Коментари - Дните на Германия като индустриална суперсила са към своя край | Бизнес.dir.bg
назад

Дните на Германия като индустриална суперсила са към своя край

Основите на германската индустриална машина са се сринали като домино, а САЩ се отдалечават от Европа. Реформите са в застой, не е ясно какво ще забави упадъка

Обратно в новината
| Автор: Вилфрид Екъл-Дорна, Яна Рандоу, Каролин Лок, Петра Зорге, Bloomberg

Коментари - Дните на Германия като индустриална суперсила са към своя край | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А бе бавни фитешки мозъци ще ви се много ви се ще Германия да се окаже пред фалит, но само да ви споделя нещо фитоци фалира ли Германия пак ще ви се наложи да турците патури а може и фесове да ви на бият на кухните зелки. Затуй фитоци молите се Германия да е добре иначе вас не ва виждам.

Без руската енргия и ресурси са нищо!

Хахаха

Да си партньор на САЩ е гаранция за упадъка ти. Хора, опитвали ли сте да си партнирате с евреи? На Кирил Петков един негов шеф, след като разбрал, че Кирчо Простото се е споразумяло с евреин, го попитал: а погледна ли колко пръста ти останаха на кръката, след като си стиснахте ръце?! Но Кричо Простото май не знае, че САЩ се управляват от шепа евреи, които държат Федералния резерв и военното птоизводство. Няма държава, на която САЩ да не са й обрали ресурсите, ако в елязла в партньорство ссъс САЩ. ЕС днес е под управление на САЩ. Урсули, Кирчовци и Шолцовченца са представителтите на САЩ в Европа. Отдавна съм писал точно това списъче от хора, но не зъм изброявал обкръжението им, което парви бройка! Германия в момента потапя носа надолу. Точните последствия от работата със САЩ. Ако (не дай си Боже) Путин беше управлявал лидерите на ЕС да им казва какво да правят, сега икономиката на ЕС щеше да звънка! Но пак казвам, не дай си Боже, защото който и да те упралвява отвън, се нарича загуба на сувернитет и закономоертно води до дългосрочни драми с тежки последствия. Първа задача днес е ЕС да отвхърли господствата и да започен да се управлява самостоятвлно. За това са нужни истикси политици, а не фашистки шматки като Урсула. И като Кирчо Простото. Къде са тези като калсическите политици на Европа - ето това трябва да намерим. ДНешното е просто до степен на държавна измяна в буквалния смисъл - мамо, намерих начин да управлявам, ама ми и казват какво да направя. И ще ми датат пари да се пенсионирам на остров, мамоооо! Их, че сладко! И момчето е държавен изменник. То е простичко. Карало курс в Харвард, продават такива курсове за по 1500-3000 долара. Това е реалността!

Приятели на САЩ- Япония, Ю.Корея, Австралия, ЕС, Великобритания... Приятели на Русия- С.Корея, Иран, Венесуела, Куба Китай- приятел на СССР до 1985г- по 20 млн умират от глад на година. 1985 стават приятел на САЩ, 30г по-късно са 2ра икономика. Турция- приятел на САЩ 1950-2010г - бум на икономика, образование, с една от най-силните армии. Приятели на Раша от 2010- българите изкупуват имоти в Турция. България- 3 фалита между 1945 и 1995г, Гърция и Турция просперират Сърбите в момента са по-бедни и от българите

Знаеш ли че само в сиатъл са над 35 000 бездомни а след войната в Залива 7500 са войниците загинали на фронта и 28 000 които са се самоубили после от липса на работа, доход и буквално останали на улицата.. Викаш който се хванал с янките е просперирал : Япония 200% дълг към БВП, Гърция- на практика е във фалит но я държат на системи, Финландия- откакто на Шваб протежето я засили към заеми и близост със САЩ стигнаха 78% Дълг към БВП. Сащ са с едни 135%, и "само" 33 трилиона дълг.. Най-вече Германия, гръбнака на ЕС която от 46-та дефакто е окупирана от Янките..Защо статията е за тях, не за Северна Корея.. А какво стана с Хаити и Хавай? Двете колонии на янките? Как е, просперират ли? Всъщност, гледал ли си поне един от филмите на Майкъл Муур? Като за това каква мед. помощ е осигурена, и как например хора работят и пак живеят в колите си на един паркинг без достъп до мед. услуги защото те могат си ги позволи.. И защо например Швейцария не е с едните и другите а са си добре? Ама не случайно не са в ЕС и Урсула да им диктува какво да мислят. А България от 30+ години косвено я стриже е управлява сащ. Защо не задминахме китайците, сев. корея че и гърците?

ken libidibi

И какво точно на теб са ти подстригали американците? Кирчо го докара Румбата. Питай го него, как стана така.

Пропаганда на Путин? хахах! Не, светата истина.

Потресаващо измислена статия! Един завод фалирал и ууууу "Всички ще умрем". Направо е смешно когато започнете с подобни апокалипсиси! Германия е много, ама много далече от деиндустриализация или загуба на водещата си сила. Запомнете добре: Ако Германия загуби мощта си... ние ще умрем от глад точно в този момент! И спрете да пишете тъпотии, че наистина не е забавно вече!

На времето когато се ликвидираше българската икономика и индустрия немски специалисти ни обесняваха че това са естественни икономически процеси с които трябва да свикваме.Така че никакво съсчуствие към надменните немци !

така е мамка им, купуваха нашите конкурентни заводи, само за да ги фалират.

ken libidibi

Разбира се. Така работи капитализма. В Германия винаги са фалирали предприятия. Останалите продължават напред, доколкото могат. Тюп е само недостатъчно обмисления зелен преход, не с главната си цел за чиста природа, а със скока в неизвестното. ез достатъчна подготовка.

Може и да не умрем но ще обеднеем. Български заводи работещи с немски фирми вече свиват производството.

всичко започва едно и после по наклона надолу. у кочината ти също така е започнало и е стигнало до там че от един от найголемите износители на домати се превърна във вносител. смешна и жалка разрушена територия с тъпи и сервилни управляващи... ББААХАХА

ПЪЛНА ТИШИНА около ТЕРОРИСТИЧНИЯ АКТ на 3-те тръби на СП 1 и 2; ОТКАЗ от СИГУРНИТЕ и ЕВТИНИ РУСКИ енергоизтичници; ВЪОРЪЖАВАНЕ на Украйна; САНКЦИИ на Русия. ... Резултат - Германия е в ТЕХНИЧЕСКА РЕЦЕСИЯ / БОЛНИЯТ човек на Европа. ... САМОУБИЙСТВО като ПО УЧЕБНИК.

Много писане по оста Германия - Русия - САЩ. А поне някой да се сети да попита - защо много германски фирми си изнесоха производството в Китай? Т.е. и самите германци деиндустриализираха Германия.

В момента Германия има най-лошото управление от когато и да е било. Това е една от главните причини за упадъка, който изживява страната. Вече повече от две години се управлява от неадекватни политици!!!

Ами като дават лицензи на китайците и им внасят дотираната стока, е така, и ние ядеме китайски чесън, а алчните и продажни български търговци купуват за лев - продават за десет, та затова и ние сме зле.

На времето когато се ликвидираше българската икономика и индустрия немски специалисти ни обесняваха че това са естественни икономически процеси с които трябва да свикваме.Така че никакво съсчуствие към надменните немци !

План ''Маршал'' изправи Германия след ВСВ. Сигурно имат някакъв нов план, не са гл уп аци.

"Изправи", зап. Германия срещу изт. Германия.

Всички чужденци в германия са срещу германците-тече необявена война.Причините са бруталния немски расизъм,нацизъм и с нищо не покрито чуство на превъзходство на немците над всички останали нации и народи !

А какво правят тези не-германци в Германия?

Работят-преди 20 години нали немските фирми ликвидираха икономиката на източна Европа за да си докарат прилив от работна ръка.

Съвременните германци не са нацита. Обаче, очакват чужденците да се трудят, да плащат данъци и да пълнят пенсионните фондове на застаряващото германско население. Вместо това, емигрантите гледат само как да се закачат за социалната система и да безчинстват.

Германия е в жестока гражданска война-гражданска война няма как да се обяви официално !

Германия е в жестока гражданска война-само дето граянска война няма как да се обяви официално !

С консерватизма на немската нация няма да я докарат до никъде. Живея от 25 години в Германия и спокойно мога да кажа, че нещата видимо не вървят на добре в дългосрочен план. С тези зелени дето искат да върнат всичко в каменната ера няма да я докарат до никъде…

Германците са изметта на Вселената !

а руснаците са света вода ненапита..

САЩ им взивяват потоците, ни звук, ни стон. Шолци и Германското правителство мълчат като бити педали! Никакви думи за това, че това си е чист тероризъм, че националните интреси на Германия и икономиката им са сринати. После Путин ли е виновен като ви казва, че сте окупирана държава? Така ли се държат независиите държави с нормално политици? Все логични въпроси? Даже Сорочетата мълчат като насрани, защото е невъзможно да се отричат фактите :-).

Фък джърмъни.

Айн Цвай Драй Дойчланд ка...пу...т

Представям си какво им е било на всичките служители на завода, оставащи без работа, докато са слушали как под натиска на Големия брат ЕСС подари нови 50 милиарда на Зелю. Особено като се има предвид, че срещу всичките измъкнати от джобовете на европейците пари, колективният Запад не може да покаже нищо - братушките вече са в Авдеевка, а в Украйна не спират скандалите за окрадени помощи.

Грешка! Милярдите не са подарени на Зелю, а на военно-промишлената индустрия на Black Rock и Vanguard, базирана предимно в САЩ, но и в Англия и Франция.

А пък с произведеното оръжие ще се продължи с избиването на Украинци и Руснаци, за съжаление на НАТО месото в Украйна ще свърши в един момент, а Русия няма да забрави какво са направили. Светът не го чака нищо добро, ако това продължи още дълго.

Пиши К$Р и да бегаме.

Не, не е само евтиния руски газ. Зелената сделка е основна причина за деинституционализация....

Отново наложена от окупаторите.

Стига с тия окупатори, бе, досадник! Да си бяха спечелили войната, нямаше да ги окупират. Егати неприятния апологет, дето изкарва швабите жертви...

В момента единствените окупатори в Германия са американсерите. Така се наричат военни сили, разположени на чужда територия, с пълна автономност и без да плащат нищо :))

Ами не мога да гледам безучастно кок се критикува един народ от който изобщо не зависи политиката но самоубийство провеждана от "държавата" им, защото те такава нямат от 79 години! Това се опитвам да набия в кухата ти кратуна!

Апологетът продължава с извиненията. Ми, като не са съгласни, че ги самоубиват, да се разбунтуват и да изгонят окупаторите, бе, плужек. Ние изгонихе османлиите, циганите изгониха ингилизите, арабите и негрите изгониха франсетата, пък немците - не могат. И как да не зависи от тях? От мен ли зависеше да почна война, която да загубя? Все едно да вляза в бар на хелз ейнджълс и да започна бой, пък после малодушник като теб да ме съжалява, че съм в инвалидна количка и не зависи от мен, че пикая в торба.

Не знам кои сте "вие" дето сте изгонили нещо си, ама защо "вие" не пробвате да изгоните американските войски от България, да запазите златните ресусрси за народа й, да спрете грабителските договори за ТЕЦовете, купуванета на чертежи,и най-вече да спрете засега индиректното ни участие в една война , както е желанието на поне 80% от народа, а смелчага?

Чай, ся - и ние ли сме окупирани от американците, също като немците, че нещо не разбрах? А, от съветските другари бяхме ли окупирани преди това или не сме били? За кво да гоним двата взвода американци, дето се подвизават тук? Нали се влачихме с тях и по Ирак, по Афганистан и т.н., значи сме съюзници. Ама то по тая логика, ние и с руснаците се влачихме в Чехия, пък преди това в Унгария май не се проявихме и тях да ги смачкаме. Иначе, "вие" сме ние българите - тукашните дунавските и тамошните волжките, които подкукоросват Саня Два да ни "освободи" и нас, така и така е почнал с освобожденията. Що и руснаците му викат също Освободител? Заради нас, ли, хе, хе? Самият Саня съвсем други планове е имал за нас след войната с турчолята. Само ще спомена Самарското знаме - донесено от тамошните българи за тукашните. Ама, хубаво, де, явно ти е спорен въпросът за турчолята, та от примера заменям нас с гърчолята и с арабелите, дето те сами изгонват османлиите, без руска намеса. Намекът и за златото показва колко си бос - масово си мислите, че това злато е под формата на римски и османски монети в делви, дето само го откопаваш и търчиш в заложната къща. В последните години, себестойността на добива на злато надхвърляше борсовата му цена, бе. Пък тая война, в която индиректно сме били участвали ние ли я почнахме? Веднъж като пламна, индиректно всички ни замесиха в нея и по всякакви линии, вкл. и по земеделска. Пък за договорите за двете Марици, първо нищо не разбираш от енергетика и второ, тях ги подписваха наши крадливи политици и конкретно един мургав - протеже на Луканов и първи демократ, бетер Нинова. Та, тоя, нищо не подписваше без солидно компенсиране, т.е. ограбването ни е от него, като американците са посредници. Същата работа е и с купуването на чертежи - така нашите си купуват индулгенции и си плащат такса спокойствие, за да не ги закачат и да продължават да ни грабят.

Този коментар за златото наистина ме развесели! AISC по-висок от настоящата цена от над 2000 долара за унция, и така според теб те са продължавали даром да ни изкопават ресурсите години наред? Слушай, ще продължа с образованието ти след обедната ми разходка даром, ама обещай ми да прегледаш видеото в Ютюб дето се казва : Батето за Борисов, и обърни внимание на последното изречение в него.

При златото далеч не е толкова просто като един ASIC, бе, тиквоч. Себестойността на добива на злато е силно корелирана с цената на енергоресурсите и особено на нефта. Вече забравил ли си в последните години кво беше в енергийния сектор? Златото е бизнес като бизнес, а вас ако ви слуша човек, ще реши, че тук копаят жълтици с лопата и ги изнасят. Що не сме били копаели сами, ами сме били дали на концесия? Концесиите не са дадени, а продадени и то под масата, като това ударно започна при Костов. С парите в куфарчета се създаде новата олигархия, която досега служеше на Русия, а сега вече е слуга на много господари и затова е толкова изнервена, а основната политическа фигура стана Шиши. Щял бил да продължи с образованието ми - смешник копейкаджийски...

още санкции!

Айн,цвайн дрън.Много поздрави на Германците от Путин

спомоществувателство на ФАЩ...

Че то в днешно време кое е без любезното съдействие на американците...

И на нас така ни разправяше съветската пропаганда преди 30 години. Глей къде стигна СССР ся, и къде е загнилия запад. Все още си мечтаем да вземем пенсиите на класовия враг.

СССР падна, удари се, събуди се, реформира се и сега е първа по производство в Европа. Загнилият запад го докара до 33 трилиона дълг (явни), загуба на световно господство и на долара като средство за източване на ресурсите на целия свят... Чакат ги много тежки и тъжни, да не кажа жалки времена...

Прав си за долара, но задавал ли си си въпроса към кого е този дълг? Жокер-(с уточнението че този дълг не е външен,макар че някои страни купуваха в миналото от него) кой "печата" парите на САЩ?

Ква съветска пропаганда преди 30 години, бе?! Я, си погледни календара и използай калкулатора на телефона, щото е очевидно, че не можеш да изваждаш цели числа.

Пък сега ви го разправя Блумбърг :))

Идва ужасния край на безкрайния робски ужас. Няма значение как се казва демокрацията в САЩ, РФ, КНР...

Един завод им правеше 1 трилион БВП .Видиш ли къде били заради Прассия

Охохохо някой е имал мокри сънища за да напише подобна глупост. Германия може да удари подобно дъно само ако германците бъдат заменени с руснаци :))))))))) хахахаха

Вярвай си :)

Че, те реално са заменени, бе, нещастник. Мъжете им ги избиха, жените им ги изнасилиха и резултатът е налице. Ама понеже не им стига, внесоха си 6 млн. турчоля, а сега внасят милиони негри, арабели и афганци...

Каква простотия е да обвиняваш една окупирана от 79 години държава за политиката й! Осъзнай се момко, и наблюдавай собствената си държава която отскоро е окупирана, дали провежда политика в името на народа си.

Не забравяйте чий е Крим сега. Случайно ли е, че 35 години след "промяната" още сме си със стандарта на живот на руснаците, а депутат от руската Дума си го каза - Болгария сме си я купили....

А, що е окупирана, бе, тупан?! Щото си е седяла мирно и кротко, а изведнъж дошли извънземните да я окупират или щото два пъти по ред разпалва световни войни и ги губи? Направо да почерпят, че извадиха късмет с противопоставянето между американците и руснаците и им намериха място в новата обстановка, иначе като нищо да ги бяха разпарчатосали за наказание и държавата Германия да приключи. Страшен апологет се извъди да съчувстваш на швабите, че са загубили войната, която те са почнали и общо е струвала доста над 80 млн. жертви. Почвай да ревеш и за монголците и Тимуджин...

Глухо пиле, хабер си нямаш от истинската история. Чети си тази дето са я написали победителите, и не се излагай по форумите.

Историята винаги се пише от победителите, бе, убитак и пораженец... Няма по-жалка гледка от швабски апологет и немскопоклонник, каращ немски таралясник. Пък като искаш "истинска" история, Адолф е бил артист и наркоман, играещ роля, която е репетирал с часове пред огледалото. Има само два записа на автентичния му глас. Същият цирк като с Лайза Холмс и Теранос. След края на активната си кариера се пенсионира в Аржентина, в някоя от множеството нацистки комуни, тип Колония Дигнидад отсреща в Чили, пък мосададжиите се задоволяват максимум с другия Адолф - Айхман.

Германия е клоака без бъдеще вече. Германците напускат масово и се изселват защото не могат да познаят държавата си....

Те нямат държава. Окупаторите им нареждат какво да правят.

Гледай какво странно име има тоя германец Гюнтер!

Германия тепърва ще бере плодовете на съюза си с Русия… кой според вас праща бежанците в Европа? Сащ им казаха 100 пъти да не строят Северен поток, те обаче - не… а оправяйте се сега

Бежанците ги изпратиха окупаторите им.

От времето на сифилистика Илич, се чакате загниващия запад да умре,в това време три пъти ви спасяваха затраните жопи да не изпукате от глад, скоро се задава и четвърти!Горките русофилистици са като един хипопотам-до шията в лайна ,ама устата широко зейнала...

Доказваш отново и отново, че си малоумен кретен!

Оплачи се на Блумберг тогава :))

Целият свят иска да дойде да живее и да работи в Германия, която загнива ,а от "разцъфтяващата" говняшка за три години са избягали към 4 милиона да не говорим за 500 К орки ,които наторяват украинските полета ...тегаво ли ви е,вати?

Кретен, Германия е клоаката на света и големите и градове не стават за нормален живот. Иди в Русия и виж как живет там хората и тогава коментирай!

И как живеят в Русия хората бе дебил, яйца по 70 рубли ,банките и фирмите за бързи кредити раздават пари да си купиш бензин тегаво ли ти е ,а вата?

Кой те излъга така лошо :))

70 рубли за 10 яйца бе дебил ... тоест 10 бр са 1,4лв ... горките руснаци.

Защо се оплакват германците ... няма руски газ - има втечнен американски няма европейска работна ръка - има африканска и азиатска няма китайски и руски пазари - има украински и американски няма математическо образование - има ЛГБТ и феминизъм в образованието .... Не е луд този, който яде баницата, тези всичките "благинки" ги донесоха не Путин или Байдън, а точно европейските политици! Друга българска поговорка в този случай гласи "Огледал се Бай Ганьо и казал, кой ми ср@ в гащите"!

Само да ви припомня че така чаках те и за световния капитализъм до преди има няма 30-тина години. Аз ли да ви припомня какво стана?

Че той умря, бе. Само такива като теб не разбраха. Ние сме в либералния строй, където има приватизация на печалбите и национализация на загубите. Колко трябва да си тъп или сляп, за да не видиш какво стана 2008-а година.

То си пише в статията какво стана :))

"Дните на Германия като индустриална суперсила са към своя край" Цената на немската русофобия.

И втората световна. И по времето на социализма.

На проспериращата германска икономика й трябваха две години без Русия и ето докъде стигна.

Сещате ли се как е възникнала българската поговорка "като изпаднал германец". Пак е било след съприкосновение с руснаците.

Съприкосновение - да, ама руснаците заслуги нямат. Изразът се отнася до обеднелите и изпаднали германци през 30-те години, които са обикаляли да търсят работа или да имигрират другаде, вкл. и тук. Имаме в рода германки от онова време.

Спокойно, германците поне се отърваха с живота си. Украинците хем са във фалит, хем са на път да си изчерпят трудоспособното и правещо деца население, отскоро и от двата пола.

Да благодарят на американските марионетки шолц и урсуса лайнен, след време ще ги обвнят за съсипването на германия и ес, но ще е късно.

Предлагам да оставим германците да им благодарят:)) Работниците от затворилите заводи вероятно ще са силно нетърпеливи :)) На втори ред -всички онези германци, които вече не могат да си позволят да си купят жилище и все повече обедняват енергийно, по данни пак от Блумберг :))

Население в трудоспособна възраст винаги ще има, но то вече няма да може да си плаща наемите. Изнасяйте всичко в Индия. В живота е така - за съжаление не е достатъчно само да имаш качества, а трябва да имаш и наследство. За държавите това са природните ресурси и те не могат да се заменят с кредити.

Означавало да си руски слуга. И да изпълняваш безпрекословно желанията на Путин. Само ми е любопитно Какво ще правите когато Путин пукне и неговия наследник го обяви за престъпник и предател по стара съветска традиция?

Само ми е любопитно Биден с перящия пари син-наркоман, при когото два щата обявиха независимост, за какво ще го обявят :))

Е па питай ги тия новите безработни, те да ти обяснят за какво ще обявяват Путин. Или ако искаш, ония германци, които вече хвърлят яйца когато управниците им ходят да ги агитират за изборите, тях попитай за Путин.

Не ми е ясно, защо Германия се отказа от руската газ, даже се съгласи да и бъдат взривени двата руски "Северен 1и2 ??

Какво означава да си свободен човек.

"Ако трябва да съм честен, няма много надежда", каза Щефан Клеберт, главен изпълнителен директор на GEA Group AG" Това ли? :))

Само че не оточняваш кой човек е "свободен" ?

Никой не ги е питал за нищо , предполагам. Гръмнаха им газопроводите и те си траят. Че ако изкажат недоволство ще се получи неудобно някакси.

Както винаги, България е пак на погрешната страна. Да видим дали ще има нова национална катастрофа както предишните пъти като сме се хващали със "западните ни съюзници". Турция отдавна има планове за кърджалийския регион, а откакто станахме евроатлантици, ДПС са на власт до степен демонстративно да пренебрегват българските закони, както видяхме с премахването на ПСА. То и без това евроатлантическите ни министри разподаряват наляво и надясно българско имущество и предплащат договори за милиарди без неустойки, така че като се наложи да се плаща сметката от Слава Украине, ще са повече от щастливи да угодят на "западните ни партньори".

Когато пак чакахме нещо да се срине пък то друго се срина:)))) А по що фалира Съветския съюз?

Няма обаче да стане като тогава, защото сега американците си нямат инсталирана тяхна марионетка на власт. Ама ако не си съгласен, отиди го обясни на работниците от затварящите заводи, те положително ще те разберат и ще се зарадват!

питайте баба Меркел и стрина Урсулица що тъй?

Вашингтон уби Германия като отсече евтините руски суровини от германските производители. А сега статии със сълзи и сополи за някогашната й индустриална мощ. Повече от извратено!

Нула емисии да се поставя като цел е все едно да сме осъдени на смърт.За да се постигне тази цел трябва да се премахне земеделското производство.Това значи ,че няма какво да се яде.Или с 2 милиарда души да се намали населението.Фермерите и затова стачкуват. Ако те не могат да произвеждат,то действително ще се ядът Насекоми и разни измислени протеини.Толкова е идиотска тази идеология,че не се учудвам ако много хора няма да повярват.Ляво либералната,Зелена политика е като една секта,която кара хората масово да се самоубият в името на Климата.

Да не мислите, че България или Украйна, да не говорим за Молдова, ще поемат икономиката на Германия. Точно Турция е следващата Германия и Китай наблизо.

И къде ще изнася Турция, когато Европа няма пари?

Тая с галопиращата инфлация ли??

Много бързо нови избори ,новите лидери трябва да са прагматици, които да мислят за ГЕРМАНИЯ ,а не за УКРАЙНА

Представям си какво им е било на всичките служители на завода, оставащи без работа, докато са слушали как под натиска на Големия брат ЕСС подари нови 50 милиарда на Зелю. Особено като се има предвид, че срещу всичките измъкнати от джобовете на европейците пари, колективният Запад не може да покаже нищо - братушките вече са в Авдеевка, а в Украйна не спират скандалите за окрадени помощи.

А как ще реагират хората. ако накрая проумеят. че всичко това е защото техните васални елити не искаха преди години да въздействат на Украйна да даде право на руснаците да говорят и учат на руски??? За какво малко нещо в една далечна и чужда трета страна, сега се сриват цветущи държави и икономики.

Шолц и Денков да едни и същи отрепки на интересите на САЩ.

Германия сама си "отряза клона" на който стоеше много години и то, благодарение на некадърните политици, които си избера през последните години !