Коментари - Дефлацията в Китай се превръща в световен проблем | Бизнес.dir.bg
назад

Дефлацията в Китай се превръща в световен проблем

Това е симптом на икономика, която клони опасно към колапс, като води до спад на оборота, принуждава компаниите да понижат разходите за суровини и услуги, да съкращават служители и да се отказват от нови инвестиции

Обратно в новината
| Автор: Галя Горнишка/БТА

Коментари - Дефлацията в Китай се превръща в световен проблем | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А дефлация у нас и на запад няма , така ли? След 3-4кратно вдигане на всички цени! Виж първо своя двор и тогава надничай в другите

Неграмотните да мълчат!

Ех, тоз Китай бре! Първо дефлорацията - проблем за целия свят, че се въдеха като зайци. Как да е, поспряха се. После ковидацията, сега дефлацията. Всичко друго, менте, само проблемите от там оригинални.

са притеснени от дефлацията в Китай

Как ще ги стигнем китайците?

Къде са русофилистиците да кажат сега, защо необятният пазар на БРИКС не компенсира този на "прогнилият" Запад.

БРИКС по какво се различава икономически от "прогнилия(т)" Запад? Ти като си укрофилистик, да не смяташ, че си по-читав.

Този технологичен лукс е просто кич? А провинциите са в окаян живот. И наясно ли сте каква отрова бълва този технологичен кич в природата в мащаб, който трови целия свят?! Китай не е правилен модел. Той е приемник на грешния модел на САЩ, шо се отнася до консуматизма. В смисъл, че бедните в цял Китай не са консуматори като американците, но идеалът е инйектиран в съзнанието на нацията. И съм уверен, че това не е правилното за Китай. Проблемите предстоят. Изобщо САЩ се оказаха вредна държава за света. Европа изпразни кофти семе в този континент и резултатите са налице. Една доминация на неолиберални валутни стероиди, но баиарана на нездрав морал и отрязани корени - население от преселници. Рано или късно се вижда плачевният резултат. Особено погледнато от по-правилните ценностни системи, като европейската определено е впъти по-правилна, независимо че също е много сбъркана. Но все пак в пъти по-добра от американската.САЩ се самоунищожават. По-точно ги унищожават шепа евреи с хазаркси произход, които предлагат на населенеито лъжа и псевдоценности. Тяхната цел пък е да рушат християнската култура и са намерили примитивния инструмент, който перфектно владеят - парите, както и слабостта на вярата на християнския свят, в който твърде много хора избягаха от вярата си заради лесни неолиберални долари без покритие. Повтарям - без покритие. Което означава официална фалшива валута. Т.е. наводняване с фалшива валута. Нека тук да се намеси някой финансист и да обясни на наслението какво означава да емитираш за 2-3 години толкова долари, колкото са емитирани през цялата стотици годишна история на долара. И да произведеш оръжие с тези долари, както и да финансираш корупция в страната и по света. Нека някой финансист да обясни, не е необходимо да е от световна величина, а кой да е. Хора, самопогубваме се от алчност и страх - те двете заедно правят уроди. Урсула, Киро, Шолц и целите им екипи. Страх от големия брат и алчност - откарват ги директно в Голамата Лъжа и Голямото Предателство и безчестие. А има малко по-труден, но много добър и перспективен начин. Лесното ВИНАГИ е по-трудно!

да вметна: образованието (до 10 клас) и здравеопазването в Китай са безплатни, повтарям, безплатни за китайски граждани. Авторът на статията да вземе да попрочете и да поразпита, преди да се подписва под материала си. Затова не чета статии за Китай от хора извън Китай - в общия случай нямат представа за какво пишат.

Всички западни специалисти тръгнали да дават акъл за Китай, а не си виждат собствените насрани икономики! Аре, че пропагандата ми идва много...

"Аре, че пропагандата ми идва много" - тук си пропуснал единствено определението руска пред пропаганда

Като подкрепят Русия какво очакват? Ако беше скръцнал със зъби на Путин другарят Си, нещата щяха да са други. Китай герой, спасител на света от 3та Световна война и любимец на инвеститорите. Но сега... Аз единият мислих да си взимам китайска лодка, но айде, мерси, ше дам малко повече за местна.

Да, бе! В Китай всичко е перфектно! Там живеят най-богатите и свободни хора на света, докато правителството в същото време пипа с твърда ръка! Какви са тия глупости за колапс?? ККП води мъдро и увероно народът към светлото бъдеще! Само Запада има кризи и проблеми!!! п.п. Да живее Китай! Единствената страна, която ковид идиотите не мразят, макар, че имаше най-строгите локдауни и най-строгите мерки... :)))))

В Китай не е перфектно, но имат къде да живеят, какво да ядат и ровещи по кофите няма. Приятел Американец живеещ в Китай и женен за Китайка всеки път ми казва, че със всяка изминала година като се връща в САЩ, родината му почва да изглежда като страна от третия свят в сравнение с Китай. Не е лошо да отидете и ще млъкнете, завинаги :-). Всичките ви опорки още не летището ще бъдат оборени.

Ами ходилисме. И освен лъскавото съм видял и кварталите на така наречените емигранти от втрешни неразвити провинции. Блгарските гета изглеждат като Дубай спрямо тях.

риятел Американец живеещ в Китай и женен за Китайка всеки път ми казва, че със всяка изминала година като се връща в САЩ, родината му почва да изглежда като страна от третия свят в сравнение с Китай. I az sam na tova mnenie. Kato se pribiram ot Kittas vsichko mi se vizhda veto . Razbira se ima chase ot Kittas kadett e po bedon

Не е нужно даже да ходите, а си пуснете видео от някой китайски град. Ние сме дълбока селска провонция спрямо техните градове.

А селата? А наясно ли сте, че този технологичен лукс е просто кич? И наясно ли сте каква отрова бълва този технологичен кич в природата в мащаб, който трови целия свят?! Китай не е правилен модел. Той е приемник на грешния модел на САЩ, шо се отнася до консуматизма. В смисъл, че бедните в цял Китай не са консуматори като американците, но идеалът е инйектиран в съзнанието на нацията. И съм уверен, че това не е правилното за Китай. Проблемите предстоят. Изобщо САЩ се оказаха вредна държава за света. Европа изпразни кофти семе в този континент и резултатите са налице. Една доминация на неолиберални валутни стероиди, но баиарана на нездрав морал и отрязани корени - население от преселници. Рано или късно се вижда плачевният резултат. Особено погледнато от по-правилните ценностни системи, като европейската определено е впъти по-правилна, независимо че също е много сбъркана. Но все пак в пъти по-добра от американската.САЩ се самоунищожават. По-точно ги унищожават шепа евреи с хазаркси произход, които предлагат на населенеито лъжа и псевдоценности. Тяхната цел пък е да рушат християнската култура и са намерили примитивния инструмент, който перфектно владеят - парите, както и слабостта на вярата на християнския свят, в който твърде много хора избягаха от вярата си заради лесни неолиберални долари без покритие. Повтарям - без покритие. Което означава официална фалшива валута. Т.е. наводняване с фалшива валута. Нека тук да се намеси някой финансист и да обясни на наслението какво означава да емитираш за 2-3 години толкова долари, колкото са емитирани през цялата стотици годишна история на долара. И да произведеш оръжие с тези долари, както и да финансираш корупция в страната и по света. Нека някой финансист да обясни, не е необходимо да е от световна величина, а кой да е. Хора, самопогубваме се от алчност и страх - те двете заедно правят уроди. Урсула, Киро, Шолц и целите им екипи. Страх от големия брат и алчност - откарват ги директно в Голамата Лъжа и Голямото Предателство и безчестие. А има малко по-труден, но много добър и перспективен начин. Лесното ВИНАГИ е по-трудно!

Иронията ви

"Какъв велик артист умира!" както е казал императора. ;)

Нема ке плашите. Имаме БРИКС. Ние ще ви помогнем.

ама по БВП брикс сумарно са по-малко от Германия.

Ми така е. Просто се говря с БРИКС :))))

Това как го измисли?!? БВП на Китай, Индия, Бразилия и ЮАР сумарно бил по-малко от този на Германия. Дооообре!

БРИКС представлявя 31,5% от глобалния БВП, коригиран с ППС, докато G7 представлявя 30,7%. Германия е просто една от страните на G7. Илитерат. Такива като вас ли ще побеждават Руснаците? Хаха :-).

Още един от сектата 'Свидетели на ППС' А за други, избягвани от ватната пропаганда показатели случайно да си чувал? Като БВП/глава от населението напр? Да, не са 'удобни' но пъкдостапо добре отразяват развитието И стандарта на живот в 1 държава.

Ами само БВП на Китай е 17.73 трилиона, а на Германия 4.46 трилиона долара, коригирайте си мозъка :-). Некомпентността ви клони към безкрайност, заедно с лъжите ви.

сега какво, за китайското посолство ли бачкате. явно не знаете, но национален идеал на Чина е да вузстанови границите от преди първата опиумна война. това включава половиното тихоокеанско крайбрежие на раша и Сахалин

Глупости! Тези земи никога не са били в Китай!

Тоя е някав изпуснат от лудницата русофоб-илитерат. Дори не знае къде се намира Китай на картата, камо ли на кой континент :-).

Златния дъжд от САЩ секна и тепърва още ще секва. Палете свещи Тръмп да не дойде на власт че това ще ви се види като лека настинка. Бегом обратно да бачкате за купичка ориз бездарни палячовци.

Дали милиард по половина образовани и дисциплинирани хора, няма да се оправят по-добре от 300 милиона половината от които наркомани и алкохолици? Ти как мислиш?

Китай все така "прегрява" от 20 години нищо му няма, даже - напротив, става все по-добре. Както и за Русия ни убеждават, че, ама ей-сега ще се разпадне. И това вече 20 години. Педераси, сър !

Мощно цъкате минуси.

Върни се към обичайните си гей-сайтиве. Там няма да ти накърнят чувствата !   

Целият свят се бори с инфлацията, а Китай - с дефлацията. Да ви еба статиите тъпи. хе-хе

Искаш цената на трудът ти вместо да се вдига, да пада? Така ли? Дебиле мой, като имаш инфлация, винаги можеш да вдигнеш собствените си цени и да я компенсираш, но при дефлация не само ще ги намалиш, ами пак няма да имаш клиенти. Тогава вече се нарича стагфлация - хем цените ниски, хем никой няма пари да си купи.

По принцип си прав! Проблемът е, че ръстовете се правят чрез кредити и плащанията по главници и лихви нараства ли, нараства. В един момент, не инфлация, само хиперинфлация е решението. Съответно цялото за огатяване отива на кино и гражданите пият една студена вода!

По "оценка" на американската /еврейска/банка Голдан Сакс Китай е в дефлация !?!? ВЕРВАТЕ ли им ?????На световните борси ПАДАТ американските ценни книжа--Китайските - НЕ !!!!!! 7 /седем/ трилиона са ценните книжа , които са извън ЕС !!! 4 трилиона са у Китай и 3 трилиона у Индия !?!? Ако ги изкарат на пазара цената им ще ПАДНЕ , а САЩ ще влезат в криза по-жестока от Голямата депресия /от 1929 г -до 1943 год /!!!!!!

Няма повод за притеснение, мощната руска икономика ще спаси всички в Азия.

Затова Българи и руснаци - винаги заедно !

Левски и повечето възрожденци са искали сами да се освободим.

За всички тези/и тия, които ме мразят и слагат минуси/ които биват блокирани, тоест получават съобщение от админа, че не могат да пишат: След като вече сте блокирани напишете един пост и го копирайте. Започнете да го пускате последователно въпреки че не ви го приемат вие упорства и пускате. Така след десетото изпращане ще влезете. Ако сте наказан по сериозно ще се наложи да направите тази тренировка 20 пъти. Това е зле за нервите, знам, но друг начин нямате, освен да бягате в друг сайт, ама и там е същата работа, някъде и по зле, защото ви блокират завинаги.

Затова Спиш ли народе?Ами продължавайте да спите.Останаха ли истински българи да изхвърлим това продажно правителство ?

С тия "повторения". Чистиш кукитата, сменяш юзер агента. Проксито е най-бързо, де.

Работя в китайска фирма в Енпинг.Фабриката работи на две смени само дето няма нощна-поръчките са за една година напред.Не се насмогва.Гонят клиенти.Каква дефлация какви 5 лева?

И аз съм в китайска фирма. Работим на осем смени и поръчките са за две петилетки напред. По радиото обаче нищо не са казали за дефлация.

И тук ще стане така, но поне прекалено много задържаха инфлацията, после дефлацията ще нанеси катастрофални последствия на държавата и народа. След дълга инфлация неминуемо идва дефлация ! Това ще доведе до срив в икономиката, фалити на фирми, безработица, висок процент на лоши кредити и сериозни проблеми за баМките. Политиците ни докараха до това положение, до това страдание на народа, защото са послушковци и квото им кажат чуждите началници това правят, а те чуждите държави и служби това искат, територията на България искат, но без народа.

Проблемите на Сащ са два крайбрежията а решението е просто средните Щати да се организират и да ги избият.Цялята гмеж идва от крайбрежията това е проблем във всяка страна крайбрежията от там се носи вонята.

Може ли линк към оригиналната статия? Нещо не ви вярвам в коректността на преводите тук.

Инфлацията в днешна колониална, бедна и все по-пропадаща надолу България е всъщност жестока, дива спекула на всичко, най-вече спекула при хранителните стоки. Има 6-7 крупни играчи мутро-олигарси, които формират 5-6 картела, които от своя страна диктуват всички цени в колонията. Надолу по веригата са още 3-4 чужди вериги-магазини( BILLA, LIDL, KAUFLAND & METRO) плюс по-малките играчи на сцената - спекуланти, тарикати, прекупвачи, търгаши, печалбари, организирана престъпност и прочие паразитна сган. А народът? Народ няма - има рая(от турски - стадо). Овче стадо от тъпи, безмозъчни по рождение двукраки овце, които са едно 98-99% от овчата популация. Толкова са безмозъчни тези БГ-овце, че още не могат да разберат, че това е зверска спекула, с помощта на която шайка изроди ограбват и одират живи тия прости двукраки БГ-овце. Както е казал френския философ Монтескьо: " Всеки народ си заслужава съдбата".

Там какъв балон ще гърми

Ми нормално - допреди няколко месеца нямаше право да излезез за хляб без нотариално заверено медсвидетелство, че си здрав, разрешение от полицията и домсъвета. И как някой очаква стокооборот при такава ситуация. Ще им трябват 10 години да обърнат тренда.

с дефлацията - трябва само да изнасят повече пиратки за Русия, там търсене има колкото щеш.

БВП на глава от населението: - Китай = $12,541 - Русия = $13,006 - България = $16,086 Oще въпроси има ли?

Дааам, има. Колко е населението :)? Каква част от БВП са заеми и каква европодаяния?

Без паника, без паника.....за това БВП се мери на единица от населението. Причината за това е - еднаква база за измерване във всички държави, без оглед на големината на населението. Други въпроси имаш ли, или още не са ти ги спуснали от посоля.

Ми не е еднаква. Щото напоследък искат да ги мерят спрямо покупателната способност, тъй като се оказа, че 1/3 от германското БВП отива за плащане на сметки на домакинствата срещу 1/10 в Русия и Китай :).

вярваш ли им? Също както за средната работна заплата в България?

Баси....Българската икономика е по-силна от Русия и Китай! Благодаря че ми отвори очите.......

От дефлация, се страхуват само онези, които са се назобили с непосилни кредите. Очевидно е, че това са всички силни и големи на днешния ден. Докато този балон не се спука ще е така, всичко на горе за всички, само за тези с кредитите ще са добре, че задължението ще е същото.

Но не знам от кое повече. Китайската дефлация, руският фалит или разпадането на БРИКС.

Хура като ми лапнеш и ще се оправиш. Всичко ще ти мине...

Ни мой да бъди, Китай да колабира! По руската телевизия казаха, че Америка ще фалира. Ни гу вярвам.

Но не знам от кое повече. Китайската дефлация, европейската инфлация или американския дълг...

Купувай рубли.

Китай с 5.2% ръст и Русия с 3.7% ръст. А колко са добре Щатите, а ЮК а еврозоната??? Все юнаци с ръст око кръглата 0-ла

При комунизма е така, ръста е толкова, колкото каже 1-я секретар.

Айде провери си данните за щатите, че са леко неверни. Ама то е нормално за чукчи-писатели.

Проблем е за тия дето нито нещо произвеждат нито имат енергийни ресурси!

Статията очевидно е написана с пропагандна цел.Завистта към Китай от запада е огромна,при все,че са сависими изцяло от Китай !

Така е, световната фабрика срещу световната печатница на хартиени мангизи, кой от кого зависи повече? По време на Ковида в САЩ едни маски не успяха да произведат.

Китай не го мислете. Ама какво става в САЩ? Тексас обяви ли независимост? Нищо не пишете по въпроса.

Пишат бе, пишат. Но не в проруските медии като тази. Чети независими медии, слушай хората които живеят там - пълно е с видеа от различни американци и ще разбереш - никога не е имало искане за независимост. Тексас е такъв, какъвто е благодарение на това че е част от САЩ. И това никога няма да се промени, за мъка на всички про-руски тролове. Ех, каква мъка само.....

Този дето е яхнал властта в Китай в момента ще докара държавата до колапс....Няма го Дън Сяопин....тия след него не стават. Китай е това, което е сега благодарение на Дън Сяопин и на търговията със САЩ. Тоя мижавия иска да прави търговия с Русия и да продава на бедняците в Русия дето нямат тоалетни чинии в жилищата си съвременна техника...Е НЯМА КАК ДА СТАНЕ! Аз си спомням времето, когато Китай произвеждаше някакви копия на някаква архаична техника взета от СССР. Тогава бяха на дъното. Дън ги отвори към Запада и те станаха богати...Е сега ще се върнат на онова ниво, от времето на конфликта за остров Дамански......Сегашните комунета сигурно въобще не знаят за този конфликт!

Направо ужас, икономически растеж "само" 5.2%, спадане на цените, 10-30% увеличаване на инвестициите в различни производствени сектори, спукване на спекулативния имотен балон... Друго си е при нас - инфлация, "поевтиняване" само на заплатите и пенсиите, никакво производство, имотен балон, подаряване на ядрени реактори на Украйна, нали?

Щото тва ще донесе "просперитет" и "четвъртата индустриална революция". Ма не е луд тоя дето яде баницата. Хич. Банкерчетата са наредили схемата и си я бутат.

И господство над света приключи. Опорки не правят икономика. Война не вдига демографският прираст. Световен проблем е малоумието на САЩ и наглостта на Израел. Ма и на това ще му се вижда края.

Китай е в демографска криза. Застаряват и ще се свият с 20% (което е 250 млн в техния случай). Кой ще плаща пенсии и кой ще работи? На Мао глупостите сега се избиват.

няма да има дефлация, защото се научиха да дерат здраво пък и раята си пада мазохист

Китайците биха гладни като кучета последните години на студената война, появи се един премиер отворен към нов тип пазарна икономика на дона големия капацитет човешки ресурс и не само. Китай дръпна и скочи направо. Само че се появи един комунист и си каза всичко е мое и това съм аз. Пазарът се настрои и се оттегля постепенно. Скоро ще има да се молят на развитите страни да им обърнат внимание. Сега е ред на Индия да жъне.

Откакто Русия стана световен господар се живее много по-добре! Всичко вече е с рубли и можеш да си купиш всичко. Добре че щатите вече слушат новия световен господар!

Лекарствата да не си пропускате...

Хмм...аз имам сметка в рубли (в Индия) няма да ти казвам защо, но ми върши работа :)

Приземяване, приземяване..........приземяване.

води до спад на оборота, принуждава компаниите да понижат разходите за суровини и услуги, да съкращават служители и да се отказват от нови инвестиции ------------------ да имаш по-ниски разходи за суровини било лошо? . че какво като имаш спад в оборота, след като имаш спад в разходите за суровини ? къде тук е проблема ? аз не виждам такъв ? . че ше съкращаваш хора (като по този начин се самоубиваш средно и дългосрочно), вместо да си съкратиш печалбата ...просто ще има една по.нормална печалба, ще си съхраниш фирмата и ще продължиш да съществуваш ! . кой е казал че трябва да имаш "постоянно растяща" печалба? имаш ли печалба ...щом имаш - към е тогава проблема ? ами хич ?!

Да си понижиш разходите за суровини, означава да купуваш по-малко суровини, защото не ти трябват, а не че ги купуваш по-евтино!

чина работи на ишлеме за запада, защото има адски ефтина работна ръка. вече обаче не е толкова ефтино да се произвежда там и фабриките се местят във Виетнам и другите околни държави. също така, щом запада е криза и износа намалее, чина почна да потъва. последно като бях в шанхай имаше цял град с празни апартаменти, щото хората нямат пари да си ги купят. точно това наблюдаваме сега.

Макао е с 5 пъти по голям оборот от Лас Вегас, голям колапс

икономистите са чисто луди копелета ! . значи, когато ограбваш хората с инфлация, когато ги унищожаваш с кредити - това било найс, било супер .. . а когато хората ви покажат среден пръст, чрез спиране на купуване, което води до спад на цените - това било лошо ! . мръсна, долно, лихварска сган !

Изобщо не са луди.......лудите сме ние че ги търпим!

Най тежко ще е ако удари индустрията, и тогава ще осъзнаем, че дори чорапите ни се правят в Китай.

Глупости, аз си купувам от 30 години русенски чорапи.

Като помогнат Украйна да победи потребителското търсене ще СКОЧИ!

Какво толкова сте се разтревожили за Китай. БГ-то в сравнение с Китай е третият свят.

след себе си ... гола воде