До 31 януари помощ при неплатен отпуск: за кои сектори важи мярката

Министърът на труда издаде нова заповед за временно ограничените икономическите дейности заради Ковид-19

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма все още нищо за януари!!!!!!!С какво у как да си платим сметките????!!!

Нито лев преведен до ден днешен

А някой получил ли е тези пари,вече втори месец ги чакаме!Май само се говори!Това е поредната подигравка с хората!

На всички са платили стига сте говорили глупости

Работя в Нурсан отомотив в с.Люляково Миналия месец БяХ не платен И не искаха да ми дават документ за да декларирам За помощ на децата за дистанционно обучение И не съм получил нито един лев като съм осигурен от 3г. Сачева тези далавери направи ги другаде Оставка Остави на тези които ще вършат работа Остани ти да видим без пари как ще стане ОСТАВКА

Е,как за октомври 2020,като там никой не работи почти цяла година.усетихте се най после,че трябва да върху осигурителният доход.,но пак започвате с неточности.

Защо не получавам някакво обезщетение след като си стоя вкъщи неплатен отпуск, тъй като детето ми е в първи клас и не може да стои самичко. Не работя в изброените бизнеси. Дали не трябва и за тези родители да се помисли. Аз искам детето ми да си ходи на училище, то също.

Вчера бех при бойлерите днес че поспим до чекмеджето малко ваш: Баце

Бях започнал да се притеснявам за служителите в игралните зали и казина. Нали основната причина да сринат бизнеса на черепа беше във връзка с борбата с хазарта?

Да знаете, скъпи хора, които си мислите че държавата плаща - имаме малък търговски център, който не се намира в столицата, ковид случаи изобщо няма в града, нито напрежение за болницата, но не ни разрешават да отворим въпреки това... И още нещо много важно - за месец декември на нашите служители в неплатен отпуск не са им изплатени тези заветни, мизерни 24 лв, нито на нас са ни изплатени тези мизерни 10% от оборота за предходния месец декември.... не че те така или иначе могат да покрият някакви разходи за ток, вода и т.н., тъй като не съм срещала бизнес, който да може да си покрие разходите и да му останат пари да преживее все пак месеца с 10% от оборота.... Та така, и за предходните затваряния пари нямаше, много фирми като нас само чакат и се надяват поне едно от официалните им обещания да се окаже истина, но вече и надежда нямаме, просто се опитваме да оцелеем, нашите жалби и официални писма са глас в пустиня... Прото да знаете, какво се случва със затворените бизнеси...

Е като не работи магазина разходите за ток и особенно за вода би трябвало да са близки до нула.

А наеми не им ли вървят ? А сигурно са цифра,нали ?

Да ви кажа, не са близки до нула, защото има консумация на ток от уреди, които не могат да бъдат изключени, както и за охрана на обекта... не говорим за гараж, в който имате една лампа, може би не сте наясно.

Аз също съм от затворения сектор.За последният работен ден от ноември получих 24лв на 22.12,при решение от у0.12.Така че,ако служителите са одобрени(постоянно излизат списъци)значи би трябвало да са получили за ноември.Колкото по-рано се подадат документите,толкова по-рано се получават парите.

Не е така , от много затворени заведения знам, че персоналът до днешна дата не е получил нито един лев по тази мярка, въпреки че документите им са подадени в самото начало.

И да спомена за тези, считащи че проблем няма - не наемите не си вървят, нашите наематели са търговци на дребно, не считаме че могат да си позволят да плащат наеми при положение, че не работят. Истината е, че с тези мерки държавата съсипва точно дребния и среден бизнес, а не го подпомага с абсолютно нищо.

За компенсации за декември 2020 се кандидатства в началото на януари 2021 и ще ги платят до към 18-20 януари. Аз лично досега получих компенсация за 1 ден - 30 ноември - 24лв, платени на 16 декември, така,че ако формата ви е одобрена, изчакайте и ще си получите парите.

Нашата фирма от четири месеца не работи, а ние сме в неплатен отпуск. Което означава, че през октомври осигурителния ви доход е точно 0 (нула) лева. Значи сега ще получа 75% от нула!? Гениално!

Ще поживеем к ще видим.Никой не ви иска умрелите 24лв.Пррдчочитсме да работим .

Абе я отваряйте всичко ! Какви са тия “компенсации” от нашите пари да плащаме на здрави и прави хора да си стоят в къщи ? Баси случката !

И защо ще им раздават пари като не работят? Дайте им заеми да се преквалифицират и после да ги връщат като почнат да работят. Търсят се 50 хиляди програмисти, още толкова в БПО центровете.

Преквалификацията е лесна само ако минаваш от лопата към мотика. За програмист се иска АКЪЛ познаване на език и способност за мислене, което не е писъщо за 80-90% от народонаселението на БГ. Недей д амислиш, че след като пожарникар може да е премиер, то това означава, че и всеки трети чалгар може да е ИТ. Не, не може :)

А защо ли не вярвам, че тези пари ще стигнат реално до хората....

не си сам