Коментари - До 2 литра мляко и олио на човек в Истанбул, цигарите поскъпват | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Който се опълчва на чичо Сам така ще е!

Мечката като заиграе у комшийката идва и при нас ,но още по настървена.

Който се е занимавал с търговия, знае че цената зависи от количеството. Поне една от причините да е по евтино в Турция, е факта че имат по голям пазар което им позволява да се договарят за по ниски цени на едро. Относно качеството на турските стоки. Живея в Кипър, и по богатите турци идват в гръцката част да пазаруват въпреки че е по скъпо. Ние ходим в турската част само за бензин, цигари и дрехи (чието качество обаче е по ниско но пък за сметка на това ужасно евтино)...храната е определено с по ниско качество от това в гръцката част, макар и по евтина. Колбасите в България - по мой вкус- са много по качествени от всички турски меса които съм ял! Моето подозрение за по високите цени в България е комбинация от малък пазар, ниска покупателна способност, европейски изисквания и не на последно място политиката на супермаркет веригите - имам приятел който ги снабдява и от него знам че дълго време са го карали на загуба когато са дошли в България и сега се опитват да са на някаква печалба. Ако България имаше силна политика за стимулирането на собствено производство (както е в Турция и Сърбия) и по добри договорки с ЕС, тогава и в България много продукти щяха да са по евтини. Не съм съгласен с хората които си мислят че по високите цени в България са дело на лакоми български бизнесмени...нещата не са толкова прости и отказвам да повярвам че българските предприемачи са най лакомите а тези по Турция или Сърбия най скромни :-) Например никой не ходи да пазарува в Румъния или Гърция. Задайте си въпроса защо?!

Ебаго ограниченията - аз тука без ограничения не мога да купя толкова и не купувам. Па там "ограничения" им налагат. Дано не ги направят задължителни тези мерки - ако не купиш, да лежиш в затвора :) Тук си имаме задължителна "такса сградна инсталация" и овцете блеят да се ваксинират..... тотал щета...

Е 83 милиона и предимно млади.Ние сме загиващата по естествен път нация

До преди няколко месеца или година тук беше пълно с коментиращи възхваляващи Ердоган , как мислел за народа си , как мачкал еврогейовете , как гледал националния интерес и всякакви от сорта , е как ви се струва сега , къде са адептите възхваляващи Ердоганя ??

Турската икономика произвежда около 20 вида автомобили, кораби , подводници, хеликоптери, ракети, самолети, половината части на нашите Ф16 там ги правят. Всичко продукти с висока добавена стойност. дори няма да говоря за всичко останало което се произвежда там. Тях не ги гледай, кажи ние какво произвеждаме , салфетки за чалготеките и кръчмарите ни били основата на икономика ! Мисли преди да пишеш глупости.

Не ти пишеш глупости

А ти мислиш ли , че е добре да произвеждаш много и да живееш със значителни ограничения - парични и стокови. По соц. времето сме го играли този вариант.

Опъна се на Америка. Там търси отговора защо се срива Турция.

Много им даже още глад им трябва .

през 90-те години имахме наплив на украински проститутки - сега турски кадъни ли ще правят дъмпинг?

Няма страшно нас Курнела ще ни пази от фалит, Гечев ще стабилизира банките.

В грешка си - 1 лира е 12 ст в момента... т. е. цигарите са под 2.40 лв..

Най-евтините цигари стават 19 лири. При 0.19 ст за лира, това са около 3,6лв. Не съм пущач, но не мисля, че в България може да се намерят цигари под 4,50лв. Представете си какво дране е у нас

лирата е 13ст.

Ами Турция води война на два фронта :Ирак и Сирия,би се в Азербейджан,Ердоган се дръвчи на САЩ ,Русия,Германия,Франция и не помня още кой.Какъв трябва да е резултата?Той да се радва,че е още жив.Ще му видят сметката рано или късно Кюрдистан ще има един ден и е редно.30 милиона човека без държава.

Първо отиди в Курдистан, за да разбереш, че две трети от тези курди са гласували и гласуват за Ердоган. Курдистан като концепция за независима държава беше силна, когато СССР и ние от бившия Източен блок им помагахме, като идея да се цака Турция, страна-членка на НАТО разбира се. Та, като ги няма парите и гърбът от СССР да изнасят безпрепятствено дрога и някой да им дава оръжие и пари за оръжие, курдите сега се радват, че поне глупавите шваби ще ги приютят да въртят шиша и да продават дюнери.

Ей тази Ванга позна…..чужденец ке дойде и ке ни оправи……и ….Туркия ке падне :)))

Това ни чакаше и нас начело с Бою тъпото

Да, защото с БСП ви чака светло бъдеще! Аз помня това време, за разлика от теб и бензин с купончета и хляба с купончета и хипер инфлация без купончета! Само да ти кажа, БСП бяха на власт, като сега! Така че готви се!

Можеш да слагаш колкото си искаш минуси, но е истина бастун!

Гечев ще те оправи тебе, ще търкаш купони за кисело мляко и хляб.

ЕРДОГАН е помолил Шейха на ОАЕ за едни ''джобни'' от 12 МИЛИАРДА $ за да може ЕРДОГАН да ЗАЛЕПИ ''глинените крака на рехавата Турска икономика''

Те това момче у Варна дето разля млякото в енергото - с толко много мляко ако го хванат в Турция не може излези от кауша

"Турция ке падне"

пак гледа в двора на комшията. Аве, Ганьо, хем си гладен, хем болен, хем беден, хем с продънен джоб! Глей си собствената празна паница, че ще се чудиш януари от къде ти е дошло!

тия са супер Богати, 2 литра мляко и 2 литра Олио на човек - мога само да си мечтая пенсията ми да позволява такова пиршество!

Ако си го докарал до 5лв (Толкова са 2л. мляко и 2литра олио), направо се застреляи. Нали си ветеран имаш пищов?

Колко години и Гърция фалираше и загиваха, но пак сме 100 години назад.

Турция отече в канала. Така е, когато на власт са неграмотни и алчни хора винаги идва катастрофата.

Като при нас 12г мутри и рекети!

Мутрите и рекетите тепърва предстоят с този нов/стар министър на вътрешните работи.

Урок за историята, всъщност един от многото такива уроци в историята - когато си избереш диктатор да те управлява Винаги, ама ВИНАГИ, рано или късно, това води до .... глад, мизерия, нищета, изоставане и т.н. (справка Северна Корея, Беларус, Венецуела, Куба и т.н.). Както се казва - турския народ си избра този султан и дълги години му се радва .... ха сега да им е честит икономическия просперитет и "растеж", ей сега ше купуват по 2 бутилки олио и мляко и толкоз. Нека гледат всички и да мислят като си избират диктатори да ги управляват. Оно се сака акъл кат избираш, а не да мижиш и да гласуваш ....

Има една народна мъдрост "не се радвай, когато мечката играе в комшиите". Не е невъзможно да се случи и тук. Така, че не се радвайте много на евтиния прах за пране.

Ердоган разнебити Турция, дано да има начин да со свалят от власт скоро.

Комшийката се върна от Турция и се похвали, че колата им била претъпкана със стока, за която тук щели да дадат 4 пъти повече пари. Помоли ме да сляза да помогна при разтоварването срещу ракия със салатка после кат свършим работата. Вдигнах тарифата на 4 ракии и тя нали е жена, бързо се съгласи, а съпруга и доволно се ухили от успешната сделка, която съм направил. Онемях, колко нещо са накупили. Сирене и кашкавал с вкус на домашно на смешни цени. Колбасите им са прекрасни. Натъжих се като ги сравних с нашите боклуци и химикали, кви г.овна тук ядем. Българската хранителна индустрия е 100% ГМО и Синтетика. Производителите ни станаха престъпници, заради отровите, с които пълнят рафтовете по магазините. После сме били 1-ви по смъртност. Като се има предвид, че освен производителите, политиците превърнаха и лекарите в престъпници, правете си сметката къв геноцид, къв мор ни прилагат.

бай Санди, нещо не ми са вярва комшийката ти да е прекарала претъпкана кола първо през митницата и после през гранична полиция като ги знам какви хиени са, ама айде нека твойто магари да е мъжко

Нямаше проблеми на границата. Отвориха ни колата, провериха багажник и задни седалки, сертификат за ковид тест и ни пожелаха приятен път - говоря за българското КПП. На влизане обаче в Турция избраха моята кола за рентген - отнема 10 мин.

не са та усетили кво караш в акумулатора и айрбега Другия път ще наваксат

И аз преди три дни се върнах от Истанбул , проблеми никакви на границата.

В сряда пообиколихме Чорлу, Текирдаг и Одрин... Ами евтино е, не знам до кога... Пакет Марлборо е 3 лева, приличен обяд за двама около 12 лева. Понеже нямах набелязан списък със стоки, а импулсивно пазарувах с доста зор пръснах 400 лева. Разликите в цените на една конкретна марка и модел обувки е доста голяма. Там са 39 лева, а тук 70 лева. Тъжно е, че захранваме чужда икономика. В Чорлу само български коли в търговските центрове, а половината Одрин е нашарен с български табели... :)

Ползвайте българските имена, моля. Одрин, Родосто (Тегиртаг), Лозенград (Къркларели), Цариград (Истанбул), Малък Самоков (Демиркьой) и т.н.

Българската преса от времето на бкпето пише негативно за Турция.Има правило че големите държави имат големи душмани.Краварите постоянно правят номера на Турция за да я разстроят,но забравят че всеки турчин се ражда войник.И когато потрябва се събират в юмрук.Последно когато издавиха гърците и направиха гробовете на арзаците.Никой да не го забравя и да не се радва предварително. Стабилна Турция означава стабилна България.

Ясно. Не е виновен Ердоган, а враговете, прогнилият Запад и тн. Добре.

Човек, никой никой не се радва. Само констатираме, че Тайпи май ще се окаже турския Жан Виденов.

Бих избил всички турци !!! Смърт за вас, мама ви ше ЕБА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ами ще висне на някоя бесилка е Истанбул, не е да не се е случвало. Доказа се, че ако нямаш нефт под гз си, Алах капитулира пред принципите на икономиката…

Споко ,това е само за Истанбул. Два подред пълня огромния бус с евтина храна,евтини лекарства, евтино гориво,евтини перилни препарати. Готовите им храни са много евтини и вкусни. В Одрин събота и неделя е пълно с българи. Да знаете в Германия и Турция храната е много по-евтина от българската.

Турция цъфна и върза като северна корея, Венецуела и куба ...все приятели на каПУТИН.

Какво се тревожат турците, нали си купиха с400 от путеф.

Чичо Сам знае как!

Ужас! Горките хора! И ние сме били така, спомням си какъв ужас беше, особено при управлението на Виденов. Помня и когато нямаше нищо по магазините и се редяхме на огромни опашки за хляб. Странното е как Турция се оказа в такова положение без комунизъм!

Шибаняк колко време беше на власт Виденов .Така ли само олигофрени са в тоя Дир.

Достатъчно дълго, та по негово време да девалвира лева - не знам друг пьт да е имал толкова нисък курс спрямо долара и да фалират банки и някои други финансови пирамиди! А цялата мизерия е заради десетилетията комунизъм! Комунизъм = глад и мизерия за народа. Преди 09.09.44 г. средната пенсия е била 1700 лв., а кебапчето 0.50 лв. Така, че не обяснявай кой какъв е!!!

Ако не си спомняш Виденовото време,не коментирай!

Айдее,цистерните с олио и брАшно към Османската империя... Заплахата за едни е възможност за други- Филип Котлър. БКГ. Тоя път че печелим не от Сърбия, а от Турция. Некои намазани пееливани сега ще станат милионери.

Купони, кога?

това е информация за лешоядите, които отиват с торбите да пазаруват евтино на фона на обедняващото търско население визирам макединските граждани с албански произход, катастрофирали с автобуса. не може да си правиш далаверата на чуждото нещастие всевишния не е безучастен и раздава правосъдие товая е за всеки решил с торбите да трупа запаси и далавера за себе си на фона на нещастието на другите

Това в България ли е, че сме така надлежно информирани?

Приятелю, нали знаеш приказката за мечката и съседите

За приказката си прав, а ма да ти кажа, това си е западняшка пропаганда срещу султана. Не съм фен на турците, но ако забелязваш султана се озъби на всички и по-специално на чичо Сам, показа, че има топки... Е, сега му го връщат, но в нашия печат нещата са представени доста по-драматично. Видиш ли колко са зле турците... Удобно забравят да кажат, че тези дето ги оплакваме имат икономика, имат просизводство и какво ли оше не. А ние... сам знаеш какво имаме.