Депозитите доближават рекордните 102 млрд. лева, кредитите са над 72 млрд. лева

Домакинствата са натрупали най-големия дял от влоговете в банки в края на декември

Обратно в новината

Коментари - Депозитите доближават рекордните 102 млрд. лева, кредитите са над 72 млрд. лева | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вие май още не знаете как работи валутния борд - БНБ не може да печата повече от определено количество пари на година, които обикновено служат за замяна на част от изхабените или унищожени банкноти. Идеята на борда беше точно да не се дава възможност на БНБ да печата безконтролно и да се повтори хиперинфлацията от 97-ма. А относно това, откъде имат пари българите - крадене на ЕС фондове, сива икономика, внос на пари от емигрантите ...

Че отхкъде се появиха тия пари! Икономиката хич я няма. Борда- твърдят- не разрешава печатането на нови хартийки, а депозитите скочили двойно!!! Ти да видиш! Сякаш хората повярваха на системата и извадиха закътаните под дюшеците парици за черни дни, за да ги предоставят на банките срещу нулева лихва, с риск да се появи втори Мустачко и да им лапне париците? Дали печатарката на БНБ не работи с пълно натоварване на две смени? Дали при едно влизане в Евро зоната няма да се окаже, че Еврото се разменя за 3.00/ 5.00 или повече BGN? Ама .........кой, кой да ти каже, в тази гъста мъгла... .

Ти направи БНБ на пух и прах. Конспирацията е разкрита. Сега ни осведоми и за ваксините - измря ли вече половината свят?

Споко. Времето е пред нас. Да сме живи и здрави.

От как от къде през последните 30 години толко пари се отркаднаха че целия мафиотски бизнес който оперира в БГ като почнеш от верига аптеки и вериги бързи кредито до чарстните ел.централи които сега пак ни зимат парите има доста за всички

То това е лошото, че стоят по банките, а няма нормална бизнес среда, където тези пари да бъдат вкарани в употреба. Хората са също така прости и мързеливи, и нямат идеи, и ги мързи да ги реализират ... А и 10-20к лв средно е доста заблуждаваща статистика - дайте медианата, всеки нормален човек знае, че когато се борави с пари/доходи, медианата е мярката ... Иначе в Тесла имането на човек сигурно излиза средно 1млн+, ама медианата е 50к :Д

"Стефан Янев категорично обяви : Нито Русия, нито друга държава, се кани да напада България" Стефчо Послушното е руска подлога и ще свърши в затвора за държавна измяна. Така че каквото казва поне знаем, че не е вярно. Оставка, съд, затвор!

Ай, стига де. Само за 21 година съм изтеглил от депозита си 25 хиляди лева.

Това са около 20 бона на домакинство средно - бая пара.

Абсолютна глупост. Увеличили са се депозитите, друг път. Една доста голяма част от новопоявилите се депозити са именно от кредитите отпуснати от банките. Естествено че банка когато отпусне кредит той се прехвърля по сметка/депозит на кредитополучателя. Като така автоматично този кредит влиза в статистиката на нарастващите суми по депозитите.

Откъде, бе? Баси народа, всеки вие на умрели, че беден, а пари извират, извират. Откъде, бе, дба? Одеве бех на оглед. И ги купуват, дба, кутийките - по 10кв стая. Затапено от всякъде. Коли не могат да се разминат по уличките...Лудост, лудост.

Натрупали са виртуални депозити, печатницата буха яко,кеф ти левове, евро или долари

Неслучайно към 99а год швейц франк беше 1/1 с дойчемарката, а сега е 1/1 с еврото почти, 90% обезценяване евро/шв франк

хората пълни с пари, коли за купуване няма, управляващите от БКП, ТКЗС-то умряло и т.н.

Според мен има вече предпоставки 1 евро да не бъде 1.95 лева, а някъде около 3.00лв. Простите сметки го показват. По-голямата инфлация в България, безконтролното печатане на левове, огромните влогове в банките. Ако ви прави впечатление, почти всички копюри по 50лв и по 100лв са новонапечатани банкноти...Очаквам при това развитие на нещата до няколко месеца промяна в курса евро - лев......

Това няма как да стане, защото курсът 2:1 лев-евро е фиксиран със закон. Между другото, печатат се евра и долари, не само левове.

И ти си прав, и той е прав. Нали се сещаш, че закон се сменя тихичко между 18-24 ч и сутринта може да те заболи главата. Факт е че се печата вс наред и това храни световната инфлация.

Вземи малко прочети Що е то валутен борд и после се прави на умен!

Зеленичък си за такива коментари бро. Валутен борд, няма как да се "печатат" левове, освен за подмяна на съществуващи такива. Нали за това го наложила та главните лостове да се държат от тях.

а другите (баламурняци) само взимат - и накрая извода, средно - народа няма кво да си праи парите

Всичко това е натрупано по-време на 'некадърното' управление на Борисов. Сега прi много по-добро кадърно управление на Радев, депозитите ще се стопяват, а кредитите и фалитите ще се увеличават. Сами си правете изводите...

При тази огромна инфлация и това складиране на пари с нулеви лихви в банките.... И за най-големият неграмотник става ясно че единственото спасение са имотите. Веднага след края на пандемията очаквам квадрата в София да достигне нива от 2К евро

Първо пазарите на акции, после имотите. Крипто не, прекалено рискови са.

Даже в хубавите квартали към 3000 евро.

То и сега там са 3к

Интересното е като тръгнеш да го продаваш този имот (щото не може да си го носиш в гроба), кой ще ти го купи на тези цени или по-високи?

Колкото и да са скъпи винаги се продават/отдават, защото човек винаги има нужда от покрив над главата и това е основна ценност, ако ще и 4000 евро да стане квадрата. Още повече затова си има и банки с атрактивни лихви и удобно разсрочване

Пропускаш истинския проблем - когато тръгнеш да го продаваш, на пазара ще има още 200 000 други за продаване. Та, кой ще ги купи всичките?

Ние заедно с Илон Мъск имаме на депозит 200 млрд долара и 120 лева. хе-хе

Е само не разбрах този пиндос къде ги намери тез 120 лева?:)

102 млрд. днес, които са равни на около 60 млрд. преди 3-4 год. и които скоро ще станат под 50 млрд. като стойност на тези отпреди. Е, ако си купил имот не си загубил нищо , а и си спечелил. Въобще, както винаги ние българите сме с най- ниска финансова култура и винаги сме най бедни.

Като чуя някой да говори за "финансова култура" и "финансови съветници" и се хващам за корема от смях. Една елементарна сметка и няколко клипчета по YouTube са достатъчни за да разбереш къде и как да си инвестираш парите.

Да и за това ганювците продължават да си дават половината заплата за цигари и пиене а другата половина за джобни на децата които ги дават за пико.МНого финансови грамотни тия българи

67 милиарда лева спестени от домакинствата, разделено на около 6.7 милиона българи, излиза по средно по 10 хиляди лева на глава добитък. Тоест, ако имаш над 10,000 лв в банката, значи си в добрата половина. Ако имаш по-малко от това, си в бедната половина.

Ако включиш кредитите картинката става много по друга.

Е, то накои го държат /имането/ в банки, а аз ,,си го крепя, .

Не е ли време да ви прибера паричките вече?

Непробиваеми,, сме!!

Е, и колко е това ,,на глава добитък,,?

Тези които не знаят какво да правят с пари имат депозити, останалите живеят на кредит!

Бегай, бе! Не знаем. За забавление ги фъргаме от терасата. И после- наивни сме били.

Това е опашата лъжа и ....пропаганда. Ние, със съседката -баба ви Пена бяхме принудени да си изтеглим Срочните депозити и си направихме нови банки - Бурканбанк. Е, не сме ги лицензирали още, ама ...дали и ще има годинки?! Ама така, за зор и черни дни- е добре. ...Сега чакаме обаждания по телефона....

И после се чудите защо стоки и имоти растат. Та той Българина пълен с пари.. и ако сравним с американците нашата кредитна задлъжнялост е по ниска.

Не сме длъжни никому! ...Дори и на НАТОто.

Криеш се , ама разбираме ,че си Вуте.

Егати статистиката. Излиза, че всеки Българин къта едни хиляди и хиляди левове и то не в дюшека, а по банките.

Така излиза, но реално 1% от вложителите притежават 90% от вложените пари. Ако приемем, че всеки има някакви пари в банка, то имаме 6 милиона вложители с по 1000 лв средно (общо 6 милиарда) и още 60 хиляди с по 1 000 000 лв средно (общо 60 милиарда). Затова в статистиката понятието "медиана" е много по-важно от "средно аритметично", но тук никога не я показват, защото веднага ще лъсне истината.

Тази статистика поне е точна. По около 10 хил.лв. на калпак. Лошото е, че някои си имат по 10 млн.лв., а други си нямат и левче.

За да има положителни лихви требва да е обратното, щото 1 лев в банка генерира 2 лева потенциал за кредит.