Делът на ВЕИ в преносната мрежа нарасна до 53%

В сравнение с аналогичния период на миналата година салдото (износ-внос) на ток остава на минус 70.09 процента

Обратно в новината

Коментари - Делът на ВЕИ в преносната мрежа нарасна до 53% | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това се в веи-тата каква измама е нямате си на представа.

Оправете си заглавието, некадърници. Трябва да е "нарасна с 53%", а не "нарасна до 53%".

Всъчност информацията е направо убийствена за България. България не произвежда повече от 10% от тока си от Възобновяеми източници. За държава от ЕС това е показателно, че сме нефункционираща държава. Едва ли сме и на 30% от средното за ЕС производстово от Възобновяеми източници. Катастрофа. Но ракия и винце да има, и по някой лев за крадена нафта за таралясника и ние сме си супер.

А вчера и днес как са?

27.4 GWh общо производство от 1,6GWh фотоболтайка, има няма 6-7%. Вятъра колко ли е, едва ли е над 1GWh още 5%. Направо сме супер.

Не, не сме супер. Трябват ни още 10 000 МВт фотоволтаици и перки, както и ПАВЕЦ или други системи за съхранение на енергията. Тогава ще сме супер

Иронично беше казаното. Естесвено, че е пълна трагедия. Хората не разбират, че България има задължения по международните договори, ако не увеличима дела на ВеИ, най-малкото което ще стане, е че ще ни спрат парите от ЕС. Въвежданевто на СО2 данък е задължително, отиваме на много твърдо приземяване с космически цени на тока през зледващите 10-20 години, от там спад на икономиката и отлив на капитали. Нещата са трагични, но българина не го разбира.

жълтопаветниците умнокрасивитет ще понимают кои държи сиренето ножа и хлеба.

И защо трябва да се срива? Щото някой тъпак си мечтае за това ли?

https://www.bloombergtv.bg/a/16-biznes-start/111506-karel-kral-nay-evtinata-energiya-e-tazi-koyato-ne-sme-potrebili-vazhno-e-da-pestim

Аварии има винаги по различни причини. Е и? Пак не разбирам защо системата трябва да се срине, особено след като преноса на електроенергия е НАМАЛЯЛ с 22%

Тези дори не могат да смятат. Данните които са написали са, че 5,3% е делът на ВЕЙ - 1,57 милиона мегавата от 27,5 милиона мегавата. Та ако разчитаме на тези фотоволтаици в момента може да успеем да захраним Велико Търново максимум.

Заглавието е идиотско, може би точно с цел да предизвика малоумни коментари. Нататък в статия си пише, че произведената енергия от ВЕИ нараства с 53%.

Ти я зелени идиоти дето сътвориха тази простотия със фотоволтаиците трябвада ги турат да побачкат малко в диспечерските или в ремонтите бригади на елетропреносните фирми за да видят каква простотия са сътворили и колегите им да им набиват чимберите по цял ден. Всяка суътрин като изгрее слънце диспечерите се изправят на нокти кат да включат фотоволтаиците и всяка вечер упражнеието се повтаря пак. А ако има облаци е по няколко пъти на ден и дискотеката е пълна. Отделно разределена генерация на ниското напрежение е висша форма на садомазо.

Вечер консумацията спада до 2700 МВт, а през деня отива над 4000. Какво значение има какви мощности ще включват. Консумацията непрекъснато варира и без фотоволтаиците.

Консумацията варира но плавно и е предсказуема. и вечер просто спираш вецовете и обръщаш Чаира да качва вода. Схемата е измислена още от татово време. Ама да седиш и да се чудиш днес ще се появят ли облаци или не и колко точно фотоволтаика ще се окажат на сянка, това не е работа за диспечери а за врачки. Пример - онзиден наобяд фотоволтаиците даваха 1.5 гигавата. в момента дават 800 мегавата. и понеже нямаме достатъчно вецове с които да ги компенсираме защото вецовете най бързо се пускат и спират, компенсират с ТЕЦОВЕ. ама и да го изключат от електропреносната система ТЕЦА продължава да работи, само дето не произвежда ток. и тази работа на Теца нахалост я плащаме всички. Така че и 10 гигавата да се инсталират фотовотаициа тецовете ще работят пак денонощно защото ТЕЦА не може да му спреш пеща за 5 минути и за 5 минути да я пуснеш. дори за газовите им трябва някоклко часа. А на тези с въглища им трябва един ден, а на някои и цяла седмица докато го подкараш. от делно както казах последната простотия да се включват малки фотоволтаици в мрежите на ниското напреженние, които не са предвидени за такова извращение е пълен дебилизъм за мен.

Имам 3 Kw инсталация, която ми стига за собствено потребление. Не струва много и се изплаща за много кратко. Имам и слънчев панел за топлата вода. Сметки за ток не плащам.

Да така е ! И това е една от причините за спада на произведената и пренасяна електроенергия.

кат спре пети блок на АЕЦ ще видим колко е реалния процент на веи.

И защо ще спира? Щото така мечтае някакъв тъпак?

Има си предвиден ПГР! Аман от дебили, мислещи се за енергетици!

През 2047 година ли?. Ти за тогава ли си мечтаеш? Или смяташ, че за 25-26 години нищо няма да се промени? Дааааа, определно си тъпак.

22 % по-малко призведно електриество 70 % по-малко износ. останалите работи са ала бала

Нормално! Какво те учудва. Всички съседни държави се набълбукаха с ВЕИ и вече не им трябва толкова ток колкото миналата година. Като няма търсене е нормално да има спад на производството. Отделно миналата година имаше търсене на ток заради газа и газовите централи. При газ от 2000 долара всички предпочитаха да купуват много по-евтин ток и съответно всички въглищни централи у нас работеха на макс. Само че газта ценово спадна многократно и съответно търсенето на ток от нашите въглищни централи спадна също + ВЕИ при съседите + Домашни ВЕИ и резултата е спад в преносната мрежа с 22% и намален износ със 70%. И тази тенденция ще продължи и следващите години

Не разбрах нищо от тази справка . Прилича ми за вица компютри и компоти , не износ а са върнати .Всичко е нагоре , след това всичко е отрицателно .

Заглавието е подвеждащо. Реално базовите мощности преобладават, и слава богу.

Какво ни топли това че тока от ВЕИ се увеличава? Много добре се знае че цената му е висока и това щевлияе на микса , но кой го интересува това! Важно е да се прибират парите на хората , а евтиния ток от АЕЦ да го изнасяме в чужбина! Няма смисъл да се пълнят портфейлите на милионерите от ВЕИ!

Ние отдавна преминахме на пелети, купувам ги директно от Дилян Добрев и съм много на сметка, има и промоции, прави отстъпки.

Интересно ми е вчера и днес колко ел.енергия от ВЕИ има в София ? Особено от фотоволтаици ? А за Декември-Март не говорим !

След залез слънце да видиш какъв ток се прави.

Копейкин е спрял да купува рубли минава на евраци

Добре де, разбирам че за да си списвач тука не е изискване да имаш висше математическо образование, ама това заглавие показва ниво на математическа грамотност около 3 клас. То бива, бива...

Глупости! В момента според сайта на ЕСО : АЕЦ = 42%; конд.ТЕЦ=27% и т.н. ..... де ги видяха тез 53% нямам идея .... eso.bg всичко се вижда в реално време

ами предполагам , вчера около обяд са го засекли, че фотоволтаиците нищо не призвеждат през ноща и тогава ще са дриги чилата

Е те говорят за голям период. Няма обяд няма през нощта. Всичко в кюпа!

по интересно е спада на износа! В тоя случай и непрекъснатия растеж да се пущат ФЕЦове ще доведе до това че същите да искат субсидии.

И какво му е интересното? Всички наоколо се набълбукаха с ВЕИ и вече не им трябва толкова ток колкото миналата година. Като няма търсене е нормално да има спад на производството. Отделно миналата година имаше дефицит заради газа и газовите централи. При газ от 2000 долара всички предпочитаха да купуват много по-евтин ток и съответно всички въглищни централи у нас работеха на макс. Само че газта ценово спадна многократно и съответно търсенето на ток от нашите въглищни централи също. Съответно производството на базовите ни централи намалява до 21 659 391 MWh или с 27.03%, като преди година е било 29 683 980 MWh. Спада е основно при въглищните централи.

Тъпунгер, чети и схващай написаното. 53% е нарастнал тока прозведен от ВЕИ. Не от общото количество 53%, както го разбира кухата ти кратуна.

Миналия месец нали обсъждахме подобни числа и проьенти в предишната статия и се олазаха съвсем различни от извесените в заглавието. Сега дори не си направих труда да чета статията. Всъщност реалния дял на ВЕО е около 10 процента.

Което за 2023 година е умопромачително ниско. И изобщо не му се вижда края как ще станем нормална държава.

Напротив! Края на тази идиотия, наречена незнайно защо 'зелена' наближава. Вече дори с дотации стана нерентабилна. :-)

А зеленых не видать! Поменяли цвет листочки, Стали дружно опадать. Солнце прячется за тучки, Хмурый дождик льет с утра. Это осень наступила – Золотистая пора!

Най-после диверсифицирани и независими, огромна заслуга на ГЕРБ!

Глупости! В момента според сайта на ЕСО : АЕЦ = 42%; конд.ТЕЦ=27% и т.н. ..... де ги видяха тез 53% нямам идея .... eso.bg всичко се вижда в реално време

абе тъпаците не се научихте да четете, това което пише, а все се водите по идиотски заглавия. 53% е нарастването на ток от ВЕИ, а не 53 % от всичко.

като прецакат АЕЦа с американското гориво, тогава ще се греем на солари и перки

тогава ще се грееш на дърва. Най-добрата територия , завладяна от частници.

тогава може дори да нямаш нужда да се грееш щот радиацията в теб ще те греее

Досега в десет реактора се ползва американско гориво и няма проблем.