Депозити с положителна лихва през 2022 г. от дигиталната банка у нас

Ростислав Русинов, мениджър на Bigbank за България пред бизнес подкаста "Какво могат парите?"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Госпдина Русинов от край време е изпечен лъжец. Сменя "банковите" институции като пчеличка и се чуди как да набута повече хора. Само като видя, че той седи зад някоя банка и бягамкато дявол от тамян.

Трябваше да се кръстят ББК - банка за бързи кредити :)

Далеч са още от банка, особено във финтех сектора.

Дигитална банка - представяш си, че разходите им са доста по-ниски заради офиси, персонал и прочие, но лихва за кредит им е 7,9%, а с повечето физически банки у нас можеш да подпишеш м/у 4 и 5%. Бааа! Не, благодаря!

Това с лихвата 7,9% е промоция до 12.12 (иначе беше 15%) обаче като им видиш ГПР и такса обработка 3,5% от сумата... е не благодаря и като им откажеш щото си например си поискал оферта ти се се обаждат и като им обясниш ти се тръшва телефона. Сори традиционните банките предлагат много по-добри лихвени условия. Има и банки които предлагат онлайн кандидастване и усвояване...

Има нещо гнило, би трябвало да е обратното. Но дигиталните/виртуални банки имат бъдеще така или иначе, но не по БГ модел :)

Тази дигитална банка не е по БГ модел. така че има бъдеще. Сега ще започне едно плюене от Харпарцумян и другите крадци от Бг клонове на чужди банки.

Човекът си го обяснява във видеото - за да предоставя необезпечени кредити, без никакви документи, тази банка поема повече риск, затова и цените им (лихвите) са такива. Кандидатствах и ме одобриха от друга банка преди 10 месеца - 2 пъти по един час ме държаха на телефона, трябваше 2 пъти да ходя до офиса им и да им нося документи.

Това дето гласят с отрицателните лихви, си е грабеж. Както и където взимат процент при теглене. Така утре на теглени 100лв, мога да измислят 99лв лихва. Когато са правени влоговете не е имало такива неща. Това си просто официален грабеж. Но нямаме прокуратура. Бих обвързал възможният взиман процент с лихвата по годишен влог. Като сложат отрицтелни лихви, да трябва да дават пари при теглене, а не да взимат. Както и за поне стари влогове, да не може да има отрицателна лихва.

Аз съм прост и необразован. Инвестирам излишъците в реални асети. Спекулата и лихвите са интересни ако КОНТРОЛИРАШ потоците. Балъците нямат свършване. Както се доказа категорично от балончето на крипто-валутите и последната бомба NFT. Тези балончета ще бъдат регулирани зверски, но за сега са оставени спекулантите да вилнеят поради простата причина, че банки и финансови институции ще си вземат техният дял като гръмне балончето. Който попадне в такива капани сам си е виновен.

Когато видя такива мазни, загладени и стараещи се да изглеждат като мачовци индивиди, веднага се сещам, че това е лихвар, който се нарича банкер. Тя разликата помежду им е никаква, защото при тях правилото е като на кучето, което обещавало на кучката девет пещи с хляб след малко забавление.Надявам се по вече хора да знаят края на вица за кучето и кучката.

Какъв е края на вица, Пундьо?

Пари на стоковата борса носят средно над 10% доходност. Ако си с късмет нормално е 20ина процента.

Да, така е! Само дето си забравил да споменеш, че освен +10%, може и да е минус 10%! А може и да е минус 30%.

Много поздрави от Барни Мейдоф !

Вие виждали ли сте охлюв да подскача?

Докато има балами ще има и тарикати.

Пословицата е -ДО КАТО ИМА ОВЦЕ ЩЕ ИМА И КОЙ ДА ГИ СТРИЖЕ

По скоро лихварска фирмичка за бързи кредити. Като видях на сайта им ГПР 9,54% спрях да чета по-нататък.