Коментари - Девет държави в Северно море се разбраха за общ фокус върху вятърната енергия | Бизнес.dir.bg
назад

Девет държави в Северно море се разбраха за общ фокус върху вятърната енергия

Членовете на Северноморското енергийно сътрудничество имат за цел да увеличат производството й до 76 гигавата до 2030 г.

Обратно в новината
| Редактор : Ива Капкова

Коментари - Девет държави в Северно море се разбраха за общ фокус върху вятърната енергия | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Фокусирано и съсредоточено ще гледат вятъра ли?

Една турбина има живот 20 г, след което ще има планини от отпадъци и всичко е карбон. Отделно това море няма вече да е плавателно. Пълно самзакопаване

А ще има ли дотирана цена на тока? И кой ще я дотира? За сметка на общия бюджет на ес ли ше е?

Държави , граничещи със Северно море... Дааа, Люксембург има страхотни плажове по северноморието.

съюз тип нова Ханза. Те ще се оплетат кошницата, нас ни ползват за евтина работна ръка и буфер ако от юг наистина тръгне вълна от мингяни

Да, много са глупави хората от изброените държави, добре че има кой да им обясни :) Някой с 15+ годишен дизел и печка на дърва или въглища.

Вятър работа...

Хаирлия да е!

Перките трябва да се сменят на 25 години. Това е разгодът Вече има хиляди генератори в Сев море Вятърър е без пари и в морето духа нон стоп Няма и ядрени отпадъци Тез планирани гигавати се равняват на десетки АЕЦи После Що онез са богати , а ние бедни

lu4ka

То и Норвегия не е член на ЕС.

Край бреговете на река Норт Плат, близо до американския град Каспър, щата Уайоминг, се намира едно от първитe "гробища" за вятърни електрически турбини. Само в периода от септември 2019 г. до март 2020 г. се очаква в него да намерят "последно убежище" над 1000 перки от ветрогенератори, изработени от фибростъкло, пише BBC. Те вече са достигнали пределния си работен цикъл от 25 години, след като са използвани в няколко ветроенергийни парка в северозападния щат. Всяка от перките ще бъде разрязана на три части, които след това ще бъдат подредени и заровени под земята. Сега черешката на тортата! В Германия има над 500 "погребани " перки и тяхната средна продължителност на живот е била... 7години и 3 месеца!!!! Не рекламираните 25 години.

И чий го дъ..ви там Люксембург? Залеза по люксембургските плажове и брегове е направо невероятен!!!!!!!!!!!!

_stankow

Луд умора няма

Във всичките системи ползващи възобновяема енергия има смисъл, въпреки основният им недостатък - непостоянство и сравнително висока цена. Положителното е, че дава известна доза независимост, или по друг начин казано - намалява зависимостта от горива. А за България това е от значение защото ние внасяме почти всичките си горива. Без значение от къде, без значение каква е цената, за да си внесем нефт и газ ще трябва да платим някъде на вън от страната. Т.е едни пари ще излязат от България. Аз лично бих заложил на два вида соларни панели - за електричество и за топла вода. Там където има топлофикация е напълно възможно през лятото да не се харчи никакъв газ за топла вода. Като пример - цяла София може да ползва топла вода подгрята от слънцето. Представяте ли си колко газ ще се спести??? А системите за загряване на вода могат да бъдат проектирани и произведени в България, изцяло вътрешен продукт. Така едни фабрики ще имат работа, ще се вземат заплати, ще се плащат и данъци... А след това ще се намали зависимостта от вноса на газ - без значение от къде е този внос.

Има смисъл, за някои хорица.

абе, нали прехода беше от социалзъм и планова икономика към пазарна такава? защо ни излъгахте?

от трън та на глог. ако няма дългосрочен (а перките и фотоволтаиците НЕ сяа дългосрочен) ефект за чий кор ще сменяме една поразия за природата с друга, по-скъпа?

В България е най -добре да се използва геотермална енергия . Ние сме на второ място след Исландия по минерални извори. Помислете колко монго минерални извори имаме само!!!!