Димитър Радев: Ще сме готови да приемем еврото през 2023-2024 г.

Спекулативно е да се твърди и е далеч от фактите, че влизането в еврозоната ще повиши цените

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Дали еврото ще повиши цените? Краткият отговор е - не. Това е спекулативно твърдение, което не е подкрепено с факти от историята на въвеждане на еврото в други страни, отговаря Димитър Радев." Господин управителя на БНБ явно не е в час или умишлено лъже! Той явно не си дава сметка, че има много българи живеещи в ЕС, които си спомнят много добре какви бяха цените преди идването на еврото. Във Франция например 6,56 франка станаха 1 € - което си е чиста инфлация с коефициент 6,56. За 10 франка се купуваха спокойно 3 кг домати, или 3 кг ябълки, или 3 кг праскови. Сега домати под 2,60 €/kg трудно ще намерите. Ябълки или круши под 3 € няма, а за прасковите да не говориме, което прави 6 пъти по скъпо (600 %). Един багет (250 gr) навремето беше около 0,8 франка ( около 80 сантима ), а сега багета е 1,00 до 1,20 €,което е близо 10 пъти по скъпо! За дрехите, обувки и други пък изобщо да не говорим. Нещата са несравними. Навремето обувки над 100 франка бяха лукс, а сега цени за обувки от 80-100 € са нормални. Предполагам, че живеещите в други страни от общноста ще дадат и други примери, които да опреснят склерозиралата памет на господина. Според мен смяната на лева с еврото ще нанесе сериозен удар по покупателната способност на населението. То и сега цените в България са европейски, но не може да се каже същото за заплатите, а пък за пенсиите изобщо да не говорим.

Авторът да погледне опита от другите страни, въвели вече еврото. Цените в левове ще станат същите в евро, а заплатите в левове ще станат наполовина в евро.

Ние пък се радваме за вас! Приятно и доходоносно готвене и наслука!

А бе Тиквата няма търпение да набута копюрите от 500€ на народа защото не може ги пласира на запад.

Ама за ко ни е туй евро без Шенгена бе! Аз като минавам граница дори и да не е Европейска, а някъде на майната си АТМ-а и ПОС терминала сами сменят числата . Обаче този Не Шенген ми ракзва играта на всяка граница: слез, дай, печати, ама чакай да отида до тоалета. Границите в ЕС трябва да се минават с поне 60км/ч. Ко като сме с Евро като в магазина важат купони. Пак бъркане в джоба плюене по пръстите и броене на някакви хартии.

Относно това дали трябва да има референдум относно еврото. Колко от българите с право на глас имат подходящо за темата образование? Да не говорим за това че част от хората с право на глас едва са завършили и 12 клас. И сега същите тези хора ще решават за това дали България трябва да въведе еврото? Тези които ще решат съдбата на целия народ ще са онези които ще гласуват "за" или "против" само защото някой така им е казал а не защото могат да дадат компетентно мнение по въпроса. Колко от вас ще приемат какъвто и да е съвет свързан с здравето си от човек за когото знаете че с мъка е завършил 12 клас? Еми за това тези които тук се изказват като "експерти" трябва първо да напишат какво образование имат.

В Дания да не би всички да са вишисти по икономика бе ? Що плескаш глупости! В Швейцария се отменят и предлагат закони от електората при определени условия чрез Референдуми. Швейцарците всички ли са банкери и икономисти бе ?

Не му вервайте. Питайте хора от всяка от страните въвели еврото и ще видите, че лъже. Еврото се отрани зле на живота даже и в Германия (! ! !), да не говорим за страните с по-нисък стандарт.

Проклет да си , пореден обирджия на българите

А неговото шкафче дали не е пълно с евра.Заблудата, че няма да се повишат цените си е чиста спекулация и заблуда.Хлебчето което и в момента върви от 3-4 лева за килограм ще стане три четири евраки.Почти във всички държави приели еврото цените са си станали доста по-високи от очакванията.Важното е Марешки за снабди аптеките с Вазелин ако до това време не му трябва на него в някой пандиз.Целта на приемането на еврото и бързането е крадците да си легализират кражбите.Богатите ще станат още по-богати а бедните още по-бедни.Ако някои хора си мислят , че доходите ще се увеличат при приемането на еврото е все една да чакаш да се появят извънземни в София.Блажени за верующите.

Поредните общи приказки без доказателства!

Германия, Франция, Италия и т.н доказателства.

Нашият премиер вече е приел някой и друг милион евра в своите шкафчета, а можем само да гадаем колко милиона евра са приели той и неговите приближени в своите банкови сметки! Въобще, приемането на еврото от нашите управници върви с пълна сила!

Доста тъпо.

дано дотогава да сте изпукали всички антибългарски боклуци!

Г-н Радев, в Германия цените в марки станаха в евро едно към едно. Това значи че поскъпнаха двойно, заплатите останаха наполовина. Кое Ви дава основание да заблуждавате хората, че това няма да се случи у нас? И не само в Германия, във всички страни приели еврото е така и това е факт, който няма как да оспорите. Просто не заблуждавайте.

Пълни глупости, не е вярно.

така те искам. Ние ше сме готови, обаче, еврона се приема СЪС КОНСЕНСУС от всички страни в еврозоната. Естония, дания, дори нидерландия - ше кажат: НЕ! БЪДИ СИ ГОТОВ БЕ.