ги дал за здравето и бъдещето на детето си. А ти скъпернико? Ще ги изпиеш, нали.

не само не може ами няма да се случи не до 2030та ами до 2230та

Това не изключва да опитраме да понамалим населението докъдето успеем

Настоящето няма велики физици, но за сметка на това има велики демагози.

Аз се съмнявам, че някога енимало велики физици! Физоката е прркалено абстрактна "наука". Тя математиката отдавна е, че физиката ли!

велики глупаци е имало винаги!

Май е време да се махаме от тази кочина ЕС, че вече не се търпи...

изход има - терминала, я до франкфурт, я до лондон и оттам накъдето ти видят очите

1. Ако се дръпне шалтера на Европа, изцяло и на 100%, световните емисии на СО2 ще намалеят само с 20%. 2. Човешкият фактор в глобалното затопляне е пренебрежимо малък, климатът се е променял в миналото, ще се променя и в бъдеще. 3. Не се инвестира за преодоляване на последиците от неизбежното затопляне, а са предвидени трилиони за "водородна икономика" която е меко казано проблематична. Изводите оставям за вас.

Факт номер 2 е директна лъжа. Научните данни са неоспорими - затоплянето, вследствие на човешка дейност е абсолютен факт. Който твърди обратното - или не умее да интерпретира данни, или не желае, прилагайки пожелатнелно мислене.

на https://www.youtube.com/watch?v=3Fx5QUERs4c&t=9s повече на http://2021-2023bg.eu

Защо спирате репликата ми до Фройд?! Кое смущава душите ви - вашите и тези на менторите ви!

Обърнетеэсе към щитай , индия, русия, иран и още много други държави, ние в европа го правим , а другите, гретхен да

Напълно е възможно! Обадете се на Никола Тесла и той ще ви обясни как да го направите, при това без да претендира за хонорар, а човечеството ще се сдобие с безплатна енергия. Дори и в плановете за комунистическото бъдеще за това не можеше да се мечтае.

Е то никой не ще без хонорар. Трябва да се смучат кинти щото да има за в рая като умрат.

"Комунизъма - това е народна власт плюс електрификация" В.И.Ленин

+...топлофикация на всички юрти!

Един въпрос към либерастките лизачи, които се опитват с лека ръка да закрият Марица Изток: Кога ще си зададете в тъпите глави въпроса, защо таваните на колите не са слънчеви колектори и не се спре с глупостта наречена зареждане на електромобили? Какви зелени електромобили са тези, които черпят енергия от електроцентрали? Колко замърсяване отделя производството на батериите им? Колко сме прости щом още не сме скочили на улицата, за да защитим Марица Изток?

Вж. коментара на Експерта по-горе - може би ще ти се светне лампичката за какво въобще става дума, и защо продължаваме да си хвърляме прах в очите.

Защото Марица Изток 1 и 3 са американски централи, на които сме принудени да изкупуваме тока на петорна цена, за да ни окрадат американците с 15 милиарда. Тях ли защитаваш? На тези ТЕЦове ние им плащаме и въглеродните емисии безропотно, докато караме българската ТЕЦ МИ 2 да си ги плаща сама, а тя не може. Освен това ТЕЦовете са виновни за замърсяването на въздуха на 40%, от което умират 15 хиляди българи годишно, според СЗО. Това означава че ТЕЦовете убиват 6 хиляди българи всяка година. Сметни колко хора са убили за толкова много години и колко ще убият още, както искаш ти, да останат да ни тровят.

А нещо за Америка и Канада, където няма по малък двигател от 2 л, както няма и електрически локомотиви... А самолети а кораби а вулкани? Долу ЕС Забравих Китай, Индия, Пакистан... Или те не се броят.

Това е само началото. Следващата стъпка е да ни забранят да дишаме и пърдим, за да не отделяме въглероден двуокис и метан. Ще забранят и на вулканите са изригват. Следващата стъпка е да приземят самолетите. Нататък - тежкотоварния транспорт ще бъде заменен с ръчни колички с платна и соларки. Леките коли ще бъдат като на Фред Флинтстоун. Корабите - с платна и весла. Абе, направо идилия...като в каменната ера...

Tesla

Крайна фаза - ефтаназия.

С ти проекти и химери на наш гръб някои трупат парички и така се карбонизират...целят да приключат с ресурсите.

Може. Още си карам "Москвича" , ...ама до тогаваа...

Внуците да го поемат и на ,,водърод,,.

Сигурното е , че ще го ,,поемат,,.

...ха...ха...дълбоко ..ха...ха..

""" Добро пожелание или затворена врата: Може ли да се случи декарбонизацията до 2030 г.""" Някъде по светът може да се случи ,но в България докато има въглища ,дървета ,стара дограма ,стари дрехи няма да се случи.Как ги виждате консуматорите на тези "благинки" да се дакарбонизират

Никъде в света не може да се случи! Това са приказки от 1001 нощ! Особено глупотевиците за водорода!

Имам огромно желание да взема една сопа и да пребия тези идиот чиновници от ЕК. Да престанат със своите проекти и да престанат да смучат от нас пари.

Декарбонизацията и ваксините са все същият рефрен на сатанистите.Докато не разкарате Тия чернилки дето са завладели света и даже убиха Исус Христос преди 2000 години ,няма оправия.Някои от вас дори и не подозират ,че става въпрос за невидимата част но тази планета,където се намира невидимият управник ,един паднал ангел и неговите слуги от видимия свят сега отново се активизираха срещу човечеството.Но добрите Отци също са тук и се молете за помощ и те ще вкарат звяра отново в бърлогата...

Другата седмица го дават към 40 градуса, крий се на сянка, че ще изпушиш още повече.

Казах ви аз, че без електрификация няма комунизъм хахаха.

никой не поставя въпроса - ВЪОБЩЕ НУЖНО ЛИ Е ТОВА?!? или е поредната измама на зелените талибани

Не е нужно! Даже е вредно за растенията! Ама не можаха да измислят по-голяма идиотият тия наглеци! То не бяха озонови дупки, застудяване, после затопляне, накрая за по-сигурно климатични промени!

Дабе, щот петролните магнати ще го позволят.

Коментари с омраза. 1.автомобил на газ,бензин. 2.сменяйте телефона на 4-5 години. 3.не злоупотребявайте с цигари,алкохол,лукс. 4.Не купувайте апартаменти в паркове,резервати,на зелено. 5.инверторни перални,климатици,умерени разходи за вода.

Ясно е кой ще плати цената на декарбонизацията, обикновения човек, нямащ достатъчно средства да придобие невероятно оскъпената собственост и средства за производство, щастлив че има работа и живее в чист свят. Комунизъм в действие под мъдрото ръководство на шепа капиталисти.

Тази идиотия, ще направи всичко по-скъпо и ще направи шепа хора милиардери, а всички останли по-бедни и финансово затруднени! Пълна безсмислица е да се бориш за намаляване на въглеродния диоксид. Можеха да измислят нещо по-смислено, не тази глупотевица!

ЗАЩО ДНЕС Е НЕОБХОДИМ НОВИЯТ ЧОВЕК. К-19 ЯСНО ВИ ПОКАЗВА ТОВА ВСЕКИ ДЕН, НАЛИ... "Първият човек, който е изругал, вместо да хвърли камък, е бащата на цивилизацията." Зигмунд Фройд Най-голямата необходимост на човечеството днес е да осъзнае, че неговото минало e неговият най-голям проблем. Няма смисъл да създаваме отново едно продължение на миналото, защото това би било самоубийствено. Едно ново човечеството е абсолютно и неотложно необходимо, защо. К-19 ясно ви показва всеки ден, нали, но защо... Новото човечество няма да бъде общество от стария тип, в което хората са само негови части, негови механизми (биороботи) - просто едни зъбни колела. Новото човечество ще бъде среща на хора, в която хората са господарите, а обществото (държави) е там да им служи. Това ще бъде изразено в много различни аспекти. В него няма да има толкова много религии, а има само религиозно съзнание. Човекът за първи път няма да бъде постоянно програмиран (биоробот) (задължително ти програмиране чрез вербализации - "държави", "религии", безсмислени йерархии и бюрокрации) от досегашните шепа "хора" - привилегирован елит и паразит (господар и роб, лидер и останалите), а на човека ще му бъде помогнато да бъде себе си и само себе си. Новият човек няма да има фалшивата идея, че всички човешки същества са равни, защото те не са. Човешки същества са уникални, което е една много по-висша концепция от равенството. Въпреки че, новите хора няма да бъдат равни, ще им бъде дадена равна възможност да развият потенциала си, какъвто и да е той. Човечеството е част от природата, как то може да я победи. Няма да има раси, хората няма да се делят според своята националност, цвят на кожата, религии или държави - тези безсмислени днес йерархии и бюрокрации. Няма да има никакви нации, никакви държави,никакви религии - йерархии и бюрокрации. Ще има едно служебно световно правителство и една световна армия. Хората ще гласуват, но не за някоя партия, защото няма да има партии, ще бъде безпартийна система, те ще гласуват директно за личности, които ще носят индивидуална служебна отговорност за своите действия, а не колективна отговорност както досега, защото колективна отговорност реално и юридически не съществува, а това е много удобно сега на шепа "хора" - привилегирован елит и паразит (господар и роб, лидер и останалите, "държави" и "религии"). Служебното световно правителство няма да бъде правителство в стария смисъл на думата, то няма да има никаква власт, а само служебни задължения към гражданите на света. Служебното световно правителство ще служи на обществото - човечеството реално, а не само на думи както от досегашните шепа "хора" - привилегирован елит и паразит (господар и роб, лидер и останалите, държави и религии - безсмислени йерархии и бюрокрации). Новият човек е една абсолютна необходимост. Старият човек е мъртъв или умиращ, той не може да оцелее дълго, и ако ние не можем да създадем ново човешко същество, тогава това човечество скоро ще изчезне от земята.

Нещо от това, което си изложил, трябва ние хората първо да си отговорим на следния въпрос: Кои сме, откъде идваме – и защо сме тук? Всичко останало като идеи, цели и планове за някакво бъдеще следва от отговора на този въпрос!

Държавите се опитват да ги унищожат , ще успеят ли не знам. Но Докато има раси , ще има разделение . Просто защото са различни , не можеш да приравняваш белите с черните или жълтите , или обратно. Всяка раса трябва да си знае мястото.

След масовата ваксинация ...ще се случи и декарбонизацията.... защото ще се редуцира значително населението

Ако всеки има по 40 хилки за електричка що не? Или колкото там струват. Ама се съмнявам до 9 години масата население на света да може да си го позволи. Не им докато биват експлоатирани. За "административните затруднения" даже няма да коментирам. Но съм приятно изненадан, че въглищните и петролните гиганти няма да се борят със зъби, нокти и рушвети това да не се случи. Предполагам са се примирили. Нот.

Първо, ако всички си купим електричка, няма да има къде да ги зареждаме. Представям си кабелитр които висят пред панелките. :-) Второ, електопррносната мрежа няма да издържи. Прости не е изчислена за подобно постоянно натовареане! Трето, баш вечер, когато зарежането ще е масово, соларките не работят и трябва да са е ход заместващите мощности! Демек, изобщо това зареждане няма да е чисто! Общо взето масовостта на електрическите коли е една идиотия!