Коментари - Дефлацията в Китай се превръща в световен проблем | Бизнес.dir.bg
назад

Дефлацията в Китай се превръща в световен проблем

Това е симптом на икономика, която клони опасно към колапс, като води до спад на оборота, принуждава компаниите да понижат разходите за суровини и услуги, да съкращават служители и да се отказват от нови инвестиции

Обратно в новината
| Автор: Галя Горнишка/БТА

Коментари - Дефлацията в Китай се превръща в световен проблем | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

след себе си ... гола воде

Какво толкова сте се разтревожили за Китай. БГ-то в сравнение с Китай е третият свят.

Като помогнат Украйна да победи потребителското търсене ще СКОЧИ!

Най тежко ще е ако удари индустрията, и тогава ще осъзнаем, че дори чорапите ни се правят в Китай.

икономистите са чисто луди копелета ! . значи, когато ограбваш хората с инфлация, когато ги унищожаваш с кредити - това било найс, било супер .. . а когато хората ви покажат среден пръст, чрез спиране на купуване, което води до спад на цените - това било лошо ! . мръсна, долно, лихварска сган !

Макао е с 5 пъти по голям оборот от Лас Вегас, голям колапс

Изобщо не са луди.......лудите сме ние че ги търпим!

Заври си светилника там, дето не огрява слънцето. Виж тренда на акциите в борсите от двете страни на океана и пробвай да осмислиш диарията, която си произвел.

чина работи на ишлеме за запада, защото има адски ефтина работна ръка. вече обаче не е толкова ефтино да се произвежда там и фабриките се местят във Виетнам и другите околни държави. също така, щом запада е криза и износа намалее, чина почна да потъва. последно като бях в шанхай имаше цял град с празни апартаменти, щото хората нямат пари да си ги купят. точно това наблюдаваме сега.

води до спад на оборота, принуждава компаниите да понижат разходите за суровини и услуги, да съкращават служители и да се отказват от нови инвестиции ------------------ да имаш по-ниски разходи за суровини било лошо? . че какво като имаш спад в оборота, след като имаш спад в разходите за суровини ? къде тук е проблема ? аз не виждам такъв ? . че ше съкращаваш хора (като по този начин се самоубиваш средно и дългосрочно), вместо да си съкратиш печалбата ...просто ще има една по.нормална печалба, ще си съхраниш фирмата и ще продължиш да съществуваш ! . кой е казал че трябва да имаш "постоянно растяща" печалба? имаш ли печалба ...щом имаш - към е тогава проблема ? ами хич ?!

Приземяване, приземяване..........приземяване.

Откакто Русия стана световен господар се живее много по-добре! Всичко вече е с рубли и можеш да си купиш всичко. Добре че щатите вече слушат новия световен господар!

Китайците биха гладни като кучета последните години на студената война, появи се един премиер отворен към нов тип пазарна икономика на дона големия капацитет човешки ресурс и не само. Китай дръпна и скочи направо. Само че се появи един комунист и си каза всичко е мое и това съм аз. Пазарът се настрои и се оттегля постепенно. Скоро ще има да се молят на развитите страни да им обърнат внимание. Сега е ред на Индия да жъне.

няма да има дефлация, защото се научиха да дерат здраво пък и раята си пада мазохист

И господство над света приключи. Опорки не правят икономика. Война не вдига демографският прираст. Световен проблем е малоумието на САЩ и наглостта на Израел. Ма и на това ще му се вижда края.

Лекарствата да не си пропускате...

В рамките на нормалното е символ на растеж

Хмм...аз имам сметка в рубли (в Индия) няма да ти казвам защо, но ми върши работа :)

Запада. Ако не го виждаш си чисто луд. Заради едни фашисти в Украйна и заради психично-болната еврейка от Бандерски произход Нюланд.

потъването на просия, на чай-ника ...и на туркието ! . това е което се вижда с просто око !

Да си понижиш разходите за суровини, означава да купуваш по-малко суровини, защото не ти трябват, а не че ги купуваш по-евтино!

Направо ужас, икономически растеж "само" 5.2%, спадане на цените, 10-30% увеличаване на инвестициите в различни производствени сектори, спукване на спекулативния имотен балон... Друго си е при нас - инфлация, "поевтиняване" само на заплатите и пенсиите, никакво производство, имотен балон, подаряване на ядрени реактори на Украйна, нали?

Инфлацията е обезценяване на парите. От там ВИНАГИ ограбване спестяванията на хората и понижаване на покупателната способност.

Щото тва ще донесе "просперитет" и "четвъртата индустриална революция". Ма не е луд тоя дето яде баницата. Хич. Банкерчетата са наредили схемата и си я бутат.

Този дето е яхнал властта в Китай в момента ще докара държавата до колапс....Няма го Дън Сяопин....тия след него не стават. Китай е това, което е сега благодарение на Дън Сяопин и на търговията със САЩ. Тоя мижавия иска да прави търговия с Русия и да продава на бедняците в Русия дето нямат тоалетни чинии в жилищата си съвременна техника...Е НЯМА КАК ДА СТАНЕ! Аз си спомням времето, когато Китай произвеждаше някакви копия на някаква архаична техника взета от СССР. Тогава бяха на дъното. Дън ги отвори към Запада и те станаха богати...Е сега ще се върнат на онова ниво, от времето на конфликта за остров Дамански......Сегашните комунета сигурно въобще не знаят за този конфликт!

Китай не го мислете. Ама какво става в САЩ? Тексас обяви ли независимост? Нищо не пишете по въпроса.

Статията очевидно е написана с пропагандна цел.Завистта към Китай от запада е огромна,при все,че са сависими изцяло от Китай !

Проблем е за тия дето нито нещо произвеждат нито имат енергийни ресурси!

Така е, световната фабрика срещу световната печатница на хартиени мангизи, кой от кого зависи повече? По време на Ковида в САЩ едни маски не успяха да произведат.

Китай с 5.2% ръст и Русия с 3.7% ръст. А колко са добре Щатите, а ЮК а еврозоната??? Все юнаци с ръст око кръглата 0-ла

При комунизма е така, ръста е толкова, колкото каже 1-я секретар.

Но не знам от кое повече. Китайската дефлация, европейската инфлация или американския дълг...

Айде провери си данните за щатите, че са леко неверни. Ама то е нормално за чукчи-писатели.

Ни мой да бъди, Китай да колабира! По руската телевизия казаха, че Америка ще фалира. Ни гу вярвам.

Но не знам от кое повече. Китайската дефлация, руският фалит или разпадането на БРИКС.

От дефлация, се страхуват само онези, които са се назобили с непосилни кредите. Очевидно е, че това са всички силни и големи на днешния ден. Докато този балон не се спука ще е така, всичко на горе за всички, само за тези с кредитите ще са добре, че задължението ще е същото.

БВП на глава от населението: - Китай = $12,541 - Русия = $13,006 - България = $16,086 Oще въпроси има ли?

Хура като ми лапнеш и ще се оправиш. Всичко ще ти мине...

Дааам, има. Колко е населението :)? Каква част от БВП са заеми и каква европодаяния?

Без паника, без паника.....за това БВП се мери на единица от населението. Причината за това е - еднаква база за измерване във всички държави, без оглед на големината на населението. Други въпроси имаш ли, или още не са ти ги спуснали от посоля.

с дефлацията - трябва само да изнасят повече пиратки за Русия, там търсене има колкото щеш.

Ми нормално - допреди няколко месеца нямаше право да излезез за хляб без нотариално заверено медсвидетелство, че си здрав, разрешение от полицията и домсъвета. И как някой очаква стокооборот при такава ситуация. Ще им трябват 10 години да обърнат тренда.

вярваш ли им? Също както за средната работна заплата в България?

Ми не е еднаква. Щото напоследък искат да ги мерят спрямо покупателната способност, тъй като се оказа, че 1/3 от германското БВП отива за плащане на сметки на домакинствата срещу 1/10 в Русия и Китай :).

Пишат бе, пишат. Но не в проруските медии като тази. Чети независими медии, слушай хората които живеят там - пълно е с видеа от различни американци и ще разбереш - никога не е имало искане за независимост. Тексас е такъв, какъвто е благодарение на това че е част от САЩ. И това никога няма да се промени, за мъка на всички про-руски тролове. Ех, каква мъка само.....

Там какъв балон ще гърми

Баси....Българската икономика е по-силна от Русия и Китай! Благодаря че ми отвори очите.......

Вие пращахте хора в Белене за виц, днес ми се правиш на демократ защитник на словото

Инфлацията в днешна колониална, бедна и все по-пропадаща надолу България е всъщност жестока, дива спекула на всичко, най-вече спекула при хранителните стоки. Има 6-7 крупни играчи мутро-олигарси, които формират 5-6 картела, които от своя страна диктуват всички цени в колонията. Надолу по веригата са още 3-4 чужди вериги-магазини( BILLA, LIDL, KAUFLAND & METRO) плюс по-малките играчи на сцената - спекуланти, тарикати, прекупвачи, търгаши, печалбари, организирана престъпност и прочие паразитна сган. А народът? Народ няма - има рая(от турски - стадо). Овче стадо от тъпи, безмозъчни по рождение двукраки овце, които са едно 98-99% от овчата популация. Толкова са безмозъчни тези БГ-овце, че още не могат да разберат, че това е зверска спекула, с помощта на която шайка изроди ограбват и одират живи тия прости двукраки БГ-овце. Както е казал френския философ Монтескьо: " Всеки народ си заслужава съдбата".

Може ли линк към оригиналната статия? Нещо не ви вярвам в коректността на преводите тук.