17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ватенките са надупени по всички параметри и по целият свят. Те губят милиарди долари от така необходимата им валута. Тъпите им подлоги в България се опитват да изопачат нещата. Но това няма да спре руската мижава икономика да продължи да се срива. Ако искате да разорите една малка страна подарете и есминец. Ако искате да разорите голяма страна подарете и Крим.

"Ако искате да разорите голяма страна подарете и Крим." Много си прав! Преди няколко десетилетия Хрусчов подари Крим на Украйна, и виж я сега на кой хал е - БВП на човек е по зле от този на Бутан, Свазиленд и Ямайка.

Пълни глупости. РСФР на никоя страна, НИКОГА нищо не е подарявал. Безводния и лишен от всякаква инфраструктура Крим е заменен с 22 000 кв .км. плодороден чернозем на Таганрожка област, която минава от УССР към РСФСР. Указът е от 9 Март 1954, подписан от Ворошилов, секретар на ВС - Пегов. По това време Първи секретар е Г. Маленков, а Никита няма НИЩО общо с този грабеж.

Поръчките на Гълфстрийм за нови самолети автоматично намаляха с три броя по 50 милиона. Голяма работа, я уволнят трийсетина души, я не. Е, и десетина милиона данъци по малко в хазната, но когато бюджетният ти дефицит гони трилиона, няма да седнеш да броиш стотинки. Така лесно самолетостроител не се фалира, и Тръмп това прекрасно го разбира. Затова и спря сделки на Боинг и Еърбъс с Иран за 40 милиарда. Сега да видят кон боб яде ли!

Тъпунгер с нищо не е намаляло. Написано е :" Руски милиардер върна частните си реактивни самолети заради американските санкции." но тъп трол като теб дори не са го научили да чете. ватенката вече ги е купил за 50 милиона , аз сега се чуди как да ги продаде за 30 милиона - с 60 милиона загуба само от тази сделка. И не се кахърете за западните самолети. Тях ги купува ЦЕЛИЯТ СВЯТ.Китайските авиокомпании ще поръчат през следващите 20 години общо 6 810 самолета за $1 трилион . Πpeз минaлaтa гoдинa aмepиĸaнcĸaтa ĸoмпaния зaпиca peĸopдни пpoдaжби. Toгaвa тя ycпя дa дocтaви 762 caмoлeтa. Toзи бpoй нaдминaвa пpeдишнaтa пpoгнoзa нa ĸopпopaциятa, чe щe дocтaви мeждy 755 и 760 въздyxoплaвaтeлни cpeдcтвa .Аербус също се продава като топъл хляб. И САМО руските буклуци-"Уж Суперджет"-100 , МС-21 и Су-боклуци и Су-57 НИКОЙ НЕ КУПУВА.

Ще го обясня бавно като за по-несъобразителни: всеки клиент купил самолет от Дерипаска няма да го купи от Гълфстрийм. Русал ще загуби 60 милиона, а Гълфстрийм - 150 млн. Разликата е, че Русал е гигант с хиляди клиенти извън деиндустриализирания Запад, а Гълфстрийм е бутик, който знае всичките си потенциални купувачи поименно. Най-"лошото" което може да се случи, е Русал да бъде ренационализиран за без пари. Изобщо, завидна е упоритостта, с която презокеанският естаблишмент разглобява вместо Путин Елциновото наследство. А ти не се притеснявай, ако случайно имаш акции на Боинг или Еърбъс. Нищо не пречи да ги продадеш отсега, вместо да гледаш следващите 20 години как най-голямата индустрия в света - комунистически Китай - си призвежда сама 6000 самолета.

Schilo

Горкият, жив да го оплачеш. Като не е Боинг, ще е друг.

Schilo

"Гълфстрийм". Грешка

Г-н Shilo ще ни обясните ли, защо този преуспял, предприемчив руски патриот е избрал да се вози на "скапаните американски летящи щайги", че си купил даже три броя? Няма руски безаналогови...?

Шилото е супер тъпо и ограничено парче и няма да може да ти отговори на този въпрос.

Интересно, как евреинът Дерипаска е собственик на алуминиеви заводи, принадлежащи на руския народ. Чифути, мръсни гадове.

проспал си издването на капитализЪма.

ти да не мислиш., че Мъск, например, сам си изработва колите и ракетите?

Няма проблем, сега ще си купя някой съветски пътнически самальот без аналог в света, например ЯК като оня, дето се разби в Индонезия.

Як не се е разбил в Индонезия. Там се разби Su 100 Superjet.

Загубили са производителите на самолетите, защото ще ги продадат сега на цена с 20 милиона долара по-малко или сумарно губят 60 милиона долара. Дерипаска нищо не губи в ситуацията, освен може би удобство, което е предвиждал. Може да каже на някой да купи самолетите и после да му ги продаде, като спестените пари да си ги поделят. ;)

Не думайте!!!! Сега "Gulfstream Aerospace Corporation" направо затваря врати, докато не се съвземе от загубата!

Пропагандата върви с пълна сила. Когато Путин дойде на власт, американците му врътнаха същия номер със санкции и обезценяване на руските петролни компании. За тяхна огромна изненада обаче, Русия си изкупи чуждите дялове на ниските цени и реално спечели от санкциите. Същото е и с Дерипаска - акциите падат, защото западните собственици на акции ги продават, цените падат и те самите губят. ..познайте кой купува акции на ниски цени! Да не мислите, че света е спрял да потребява алуминий?

Пример: Преди 10 години си купил акции на 200 долара бройката. Дерипаска е взел 200 долара. Сега ги продаваш за 100 долара, а Дерипаска си ги купува и му остават 100 долара. Кой губи и кой печели?

А вие да не мислите, че Русия е единствения износител на алуминии. А за Дерипаска наистина няма никакъв проблем, няма да се вози на Gulfsream ще се вози на Ан-2..ха ха!

бОли ме за Дерипаска. а и не те виждам колко ще си дребен, ако те сложа до него. Но заради кавгите на американците с руснаците, и ние страдаме, защото и ние трябва да спазваме 'санкциите' им. Че и ни съдят после...

До ха,ха. Много ли страдате от санкциите? И какво ви липсва? До колкото помня май само Русия ни съди. ЕС за какво ни е съдил и ни е прибрал 600 милиона, като Русия? В София гледам табели на инвеститори по строежите със знамето на ЕС, и нито една с руското знаме, ЩО така?

Русия държи 30% от пазара на алуминий. Ако тя спре производството, цена му ще скочи толкова много, че всички ще загубят. Отделно никой производител не може да вдигне производството рязко, така че да компенсира Русия и липсата й. Алуминият е основен метал след стоманата. Вдигането на неговата цена ще вдигне цените на всичко - от коли, през кафеварки, та до най-малкото нещо.

САЩ искат екстрадация на наш човек, заради нарушение на ТЕХНИ санкции, помниш ли? Санкции няма само срещу Русия. За загубите, да, бизнеса ни с Русия е сравнително малък (защо, е друг въпрос), но и ние пострадахме, заедно с цяла Европа.

Дерипаски сега ще си купи бразилски или китайски самолети на много по-ниска цена и с удължена гаранция.

Рижко не схваща как сам го набива квадратен на американците... 3 амортизирани самолета им се връщат, Дерипаска ще си го премести... Хем бонус, ще им вдигнат цената на колата заради високата цена на алуминия.