17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От 1993 г. спрях да работя на ,,светло,,. Сива икономика. Насила ме накараха да плащам ЗО. Пенсия няма да видя, а и не им я искам. Те направиха така /и правителствата и работодателите/ да не и ставам ,,роб,,. Доволен съм! Сега и да искат да им работя, трябва да видя на хоризонта петцифрена сума за месеца. Да го ....

ич?

Като минеш 40-така и те налегнат детски и здравословни проблеми, разбираш, че колкото повече удръжки и данъци да си плащал си по назад си в опашката, напр. на детска градина, а и едва ли ако вземаш 5 бона ще висиш 3 дена пред лекарски кабинети за направления ... а накрая пенсията като ти е с 30лв. повече от социалната и не можеш да вземеш ББ добавка 50лв ... макар че си внасял с 500лв по-вече всеки месец ... ама и на системата се крепи на балъци като нас

На колене роби. Сложете си маските и си прекарайте отпуската под домашен арест. Нали за това са отпуските да спуш в къщи докато хората от другите държави ходят на почивка.

Ами ще има заплати под масата, не е луд тоя дето яде баницата. Яд ме е на хора дето се навиват да работят при тези условия, така работодателя свиква да мачка робите. 20 години работя в частен сектор, на пари под масата и осигуровки на минимална не се навивам, болничен си ползвам като съм болна, някой друг лев по-малко, ама пък се пести от антибиотици. Като се навеждате сега си мрънкайте!

Съвсем правилно, аз съм единствен работник осигуряван на реална заплата във фирмата ми. Като не искат да уважават правата ми, нито законите, аз не желая да клякам и да работя за тях. Всеки си избира.

Явно си още млад и надъхан... поздравления! Като минеш 40-така и те налегнат детски и здравословни проблеми, ще разбереш, че колкото повече удръжки и данъци да си плащал си по назад си в опашката, напр. на детска градина, а и едва ли ако вземаш 5 бона ще висиш 3 дена пред лекарски кабинети за направления ... а накрая пенсията като ти е с 30лв. повече от социалната и не можеш да вземеш ББ добавка 50лв ... макар че си внасял с 500лв по-вече всеки месец ... ама и на системата се крепи на балъци като мен и теб

Герой! Това е като да станеш и да ръколяскаш сам в залата!!!

Далеч по-интересно е защо не се вдигнат отпуските поне на 30 дни като минимум.Да не говорим, че при съвременната икономика далеч по-подхожда отпуск от месеци, не дни. 3 месеца е ок, за начало. Убеден съм, че това не нарушава конкурентоспособността на страната във външен аспект.

Хора какъв страх, запомнете, съгласно кодекса на труда е почти невъзможно да ви освободят законно от работа освен по ваше желание. Четете и не се страхувайте, знайте си правата.

не съм се замислял, а то каква била работата. Аз като работодател си осигурявам служителите на 100 процента няма пари на ръка, обаче имам проблем с някаква част отнслужителите, които всеки месец са или болни по 1 седмица, или отпуск по 1 седмица. Не са много, но ги има. Другите го виждат това и се дразнят и започват същите схеми, или напускат. И в двата случая губя аз. А то какво било разковничето. Ако им плащах на ръка нямаше да боледуват щото както написа някой по-долу 1 седмица болен и си 500лв назад :)

И първия напуснал те дава на Икономическа полиция и Инспекция по труда отвори мамин златен.

Защото си избираш такива работници. Проблемът не е в тях, а в теб. Искаш евтина работна ръка, получаваш я, после мрънкаш.е не става така.

Я да видим къде е изгодно да се спекулира с болничен: В частния сектор ако договора е на част от парите, т.е. масовото явление - при болничен взимаш 70% от това, което шефа ти е решил да е на светло. т.е. получваш реално 40%. А там където заплатите са над МОД, дори да са с 100% данъци, отново същия ефект. Да не говорим, че шефовете гледат с лошо око на тези с болничните. В държавния сектор, защото държавата плаща (по-скоро реално не плаща) осигуровки, те като се вземе болничен си получват 70% от заплатата, когато са болничен. Пък и никой не му пука дали си болничен. А това че имат 36 дена отпуска пък що да не си вземе болничен човек. Та стига сте писали за проблеми в бюрократската машина, които се решават като орязват правата на и без това мачкания работник в частния сектор!

Осигуряват на реалната заплата. За робовладелческия сектор, не знам, не съм работил никога там.

Е имал си късмет. Инак 80% е такъв! Но ако си ИТ попадаш под МОД идеологията. Пак си прецакан с две думи!

Стига лъжи с тези болнични! Масово се плащат заплати по договор и на ръка. Като вземеш болничен ти дават 70% от тези по договор. При тези със заплати над 3000лв е пак същото. Както и да го гледаш е неизгодно да вземеш болничен. Освен ако не си от държавните структури! Но какво става - като при натрупаните отпуски. Видя се как далаверите стават само в държавните структури, обаче въртяха сукаха и прецакаха работещите! Сега пак същото ако някой спекулира и няма проблем са само в държавния сектор. Ама пак ще прецакат работещите, чувствам аз. То бива некадърие ама май това да си депутат е висша степен на такова! натрупани и въртяха сукаха решиха проблем като прецакаха частния сектор, където няма такъв проблем. Сега пак вътрят сучат за да прецакат пак тези, които работят!

Да не се плащат болничните до 3 дни и да се върне отработването на междинните дни между празниците.Това е правилното решение.

Тъкмо кратките болнични трябва да се заплащат 100%, защото могат да са заразни. В Испания промениха да не се плаща до 4 дни. И като започна епидемията медицинските сестри, които изобщо не получават много за да бе губят 4 дни си работеха болни. И освен това по съвместителство във старчески домове. Което се превърна в 50000 умрели, 30000 в старчески домове. Инфекцията се разпространи именно чрез тези, които трябваше да я лекуват.

Как да вземеш болничен, като те осигуряват на 1000 лв и ти дават още 2000 на ръка. Една седмица болничен и си 700 лв назад

Който взема осигуровките за ОЗМ, трябва да плаща. Едно качествено лечение започва от 50 лв за лекарства само

ПРОБЛЕМЪТ В БЪЛГАРИЯ - НАД 950 000 ПРОБЛЕМА Общо лица наети на постоянна работа и по трудов договор или договор за служебно правоотношение, и пълно работно време в България днес е 2 650 300. "Държавата да ми плати", но НЕ на ВСЕКИ, а на ВСЕКИ ВТОРИ. Огромен е проблема с "работещите" в бюджетната сфера, чиито пенсии, бонуси и заплати се ФИНАНСИРАТ от данъците на останалите хора. В момента в България има много над 950 000 души, на които им се раздават ПАРИ от ЛИДЕРИТЕ - "преференции": бонуси и заплати, а след това и пенсии от бюджета. От тях над 430 000 лица са наети в държавния бюджет, над 130 000 лица са наети само в изпълнителната власт и не създават или произвеждат НИЩО, а само имитират дейност, а след това останалите граждани трябва да ги издържат цял живот и чрез "бонуса" - пенсии. Десет пъти съкращение на тези много над 950 000 души, които "работят" реално срещу интересите на останалите граждани, извън София - 52% от децата и 60 % от възрастните хора в България живеят в пълна мизерия: физическо, ментално и емоционално насилие над тях ВСЕКИ ден, само тогава проблемите на гражданите в България са окончателно решени. България е единствената държава в целия свят, където близо половината от работещите са закачени към бюджета.

Ти ако броиш че и на децата трябва да плащаш например лекарствата за високо кръвно... Абе имаш проблем.

Такава дилема не съществува. Винаги, винаги болничен, особено излезе оферта да свършиш нещо на частно. Отпуск само за море и по зимните празници, с опция да се прехвърли и за следващата година. Така при напускане се изплащат допълнителни добри суми.

До Gg

Типичен българин, не е важно как е редно, важно е как ми е удобно на мен да се случват нещата.

А лятото си взимам полагаемия ми отпуск от 25 дни. С две думи, всяка година почивам по 3 месеца :).

и после нищо чудно, корупцията е инструмент номер за функциониране на българите, и че инвеститорите предпочитат анадолски дестинации да си вложат парите, пред угрозата да се сблъскат с манталитета на нашия "висококвалифициран и продуктивен" човешки ресурс:))

Аха, ами бачкай тогава, робе. На мен заплатата ми е 7 хиляди, ти трепери над твоята заплатка.

Бойко или България

Малоумна статия. Започнете от там, че масово, работодателите не осигуряват работниците си на реалните им заплати. И то не само при неквалифициран персонал. Говоря за лекари, фармацевти и др. също осигурявани на минимума. Дали ще е продавачка в баничарница или друго. Осигуровките масово са на минимума за бранша. После идва интересното. Как да ползваш болничен като първо работодателя не го толерира, после дори и да се наложи колко ще вземеш в края на месеца, ако се наложи да отсъстваш повече? Малоумна статия както казах, в малоумна държава.

В тази държава да не ти се налага да се разболяваш. Първо работодателя плаща 70% от първите 3 дни и после нои също реже жестоко особенно ако си над максималния осигурителен праг. Впрочем прага защо не се вдига вече?

Предпочитам отпуска, защото обезщетението от нои е много по-ниско

Типичен българин, не е важно как е редно, важно е как ми е удобно на мен да се случват нещата