Десет страни от ЕС, сред които и България, сформират алианс за ядрена енергия

Енергийният министър Росен Христов пък покани Украйна да се включи в инициативата за проучване на газовия пазар в страните от Югоизточна и Централна Европа

Обратно в новината

Коментари - Десет страни от ЕС, сред които и България, сформират алианс за ядрена енергия | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Служебният кабинет не е ли назначен да организира изборите ? А те си мислят че ще ги има още 100 години.

Абе кои сте вие дето само лаете като кучета ,но не хапете. Не виждате ли ,че света се развива.Няма ли най сетне да си махнете от България,в любимата ви Руслайна .Аман от вас умирайте вече. Дъртаци!!!

Ами ние имаме ядрена енергия, ама я спираме заради краеарите и западните лайна

Пак америка ни прави супер модерно лайно.

Чакайте ток от Америка

Австрийските курви обслужваха Путин. Райфайзен е намагнитена. На нас ни разправят колко сме корумпирани и защо няма шенген. Лицемери долни борабар с немците

Четейки статията, става ясно, че този алианс е създаден само и единствено в полза на Украйна.

Това звучи като организация де се пробват да ограбят простият човек или очаквате като Казахстансни нефт през руска тръба...

Кенеф не моат данапраат и да е автоматичен и модерен, седнали за ядрена енергия да говорят.

с нашите продажни дупедавци и ядрената си енергетика ще ликвидираме , както това се случи със селското стопанство и тежката промишленост. Явно е някакъв ген - да мразим българското, да сме роби. Бог да я прости тази наша Родина българия, че то и държава от повече от 20 години няма!!!

Германия и Австрия да си гледат работата, като не искат да не строят атомни централи, но да спрат да дават акъл, айде Австрия все още прилича на нормална държава, но германците първо да си оправят шериата в страната и после да дават акъл

накрая мекия и дьртия реактор на байдьн за десерт

От къде на къде ще даваме или дори продаваме нашите неизползвани за сега, реактори?! Кой ги решава тези престъпления? Реакторите трябва да се монтират,и да работат,а не да слушаме ЕС с неговата погрешна енергийна политика,която води до брутална инфлация и цена на тока.

Олигофрени. Едно от условията за да влезем в Еврогейския съюз беше да си унищожим енергетиката.

Реакторите за АЕЦ "Белене" може да отидат в Украйна? Ха ха поредната мощна наглост и глупост , нашите колониални управляващи затриха най-печелившия отрасъл на България-енергетиката...

Две липси на запетая и се променя целия смисъл: "се договориха за създаването на алианс за ядрена енергия въпреки съпротивата на Германия и Австрия тя да бъде категоризирана като благоприятна за климата"

Компрадорите не се съобразяват с робите от тръстиката.

Унгария я няма нещо....

Защо пък да не станем най– щедрите донори в ЕС? Колко му е един реактор? У нас не можеше да работи, но в Украйна явно никой няма да е против!Как пък ги решават тези проблеми хей така , от днес за утре?

Тоя потаен декор на какво се дължи? Откъс от филма "Велчова завера", тайната вечеря кво ли?

С нас ще вечерят...

Ей, големи диванета в Б-я. Готови реактори, почти готова площадка, стоят и чакат. Защо, защото американците не дават, ако това не е идиотизъм, здраве му кажи. Виждат бъдещето е на електричеството, всичко ще се движи с електричество, а ние слушаме американците. Руски били реакторите, е руски са, произведени, готови и да не ги монтираш то си е живо престъпление. Сега пък ще ги дават на Украйна, е да може да стане , но на ДНР, ЛНР, Херсонска област, Одеска област който ще са руски. Ако пък стане след време така че всичко е за боклука, разстрел им е малко на всички министър председатели до сега.

Не е виновен този наш "министър" с изражение на полуидиот. Виновен е авиаторът, който си го е назначил за такъв. Слаба ракия се оказа Радев, слаба! А даваше надежди за по-смислено и независимо управление на държавата в интерес на българите, а не на Големите и Малки братя зад и пред океана. Готова лицензирана площадка за АЕЦ, построена инфраструктура, доставени реактори, помпи, генератори - общо похарчени 3 милиарда лева, те ми говорят за тъмното бъдеще, за зелен преход, за алианси и украинци. Не, ние българите явно сме генетично увредени от 5-те века турско робство, пардон, присъстие!

Путинотролчетата първо се възмущаваха, че не се работи в областта на родната ядрена енергетика, а сега взеха да извъртат и лъжат... Явно не могат да преглътнат факта, че и без Русия може да се живее...

И преди новата ера са живели хора. И без всичко, дето е последвало, може да се живее, включително без алианси.

Националният Предател - Министър Христов трябва да бъде Съден по Бързата процедура, затова че възнамерява да даде Българските Реактори за АЕЦ БЕЛЕНЕ на самозабравилите се нагли урки/украинци. България трябва незабавно да започне строежа на своята АЕЦ Белене, независимо от несъгласието на американския пенсионер-ДжоБайдън. В противен случай България в близо време ще остане без ядрена енергетика. Между другото остава един ден до Връчването на 12 месечното предизвестие за ЗАКРИВАНЕ на 4-те американски бази в България. През месец Март 2024 България има уникалния шанс да напусне Сбирщината от държави наречено Нато,чиято цел е Война, Война и пак Война до последния източно европейски войник за разграждане и разпад на Русия. Което няма как да стане.

Дето вика Нюланд, майната му на ЕС, нъл тъй?

На свещи ли го договарят?;-)Като гледам снимката на това ми.........

Мъртвият евроатлантик= спасена Българска енергетика

Един тъпанар като теб по-малко - спасена българска нация от израждане!

На тебе майка ти плаща сметките за ток ПЛУЖЕК атлантически

алианс за затриване на всяка енергетика в източна европа - тези ......... за друго не стават

Каква снимка - все едно таен комитет сформират! :))))

Меси ще докара неговия пищов. От шкафчето.

Този парашутист назначен от Радев за министър на енергетиката е тотално некомпетентен и пълен смешник. И кой точно ще построи ядрени централи? Нито фалиралата Уестингхаус нито Франатом не са пуснали в експлоатация нито един реактор за последните 20 години. Само празни приказки и манипулации, типичния Еврогейски манталитет.

Абе човек - нищо не си разбрал. Не говорят за построяване, а за плащане. Да подарим каквото имаме, да теглим кредити и да платим за нови накуп, а пък после ще го мислим....може да им подарим и непостроените или да им подарим Ф16 които не сме видели

Точно и нагледно обяснено!

Значи стария и "ненадежден" реактор от 80те го продадохме за жълти стотинки на руснаците и то защото българските политици бяха достатъчно безхарактерни и страхливи да довършат АЕЦ Белене. Сега същия сценарии ама този път с два реактора и то доста по-нови като модел и надежност. Направо трагедия. Има и нещо друго много интересно. В момента България не може или по-точно не и е позволено да завърши Белене заради лошиге руснаци и руската технология. От друга страна украинциге въпреки че са във война с руснаците искат да им използват "лошите" реактори. И то най-вероятно безплатно. Е как за нас не може а за украинциге може?!

За двойни стандарти да си чувал?

Са като не искате руски газ и нефт, руско оръжие и там подобни, кажете сбогом и на руските реактори за Белене. Кво толкова..

Искаме Путинска атомна енергия!

Сега имаш яката енергия на ЛГБТИ-то скапано - деменцията Байдън. Друго ти не требе....

Ядрена енергетика има тук благодарение на СССР . Те ни научиха и развиха тук . Поклен пред тях.

Руснаците пък откраднаха технологиите от САЩ и Западна Европа. Които всъщност ги създадоха! Ако руския ботуш не беше стъпил в БГ след втората световна, сега щяхме да имаме много по модерни централи. И не само ядрени! Но непрекъснато ни набутваха тук скапаните си руски боклуци и ни пречеха да се развиваме!

И така да е. Но само Росатом строи централи по света. Извода какъв е? Че руснаците са по-кадърни от залуханите западняци.

Подарете им ги. По тъпи-управляващи като в България в последните 20 години надали има някъде по света. Малоумници, предатели и майкопродавци.

еййй, баси тая осрайна... няма нещо човек да иска да направи и да не му наврат гнусните укропитеци в носа.... няма отърване от тези навлеци

"Реакторите за АЕЦ "Белене" може да отидат в Украйна?" Чи как инак.... Тез' реактори що дан' ги дадем на милите укри? Нас нали ни нацепиха Хамериканско ядрено гориво, което само на първо време е с някакви си мижави 15% по-скъпичко от руското, ама то пък по самото си същество пак си е руско. И те така... Ний веч са диверсифицираааме... Нищо, че наш'та диверсификация са оказа на принципа: - Кон за кокошка. Ама нъл е Хамериканско... Прос народ - слаба държава. Пък била тя и член на НАТО и на еврогейският съюз.

Не го показвайте тоя с тънкото вратле, че ми иде да се изсера и изповръщам едновременно.

Нема смисъл да се мести нищо от руското оборудване за Белене в Украйна. Просто ние ще им бачкаме на украинците, а те само ще консумират, разбира се с всички негативни последствия за нас свързани с едно ядрено произвоство.

То вече е факт. Загряваме с бежанците им, скоро - и за останалите.

прости- като бамбук кухи

Здраво ги бият нечистоплътните ватници от всички посоки. Така трябва да е. Когато се мислиш за нещо повече от другите народи падаш от високо и чупиш врат.

А ти кат' ядеш сиренясалата кожена пръчка на ул. „Козяк“ 16, 1408 ж.г. Южен парк, София, мислиш, че е много чистоплътна лЕ? Сбърканяк евроатлантически...!!!!

Като гледам как скочиха кремълските тролове, тази инициатива е очевидно много добра. Ама няма да сме зависими от Кремъл. Нали?

Каваш, по-добре без ток, но да е гадно на руснаците,а? Едно въпросче към малоумниците - преди внасяхме евтин обогатен уран от Русия, и връщахме отработеното гориво. Сега къде ще го закопаваме? То бива сороска простотия, ама вашето няма граници.

От какво си зависим бе малоумник? Някой дава ли ти насила нещо? Само, че в България тъпанари като теб са и във властта. Които хал хабер си нямат от нищо но са многознайковци. Пишат по всякакви въпроси а 2+2 не могат да сметнат и в училище са ги биели където и който ги хване. Комплексирани келеши от отворено общество.

Оборудване за милиарди да се подари на Украинците? Че даже екип ще пращат? Сериозно? Радев и правителството му са просто потрес!

РАДЕВ Е БОКЛУК. ИЛИ Е КОРУМПИРАНИ И ГО ДЪРЖАТ С КОМПРОМАТИ ИЛИ СИ Е ПРЕДАТЕЛ

Масово гласуване, за да разкараме всички тези марионетки и идиоти, които ни управляват в момента!

Възраждане е решението. Но ако спечелят не ми се мисли какво чудо ще е, може и НАТО да се намеси.

И като подарят реакторите, България е приключена икономически.

Да бе, ние и от адски студ щяхме да мрем, когато руските алкохолици ни спрат газа през тази зима, ама нищо такова не стана. Таа, така и с икономиката, зайчик.

Ако не ти е ясно и тази зима ползвахме руски газ, но през други доставчици на доста по-високи цени.

Радваш се, че зимата беше топла. А вода лятото от къде бе дебил? Виж какво става във Франция. Вече са на режим. Във Венеция са пресъхнали каналите.

Огромни усилия се полагат да бъде унищожена България! Управниците ни са най-върлите врагове на българския народ.

И НАЙ ВЕЧЕ РАДЕВ.. БОКЛУК.. ДА Е ПРОКЛЕТА НИНОВА КОЯТО ГО ПРЕДЛОЖИ. БЕЗ ПРИНЦИПЕН ЧОВЕК.. ВЛЕЧУГО

Ето така се прави многополюсен свят, а не като кремълския диктатор.

Какво са направили?! Празни приказки..........

Ше се фащате за зеленкото, споко!

В следващите 2-3 години ще има алианс на кюмюр и дърва енергия.

И решили да правят високи технологиии... Най много да преоткрият атомната бомба.