Декар земеделска земя в Добричко прехвърли 2500 лева

Търсенето е повече от предлагането, коментират продължаващото поскъпване на нивите брокери

Обратно в новината

Коментари - Декар земеделска земя в Добричко прехвърли 2500 лева | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Земеделската земя не е достигнала цената на най-евтината постелка за под, за каква скъпотия говорите?

Колко декара държавна и общинска земя е дадена на безимотни/само цигани/ за оземляване до сега?Колко от тази земя вече циганите са продали на "правилните" арендатори?Кой носи отговорност за това приватизиране на държавен и общински поземлен фонд?Защо няма забрана за продажба на тези земи?Няма ли някой читав журналист да попита министъра на земеделието или направо министър-председателя?

Когато се спрат евросубсидиите, цената на земята ще се срине. В момента всичко е спекулациия и далавера, което е нормално за БГ. Само не ми е ясно защо трябва да се субсидира този отрасъл, който винаги е на печалба?

Защо не отидеш да работиш земеделие и да прибираш печалба, ама друг път

Нали ви дадоха земята, която ви се полагаше по право? (наистина по право - ТКЗСтата я бяха взели на сила) Нали никой не ви даде възможност да я обработвате? - това е нарочно. Е, за сметка на това можете да я продадете на световните сили, за да си купите хляб :) Разпродавайте я тая земя, че да забогатее някой друг - не вие.

Въпрос на икономически цикъл, банкови лихви и евросубсидии. Подобно е с имотите въобще. Естествено, че ще е скъпа земята в България. Та не е ли това най-хубавата земя на свта? Въпросът е риторичен. За онея 80 процента пояснявам, въпреки, че те пак няма да схванат. Хубава е земята българска ама грозни мутри я газят и пак лош фашизъм я е настъпил. Ама тая земя 13 века е била българска, може пък и още 13 да устиска. Снимката ви е хубава дираджии. Спокойно българи. Гроб ще си иде, ще го забравим, у пандиза ще го вкараме и пак ще живеем задружно и щастливи.

Защо не идеш да питаш един земеделски производител колко е плодородна тази земя...Без торове, нищо не може да даде тази земя, и това не е от вчера. От много години земята е съсипана. Откакто комунистите завзеха земята от собствениците и започнаха да я калесват леко полеко я докараха до тук. Защото така се работи на чуждо, не те интересува какво ще е следващата година. Сега наследниците на тези, които ограбиха навремето земята от селяните имат десетки хиляди декари, но и те работят земята като предците си...

На север земеделието,на юг -индустрията.

на юг турско. Освен ако не натирим калинките крадливи и Бою.

районите извън списъка пустеят...

ама няма да бият простотията на "управленците" от ГРОБ